'Op zich zou Atlético ook een mooie club zijn voor Matthijs de Ligt'
Maandag, 14 mei 2018 om 07:33

Atlético Madrid gaat het seizoen waarschijnlijk eindigen op de tweede plaats in LaLiga, want men heeft met nog één duel te gaan drie punten meer dan Real Madrid. Hiernaast kan Atléti het voetbaljaar fraai afsluiten wanneer men komende woensdag tegen Olympique Marseille de Europa League weet te winnen.

Jordi Cruijff geeft de Spanjaarden 'de meeste kans' op de eindzege en vindt het 'enorm knap' dat Atlético met minder financiële middelen al jarenlang kan wedijveren in de nationale en internationale top. Cruijff voegt er in zijn column voor De Telegraaf aan toe dat Atlético 'op zich een mooie club' zou zijn voor Ajax-verdediger Matthijs de Ligt.

Meer: Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax

"Maar alleen als je de speelstijl goed analyseert, dan zie je toch een verschil dat niet in het voordeel van De Ligt is. Hij past perfect bij Barcelona en Manchester City, ploegen die van achteruit voetballen. Daar begint de aanval bij de doelman", schrijft de 44-jarige trainer van Maccabi Tel Aviv.

"Bij Atlético gebeurt dat vanaf het middenveld en dan komt de veelzijdigheid van De Ligt minder tot zijn recht. Maar goed, dat is niet aan de orde omdat zowel Barcelona als Manchester City de zinnen op hem heeft gezet. Een mooie volgende stap voor een terechte winnaar van een mooie prijs", doelt Cruijff op de award voor Talent van het Jaar.

Meer nieuws
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
2
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
70
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Westend
 
2
14 mei 2018 om 07:36
Dat is het allemaal zeker, maar is hij al een serieuze kandidaat om daar iemand uit de basis te spelen?
 
robert41
 
20
14 mei 2018 om 08:17
Ik begrijp zijn hele column niet... eerst zegt ie het zou een goede stap zijn om vervolgens te zeggen dat de speelstijl niet bij hem past. Lijkt wel of heel Nederland nu over Kluivert en de Ligt wil meepraten. Die jochies hebben gewoon een contract volgens mij. Net als Lozano, Vilhena, etc. Als er een club komt moeten ze gewoon en vet voorstel doen en dan kun je er een mening over hebben. Dit soort zaken roepen slaat gewoon nergens op.
 
Gaalmeister
 
5
14 mei 2018 om 08:33
Slaat inderdaad nergens op deze column. Volgens mij bedoelt hij op een vreemde manier te zeggen dat Atletico inmiddels een grote club is, en dat voor bijvoorbeeld een speler als de Ligt, die ook met andere topclubs in verband wordt gebracht, de stap naar Atletico vergelijkbaar zou zijn als die naar City of Barcelona. Qua "stap" dan dus (financieel, sportief), maar qua speelstijl slaat het inderdaad helemaal nergens op, en zoals hieronder ook gezegd, hij gaat de huidige twee CVs er niet uitspelen.
 
ajaxf1
 
24
14 mei 2018 om 07:37
Wat een onzin. Gimenez gaat hij er niet uitspelen en Godin kan ook nog wel even mee. Meest solide duo en geen taalbarriere want zijn allebei Uruguayanen. Nee, De Ligt moet lekker naar City gaan vind ik. Kan hij Kompany opvolgen en is de perfecte cv voor Pep zijn spelletje. City heeft een jong team en met De Ligt erbij zullen ze over 2/3 jaar nog dominanter zijn en de CL binnen halen.
 
DavidDein
 
19
14 mei 2018 om 07:43
Manchester City heeft ook al veel te veel dure centrale verdedigers, ik denk dat de Ligt sportief gezien het beste naar Arsenal of Liverpool kan gaan. Spelen beide aanvallend voetbal en de Ligt zou daar uitzicht hebben op een basisplaats.
 
KingTheManiak
 
4
14 mei 2018 om 07:49
Bij Arsenal is het afwachten wie daar de trainer wordt. Bij een Liverpool zou ik hem graag zien. Twijfel alleen of die nu al dat niveau aankan. Ook al zijn Lovren en Matip geen geweldenaren.
 
ajaxf1
 
3
14 mei 2018 om 07:51
David Alleen Stones is nog echt jong, Laporte ook wel. Toch denk ik dat De Ligt verder kan groeien en het best past in dat spelletje.
 
protheus
 
0
14 mei 2018 om 10:15
Stones is echt matig heeft amper gespeeld
 
NeymarRulez
 
6
14 mei 2018 om 07:46
Gimenez speelt bijna nooit. Savic en Lucas Hernandez (ondanks dat hij eigenlijk een links back is) staan dit seizoen hoger in de pikorde. Maar ik schat die 2 ook hoger in dan De Ligt op dit moment. Ik zeg gewoon nog een jaar bij Ajax blijven en dan nog maar eens kijken.
 
messibarsa
 
9
14 mei 2018 om 07:50
Aanvoerder De Ligt zou een grote misser maken door Ajax anoniem te verlaten zonder Landstitel. Nooit zal iemand hem dan herinneren als Ajaxheld,maar als passant die koos voor het geld. De Ligt blijft dus. zo snugger is hij echt wel.
 
Baardgrasmus
 
3
14 mei 2018 om 07:59
Ja, maar wie weet hoe lang hij daar nog op moet wachten? Die tijd heeft hij misschien helemaal niet. Bij Ajax kan hij van de andere verdedigers al niet meer zoveel leren, het is nou eenmaal een jongen die heel snel is gekomen, zeker voor een verdediger. Jonge debutanten gaan vaak ook weer vrij snel weg, denk aan Seedorf, Kieft, Babel, Riedewald. Want als ze goed genoeg waren om op hun 17e een basisplek te veroveren zijn ze dikwijls al snel te goed voor Ajax. De enige manier om een toptalent tot zijn 23ste of 24ste te houden zijn blessures of een haperende ontwikkeling. Als ze zich goed ontwikkelen zijn ze nou eenmaal heel snel weg.
 
sloep01
 
0
14 mei 2018 om 09:01
Vertonghen en Alderweireld en waren anders wel 23/24 jaar toen zij weggingen en nu ook Ziyech , maar als de Ligt nu al weggaat is dat imo gewoon veel te snel die gaat bij de top echt nog niet spelen daar is hij gewoonweg nog niet goed genoeg voor en ook Kluivert niet maar de mensen er om heen moeten snel geld verdienen , die haaien gaat het alleen maar om geld geld en nog eens geld dat moet gewoon eens stoppen want zo gaan veel talenten verloren .
 
Baardgrasmus
 
1
14 mei 2018 om 09:11
Ja voor onze competitie is het echt zonde, en de voorbeelden die jij aangeeft kloppen ook zeker, de kans van slagen op je 23ste is wellicht een stuk groter. Maar zodra een 18/19 jarige verdediger de beste is van het team, dan is hij niet meer te houden. Misschien dat je hem nog een jaar als eerste aanvoerder kan houden, maar dan nog is hij voor zijn 20ste vertrokken denk ik.
 
QAZ343
 
0
14 mei 2018 om 12:56
Klopt, Suarez vertrok ook als een passant naar Liverpool. Koos puur voor het geld, die jongen kon er ook niet zoveel van, of toch wel?
 
Kaito
 
10
14 mei 2018 om 08:07
Als je even uit de "de Ligt Hype express" stapt en even rustig rond kijkt wie er allemaal rond lopen bij de echte top clubs dan zie je dat ze allemaal net nog een niveautje hoger spelen. Matthijs heeft alles om op redelijk korte termijn daarbij te horen, maar hij moet zich rustig naar dat tempo toe werken.
 
QAZ343
 
1
14 mei 2018 om 13:00
Tuurlijk, maar de mannen als Chielini, godin, Bonucci, Ramos, Boateng etc. Dit zijn allemaal echt mannen die 10 jaar ouder zijn of nog ouder. Waar waren die jongens toen ze 18 waren? De Ligt is samen met een upamecano het grootste verdedigende talent. Nu kunnen clubs hem binnen halen voor 30/40 miljoen en als ze nu niet happen moeten ze wellicht over 5 jaar wel het driedubbele betalen. De hype snap ik ook wel, Nederland heeft nou eenmaal weinig veel belovend talen rondlopen die echt wereldtop kunnen worden. We zijn gewoon blij dat er eindelijk iemand is die dit wellicht kan bereiken.
 
Scepticus38
 
5
14 mei 2018 om 08:31
@kaito Je schrijft: "als je even uit de "de Ligt Hype express" stapt en even rustig rond kijkt wie er allemaal rond lopen bij de echte top clubs dan zie je dat ze allemaal net nog een niveautje hoger spelen". Als je De Ligt nu nog een hype noemt, zeg je feitelijk dat al die clubs die zoveel geld voor hem schijnen over te hebben er naast zitten en er minder kijk op hebben dan jij. En dat is natuurlijk niet zo. De Ligt is in sneltreinvaart en met zevenmijlslaarzen door de opleiding van Ajax gewandeld en telkens als hij een stap hoger deed (en dat waren er soms zelfs twee tegelijk) was hij binnen de kortste keren de beste van zijn team. De veronderstelling dat het al van tevoren vast staat dat hij tot de reservebank zal zijn veroordeeld als hij zal overstappen naar een grote club, is typisch Nederlands. Bij ons is het glas altijd half leeg. Het is mijn volle overtuiging dat het talent van De Ligt van zulk een uitzonderlijk hoog gehalte is, dat hij ook nu al voldoende aan spelen zal toekomen als hij overstapt naar een van de absolute topclubs. Daar speelt men sowieso veel meer wedstrijden dan in NL en er is geen enkele club ter wereld die een speler gaat kopen voor tientallen mijloenen miljoenen en hem niet op zijn minst de kans geeft om zich in het elftal te spelen. En het is aan De Ligt om die kans dan te pakken en daar acht ik hem zeker toe in staat. Hij is voor een 18 jarige al extreem ver in zijn ontwikkeling, je wordt niet zomaar aanvoerder van Ajax terwijl je nog zo jong bent. Het is pijnlijk om te zien dan het Plan-Cruijff prima werkt en het niveau van de Ajaxjeugd erdoor versneld omhoog wordt gebracht, maar dat het in sportief opzicht helemaal niets oplevert om dat het alleen maar tot gevolg heeft dat de spelers op nog jongere leeftijd worden weg gekocht. De ontwikkelingen rondom De Ligt leggen de spreekwoordelijke vinger duidelijk op de zere plek en geven daarmee exact aan wat er goed is aan het Plan-Cruijff en waarin het faalt. Het blijkt duidelijk dat er in het plan geen enkele rekening mee is gehouden met de ambities die een speler heeft en die er toe leiden dat hij zo snel mogelijk naar een grotere competitie wil overstappen. Dat heeft niet alleen met geld te maken. Het is hopen voor Ajax dat er snel werk wordt gemaakt van de vernieuwing van de Nederlandse competitie of dat er een internationale komt, die tegemoet kan komen aan de ambities van de talenten. Als dat niet snel gebeurt, zie ik het somber in voor alle Nederlandse clubs. Zolang het niveau van de competitie niet wordt opgekrikt en er voor clubs uit kleine landen steeds minder plaatsbewijzen over blijven voor de CL, blijft het dweilen met de kraan open en worden de afstanden tot de topclubs zo groot dat ze nooit meer zijn te benaderen, laat staan in te halen.
 
Glossiandzozo
 
0
14 mei 2018 om 11:24
Ik vraag me af of City nou zo een goeie stap zou zijn. City heeft Otamendi, Stones,Laporte en Kompany. 4 basiswaardige verdedigers. Met Laporte en Stones heb je al een duo die voetballend zeker niet de slechtste zijn. Dan hebben we het over dat hij Kompany op den duur moet gaan vervangen. Dat kan, maar ? Want als Kompany fit is behoort hij gewoon tot de beste verdedigers. Hij kan liever eerst een tussenstap maken naar Arsenal of Liverpool. Als hij echt nodig naar de absolute top wil, dan moet hij naar Bayern gaan. Daar hebben ze maar 3 verdedigers, overigens lijkt het erop datBoateng wil vertrekken.