'Onder een Guardiola zou Pogba een van de beste spelers ter wereld zijn'
Donderdag, 13 december 2018 om 10:39

Paul Pogba deed woensdag negentig minuten mee tegen Valencia, maar kon een 2-1 nederlaag niet voorkomen. Craig Bellamy en Michael Owen vonden de middenvelder niet goed genoeg spelen. "Hij was opnieuw zwak", aldus Bellamy in The Debate.

Pogba is onder José Mourinho niet zeker van een basisplaats, maar mocht het woensdag weer eens vanaf het beginsignaal laten zien. "Mourinho haalt duidelijk niet het beste uit Pogba. En Pogba vertoont een gebrek aan interesse. Zijn optreden in Valencia is zorgwekkend", aldus Bellamy.

"Ik weet niet of hij zo goed is als veel mensen beweren." De oud-spits uit Wales verwacht niet dat Pogba zondag in de basis staat wanneer Manchester United op bezoek gaat bij Liverpool: "Als je Mourinho bent, dan wordt het na vanavond erg moeilijk om te zeggen dat hij moet spelen. Hij moet hem opnieuw buiten de basis laten."

Michael Owen sluit zich bij zijn collega-analyticus aan en stelt dat Pogba niet bij de juiste ploeg speelt: "Ik denk dat de manager ook schuld draagt, vanwege het systeem en de manier van spelen. Hij (Pogba, red.) maakt veel foute beslissingen in de wedstrijd en dat is frustrerend, want als hij speelt zoals hij kan spelen…"

"Als Pogba onder een Josep Guardiola, een Jürgen Klopp of iemand anders had gespeeld, dan denk ik dat we kijken naar een van de beste spelers van de wereld. Maar momenteel kunnen we dat niet van hem zeggen. Pogba lijkt nu op een zestien- of zeventienjarige die het spelletje nog moet leren", besluit Owen, die zelf van 2009 tot 2012 onder contract stond op Old Trafford.

Meer nieuws
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
0
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
11
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
70
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
Zermatt_Person
 
4
13 december 2018 om 10:44
Niet alleen Pogba, maar zeker ook: Mata, Rashford, Fred, Herrera, Martial en Alexis Sanchez. Het voetbal wat Guardiola speelt, is gewoon veel meer geschikt voor dit technische spelers die graag dominant voetbal willen spelen op de helft van de tegenstander. Bij Mourinho heb je vooral defensieve taken, waardoor de aanvallende kwaliteiten van deze spelers veel minder uit te verf komen. Ik denk dat daarom Guardiola het sowieso veel beter zou hebben gedaan bij Man Utd ipv Mourinho.
 
FcExclusief
 
22
13 december 2018 om 11:13
Huh? Ik kan mij vergissen, maar ik zie Pogba in diverse wedstrijden echt bijzonder weinig defensieve taken opknappen. Die staat de helft van de tijd buiten de eigen 16 balletjes af te wachten om te anticiperen op de counter. Er is gewoon iets mis met z'n mentaliteit en dat ligt echt niet alleen aan de trainer.
 
Japie_Krekel
 
2
13 december 2018 om 13:50
@fcexlusief vreemd dat hij dan met Conte, Allegri en Deschamps nooit problemen heeft als er wat mis is met zijn mentaliteit
 
Dante
 
4
13 december 2018 om 15:48
@japie Zelfs afgelopen wk is zijn mentaliteit ter sprake gekomen en is hij op de bank beland. Heeft het erna weer goed gemaakt, maar toch. En bij Juventus was hij elke 6 maanden bezig met zn transferdans. Kreeg daar alleen volgens mij niet veel commentaar op, waarschijnlijk omdat hij beter speelde, of gewoon omdat Juventus niet kon geloven wat een geld eraan kwam.
 
Japie_Krekel
 
0
13 december 2018 om 16:03
@dante dat zou kunnen, daar was ik niet van op de hoogte dan. het probleem is alleen dat het niet alleen Pogba is die ondermaats presteert sinds hij onder Mourinho speelt, maar dat het voor heel veel spelers geld bij United. op de een of andere manier krijgt hij de boel daar niet aan de praat. of dat met zijn speelwijze, peoples manager kwaliteiten of andere factoren te maken heeft weet ik niet maar er zit na 2 jaar Mourinho en heel wat dure aankopen verder nog steeds geen enkel idee achter het spel van United
 
Dante
 
3
13 december 2018 om 16:11
Daar ben ik het volledig mee eens. Ik hoop ook met jou dat hij niet al te lang meer blijft. Ik vind het alleen niet kloppen dat hij als enige van alles de schuld krijgt. En zeker in de Pogba discussie niet. Wat een slappe zak is dat zeg.
 
ElPhenomeno
 
7
13 december 2018 om 11:22
Klopt zekers maar de defensie van United is gewoon ruk waardoor je niet op de defensie kan gaan leunen. Hij heeft helaas geen Lucio, Samuel, Maicon, Zanetti en Cambiasso achterin lopen of die defensieve taken doen. Bij Chelsea hetzelfde met Terry, Carvalho, Cole, Essien en Ivanovic. Hij zal dominant moeten gaan spelen , maar aan de ene kant krijg je dan ook veel meer goals tegen. United hoort met de huidige kwaliteit ook gewoon op plek 5 / 6.
 
dylan8071
 
42
13 december 2018 om 10:49
Je kan niet alles op Mourinho afschuiven. Lukaku is niet goed, schuld van Mourinho.. Pogba is niet goed, schuld van Mourinho.. Alexis Sanchez raakt geen knikker, jaa dat komt door Mourinho. Ik geloof best dat zijn manier van spelen niet bij iedereen het beste past, maar kom op nou. Niet alles wat er fout gaat ligt aan hem, misschien hé.. heel misschien is Pogba niet een van de beste middenvelders van de wereld zoals velen doen voorkomen, dat kan ook hé.
 
Sammerens
 
34
13 december 2018 om 11:18
Je kan het ook omdraaien. Als zoveel spelers spelen onder het niveau dat ze ooit hebben aangetoond te bezitten, dan moet je toch juist eens afvragen of de manager zijn werk wel goed doet.
 
status_qo1
 
13
13 december 2018 om 11:24
die spelers hebben net nooit aangetoond van die kwaliteit te zijn .. mourinho wel , al meerdere maal bij meerdere clubs dus volgens mij ligt het ook een groot deel bij de spelersgroep . mourinho vraagt veel van zijn spelers , veel emotie en inteligentie en als je dat niet hebt of kan opbrengen val je door de mand . mourinho is een top manager dat is toch niet verandert opeens ? ik heb lukaku nog nooit 30 goals zien maken in de premier league .. heb mourinho wel al 3 x de CL zien winnen :/
 
Dante
 
12
13 december 2018 om 11:45
Ik zit er een beetje tussenin. Dat Mourinho het slecht doet en als verantwoordelijke wegmoet is denk ik wel duidelijk, maar ben het zeker ook met Dylan eens dat het wel heel makkelijk is om alles altijd maar op Mourinho af te schuiven. En met name Pogba krijgt juist erg veel krediet en ook vrijheid van Mourinho.
 
farac_milan
 
2
13 december 2018 om 11:56
Mourinho lijkt de laatste tijd zich meer voor te bereiden om de trainer Mourinho te verdedigen op de persconferenties dan om een goed spelplan te ontwikkelen. Toen Mourinho nog alles te bewijzen had was hij een tactisch genie die alle koppen dezelfde kant op kon krijgen. Dit veranderde tijdens zijn laatste periode bij Real Madrid toen hij voor het eerst met serieuze kritiek kreeg te maken. Sommige personen kunnen niet omgaan met kritiek, Mourinho is er hier zeker één van. Ik vind het daarom altijd erg ironisch wanneer Mourinho spreekt over de mentale weerbaarheid van zijn spelers, hij is zelf geen haar beter. Jammer dat deze ooit kleurrijke en geniale trainer zich nu steeds onmogelijker maakt bij zijn clubs en spelers.
 
Professor Oak
 
3
13 december 2018 om 12:27
Hahah sorry, maar Sanchez bij Arsenal was van ongekend niveau en was een van de beste spelers daar. Het is toch niet heel raar dat het dan aan Mourinho ligt? Zelfde geld voor Miki, die nu bij Arsenal speelt. Ik vind hem daar veel beter op zijn plek.
 
Japie_Krekel
 
3
13 december 2018 om 13:52
@statis_qo1 dan heb jij Pogba blijkbaar nooit aan het werk gezien bij Juventus want daar speelde hij geweldig. Sanchez was bij Arsenal de grote sterspeler, Rashford en Martial deden het goed onder Van Gaal en Lukaku speelt nog steeds uitstekend in het Belgische elftal. uit deze spelers valt echt veel meer te halen als ze nu laten zien
 
Japie_Krekel
 
2
13 december 2018 om 14:49
@status_qo1 "mourinho is een top manager dat is toch niet verandert opeens ?" het probleem is dat het voetbal zich verder heeft ontwikkeld en dat Mourinho nog steeds vast zit in de conservatie speelwijze die hij bij Inter al hanteerde. met het voetbal dat hij nu speelt loop je achter de feiten aan. structureel resultaat behaal je als topclub tegenwoordig door ook goed te voetballen en uit te gaan van eigen kracht
 
Master D
 
4
13 december 2018 om 14:59
@ Professor Oak Sanchez was het laatste half jaar bij Arsenal gewoon dramatisch en raakte geen knikker. Die lijn heeft hij bij Man Utd voortgezet. Dat Sanchez bij Arsenal al maanden geen knikker had geraakt lag zeker ook aan Mourinho?
 
sociolobi
 
2
13 december 2018 om 15:27
3x CL ja? Porto, Inter en...? Ik zie hem in de toekomst alleen nog wat klaarspelen in de serie A.
 
Dante
 
6
13 december 2018 om 15:37
Japie Mourinho heeft niet lang geleden nog de pl gewonnen. Leicester ook. En ook Frankrijk kon je conservatief noemen. Een conservatieve speelwijze lijkt dus niet per se het probleem. Slecht voetbal is natuurlijk wel een probleem.
 
Japie_Krekel
 
0
13 december 2018 om 15:56
@dante conservatief is wat anders als afbraak voetbal spelen. Atletico speelt ook behoudend vanuit een gesloten organisatie, maar die hebben wel de intentie om te voetballen. de speelwijze van Mourinho is vaak alleen de tegenstander het voetbal onmogelijk te maken, zonder zelf ook maar iets van initiatief te nemen Leicester City speelde op de counter om van de snelheid van James Vardy te kunnen profiteren, maar het was geen anti voetbal. verder vind ik Leicester een ander verhaal. die hadden hele beperkte middelen voor handen en geen miljoenenselectie in het veld staan. met zo een selectie als die van United hoor je gewoon 70 procent van de tegenstanders in de Premier League weg te spelen Leicester City en Bournemoth hebben echt veel minder middelen en spelers als een United en die hebben ongeveer net zoveel punten momenteel dus iets gaat er echt niet goed daar en Mourinho is eindverantwoordelijk als coach. bij Chelsea had hij dat ook al een keer, dat hij 17e stond halverwege de competitie in zijn 3e seizoen. dat kan natuurlijk echt niet met de selecties waarmee hij mag werken
 
Dante
 
4
13 december 2018 om 16:07
@japie Je eigen woorden: "en dat Mourinho nog steeds vast zit in de conservatie speelwijze" Mourinho speelt dit seizoen trouwens amper verdedigend, maar dat lijkt niemand iets uit te maken. Autorepeat blijft gewoon aanstaan. En het geld is totaal irrelevant. Dat was namelijk het punt niet. Je gaf aan dat met een bepaalde speelwijze geen succes meer behaald kan worden. Ik leg met wat heel recente voorbeelden uit dat dat onzin is.
 
Samcro
 
5
13 december 2018 om 16:47
Dante Sommige mensen zijn verblind door die autorepeat en hebben simpelweg niets anders. Als de counters dan anders worden, schieten ze helemaal in de stress en gaan ze zichzelf dmv voorbeelden nog maar eens herhalen terwijl het daar helemaal niet over gaat. Helaas, je doet er heel weinig aan.
 
status_qo1
 
2
13 december 2018 om 17:07
ik heb pogba bij juventus gezien , heb lukaku bij belgie gezien ook miki bij arsenal etc etc geen 1 van deze spelers hebben de moyene van een mourinho . niet dat dat hoeft maar mijn punt was gewoon dat united IMO een speler mist die voetbal ademt op het veld in balbezit . een modric/iniesta/ozil/sneijder type ...3 van de 4 van deze spelers hebben nog onder mourinho gespeeld overigens en zij waren de beste spelers van een mourinho team . er speelt natuurlijk veel meer dan enkel dit maar ik zie een grote kloof met intelligente spelers bij een united en bv. city of liverpool . dat is hoe ik het zie , ik schat mourinho hoger in dan de spelers van united . dat enkel omdat ik mourinho (terecht) 1 van de beste managers vind .
 
Japie_Krekel
 
0
13 december 2018 om 17:15
@dante dat heb ik niet gezegd. ik zei dat je met een bepaalde speelwijze niet structureel succes gaat boeken. alle clubs die jaarlijks hoge ogen gooien in de Champions League gaan uit van eigen kracht en voetballende intenties jij zegt dan Mourinho speelt aanvallender. misschien tegen Young Boys dan, maar in de eerste wedstrijd tegen Valencia en in de wedstrijd tegen Juve heb ik daar heel weinig van gezien. vooral tegen Juve speelde United echt puur anti voetbal. uiteindelijk wonnen ze wat bijna een wonder was gezien het spelbeeld en de gemiste kansen van Juve maar met aanvallen had dat spel weinig te maken verder
 
Japie_Krekel
 
0
13 december 2018 om 17:17
@samcro ik schiet niet in de stress hoor. ik heb altijd gewoon een onderbouwing om mijn mening te ondersteunen. jij hoeft het er niet mee eens te zijn en iedereen kan natuurlijk weer anders naar iets kijken, maar er zijn genoeg mensen die mijn mening delen in deze, wat betreft Mourinho en United dus ik ben niet de enige die vind dat hij niet best presteert met deze club
 
Dante
 
0
13 december 2018 om 18:14
@samcro Ja dat blijkt xD
 
Dante
 
0
13 december 2018 om 18:17
@japie Bijna iedereen deelt de mening dat Mourinho niet best presteert met deze club. Ik iig wel. Maar sommige mensen denken niet dat alle problemen op de wereld exclusief op zijn naam te zetten zijn. En dat vind ik met name in de Pogba discussie wel overduidelijk. Deze jongen is volwassen en heeft een fantastisch contract gekregen bij United. Wat hij ook doet of niet doet, het enige dat ik lees is "ja maar Mourinho ..."
 
Japie_Krekel
 
0
13 december 2018 om 20:51
@dante ik ben het er zeker mee eens dat niet alles aan Mourinho ligt want zijn voorgangers kregen de boel ook niet aan de praat. ik denk alleen dat er echt iemand moet komen met een United hart die de cultuur bij die club kent en de grote successen heeft meegemaakt. misschien niet als hoofdcoach maar met iig een belangrijke rol in de technische staf, want de club United is volledig zijn identiteit kwijt en het bestuur lijkt er ook weinig van te snappen
 
Dante
 
1
13 december 2018 om 22:10
Ik denk dat er zo al weinig opties zijn qua trainers of andere staf die de club weer succesvol moeten maken. Laat staan als het dan ook nog iemand met een United-hart moet zijn. Denk wel dat het belangrijk is dat er iemand komt die fans weer wat meer gaat entertainen, maar denk dat dat ook iemand van buiten de club kan zijn.
 
AlexDelPiero10
 
2
13 december 2018 om 19:15
Pogba behoorde daar bij Juve al bij, was enorm belangrijk voor de Fransen op het WK, en is nog steeds de creatiefste speler van Utd. Pogba word echter door middelmaat omringd bij Utd, Herrera? Fellaini? Mata? Allemaal geen echte toppers, geen enkele topper schittert als er rond hem niks goeds loopt.
 
Piranha
 
7
13 december 2018 om 11:15
Nou dat lijkt me niet, de extreme toewijding die ook Pep vraagt is teveel voor een jongen als Pogba die juist wat meer vrijheid nodig heeft en een arm om zijn schouder. In deze fase, en niet nogmaals de fout maken terug te gaan naar een oude club, lijkt me Real het beste bij hem passen.
 
ElPhenomeno
 
6
13 december 2018 om 11:20
Guardiola is een fantastische manager. Kreeg onnnodig veel kritiek in Munchen. Hij was de eerste die door had dat Muller niet meer in de basis hoorde. Wat zal die man gemist worden in Munchen. Niet alleen Pogba zal beter spelen onder zijn hoede, maar ook een Sanchez, Rashford en Martial zouden onder Guardiola beter gaan spelen. Echter blijf ik Mourinho een geweldige coach vinden. Maar dan voor ploegen als Inter, Chelsea of Atletico. Niet voor zon club als United.
 
De-Socioloog
 
6
13 december 2018 om 12:49
Persoonlijk denk ik dat Pogba te traag is voor het spel van Guardiola. Soms iets te traag in zijn handelen, maar vooral lui, verdedigend niet actief genoeg en hij staat stoms stil/te mokken terwijl je bij Guardiola constant in beweging moet zijn en erg dynamisch en actief moet spelen...
 
Le Papillon
 
4
13 december 2018 om 13:38
Jij verwoordt het heel goed en zegt iets zinnigs. Ik zit hier te lezen en mensen die stellen dat Pogba geweldig zou zijn onder Guardiola, maar dat slaat nergens op. Ik denk zelfs dat Pogba niet eens in de basis zal staan bij dit City, aangezien Guardiola iets heel adners verwacht van zijn spelers dan wat voor speler Pogba is. Precies zoals je het omschrijft.
 
NielsGeerligs
 
2
13 december 2018 om 14:53
Pogba is inderdaad niet in staat om simpel te spelen. Hij mist overzicht en gaat lopen met de bal. Dat fijn verkeerde keuzes waardoor hij zo vaak dom balverlies lijd. Dit krijgt ook geen trainer er meer uit...alleen spelers naast hem met sterk inzicht in het spelletje kunnen dit compenseren. Kante, Pirlo, Vidal etc. Daarnaast zit er echt iets in zijn mentaliteit niet goed... Die combinatie maakt het imho dat hij het nooit bij een topclub gaat redden...
 
Japie_Krekel
 
1
13 december 2018 om 16:01
@hangover96 speelde diezelfde Yaya Toure niet geweldig bij Barcelona onder diezelfde Pep of was dat een andere trainer destijds?
 
Samcro
 
5
13 december 2018 om 16:48
Japie, diezelfde Toure werd vrij snel vervangen door ene Busquets.
 
Japie_Krekel
 
0
13 december 2018 om 17:19
@samcro ok. hij heeft tussen 2007 en 2010 gespeeld voor Barca en mede door veel blessureleed 74 wedstrijden meegedaan. Pep was daar coach van 2008 tot 2012 dus dan zal hij in 2007 waarschijnlijk zijn meeste wedstrijden hebben gespeeld voordat Pep kwam
 
Louismanuel
 
1
13 december 2018 om 14:59
Hebben we het hier niet over dezelfde Guardiola die bij Bayern niet het succes van Heynkes kon voortzetten? En is dat niet dezelfde trainer waarvan in zijn eerste seizoen bij City ieder zichzelf respecterende sportjournalist (als die al bestaan) zich vanaf november afvroeg wanneer hij ontslagen zou worden? Dat was slechts 2 jaar geleden maar kennelijk is dat voor de gemiddelde voetbal fan toch echt wel te lang om te kunnen onthouden. Nu worden van de beste man echt wonderen verwacht. Die Pogba is zoals vele goede voetballers die een zware en vooral succesvolle WK hebben gehad, niet vooruit te branden. Hetzelfde geldt voor Modric en Varane. Je zou toch echt niet zeggen dat Real met die 2 succesvolle spelers op de WK zo verschrikkelijk slecht presteert dit seizoen. En Mourinho? Tja, die kon dit verwachten. Vermoeid dan wel verzadigd spelers of zelfs beide. Hij heeft immers hetzelfde ervaren bij Real Madrid, nadat hij op onnavolgbare wijze kampioen was geworden in Spanje. Casillas en Ramos waren maanden in de wolken na het behalen van hun 2e Europese titel. De rest van de sterren was gewoon verzadigd. Een nachtmerrie voor iedere topcoach.