Opleving FC Twente blijkt in Groningen van zeer korte duur te zijn
Zondag, 24 september 2017 om 16:20

FC Groningen heeft zondagmiddag voor de tweede keer dit seizoen weten te winnen in de Eredivisie. Het elftal van Ernest Faber won op eigen veld met minimaal verschil van FC Twente, dat de zege die het vorige week boekte op FC Utrecht dus geen passend vervolg wist te geven en zo alweer zijn vijfde competitienederlaag leed: 1-0. Groningen staat nu elfde op de ranglijst, terwijl Twente in de onderste regionen blijft bivakkeren.

Groningen stond onder hoogspanning na zijn matige seizoensstart. Nadat de behoudende tactiek die het vorige week in de verloren uitwedstrijd tegen NAC Breda (2-1) hanteerde niet het gewenste effect had gesorteerd, koos Faber voor eigen publiek weer voor een wat offensievere speelwijze. Mimoun Mahi werd in de aanval vergezeld door Lars Veldwijk en het tweetal stichtte in de openingsfase het nodige gevaar voor het doel van de bezoekers.

Twente-doelman Jorn Brondeel gaf tot tweemaal toe echter geen krimp. Twente loerde op de counter en was na achttien minuten spelen via Haris Vuckic bijzonder dicht bij het openingsdoelpunt. Hij schoot echter op de voeten van Sergio Padt. Het publiek in het Noordlease Stadion werd daarna nauwelijks meer verwend in het eerste bedrijf, al maakte Thomas Lam op slag van rust nog wel een enorme kans voor Mahi onschadelijk.

Vlak na onderbreking wist Groningen alsnog de ban te breken. Nadat een poging van Ritsu Doan in eerste instantie nog was gesmoord, tekende Oussama Idrissi in de rebound met het hoofd alsnog voor de 1-0. De thuisploeg wenste vervolgens onmiddellijk door te pakken en dacht na een uur spelen recht te hebben op een strafschop na een duel tussen Peet Bijen en Veldwijk. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof wuifde het voorval echter weg, waardoor Twente mocht blijven hopen op een punt. Het ontbrak het team van René Hake echter zoals wel vaker dit seizoen aan stootkracht voorin, waardoor Groningen uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig op de been bleef.

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
5
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
Neymarjr11
 
2
24 september 2017 om 16:23
Wat dacht Twente dan? Winnen van een verpulverde team kan iedereen, zie psv.
 
Oenieboy
 
10
24 september 2017 om 16:26
Te weinig gekregen in deze slechte wedstrijd. Vooral zuur, omdat groningen een rode kaart bespaard wordt en Twente geen penal krijgt. Hopen dat we de volgende pot een eerlijkere kans krijgen. Verder moet de balans nog gevonden worden, al ziet het er elke week heel iets beter uit (muv deze week).
 
Sirius
 
25
24 september 2017 om 16:32
Dat is toch vooral subjectief, want objectief gezien hebben we exact dat gekregen wat we verdienden. FC Twente was erg slecht en Groningen was niet veel beter. Desondanks verdien je geen punt als je zo slecht speelt. Gezien de kansenverhouding en het balbezit gewoon een terechte nederlaag. Ook Hake was vandaag zichzelf niet. Slagveer heeft werkelijk waar niets goed gedaan en liep niet achter z'n man aan. Die jongen had hij al achter moeten laten in de kleedkamer na de eerste 45 minuten of in ieder geval wisselen voor de 60ste minuut. Ook Jensen was absoluut zichzelf niet vandaag en had er ook gewoon eerder af gemoeten.
 
Robertfcg
 
4
24 september 2017 om 16:46
Vooral slagveer heb ik me over lopen verbazen. Niks lukte bij die jongen. Wedstrijd was van beide kanten matig maar ben toch blij dat we hebben gewonnen. Ook iets meer mensen en positiviteit in het stadion. Hadden we wel even nodig. Voor Twente zuur, die konden de punten ook wel gebruiken.
 
Oenieboy
 
2
24 september 2017 om 16:47
Maar Groningen verdiende wel drie punten met hun spel? Ik vond beide partijen ergerend slecht spelen. Groningen had een licht overwicht, maar Twente verdiende een penal. Vandaar dat ik vind dat een gelijkspel verdiend zo zijn.
 
Ben1969
 
1
25 september 2017 om 06:09
Ik weet niet welke situatie jij bedoelt waar Twente een penalty had moeten krijgen? Of jij moet die situatie bedoelen dat hij aan de rechter buitenkant van de 16 meter er buiten werd gelegd, dat was overigens terecht. Maar ook wij verdienden een penalty! In het stadion twijfelde ik, maar op tv zag je duidelijk dat Veldwijk wel degelijk onderuit werd geschopt! Ook heb jij het over een rode kaart, leg uit welke situatie? Er was ook een aanslag op Veldwijk die slechts met geel werd bestraft. Nee, jou argumenten doen geen recht aan de overwinning van Groningen. Het verschil was miniem, de score ook maar wel terecht!
 
Oenieboy
 
0
25 september 2017 om 09:37
Lam die bij een corner overduidelijk aan het shirt werd getrokken rond de 88e minuut. Kijk maar even terug, was geen duel oid. Gevolg zou tweede geel zijn voot Te Wierik. Die aanslag was overigens geen rood, was een harde tackle. Daar fluiten ze in Engeland niet eens voor.
 
Greenboy
 
1
25 september 2017 om 07:06
Even over die strafschop volgens jou Kijk effe naar en zie dat Veldwijk in de 16 door verdediger van Twente wordt gevloerd.....was denk ik ook strafschop. Verder was Groningen toch ook beter dan Twente lijkt mij
 
Mokhtar
 
4
24 september 2017 om 16:26
Tja dat viel weer flink tegen. Gelijkspel was overigens wel terecht geweest.
 
Sirius
 
7
24 september 2017 om 16:28
Deze wedstrijd was toch wel het toonbeeld van alles dat misgaat in het Nederlands voetbal. Ik kan me nog herinneren dat mijn trainer(s) mij of m'n medespelers de huid vol scholden als ik een verkeerde pass gaf of de bal ergens naartoe speelden waar geen speler stond. Tegenwoordig is het gewoon normaal, alsof zoiets kan gebeuren. Deze spelers verdienen een tienvoud van Jan Modaal en kunnen niet eens een bal normaal passen en dat noemen we tegenwoordig talenten. Ik heb het idee dat het nog nooit zo makkelijk is geweest in Nederland om profvoetballer te worden.
 
Harecles
 
2
24 september 2017 om 16:58
Ik snap dat je dit zegt, want de passing e.d. was idd dramatisch en een gelijkspelletje terecht. Ik denk alleen niet dat dit dus het failliet van het Nederlandse voetbal aangeeft. Eerder het abominabel slechte spel van Ajax/feyenoord/psv, er is geen absolute topper meer en iedereen kan van iedereen winnen.
 
Sirius
 
1
24 september 2017 om 23:36
Nou goed, ik zie exact dezelfde onkunde terug in Oranje of bij de Nederlandse clubs in Europa. Gewoon de onkunde om basis-eigenschappen te beheersen als het tempo even wat hoger wordt. Dat is juist de enigste reden waarom het Nederlandse voetbal op z'n gat ligt. Natuurlijk moet het mentaal beter en natuurlijk moet de weerstand hoger, maar hoe wil je dat doen als we passes die niet aankomen afdoen als "het kan gebeuren" of "maar daarvoor gaf hij wel een goede pass"? Die jongens zijn prof en worden daar financieel royaal voor beloond. Als je 12.000,- netto per maand verdient, ben je in mijn ogen verplicht om een bal normaal te passen en een bal dood te leggen op de voet, ongeacht welke voet. We moeten kritischer worden in het selecteren van spelers en in het beoordelen van spelers.
 
Jopie22
 
14
24 september 2017 om 16:31
Allemachtig wat slecht. Geen goed woord voor over. Gefeliciteerd Groningers!
 
Groninger020
 
7
24 september 2017 om 16:43
Denk dat de uitslag wel een aardige weergave van de verhoudingen is. Was van beide kanten niet goed. Ik heb wel meer strijd gezien bij Groningen dan in de afgelopen periode en dat is precies wat er nodig is om de tent weer vol te spelen.
 
FCT 4 ever
 
3
24 september 2017 om 16:48
0-0 was ook wel terecht geweest vond ik, omdat beide ploegen niet goed speelden en voor elkaar onder deden. Maar 1-0 is ook wel een terechte weergave van de verhoudingen, Groningen was iets minder slecht, heeft iets meer kansen gehad en toonde als enige ploeg de wil om te winnen.
 
FCT 4 ever
 
4
24 september 2017 om 16:46
Op Mahi en Idrissi moet je fel zitten, geen centimeter geven. Van der Lely deed dat prima, Mahi amper gevaarlijk. Idrissi kreeg echter alle ruimte van Ter Avest die zoals gewoonlijk als een wijf op 10 meter verdedigde. Hij kon doen wat hij wilde, en uiteindelijk komt daar ook de enige goal uit. Twente had een penalty kunnen, misschien wel moeten, krijgen maar 1-1 was niet verdiend omdat Groningen veel te simpel op de been bleef. Vorige week dus een uitzondering, want vandaag was het wederom zo slap als het maar kan. Denk niet dat Hake z'n contract nogmaals met een week verlengd heeft. De roep om een andere trainer zal wel weet gaan oplaaien, en eerlijk gezegd denk ik dat een nieuwe trainer de juiste keuze zal zijn.
 
LovreFC
 
5
24 september 2017 om 17:07
Terechte overwinning voor FC Groningen. Voor gevochten, weinig weggeven en toch ook wat meer gecreƫerd, al was dat ook weer niet zo gek veel. FC Twente viel me erg tegen. Had verwacht dat de vleugelspeler van hun voor gevaar zouden zorgen, maar dat was eigenlijk amper zo.
 
Sirius
 
1
24 september 2017 om 19:17
De overwinning was inderdaad terecht, maar Groningen heeft toch echt wel aardig wat weggegeven. Bovendien was Assaidi wel degelijk best gevaarlijk. Slagveer heeft werkelijk niets goed gedaan en mag van mij de volgende wedstrijd wel even op de bank toekijken. Het niveau van beide clubs was in ieder geval onacceptabel.
 
GunnerFCG
 
1
24 september 2017 om 17:36
Slechte wedstrijd gezien maar zeer blij met de drie punten. Voetballend was het niet veel, maar lekker om weer eens wat strijd te zien bij Groningen. Bacuna speelde ijzersterk ook Doan en Idrissi deden het prima en Warmerdam ook natuurlijk, zoals iedere week! Wat een lekkere aankoop is dat zeg. Overall een terechte overwinning al was het overwicht minimaal.
 
SAS32
 
0
24 september 2017 om 17:44
Als dit niet het einde is van Hake en de terugkeer van Fred Rutten. Dan gaan we een moeilijk seizoen tegemoet.
 
Sirius
 
1
24 september 2017 om 19:20
Ik was het vandaag niet helemaal eens met het wisselbeleid en dan vooral de timing ervan, maar wat had Hake anders kunnen doen dan en aan de hand waarvan denken we dat Rutten het beter zou doen? Bovendien is Rutten waarschijnlijk niet eens betaalbaar. Verbeek zou de lakse houding van spelers en het gebrek aan fitheid direct in de kiem smoren, maar tactisch is er niet zozeer wat mis. Er is gewoon een gebrek aan fitheid en patronen en dat krijg je als je een selectie bij elkaar sprokkelt dat niet wedstrijdfit is. De voorbereiding begon voor FC Twente als het ware pas na de eerste competitiewedstrijd.
 
SAS32
 
1
24 september 2017 om 21:49
Sorry we zijn nu 6 wedstrijden verder. Wat denk je dat degradatie ons gaat kosten. Die last kunnen we niet eens dragen. Rutten is een clubman, die helpt ons wel. Heeft hij zelf gezegd.
 
BendeR
 
0
24 september 2017 om 23:00
Twente gaat echt niet snel degraderen. Is misschien allemaal niet best, maar denk je nu echt dat je een slechter team hebt dan roda, of vvv, of andere degradanten. Nee ik zeg gewoon roeien met de riemen die ze hebben en dit jaartje als een tussen jaartje zien en eindigen rond plaats 10. Lager dan plek 13 zullen ze niet eindigen.
 
Sirius
 
0
25 september 2017 om 11:39
@bender Het is wel vaker voorgekomen dat de club met beter materiaal gedegradeerd is. Het zegt allemaal niets zolang je slecht blijft presteren. Feit is gewoon dat de ploeg nog niet op elkaar is ingespeeld en bij elk verliespunt wordt dat moeilijker. Persoonlijk zou het mij niets uitmaken of ze nou 15de worden, maar ik ben er absoluut nog niet zeker van dat ze erin blijven. Het is ook niet zo dat FC Twente nu een zeer zwaar schema heeft gehad. Ze hebben natuurlijk al van VVV en Sparta verloren. Dan maak je het jezelf gewoon ontzettend lastig, want daar moet je gewoon met minstens 4 punten uitkomen.
 
Jordyde Blecourt
 
1
24 september 2017 om 17:48
Ik heb me vandaag weer lopen ergeren in het stadion. Allemaal leuk en aardig dat we wel nu gewonnen hebben. Ik vind doan vandaag lekker fanatiek alleen wat die er daarna meedoet zit verbetering in. Veldwijk kan nog niet eens een bal aannemen wat is dat een matige spits ookal is van weert niet veel beter.