Opvallende onthulling over Slot: 'Die durft, hij had ook op Ajax kunnen wachten'
Donderdag, 1 april 2021 om 09:15

Feyenoord had Arne Slot niet bovenaan het lijstje staan in de zoektocht naar een opvolger van Dick Advocaat, zo onthult Algemeen Dagblad-verslaggever Mikos Gouka. De trainer zocht zelf contact met de clubleiding in De Kuip, waarna het balletje ging rollen. Toen bekend werd dat Slot met Feyenoord had gesproken, greep AZ in december keihard in. De oefenmeester werd enkele maanden geleden gelijk de laan uitgestuurd door het woedende bestuur in Alkmaar.

Gouka praat over het wel en wee van Feyenoord met journalist Hugo Borst, de auteur van het boek 'De Coolsingel bleef leeg', een boek dat 25 jaar geleden uitkwam. "Die durft. Hij had ook op Ajax kunnen wachten", verwijst Borst naar de manier waarop Slot in contact kwam met de Feyenoord-leiding. Gouka vult gelijk aan: "Sterker nog: het kamp-Slot heeft zelf contact gezocht. Het initiatief lag aan de kant van Slot. Hij wilde zelf naar Feyenoord." De voormalig AZ-coach tekende na de geslaagde onderhandelingen tussen alle betrokken partijen een tweejarig contract in Rotterdam-Zuid.

Meer: Derksen en V/d Gijp unaniem: dit moet de nieuwe Feyenoord-trainer worden | Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’

Borst omschrijft Slot als een 'interessante trainer'. "Hij durft", aldus de voetbalvolger uit Rotterdam. Desondanks waarschuwt hij voor al te veel optimisme bij de huidige nummer vijf in de Eredivisie. "Maar als ik Feyenoord ongevraagd een advies mag geven: zeg dat ze volgend seizoen ergens tussen plek zes en negen finishen. In seizoen twee haalt Slot Europees voetbal en in seizoen drie moet hij proberen mee te doen om de titel. Hou de verwachtingen laag", geeft Borst mee aan de beleidsbepalers van Feyenoord.

In de optiek van Borst verdient Slot tijd om iets op te bouwen in De Kuip. "Feyenoord wordt eens in de tien jaar kampioen. Ze moeten iets opbouwen. Ze gaan beter scouten. Ze renoveren de jeugdopleiding, want Stanley Brard was ook niet je van het en dan druk ik me nog mild uit. Slot moet ook niet ergens onderweg worden ontslagen. Tenzij hij gekke dingen doet", aldus Borst, die de club niet snel ziet meedoen om het kampioenschap in de Eredivisie. "De komende drie jaar blijft De Coolsingel leeg."

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
8
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
9
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
19
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
38
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (72)

 
MessiBazoer
 
105
1 april 2021 om 09:16
Misschien is Slot gewoon een Feyenoord-fan en is dit zijn droombaan?
 
BME12
 
53
1 april 2021 om 09:32
Echt he, altijd maar er van uitgaan alsof iedereen het liefst bij of voor Ajax wil werken, misschien moeilijk te geloven maar sommige vinden Rotterdam toch echt mooier dan Amsterdam
 
XAJAcfa
 
19
1 april 2021 om 09:40
Volgens mij zijn degene die Ajax noemen als alternatief niet van mening dat hij specifiek voor Ajax moet kiezen maar geven ze dat als voorbeeld omdat hij nu kiest voor een club die lager staat dan AZ terwijl hij ook zou kunnen wachten op een grotere club met meer mogelijkheden. Wel vreemd dat Borst zegt seizoen 1 doelstelling 6-9 (veel te laag voor Feyenoord dan wordt je ontslagen) Seizoen 2 Europees voetbal (kan via beker en nog steeds 6-9 dus vreemd) maar het vreemdste is dat Borst zegt seizoen 3..... titel. Niet om die doelstelling maar om het feit dat hij een contract getekend heeft voor 2 seizoenen dan ga je als Feyenoord nooit een doelstelling voor derde seizoen aan trainer meegeven......
 
Crema
 
17
1 april 2021 om 10:55
@bme dit gaat niet over Amsterdam of Rotterdam, maar over Ajax en Feijenoord. De eerste is een topclub, de ander vindt zich een topclub, maar is meer een slapende reus. Is toch niet zo gek dat er op deze manier over wordt gesproken als Slot een jaar geleden al werd aangemerkt als een beoogde opvolger van Ten Hag? Begrijpend lezen blijft lastig!
 
BME12
 
9
1 april 2021 om 11:54
Oké zuurpruim, als jij begrijpend had kunnen lezen, had je mijn reactie ook gesnapt. Iemand die meer houdt van Rotterdam, fan is van Feyenoord, wil toch niks liever dan die club coachen? Dan is de keuze tussen Ajax of Feyenoord toch snel gemaakt? Overigens was die keuze er niet eens dus wat een domme discussie
 
Crema
 
0
2 april 2021 om 10:04
Je reactie is een bevestiging van wat ik al had opgemerkt. Ik heb het niet over keuzes maken, maar geef aan dat het logisch was dat er over werd gesproken. Voor jou is die keuze misschien snel gemaakt, jij hoeft 'm immers niet te maken, dus ook dat is een domme toevoeging!
 
FR010FRDAM
 
17
1 april 2021 om 09:33
Zou zomaar kunnen. En ik ben het eens met Borst. Zeg gewoon als bestuur: We laten Slot 3 jaar bouwen. Het eerste jaar wordt lastig, want er moet echt een omslag plaatsvinden. En dan moet je er als bestuur ook volledig achter blijven staan. Zelfs al sta je op een moment 10e.
 
nederland79
 
16
1 april 2021 om 09:38
juist, geen salaris uitgeven aan transfervrije middelmaat. Dan investeren in jonge spelers, die later geld opbrengen met de verkoop. Dan maar een jaartje geen EL, dat levert toch weinig op en CL gaan ze niet halen. Kijken of je de selectie weer wat waarde kunt geven zodat je kunt groeien. Steeds maar halve spelers halen onder het mom van transfervrij, ook al ga je er nooit wat op verdienen, schiet niet op.
 
FR010FRDAM
 
11
1 april 2021 om 09:44
Ja, Feyenoord moet er echt vanaf dat er duurdere middelmaat qua salaris en spelers die gewoon totaal het niveau niet hebben zoals Narsingh, Diemers en Pratto worden aangetrokken. Dan maar gewoon jeugd voor de leeuwen gooien, aanvullen met voltreffers als Senesi (of hij nou 15 of 20 miljoen gaat opleveren, hij gaat uiteindelijk voor meer weg) en Sinisterra en eventueel jonge spelers vroegtijdig scouten in Nederland, zoals AZ vaak doet. Daarbij uiteraard doorselecteren om van die middelmaat af te komen. En uiteindelijk ook weer herkenbaar spel met uitgaan van eigen kracht inslijpen. Dat kost tijd, want ook de scouting en de jeugdopleiding moeten opnieuw vorm gegeven worden, maar als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg....en dat al veel te lang.
 
Capis
 
8
1 april 2021 om 09:45
Je kan niet alleen op jeugd inzetten. Je ziet bij Ajax ook dat ze nu juist die stappen maakte door ervaring te combineren met ervaring. Die hebben echter het vermogen om wat meer kwaliteit als ervaring te halen. Plus dan moet die jeugd er wel ook echt zijn wil je ze kunnen gebruiken. Kijk dat nu 2 aanvallers uit eigen jeugd verhuurd zijn en er dan een Pratto komt wat weer geld kost en niet gebruikt wordt is dood en dood zonde! Je hoeft niet op iedereen te verdienen, het gaat nog steeds om het voetbal. En als je beter presteert krijgen spelers ook meer waarde.
 
FR010FRDAM
 
4
1 april 2021 om 09:59
Ja, eens maar zoals je al aangeeft heeft het geen zin om ervaring aan te trekken zonder kwaliteit. Dat gebeurt te vaak. Het is echt niet verkeerd om een keer een transfervrije speler met ervaring aan te trekken. Maar wel een die fit is en er direct staat. Zoals Van Persie of Kuijt of een Pelle op huurbasis.
 
Capis
 
6
1 april 2021 om 10:14
Klopt, en het is natuurlijk schandalig dat weer een Narshing, Diemers en Pratto worden gehaald. Waar je helemaal niks maar dan ook niks aan hebt en zelfs zelf jeugd had gehad. Daarbij lijkt er ook gen gedachten achter te zitten. Narshing kan echt nog wel voetballen dat zie je bij Twente nu. Maar die moet je gebruiken op snelheid en diepsturen voor een voorzet. Maar als je dan met een Linssen in de sputs gaat spelen of zelfs Jorgensen die in de combinatie speelt heb je er 0,0 aan. Diemers en Pratto reken ik Advocaat aan. die moest en zou ze hebben...... Maar zo zitten we ook met een Johnston en Kelly die uit de hoed van Stam kwamen die een groot succes bleken..........
 
nederland79
 
0
1 april 2021 om 10:49
natuurlijk heb je ervaring nodig, maar ik zeg dan ook...geen middelmaat meer aantrekken. Als ze een goede ervaren speler kunnen krijgen, moeten ze dat vooral doen. Maar dat moet dan een buitenkansje zijn, omdat het transferbudget niet over zal houden. Ze moeten alleen stoppen met troep kopen met als excuus dat ze transfervrij zijn. Dan kom je nooit ergens.
 
Japie_Krekel
 
1
1 april 2021 om 12:00
@Capis als dat zo is moet je hem ontslaan maar of Advocaat nou echt aan Arnesen heeft gevraagd haal een spits die niet wedstrijdfit is en in zijn meest productieve seizoen 6 jaar geleden 10 keer heeft gescoord voor mij daar heb ik sterk mijn twijfels bij
 
Capis
 
6
1 april 2021 om 13:19
@japie: Ze hebben er 4 aan hem voorgelegd en Advocaat wilde deze jongen. Kan ook heel wat zeggen over die andere 3 jongens haha Maar vervolgens heb je je spits die moest komen en vervolgens gebruik je niet 1 van de 3 spitsen die je hebt..... Dat kan je toch echt wel Advocaat aanrekenen. Ook het blijven opstellen van Diemers echt letterlijk keer op keer.
 
Capis
 
8
1 april 2021 om 09:35
Dat kan altijd, maar lijkt me oprecht een sterk verhaal dit. Waarom zou slot zelf contact zoeken met Feyenoord zo vroeg in het jaar al. En dat terwijl hij een goed draaiend team heeft op dat moment. En ook het verhaal dat hij niet de top kandidaat was voor Feyenoord. Wie dan wel had geen betere en haalbare kunnen bedenken. al zegt dat niet veel, Feyenoord heeft de afgelopen jaren vaker vreemde dingen gedaan die niet te begrijpen zijn.
 
FR010FRDAM
 
8
1 april 2021 om 09:39
@capis het is ook niet zo dat Gouka nou de grote insider is. Hij heeft vrij weinig bronnen binnen de club en roept wel vaker onzinnige dingen.
 
Capis
 
3
1 april 2021 om 09:46
Klopt helemaal, geloof er dan ook weinig van... Denk dat Feyenoord er wel echt goed aan heeft gedaan. Iemand die spelers wel echt beter kan maken (jonge) en ook nog eens leuk voetbal speelt.
 
nederland79
 
3
1 april 2021 om 09:37
droomclub zou kunnen, droombaan lijkt me op dit moment bijzonder gezien de enorme achterstand van feyenoord en het financiële plaatje. Als trainer in de top wil je toch graag wat slagkracht.
 
Ijsmuts
 
4
1 april 2021 om 10:08
Ajax heeft de zaken natuurlijk fantastisch voor elkaar maar mocht ten hag vertrekken komende zomer om wat voor reden dan ook, dan kom je als trainer best in een gespreid bedje terecht. Financiele slagkracht, talentvolle jeugd, verreweg de sterkste selectie, ervaring in het team, champions league voetbal etc. Ongetwijfeld een hoger podium dan Feyenoord... maar misschien is daarom Feyenoord wel een grotere uitdaging.
 
repuiztav
 
10
1 april 2021 om 10:09
Tenzij je als trainer van wat uitdaging houdt en het vertrouwen krijgt vanuit het bestuur om de komende jaren op te bouwen, ookal word je dan misschien 7e. Het lijkt me juist een enorm mooie uitdaging om Feyenoord te helpen met een wederopbouw qua jeugd, het creëren van waarde in het veld, aanvallend en fris voetbal in de ploeg brengen. Zoals ik gisteren al zei, zijn er best wat leuke talenten aanwezig om te ontwikkelen met Sinisterra, Kokcu, Balde, Bozenik, Conteh, Hendriks, Wehrmann, Malacia, Geertruida, Bijlow. Misschien nog aangevuld met nog wat jeugdspelers
 
ninjakai
 
2
1 april 2021 om 13:32
@repuiztav ff serieus. De uitdaging van Feyenoord is echt niet zo groot hoor. Er is niet zo veel nodig om aan te haken bij de Nederlandse top (kijk naar Az), goed beleid, beetje geluk met aan en verkopen en je bent echt al een heel eind. Je hoeft namelijk helemaal niet zo slagvaardig en krachtig te zijn als Ajax, je moet vooral beter zijn dan de 14 a 15 andere en dan ben je er al. De uitdaging bij Ajax is echt 10 keer groter. Die kijken geen eens nationaal. Kampioen worden is de doelstelling en als trainer krijg je hooguit een schouderklopje, doelstelling weer gehaald. Europees aanhaken bij de top is de ambitie en het gat qua financiën en mogelijkheden tussen Ajax en de Europese top is echt vele malen groter dan het gat tussen Feyenoord en Ajax. Ook is de concurrentie vele malen groter en is de foutmarge vele malen kleiner. Zou zelf juist als trainer eerder kiezen voor Feyenoord dan Ajax juist omdat de standaard vele malen lager ligt. Word je derde met geen grote achterstand op nummer een, is het al goed gedaan, Win je de beker dan heb ik een prijs gepakt en is het een geslaagd seizoen, word je kampioen dan heb ik het uitstekend gedaan en ben je een toptrainer. Als trainer zou ik ook geen assistenten eissen, maar 2 a 3 zeer goede scouts, met een uitstekend oog voor jong talent dat goedkoop is maar makkelijk door ontwikkeld kan worden. BV die martinez of sanchez die Ajax haalde, zijn echt niet totaal onhaalbaar voor feyenoord.millik ook niet. Met Guitti en Pelle had feyenoord fantastische aanwinsten. Dat kan echt wel vaker en meer, maar daar heb je goede scouts voor nodig. Zou ook niet voor de exotische scouts gaan in zuid Amerika en andere verre streken. Zou eerder kiezen voor iemand met kennis van bv Frankrijk en Duitsland.
 
Ijsmuts
 
3
1 april 2021 om 13:50
Beetje vreemde redenering. Bij Feyenoord valt er toch veel meer te winnen? Word je 3e is het normaal, win je de titel ben je onsterfelijk, presteer je in Europa dan word je op handen gedragen. Bij Ajax is een titel 'normaal' en is het mooi als men in Europa overwinterd. De lat bij Ajax ligt wel een stuk hoger natuurlijk, maar stellen dat de uitdaging in Rotterdam niet zo groot is, terwijl Feyenoord al 40 jaar lang het gat niet structureel naar de nationale top kan dichten klinkt wel vreemd.
 
repuiztav
 
1
1 april 2021 om 14:59
Ninjakai. Ik kan hier heel kort over zijn. De uiteindelijke uitdaging is natuurlijk om aan te haken bij PSV en Ajax en Europees weer echt serieus genomen te worden.
 
falcao1984
 
0
1 april 2021 om 10:12
Volgens mij is zijn familie van origine ook Feyenoord-minded. Dacht dat ik dat jaren geleden al eens gehoord of gelezen had. Misschien ook via zijn broer Jakko die ook in het voetbal actief is op commercieel vlak.
 
Moridin
 
1
1 april 2021 om 10:35
Of dat of hij zoekt gewoon eeuwige roem. Feyenoord weer op de kaart zetten is materiaal voor een documentaire. Het kan heel aantrekkelijk zijn om te proberen die trainer te zijn.
 
GillesDB9
 
2
1 april 2021 om 10:39
Echt he! Als dit zijn droombaan was, alleen maar mooi dat die man dat najaagt. Of zijn opstelling richting zijn huidige werkgever correct was zal denk ik nooit helemaal opgehelderd worden, maar dat staat dan ook los van het feit dat blijkbaar Slot graag wilde werken bij Feyenoord.
 
AjaciedRK
 
44
1 april 2021 om 09:18
Als hij echt zelf contact heeft gezocht dan snap ik de beslissing van AZ wel, zeker als het vóór 1 januari is. Spelers met een transfervrije status mogen ook pas nà de jaarwisseling praten over een contract na dat seizoen, om dan in november/december zelf Feyenoord te gaan bellen is wel heel vreemd.
 
magnetics
 
2
1 april 2021 om 09:26
Het ligt er natuurlijk ook maar net aan op welke manier hij in contact kwam met de clubleiding van Feyenoord. Zelf proactief de telefoon oppakken om jezelf min of meer aan te bieden is toch wat anders dan wanneer dit voortgevloeid zou zijn uit een of ander netwerkend gesprek dat toch al plaats vond (waarvoor hij dan blijkbaar het initiatief genomen heeft). Hoe dat echt zit, kunnen we gewoon niet weten, maar verdacht is het in elk geval wel.
 
wanny
 
9
1 april 2021 om 09:45
Je kunt wel zeggen dat er verwacht rond plek 6 uit te komen, maar die honderdduizenden supporters zijn toch teleurgesteld als je straks uit bij Fortuna verliest. Dan is iedereen snel vergeten dat het een overgangsjaar is.
 
Pablonino
 
12
1 april 2021 om 09:47
Want de nummer 6 mag niet teleurgesteld zijn als er niet bij Fortuna gewonnen word?
 
wanny
 
4
1 april 2021 om 09:57
Een sportman is altijd teleurgesteld als ie verliest. Echter snap je vast wel wat ik bedoel. Van een grote club als Feyenoord wordt altijd veel verwacht. Ook al probeert de directie de verwachtingen te temperen. Kijk maar hoeveel kritiek er nu is, terwijl ze zo'n beetje staan waar ze qua kwaliteiten thuis horen.
 
Tinus88
 
7
1 april 2021 om 09:59
Is dit niet wat flauw? Als je wat dieper kijkt heeft Wanny simpelweg een punt. Borst roept dat je het eerste jaar plaats 6 tot 9 als doelstelling moet geven. Leuk van bovenaf natuurlijk, maar als Slot met de winter op plaats 8 staat staan de supporters gewoon met hun bivakmutsen, capuchons en mutsen te roepen dat hij op moet rotten. Precies het probleem bij Feyenoord. Die moeten opnieuw beginnen, maar een bepaald deel van de supporters verwacht dat Feyenoord jaarlijks meedoet om de prijzen. Je kunt niet opnieuw beginnen bij Feyenoord.
 
FR010FRDAM
 
1
1 april 2021 om 10:08
Nou DR Mario, tenzij er verwachtingen gemanaged worden. Dan kan je echt wel opnieuw beginnen. Zeker als de koers zichtbaar is.
 
Pablonino
 
1
1 april 2021 om 10:12
De media zet Advocaat een beetje onder druk terwijl er intern eigenlijk geen signalen zijn dat Advocaat eruit word gegooid. Buiten dat het me niet slim lijkt, lijkt me het qua financiën ook erg moeilijk maar ook wie anders? Maar de media zijn druk bezig met de relletjes. Onder de supporters is het volgens mij erg rustig. Dit jaar kan je ook niet je onvrede uitte tenzij een groep zich zou moeten verzamelen bij de kuip.
 
FR010FRDAM
 
6
1 april 2021 om 10:15
@wanny De kritiek die er nu is heeft gewoon te maken met het spel en de spelopvatting in combinatie met de positie. Als er te zien was dat er gebouwd werd aan de toekomst hadden mensen er echt wel minder problemen mee. @pablonino, de druk van de media valt me juist erg tegen. Het spel ziet er niet, punten blijven uit en we zakken als Feyenoord in tegen Emmen. Toch wordt Adcovaat vooral neergezet als wondertrainer. Al heeft het inderdaad geen zin hem er uit te gooien. Paar wedstrijdjes uitzitten
 
Tinus88
 
1
1 april 2021 om 10:17
@fr010, Maar hoe wil je die gaan managen? Dat probeert het bestuur al tijden. Die geven bijna elk jaar dat er niet teveel verwacht moet worden. Het enige dat ik kan bedenken is een coach aanstellen met een Feyenoord verleden, en dus met krediet, en dan proberen opnieuw te beginnen. Zoals bij Gio met zijn 7 opeenvolgende nederlagen. Dat werd, moeizaam maar toch, toch beter geslikt. Ik vrees dat er bij Slot als het tegenvalt al snel rumoer komt. En dat vind ik jammer. Slot lijkt mij bij uitstek een trainer die dit Feyenoord enorm kan helpen als hij maar de tijd krijgt.
 
FR010FRDAM
 
2
1 april 2021 om 10:45
Je gaat die managen door aan te geven wat de koers is. "de koers die we de afgelopen 30 jaar gevaren hebben blijkt niet de goede te zijn. Willen we structureel aanhaken moeten we deels opnieuw beginnen. We zetten in op jeugd en we selecteren door, maar dit betekent ook dat we wellicht tijdelijk een stap terugzetten om er daarna 2 of 3 vooruit te zetten. We vragen begrip, geduld en steun" Als er dan ook daadwerkelijk een idee achter zit zijn er genoeg mensen die hier begrip voor kunnen opbrengen. Zeker als je er twee jaar anti voetbal van Dick op hebt zitten.
 
Pablonino
 
0
1 april 2021 om 10:57
@dr.mario jij legt de schuld neer bij de supporters met het te hoge verwachtingspatroon maar hoe verklaar je dan dit seizoen? De media die op zoek is naar relletjes en soms vragen of de positie van Advocaat nog wel houdbaar is? De supporters hebben dit jaar geen enkele invloed en toch is alles onrustig?
 
Pablonino
 
0
1 april 2021 om 11:05
@fr010frdam ja ik vind het ook bizar. Als ze nou zeggen dat het team op de plek staat waar het hoort te staan, prima. Maar die doen echt alsof hij een wonder verricht heeft als hij de play offs haalt met Feyenoord. Maar goed ik bedoel meer dat er dit jaar wel wat media zijn geweest die gevraagd hebben of Advocaat nog wel kan blijven zitten terwijl de supporters geen enkele invloed hebben. Pas ook nog bij Espn met het intervieuw met Koevermans. Blijkbaar komt het niet alleen uit supporters
 
MGMV
 
1
1 april 2021 om 11:03
Mwa, ik merk dat het sentiment met Slot onder (vele) supporters om mij heen wel goed is hoor qua verwachtingen. 'we' weten dat er, als er niks wordt verkocht, weinig ruimte is om te investeren, we weten dat er jeugd- of jonge spelers fouten gaan maken, we weten dat (compleet) anders voetballen tijd kan kosten. Ik merk ook dat de extreem hoge verwachtingen die rond Feyenoord heersen ook vaak van buitenaf (media, supporters van andere clubs) komen. Wat ik bijvoorbeeld ook in jouw reactie zie met 'honderd duizenden supporters'. Er is dan ook een verschil in hoe bijvoorbeeld dit seizoen als een nachtkaars uitgaat onder Dick waar het spel er niet (meer) uitziet, sommige jonge spelers steevast genegeerd zijn, Dick zogenaamd niks fout kan doen en z'n spelers publiekelijk afvalt, etc. tegenover als je echt ontwikkeling ziet bij een ploeg en in beide gevallen 6e zou eindigen. Vanwege het gebrek aan perspectief.
 
vastreke
 
1
1 april 2021 om 09:46
hoezo wordt op moment elke trainer gelinkt aan Ajax wie zegt dat Slot zelf wel naar Ajax wilt misschien is Feyenoord wel zijn club waar hij altijd op heeft zitten wachten dat zullen we niet weten en ja Ajax is momenteel veruit de beste in Nederland en zullen ze de komende jaren nog wel blijven maar laat nu niet elke keer Ajax erbij halen alsof de andere clubs niks voorstellen Arne Slot heeft een goede visie deed het goed bij AZ en zie ik het ook goed doen bij Feyenoord of hij meteen een gooi kan doen naar het kampioenschap betwijfel ik maar we zullen zien komend jaar
 
wanny
 
3
1 april 2021 om 10:01
Slot is ook wel een gok voor Feyenoord. Heeft krap 1,5 jaar ervaring als hoofdcoach bij een rustige club waar de zaakjes goed voor elkaar zijn. Nog nooit in zijn leven bij een topclub gespeeld of gewerkt. Hopelijk wordt ie goed omringd en te allen tijde gesteund van bovenaf.
 
Mitea_007
 
4
1 april 2021 om 10:14
Dat hij nooit bij een topclub heeft gespeeld maakt in principe niks uit. Van Gaal heeft ook nooit op hoog niveau gevoetbald. Het belangrijkste zal zijn dat hij spelersmateriaal krijgt waarmee je Psv, Ajax en AZ echt kan uitdagen. Als hij hetzelfde spelletje wil spelen als bij AZ zal er toch wel wat bij moeten komen bij Feyenoord. De selectie is nu niet breed genoeg.
 
wanny
 
1
1 april 2021 om 10:24
Van Gaal is een slecht voorbeeld. Die komt nota bene uit de Ajax jeugd en is voor ie hoofdtrainer werd, een tijd assistent geweest bij Ajax. Je kunt ook zonder deze achtergrond succesvol zijn, maar het helpt wel als je weet hoe de hazen lopen bij zo'n topclub. En dat is heel anders dan bij een kleinere club als AZ.
 
RJvoetbal
 
5
1 april 2021 om 10:09
Ik had heel veel vertrouwen in de komst van Slot, maar toen 2 weken geleden uitlekte dat Feyenoord zich oriënteert op de komst van van der Streek, Martins Indi en Clasie kreeg ik het Spaans benauwd. Laten we alsjeblieft hopen dat er nog wat verassingen komen a la Sinisterra en Senesi en anders gewoon komend jaar met veel talenten spelen en proberen de playoffs te halen. Hoe erg het ook is, maar om twee stappen vooruit te zetten, moet je wellicht eerst 1 stap terug zetten..
 
Foortje
 
13
1 april 2021 om 10:10
Ik zal een hoop mensen tegen de schenen schoppen maar ik snap nog steeds niet dat je van AZ naar het huidige Feyenoord gaat. Dan kan het niet anders dan dat het je droom is geweest naar Rotterdam te gaan. Je weet dat wat er nu zit te weinig is om te vechten voor de top 2. je weet dat er weinig tot geen middelen zijn om te versterken. Ach, misschien is dat ook wel de uitdaging.
 
falcao1984
 
5
1 april 2021 om 10:14
Denk dat hij graag degene wil zijn die het tij daar doet keren richting meer en betere doorstroming van de jeugd, meer structuur qua spelopvatting etc. Hoe reëel dat is moeten we afwachten, maar moedig vind ik het zeker wel.
 
Capis
 
16
1 april 2021 om 10:27
Misschien weet hij al meer over de mogelijke investeerders. In potentie heeft Feyenoord nog steeds meer te bieden. Plus is er zelfs uit de huidige selectie wel meer te halen dan wat ze nu laten zien. AZ draait leuk nu en met mooi voetbal ook nog eens. Maar Feyenoord is verder in alles nog steeds groter en heeft meer te bieden. Daarbij is het inderdaad dan juist een mooie uitdaging voor een trainer om dat naar boven te halen bij een club.
 
Foortje
 
3
1 april 2021 om 10:54
Ik las laatst dat Slot al gesproken heeft met van der Streek en Clasie. Dus ik ben bang dat hij nog niks weet van mogelijke investeerders. Als dat het niveau is dat Feyenoord voor ogen heeft om aan te trekken zie ik het enorm somber in. En wat je zegt over dat de huidige selectie beter kan, ik zie het niet. Een Kokcu noemt men al jaren een talent. Dat is echt een zeer middelmatige speler. Berghuis steekt er met kop en schouders bovenuit, en ook hij is geen grootheid. Ik zie graag de ouderwetse top 3 weer strijden om plek 1, 2 en 3 maar ik zie het gewoon niet gebeuren.
 
Capis
 
6
1 april 2021 om 11:40
Laten we het niet dramatischer maken dan het is. Afgelopen 6 jaar zat Feyenoord in de top 3 (en kampioen) en stonden ze 5x boven AZ. Afgelopen jaar werd de competitie onderbroken en kwamen ze ook weer heel dicht bij. het is niet alsof AZ al jaren boven Feyenoord presteert ofzo. Berghuis is binnen Nederland gewoon wel een grootheid, ook bij Oranje nu zelfs 1 van de betere. En zeker beter dan alles wat er bij AZ loopt. Kockcu moet inderdaad stappen maken, maar heeft wel het talent ook. Maar zit ook wel met Advocaat een trainer die liever voor zekerheid en verdedigend speelt dan aanvallend.
 
Aerox
 
4
1 april 2021 om 11:44
Die "meer potentie" horen we nu al 20 jaar. Gegeven moment houdt het op hé dat argument.
 
Foortje
 
2
1 april 2021 om 11:55
Was AZ afgelopen seizoen geen 2e geworden? Maar buiten dat doet buiten het kampioensjaar al 10 jaar niet meer serieus mee om plaats 1.
 
Orgullo
 
5
1 april 2021 om 12:04
@aerox. Dat meer potentie argument horen we al twintig jaar. Uh, pardon? Feyenoord heeft niet alleen meer potentie, Feyenoord heeft vaak ook gewoon meer gepresteerd, ook recentelijk. Feyenoord is de laatste 10 jaar ook vaker boven AZ geeindigd dan andersom, het heeft meer prijzen gemaakt dan AZ, en het heeft veel recentelijker nog het kampioenschap en de beker gewonnen. Applaus voor hoe AZ het de laatste tijd op orde heeft, maar sommige forummers doen alsof AZ Real Madrid is en Feyenoord Athletic de Bilbao.
 
Capis
 
2
1 april 2021 om 13:17
@aerox: Afgelopen 20 jaar heeft Feyenoord ook gewoon beter gepresteerd dan AZ haha.. Snap ook niet waar die hoogmoed van AZ vandaan komt? Feyenoord heeft een grotere achterban, meer inkomsten, een groter achterland, meer commerciële waarde. Maar buiten dat alles heeft Feyenoord ook nog gewoon beter gepresteerd dan AZ die periode... @foortje: 2014 ook vlak achter Ajax... Maar AZ heeft het dan beter gedaan? Die zijn wel dicht bij geweest....??? Ajax is ook veel verder dan Feyenoord maar ook dan AZ zelfde met PSV die liggen ook nog wat voor gewoon.
 
Orgullo
 
7
1 april 2021 om 10:54
Kom nou. In Engeland zouden wij het ook heel logisch vinden als een trainer van Leicester naar Liverpool zou gaan, ondanks dat Leicester nu voor Liverpool staat. Feyenoord is in alles een grotere, complexere en daarom ook voor veel mensen mooiere club dan het rustige en gemoedelijke AZ. Je werkt met een hoger budget, verwachtingen zijn hoger, afbreukrisico is ook groter, maar ik kan me best voorstellen dat je als trainer daar juist wil presteren.
 
Ruud_AZ
 
2
1 april 2021 om 11:18
Groter ja, maar financieel echt een zooitje dan kan je wel hogere salarissen bieden maar als je huishouding niet in orde is speel je mij inzicht met vuur. Az doet dat niet en leeft nu niet op het randje, het hele corona gebeuren heeft hoop ik een hele boel ogen geopend hoe hem er nu echt voor staat.
 
 
3
1 april 2021 om 13:02
Groter stadion, meer fans, grotere naam, meer historie. AZ doet het altijd leuk, maar is nog steeds een provincieclubje.
 
mayarood
 
2
1 april 2021 om 10:56
Ik denk dat je als je als trainer de top wil bereiken beter op Ajax kan wachten, maar ik denk dat Slot vol rancune zit. Hij heeft het gevoel dat hem vorig jaar het landskampioenschap is ontnomen en is nog steeds boos op Ajax. Maar ik ben bang dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt. Bij Az lopen dingen vaak anders en daar zijn de verwachtingen niet zo hoog. Twee overwinningen en iedereen denkt dat Feyenoord weer mee kan doen om het landskampioenschap. Ik ben geen Feyenoorder, maar ik maak me zorgen over die club. Financieel hebben ze problemen en iedereen heeft het idee dat buitenlandse investeerders en een nieuwe Kuip de oplossing voor alle problemen zullen zijn. Ik ben bang dat het alleen maar meer problemen oplevert...
 
MGMV
 
2
1 april 2021 om 11:08
'iedereen'? Dan volg je Feyenoord (inderdaad) niet zo goed. Er is juist een bijzonder grote verdeeldheid. En dat over die, min of meer aangeprate, verwachtingen trek ik tegenwoordig echt slecht. Er zijn zoveel supporters die wel weten dat we onder Slot dalijk niet ineens in de top 2 staan of iedere ploeg van de mat spelen. Daar gaat tijd overheen.
 
Pablonino
 
0
1 april 2021 om 11:30
Zelfs in het kampioensjaar zal er haast niemand zijn geweest die vooraf er echt in geloofde, ook al zullen er wellicht mensen zijn geweest die het geroepen hebben. Maar het echte geloof, nee dat echt niet. Maar ik krijg een beetje het idee dat je als Feyenoordsupporter niet mag klagen terwijl de rest van Nederland aan het lachen is hoe slecht de club word geleid.
 
Orgullo
 
1
1 april 2021 om 12:02
Hoe komt iedereen toch bij die onzin dat Feyenoorders denken dat we wel even kampioen worden? Heb het hier echt nog nooit voorbij zien komen. Feyenoord is qua budget de derde club van Nederland, dan weet je dat het lastig wordt om eerste te worden. Geen supporter die denkt dat we onder Slot wel even meedoen om het kampioenschap.
 
 
0
1 april 2021 om 13:43
Dat denken ook alleen mensen die geen Feyenoorder zijn, zoals ie zelf ook toegeeft. Ik dacht zelfs voor de laatste speeldag nauwelijks dat we kampioen zouden worden bij het laatste kampioenschap. Toen Kuyt die 3-0 erin schoot begon ik er wel in te geloven..
 
kevinfoppe
 
4
1 april 2021 om 11:07
Eerst zal maar eens moeten blijken of Slot echt zo'n toptrainer is. Hij deed het bij AZ aardig, maar AZ draaide onder vd Brom ook prima en nu onder de onervaren Parcal Jansen gaat het uitstekend. Je merkt niet heel veel verschil t.o.v. Slot. Ik ben erg benieuwd hoe hij het bij Feyenoord gaat doen, waar de verwachtingen en de druk hoger zijn maar de mogelijkheden aanzienlijk minder
 
Ruud_AZ
 
4
1 april 2021 om 11:21
Klopt maar dat ik ook de filosofie van mijn club, de coach moet een passant zijn. Zitten dan ook nadelen aan maar dat merk je pas als het minder gaat. Voor Feyenoord is Slot wel een hele goede coach, maar er zal meer moeten veranderen in Rotterdam. De vraag blijft gaat hij dat krijgen en wil met veranderen?
 
Orgullo
 
3
1 april 2021 om 12:00
Ik vind plaats 6 tot en met 9 echt volslagen onzin. Advocaat maakt er gewoon een zooitje van dit seizoen, maar Feyenoord moet met z'n begroting gewoon in de top-vier eindigen. Niemand verwacht van Slot dat hij even kampioen wordt volgend jaar, maar je mag wel verwachten dat je gewoon navenant je begroting presteert, of in ieder geval daaromheen. Feyenoord hoeft echt niet onder een FC Utrecht of een Vitesse te eindigen.
 
kevinfoppe
 
0
1 april 2021 om 15:04
@orgullo, noem mij dan eens naar alle redelijkheid, 3 spelers van Feyenoord welke Vitesse zou willen hebben?
 
Orgullo
 
1
1 april 2021 om 15:51
Bijow, Geertruida, Senesi, Malacia, Kokcu, Toornstra, Berghuis, Sinisterra. Om er een paar te noemen.
 
kevinfoppe
 
0
1 april 2021 om 16:58
Je noemt er wel meer als een paar maar die namen slaan natuurlijk nergens op. Bijlow heeft talent maar is alleen maar geblesseerd geweest, dan is Pasveer dit seizoen een stuk betrouwbaarder en constanter geweest. Sienesi is een aardige verdediger maar ik zie toch veel liever Bazoer Berguis is een goede speler maar als niet heel veel beter dan Tannane in de vorm van dit seizoen. Kokcu is inderdaad een versterking voor Vitesse, toornstra wellicht. Geertruida, Malacia, Sinisterra.... dat is toch pure middelmaat?!
 
repuiztav
 
1
1 april 2021 om 17:44
Ik kon mn ogen niet geloven toen ik je reactie las, Kevin. Maar toen wist ik het ineens. Het is 1 april! Daar had je me bijna met je grap!
 
kevinfoppe
 
0
1 april 2021 om 18:53
Repuiztav, ja precies! Net als de wedstrijden van de Europa league, competitie en beker die die middelmatige spelers verloren hebben
 
theo uphus
 
0
1 april 2021 om 12:31
Ik vind het best grappig te lezen dat Slot zelf het initiatief heeft genomen om contact met Feyenoord te zoeken. Hij had inderdaad op Ajax kunnen wachten, maar wie zegt dat Ajax hem benaderd zou hebben. Ten Hag is daar nog niet weg en bovendien is er met het ontslag van Bosz bij Leverkusen naar mijn idee in ieder geval nog een andere gegadigde voor Ajax. Ik denk ook dat een plaats onder de top 5 voor Feyenoord te laag zou zijn, maar ik snap de redenering van Borst wel. Hij bedoelt gewoon dat Slot moet bouwen en dat de ranglijst dan even niet de eerste prioriteit is, maar het opleiden van spelers en daar een goed team van maken. Het enige dat ik mis in het verhaal van Borst is of hij weet of Feyenoord zich dat financieel wel kan veroorloven, want zoiets gaat geld kosten.