Opvallende vertoning VI-trio in Dordrecht start met waarschuwing Genee
Donderdag, 25 juni 2020 om 06:46

Ondanks de ruzie tussen Johan Derksen en René van der Gijp met presentator Wilfred Genee van het programma Veronica Inside, zat het drietal woensdagavond bij elkaar om een uitzending te maken voor de businessclub van FC Twente. Het Algemeen Dagblad mocht meekijken en schrijft dat het er 'gebroederlijk' aan toe ging tussen het trio. Tijdens de bijeenkomst woensdagavond in Dordrecht was enige spanning tussen het drietal niet merkbaar.

Hoewel Talpa heeft gemeld dat Veronica Inside in het nieuwe seizoen gewoon te zien zal zijn mét Derksen aan tafel, heeft hij tegenover De Telegraaf zijn twijfels uitgesproken over het al dan niet voortzetten van zijn werkzaamheden. Van der Gijp was stelliger in zijn bewoordingen en zei bij RTL Boulevard dat het nooit meer goedkomt. Daar waar de toekomst van het voetbalpraatprogramma op losse schroeven staat, zat het veelbesproken trio woensdag weer bij elkaar in een studio in Dordrecht. Via een online verbinding waren zij voor een paar honderd supporters van FC Twente live te volgen.

'Racistische' opmerking Derksen valt verkeerd: 'Schandalig dat het nog voorkomt'

"Zonder een spier te vertrekken zitten de mannen gebroederlijk bij elkaar in design-stoeltjes. Wilfred Genee opent om acht uur op een niets-aan-de-hand toon", zo schrijft het Algemeen Dagblad. De krant mag meekijken bij Gerrit Stoker, voorzitter van de Gouden Talenten businessclub van Twente. Het geluid is in eerste instantie niet goed, maar het dagblad meent Genee bij aanvang van de show een waarschuwing uit te horen delen. Het is ten strengste verboden om de privé-uitzending openbaar te maken. "Want dan volgt er een ander gesprek", aldus Genee.

Gijp zit op kenmerkende wijze onderuitgezakt in zijn stoel en Derksen is voor de gelegenheid zonder stropdas verschenen. Terwijl de twee buiten de studio lijnrecht tegenover Genee staan, zit het drietal 'broederlijk' naast elkaar, alsof er niets is gebeurd. "Het trio zou aan de pokertafel niet misstaan", zo klinkt het. Volgens de krant moeten de leden van de businessclub van Twente zich verbazen over het door 'professionals opgevoerde stukje sporttheater'.

Het Veronica Inside-trio werd een maand geleden geboekt door de businessclub. "Vanwege corona kunnen we niet bij elkaar komen en daarom doen we dit. We waren tot vanmiddag bang dat het niet door zou gaan. Maar om 12 uur kregen we een belletje dat het allemaal goed zou komen", aldus Stoker, die zag hoe Genee zonder problemen vragen stelde aan Derksen, die op zijn beurt de pijlen richtte op Twente-directeur Paul van der Kraan: "Nu heeft hij ook Bleuming weggestuurd. Eerst de technisch-directeur Van Leeuwen en nu de hoofd-scout. Bleuming heeft vast tien geschikte spitsen in zijn boekje en die sturen ze dan weg."

Meer nieuws
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
1
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
7
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
9
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
24
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (62)

 
Hargle
 
83
25 juni 2020 om 07:01
Maandag was maar een act van de heren van VI. Opdracht was alles eraan doen om de hele BLM discussie naar de achtergrond te duwen .dat is heel goed gelukt.aples is nu VI. BLM is helemaal van de TV verdwenen.
 
sjengunited
 
84
25 juni 2020 om 07:16
Precies dit, de media voor je laten werken! Ze wilden de spotlights van Derksen af en dat is gelukt. Genee geeft al z’n hele carrière openlijk toe pedant en irritant te zijn dus daarom is dit geloofwaardig over gekomen. Chapeau! Jammer dat de media zo reactionair is en het niet gaat over echte dingen. De ene week dit, volgende week , de week erna weer een dictatortje ergens anders... Desalniettemin ik ben blij dat de mannen blijven!
 
Dutchgio
 
39
25 juni 2020 om 08:09
Het gaat me wat ver om dit als act weg te zetten, maar het gevolg dat er nu even een ander geluid te horen is op zich wel positief.
 
Pitje
 
24
25 juni 2020 om 08:31
Kijk toch nog mensen die het wel zien! Helemaal gelijk, aandacht verschuiven naar een andere rel
 
cordonbleu
 
34
25 juni 2020 om 09:57
Nee, maandag was geen act. Er zit oprechte boosheid bij het tweetal. Voetbalzone vertelt hierboven het halve verhaal en quote een merkwaardige opvatting van het AD. Een 'niets aan de hand-toon'. Als je het volledige item ziet, kijken de drie elkaar niet aan en is er wel degelijk een flinke ruzie. Kijk maar naar het interview met vd Gijp voorafgaand aan het programma. De drie hebben alleeb dat programma woensdag gemaakt voor de vrouw van Bas Nijhuis. Die konden ze niet laten vallen. De 'niets aan de hand- toon' in dat programma is geacteerd.
 
Jur77
 
14
25 juni 2020 om 11:53
Wat een onzin verkondig je nu. Dit is absoluut geen act. Wilfred Genee kon niet eens een interview houden omdat hij bijna in tranen uitbarstte gisteravond. Of is dat ook een act?
 
Kid Ink
 
18
25 juni 2020 om 11:59
Wat heeft VI met BLM te maken? Het is geen politiek praatprogramma en Derksen heeft meermaals laten weten achter de demonstraties te staan.
 
Armando007
 
113
25 juni 2020 om 07:40
Derksen en Gijp moeten niet janken. Ze hadden in de uitzending Genee direct kunnen confronteren. Gijp is hier gewoon net zo schijnheilig als Genee. Je had best kunnen zeggen Genee je bent onderdeel van programmma /team, dus net zo schuldig aan. Hem na afloop in interviews NSBer noemen is erg dom, valt me zwaar tegen van hem. Voor mij laat dit zien dat ze al een tijdje elkaar niet kunnen luchten en dit was laatste druppel.
 
Kevin1989
 
84
25 juni 2020 om 08:25
Had Derksen hier tijdens de uitzending ook geen opmerking over gemaakt? Iets in de trend van ‘wat loop je nu schijnheilig te doen’
 
Noldries
 
47
25 juni 2020 om 08:58
Idd! Hij zei ook van ben je nu de advocaat van de duivel
 
Spielen
 
29
25 juni 2020 om 09:22
Ja en Genee zei direct tegen Johan of deze opmerking wel kon, 2 keer zelfs. Toen had Derksen het al recht kunnen breien. Was het niet Genee zelf die begon over die Piet tijdens de demonstratie. Die foto hadden ze al klaar staan blijlbaar. Genee legt dus zelf de link tussen zwart en zwarte piet. Dat komt in zijn eigen hoofd op. Kun je die redactie ook wel kwalijk nemen
 
pinko
 
37
25 juni 2020 om 10:27
Dan heb je de uitzending niet goed geanaliseerd. Gijp wilde niet mee in de racisme discussie, maar je kon aan woord en gebaar van Derksen merken dat hij het niet eens was met de houding van Genee. Daarnaast, om na al die verrassingen (vooraf, gedrag Genee), duidelijk en standvastig je te presenteren, verdient een standbeeld. Je mag alles van Derksen vinden, maar hij was de meest sterke persoon in de VI uitzending van afgelopen maandag. En eentje zonder wrakke knieã«n en met een rechte rug; in tegenstelling tot dat hele legertje Bn’ers, dat zonder gene en objectiviteit, achter die irritante BLM beweging aansjokt.
 
Sirius
 
28
25 juni 2020 om 10:57
Jij acht het slim om in een aflevering over racisme ineens over de "NSB-praktijken" van Genee te beginnen? Dan sneeuw je de discussie volledig onder en sla je een enorme flater. Dit was het beste wat ze konden doen. Tijdens de aflevering gewoon discussieren omtrent het onderwerp en na afloop de onvrede laten merken. Op die manier heb je de maatschappelijke discussie in ieder geval in stand gehouden.
 
Almogaver
 
10
25 juni 2020 om 10:58
Merkwaardig dat het je tegenvalt. Alsof Gijp ooit enig niveau heeft laten zien. Gewoon een grappige gozer, heeft hart niet per sé op de verkeerde plaats zitten, maar meer dan kroegpraat moet je niet van hem verwachten. Daar horen ook dergelijke opmerkingen bij.
 
Moii
 
9
25 juni 2020 om 12:02
Gijp speelt sowieso een dubbel rol want zoals ik het overal lees was hij wel op de hoogte van dat er gasten zouden komen. Hij had Johan ook zelf even kunnen informeren natuurlijk..
 
jouses
 
5
25 juni 2020 om 13:03
Hij heeft hem voor de uitzending een Nsber genoemd dus misschien moet jij de bron beter lezen of je even verdiepen. Jij bent nogal hypocriet niet.... Derksen en Gijp wisten niet wie er aan tafel kwamen zitten en hoe de inhoudt zou zijn, Omdat Genee graag centjes verdient en weg is bij zijn gezin komt hij pas om 20:20 de studio binnen gewandeld daar is inmiddels bekend dat de tafel op inspraak van Genee is veranderd en dat hij bepaald hoe het gaat lopen. Waarom jij dan hypocriet bent omdat jij dat blijkbaar normaal vindt dat mensen zo met je omgaan. Zonder overleg dingen doen en voor jou een setting bepalen en je in een hoek drijven. Dat vind jij gewoon goed. Ik zou hetzelfde hebben gereageerd als Derksen en Gijp dit was gewoon een aanfluiting en Genee heeft toch ook gewoon toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt. Hij had het beter moeten voorbereiden en communiceren dat kan je Gijp en Derksen niet verwijten.
 
michiel2424
 
43
25 juni 2020 om 07:51
Zoals ik gisteren al zei. Ze hebben het razendsnel gedaan, de aandacht afgeleid. Nu, zoals na elk schandaaltje, nog even voor de buhne vechtend over straat, en na de zomer weer over tot de orde van de dag.
 
Thamike
 
37
25 juni 2020 om 10:21
Ja klopt, die verkleedde zwarte piet was in opdracht van VI. Die opmerking over Akwasi was om de aandacht van de geweld oproep van Akwasi te verplaatsen naar Johan zodat Akwasi weer rustig kan optreden. De reclameblokken konden niet worden uitgezonden want anders viel 5G uit. En de advocate was er eigenlijk alleen om te kijken of iedereen zich hield aan de Corona regels.
 
Sirius
 
15
25 juni 2020 om 10:59
De ruzie is ongetwijfeld echt, maar die discussie van maandag was natuurlijk wel voor de buhne. Zoiets haalt altijd de angel eruit en niemand heeft het er eigenlijk inhoudelijk nog over. Nu hebben ze het allemaal over de praktijken van Genee en over andere zaken.
 
Thamike
 
10
25 juni 2020 om 11:06
De discussie van maandag was aanleiding van de ruzie. Tuurlijk was de uitzending bewust volledig over Johan en zijn uitspraken maar het verloop was nooit voor de bühne dat kun je met deze heren nooit zo regisseren. En de uitspraken dat het allemaal nep is ach zo ga je lekker niemand vertrouwen en achter alles vanuit wantrouwen denken, dat schiet al helemaal op. Laat ze gaan en wie weet verdwijnen de heren van de buis.
 
michiel2424
 
6
25 juni 2020 om 12:08
Kom op, Thamike. Je haalt er nu vanalles bij. Ik zeg helemaal niet dat het allemaal nep is, en ik begin ook niet over Akwasi en ook niet over de legitimiteit van de uitzending van maandag. Ik zeg alleen maar dat ze het daarna heel slim afhandelen en voorspel bij deze dan ook dat ze na de zomer weer met zn allen in de studio zitten.
 
Thamike
 
0
26 juni 2020 om 10:50
Jij zegt, ze hebben de aandacht afgeleid. Ik zeg ze hebben de rel van Akwasi afgeleid richting Johan. Is gewoon een legitieme opmerking. Jij zegt nog even voor de Buhne vechtend over straat, daarmee haal ik eruit dat je het nep vind. Dat het ze niets doet. Ben een beetje klaar me de mensen die het allemaal wel weten. Dit is niet nep en heeft Johan behoorlijk geraakt gezien zijn hele voorkomen. Die man ziet er gehavend uit en jij doet voorkomen alsof het voor de buhne is dus doe nu niet alsof je het niet nep vind.
 
MoniqueVerschoor
 
49
25 juni 2020 om 07:57
Zoveel topics hierover en nauwelijks heb ik een reactie voorbij zien komen, die deze hele circus betwist.Bizar. En dat met de voorgeschiedenis van deze 3 clowns. Alles voor de views.Bij gtst weten we allenaal zo goed dat het nep is, maar niemand hier die het vreemd vindt, dat de bom toevallig gaat barsten zo vlak voor de zomerstop. En dat het nu zo n beethe de 40e x is dat "de toekomst van het prpgramma in gevaar is"Geen wonder dat populistische partijen zo goed scoren. Het merendeel van het volk is gewoon zo dom als wat.
 
michiel2424
 
32
25 juni 2020 om 08:09
Degene boven je vindt dat al, niet helemaal "niemand " dus he.
 
MoniqueVerschoor
 
13
25 juni 2020 om 08:21
Oei, erg awkward dit... Naja, iig ben je de zeer zeer forse minderheid. Dat punt blijft wel staan!
 
michiel2424
 
17
25 juni 2020 om 08:28
I know. Was ook niet zo serieus
 
Lacazette
 
14
25 juni 2020 om 09:08
Houd op hoor, als het geacteerd zou zijn zouden ze echt wel door de mand vallen, want het zijn nou eenmaal geen acteurs. Ik kan me echt niet voorstellen dat een stel ex-voetballers net zo goed kunnen acteren als een van de beste acteurs zonder enige acteer achtergrond te hebben. Daarnaast hreft iemand als derksen toch al een lopend contract, wat kan hem de kijkcijfers schelen. Kijk anders de interview van vd gijp met powned/boulevard. Ik denk dat zoiets niet te acteren valt voor een amateur. De enige andere keer dat ik me kan herrineren dat er erge spanning was, was dat gedoe tussen derksen en genee over sc heereveen waar derksen van tafel liep, wanneer nog meer?
 
 
34
25 juni 2020 om 09:42
"het volk is dom". "deze circus". Haha.
 
oprecht
 
38
25 juni 2020 om 08:02
Vd Gijp heeft veel woorden ineens. Tijdens de live show was hij minder spraakzaam en nu wilt meneer ineens iedereen bij naam er bij betrekken. Ik vind zijn manier van handelen niet gepast. Houd het binnenkamers, want dit lijkt meer op een commerciële stunt
 
Lacazette
 
10
25 juni 2020 om 09:12
Ik merkte toch wel flink frustratie af en toe bij hem, iets wat je normaal nooit ziet in zijn manier van doen. Ook was hij niet al te blij na die compilatie over derksen leek het.
 
Sirius
 
13
25 juni 2020 om 11:01
Als je kookt van woede, kun je je beter stilhouden in een programma op TV. Als je ook maar een beetje lichaamstaal kunt lezen, was het overduidelijk dat Van Der Gijp zich op stond te vreten met betrekking tot Genee. Echter kun je in een aflevering over racisme moeilijk het onderwerp verplaatsen naar de fratsen van Genee. Dan sla je een enorme flater. Ze hebben het gewoon goed opgelost door het pas na de aflevering van zich af te gooien.
 
janter
 
11
25 juni 2020 om 08:57
Als VI van de buis gaat, prima. Ik keek het toch nog maar amper, gezien het steeds minder over het voetbal ging. Ik blijf het jammer vinden dat VTBL het niet haalde, leukere gasten en presentator.
 
SVG5
 
6
25 juni 2020 om 10:35
Naast elkaar is er geen markt voor Vtbl, maar mocht VI stoppen dan zie ze wel succes hebben. 4 voetbal praat programma's is gewoon net wat te veel van het zelfde.
 
JWD81
 
9
25 juni 2020 om 09:04
Er word gezegd dat ze niets voor de show voorbereiden, dat had hier niet misstaan een stukje voorbereiding. Maar Gijp gaat ook ver met zijn uitlatingen. Genee had maandag nooit als presentator moeten zitten. Ze hadden Jeroen Pauw moeten invliegen, die had dat echt wel gedaan. Dan had je een andere uitzending gehad. Het komt allemaal ongelukkig over. Alles word heel erg uitvergroot en Gijp is solidair met Derksen. Ben benieuwd hoe de gemoederen over een maand zijn.
 
albert333
 
13
25 juni 2020 om 09:40
Gijp moet niet zo jankend doen. Naja zo is hij altijd geweest. Gevoelig voor kritiek en grappen over hem maar zelf grappen maken over anderen en kritiek uiten vind hij heerlijk. Dit is allemaal een act om de aandacht van de actuele zaak af te leiden. Dus die Rene moet eens een keer ophouden met deze schijnheilige gedoe. Ik snap sommige mensen denkvermogen en inlevingsvermogen niet. Gijp en Derksen zijn juist de mensen die altijd andere willen neerzetten, belachelijk maken, beledigen, pesten , racistische opmerkingen etc. Maar vinden dat Genee van de buis af moet en die twee blijven. Echt vies, en schijnheilig van Rene. Ohja ik dacht dat Rene niet zo van het interviewen was? maar schijnbaar nu elke dag op de voorpagina
 
Millonario
 
3
25 juni 2020 om 12:04
Je haalt de dingen wel een beetje door elkaar. Je wil nu aantonen dat hij niet zo moet zeuren want hij lacht met alles en iedereen. Maar dat is niet zo, hij geeft gewoon zijn mening. En het ene heeft niks met het andere te maken. Het is gewoon logisch dat hij pisnijdig is door wat Genee heeft gedaan. Dat is een zogenaamde collega die hij vertrouwde. Tuurlijk zeg je daar wat van dan ofniet.
 
JeroenKoopman
 
6
25 juni 2020 om 10:37
Heeft alles met solidariteit te maken, Genee ontfrutseld de uitspraken en jut de boel lekker op. Speelt maandag de correcte jongen, maar heeft als presentator nooit de behoefte gehad om in te grijpen als het uit de hand liep. Daarnaast val je in het openbaar je collega's niet af. Herinner mij een situatie tussen Genee en Hendriks en Carlo borzhart waarbij genee helene daar op wees. Daarnaast is het zo dat de opzet was om derksen aan de schandpaal te nagelen, wanneer hij Genee erop gewezen had waar hij mee bezig was, zou ongetwijfeld het verwijt zijn gekomen dat hij de aandacht van zichzelf probeerde af te leiden. Een objectieve presentator had deze situatie kunnen voorkomen,
 
Jannekede Jongh
 
9
25 juni 2020 om 12:10
Van mij mag die hele BLM-discussie NU stoppen en ik hoop dat VI blijft!
 
albert333
 
1
25 juni 2020 om 19:58
@Jannekede jongh tuurlijk mag het stoppen joh omdat jij niet bij die groep hoort die gediscrimineerd voelen of worden gediscrimineerd. Het boeit je niet en je voelt je je niet betrokken bij alles daarom wil je het gesloten hebben en verder gaan met je VI. Dat programma gaat de laatste tijd toch nergens meer over
 
GerritVan Dongem
 
4
25 juni 2020 om 13:02
Dankzij Genee is de eenheid weg. Ik stop met het kijken naar VI. Loze die Genee.
 
ptah003
 
1
25 juni 2020 om 13:20
Kan dit nu niet een keer ophouden, dit is een site voor voetbal nieuws ( en soms wat roddels), dit soort gedoe hoort thuis op een heel ander soort site
 
LouweTogus
 
0
26 juni 2020 om 12:56
Misschien maken ze nu van de nood een deugd. Ik geloof niet dat dot helemaal gepland was, maar het is wel een goede promo van een nieuw format volgend seizoen, want de kijkersaantallen liepen terug.