'Oranje Onder-19-spelers zagen bloedmooie meiden vanaf balkon lopen'
Zondag, 12 september 2021 om 08:30

Mike Verweij onthult in de podcast Kick-off van De Telegraaf nieuwe details over het incident dat zich deze week afspeelde bij Oranje Onder-19. Ar'jany Martha, Naci Ünüvar, Rio Hillen (allen Ajax), Mimeirhel Benita (Feyenoord) en Xavi Simons (Paris Saint-Germain) werden weggestuurd door bondscoach Bert Konterman vanwege vrouwelijk bezoek op de kamer.

"Er waren twee meiden op de kamer", voegt Verweij nu toe aan de berichtgeving. "Redelijk onschuldig, het is ook wel een beetje de leeftijd natuurlijk. Ze zaten in Katwijk in een hotel. Er kwamen twee bloedmooie meiden voorbijlopen en die werden door spelers van Oranje Onder-19, Benita en Martha, toegesproken vanaf het balkon. 'Kom hierheen, kom hierheen.' Dat wilden ze niet, totdat het 'klop, klop' op de deur was. Toen stonden ze tóch in de kamer."

"Vervolgens kwamen er andere spelers, want de muziek ging harder. Dan komen er ook anderen", aldus Verweij. Deze week kwam het verhaal in de media dat Ünüvar, Hillen en Simons niet op de kamer zouden zijn geweest, maar meteen zouden zijn omgedraaid toen ze door hadden wat er aan de hand was. Volgens Verweij waren er wel degelijk vijf spelers op de kamer met de meiden. "Of ze toen zijn gaan ganzenborden? Nou, tot ganzenborden is het niet eens gekomen, want toen stond de teammanager al in de kamer", weet de journalist.

"Vervolgens moesten ze bij Bert Konterman komen", vervolgt hij. "Toen was het afgelopen. Toen hebben drie spelers nog geprobeerd om uit te leggen wat er echt gebeurd was, maar Bert Konterman stuurde vijf spelers naar huis. Dit is van alle tijden, hoor. Alleen: hoe ga je er als coach mee om? Dit had hij ook anders kunnen oplossen. Hij had ook kunnen zeggen: 'Er zijn vijf spelers tijdens het ontbijt door hun enkel gegaan, en die spelen niet.' Dan had je nooit deze ophef gekregen."

Het was niet het eerste incident rond Oranje Onder-19. "Daarvoor was Dillon Hoogewerf (van Manchester United, red.) ook al weggestuurd", weet Verweij. "Die had de avond daarvoor het hotel verlaten en was al een keer of drie te laat gekomen, geloof ik. Dit was voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië. Ze hadden nog wel elf spelers over, maar de wedstrijd werd met 3-0 verloren. Het Bert Konterman-effect", besluit hij cynisch.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (52)

 
Gaobear
 
29
10 september 2021 om 20:47
Hoe is die Konterman eigenlijk als coach? Gaf vorig jaar bij PEC nogal een losse indruk, maar je zou zeggen dat ie er wel wat van kan als je toch coach van oranje u19 bent (al is dat niet altijd per se zo). In dit geval vind ik dat hij goed heeft gehandeld. Je kunt deze jongens dit soort dingen het best zo vroeg mogelijk afleren voordat ze op oudere leeftijd dit flikken en wat meer in de spotlights staan
 
Bereta
 
103
10 september 2021 om 21:04
Om een jeugdelftal van Oranje te trainen moet je gewoon de juiste papieren hebben en de juiste vrienden. Goede trainer zijn of zelfs ervaring is niet een eis. Dit is nu al zo een 25 jaar zo.
 
Nr.11
 
22
11 september 2021 om 13:39
De 'juiste vrienden hebben' is overal doorslaggevend. Loop eens mee bij overheidsinstanties, daar zal je het zeker zien.
 
messino
 
1
12 september 2021 om 10:02
Een kruiwagen nodig hebben is van alle tijden. In de voetballerij, bij overheidsinstanties maar ook bij een commercieel bedrijf hoor. Daar heb ik het onlangs nog ondervonden. Maar in het verhaal van Bert Konterman ben ik van mening dat hij best wel over de juiste capaciteiten beschikt. Dat heeft hij tijdens zijn interimklus bij PEC wel laten zien.
 
MarrieAanDeBal
 
103
10 september 2021 om 21:03
Die vrouwen doen het er ook voor. Die zien een zak geld voorbij lopen. Normaal, want zo worden ze ook neergezet door de familie, vrienden en de media. Misschien scoor je zo een jochie aan de haak en met een beetje geluk ben je gesetteld voor het leven. Die jongens zou wel beter moeten weten, die worden gezien als opgejaagd wild. Maar dat is de denkwijze van de wereld. De enige kleur die telt groen
 
Bereta
 
131
10 september 2021 om 21:09
Zou niet heel gek zijn als deze dames niet geheel toevallig daar rond liepen. Je moet eens een wedstrijd van een Oranje jeugdelftal bezoeken. Op de tribune heb je altijd 3 groepen: Familie en vrienden van de spelers, Scouts van de clubs en jonge meisjes die niets, maar dan ook helemaal niets, met voetbal hebben en toch heel toevallig daar op de tribune zitten.
 
Fossen
 
100
11 september 2021 om 10:45
Dus eigenlijk zitten er 2 groepen? Familie en vrienden van spelers, en een grote groep scouts.
 
Dandan2020
 
8
11 september 2021 om 12:44
Dat noem je investeren in je toekomst haha. Topsporters staan nou eenmaal hoog in de social ranking. Drm krijgen we ook jochies als amin die het veld op rennen voor een foto en zelfs gewoon volwassen manner waarbij ik het veel erger vind
 
Bereta
 
2
11 september 2021 om 21:42
@fossen: Hahah ja zo kan je het ook zien. Ik was voor de corona een keer in Katwijk om Oranje onder 15 (jongens zijn 14 dus!) te zien voor mijn toenmalige werkgever. Tijdens de pause renden een groep meisjes naar de railing toe en stonden ze te poseren voor de spelers als 'prefesionele werkers' in zo een 'club' in Praag.
 
Denn01
 
143
10 september 2021 om 21:32
Vaak zijn het van die insta meiden. Ken er ook 1 die doodleuk vertelde dat ze liefst op een gast valt die op zijn foto's in dure auto's rijdt etc. Je zou die voetballers toch het advies moeten geven van 1 keer neuken en daarna lekker links laten liggen zulke karakterloze goedkope wijven. Ze komen toch met bosjes langs.
 
Ducktaildo
 
124
10 september 2021 om 22:01
Je vergeet toch wel een 2e advies; altijd een condoom gebruiken. Zullen er genoeg rondlopen met een dubbele agenda...
 
IKEA
 
82
10 september 2021 om 22:08
Soort zoekt soort Denn01. Je moet niet denken alsof die voetballers niet karakterloos en goedkoop zijn, dus ik smul juist altijd van zulke stelletjes. Wesley en Yolanthe was ook prachtig, Yo lekker zoenend in de parkeergarage terwijl ze nog met Jan was en nog geen jaar na zijn (Wesley) voetbalpensioen was de relatie uit, prachtig. Overigens is het echte advies wat je die jongens moet geven dat er meer in het leven is als esthetiek en materialisme. Het is niet voor niks dat de voetballers die daar ongevoelig voor zijn, de mooiste verkering hebben. Het leunt het meest naar echt.
 
Dandan2020
 
20
11 september 2021 om 12:51
1 keer neuken dan links laten liggen? Met zulk advies maak je meer kapot. Dat zijn ook meisjes he, mensen met gevoelens enzo. En als die voetballers daarin meegaan zijn ze geen haar beter hoor. Zoals ikea zegt, soort zoekt soort
 
Soccerfan_1
 
16
11 september 2021 om 16:42
@ikea.....wesley heeft daar in Qatar Yo als een bezetene bedrogen met meerdere vrouwen. Weet niet of jij dan lekker door gaat met je relatie.... Bovendien was het juist Jan die al vreemd ging met zn huidige vrouw terwijl hij nog met Yo was. Die scene in de parkeergarage was toen het al uit was met Jan.
 
IKEA
 
4
11 september 2021 om 23:03
@Soccerfan1: Ik zou sowieso niet in relatie willen zijn met Sneijder, maar wanneer je samen een kind ter wereld zet vind ik dat je wel je best mag doen. Goed, in mijn reactie suggereer ik enkel dat bij het pensioen van Wesley de relatie tussen hen beiden eveneens is verbroken. Prima dat er directe oorzaken voor waren, maar ik zie gewoon een patroon. En je punt over de kus in de parkeergarage, ik heb het niet opgezocht voor ik de reactie typte en als ik het nu opzoek is het me nog niet duidelijk, wel dat ze Wesley en Yolanthe al flink veel sms verkeer hadden in de relatie met Jan en dat bij het verbreken van de relatie in 2009 Wes en Yo een jaar later al zijn getrouwd. Het maakt niet uit wat de waarheid is, het gaat erom dat het altijd smullen is met zulke op uiterlijk en status gebaseerde relaties. Ben ook om die reden wat je punt is Soccerfan, behalve als je met me lekker over de roddels van een paar jaar terug wilt hebben!
 
Denn01
 
5
11 september 2021 om 23:24
Weet ook net of je Sneijder en Yo als voorbeeld moet nemen. Ik geloof dat Sneijder zelf al heeft aangegeven dat hij fout was geweest. Als je een voorbeeld wilt noemen als golddigger kan je beter een Sylvie Meis noemen.
 
SashHaha
 
16
11 september 2021 om 09:28
Kom op zeg die meiden kennen die gasten waarschijnlijk niet eens. Misschien hadden ze hetzelfde als die jongens: ze zijn jong en willen wat. Misschien komen veel meiden helemaal niet op de status van voetballer af, maar het zelfvertrouwen.
 
JoeTheWizard
 
20
10 september 2021 om 21:45
Ik had hier een plek op de bank en een flinke reprimande beter op zijn plek gevonden. Het gaat toch om winnen en je hebt elkaar harder nodig als je 5 van 1 van je beste spelers naar huis gaat sturen tegen Italiã«, gaat mij wat te ver.
 
Tinus88
 
30
11 september 2021 om 09:25
Ben ik het normaliter mee eens, maar we leven in coronatijd. Die dames van buiten de bubbel kunnen een virus met zich meebrengen. Dat Konterman zijn ploeg in bescherming neemt vind ik niet meer dan logisch.
 
GahrmannPayasoDordrecht
 
26
10 september 2021 om 22:37
Konterman is een hele gelovige man dus dit soort dingen zijn bjj hem helemaal een no go. En dat hij die 2 weg stuurt begrijpelijk, maar om die andere ook weg te sturen omdat ze ff een kijkje gingen nemen wat er gebeurd vind ik overdreven. Is puur ze stempel drukke op de verkeerde manier, zijn jongen jongens en die gasten die ff gingen kijken is puur uit nieuwsgierigheid. Moet meneer Pastoor Konterman niet die 3 ook gelijk weg sturen....
 
IlMaestro21
 
13
11 september 2021 om 09:57
Konterman is helemaal geen heel gelovige man, hoe kom je daarbij? Vanwege zijn geboorteplaats zeker? Hij is gelovig maar daar houdt het ook mee op.
 
Douwe Dabbert
 
25
11 september 2021 om 10:04
Konterman is actief betrokken bij Athletes In Action, een organisatie die christelijke (top) sporters wil maken tot discipelen van Jezus Christus.Als jij dit niet heel* gelovig vind dan weet ik het niet meer. Daar komt nog bij dat hij zijn hele actieve carrière dit (gelovig zijn) aangegeven heeft in interviews.Edit, heel*
 
Soccerfan_1
 
6
11 september 2021 om 16:43
Bullshit dat het jonge jongens zijn. Je hebt je maar professioneel te gedragen. Aan meisjes zitten friemelen doe je maar in je vrije tijd. Niet op dat moment.
 
jajoh89
 
2
12 september 2021 om 09:21
Hele wetenschappelijke onderzoeken dat mensen van die leeftijd nog fouten maken omdat ze nog niet volledig ontwikkeld zijn maar jij weet beter. Geld of professional zijn maakt je niet ouder of volledig ontwikkeld. Het is stom geweest kan gebeuren. Ze hebben hun straf gehad. Klaar
 
Mike Elshout
 
36
10 september 2021 om 23:20
Jonge ventjes met geld en gierende hormonen! Niks raars aan zolang ze zich maar niet laten vangen door in de geiligheid geen regenjas om te doen.... Overigens vind ik het te laat komen erger ??
 
Soccerfan_1
 
4
11 september 2021 om 16:45
Dit is wel raar. Je hebt je professioneel te gedragen als je met je team samen bent. Daar zijn dit soort praktijken gewoon niet ok. Dat doe je maar lekker thuis als je niet met Jong Oranje op pad bent. Bovendien hebben ze regels omtrent Corona......als je dat niet snapt......
 
Samcro
 
5
12 september 2021 om 09:45
Jij bent zelf ook van die leeftijd? Of hebt toen je die leeftijd had nooit een fout gemaakt? Gelukkig is de wereld niet zo zwart/wit als jij hem wilt doen lijken.
 
deRat
 
14
11 september 2021 om 01:16
Als je de bubbel doorbreekt. Moet je naar huis. Terecht weg gestuurd
 
Douwe Dabbert
 
14
11 september 2021 om 09:29
"Dit had hij ook anders kunnen oplossen. Hij had ook kunnen zeggen: 'Er zijn vijf spelers tijdens het ontbijt door hun enkel gegaan, en die spelen niet.' Dan had je nooit deze ophef gekregen." Aldus Verweij, de ochtend is weer geopend met een telegraaf opmerking. Denkt hij nu werkelijk dat als Konterman met zoiets op de proppen zou zijn gekomen dat hij daar mee weg zou zijn gekomen. Daar komt nog bij dat Konterman niet mag liegen van onze lieve Heer, diezelfde lieve Heer die vreemde kostgangers als Verweij, Driessen en o.a ondergetekende onder zijn hoede heeft. ??
 
Koemar CF
 
21
11 september 2021 om 10:12
Dit soort vrouwen hebben een naam. Die lopen niet toevallig daar voorbij en dan nog op de deur kloppen. Als ik zeg golddiggertjes ben ik nog beschaafd. Uiteindelijk bedoel ik wat anders. Maar goed, dit soort moet je ook hebben.
 
Millonario
 
17
11 september 2021 om 10:49
Zo gaat het altijd. De mannen roepen de vrouwen achterna, de vrouwen mooi gekleed (of niet gekleed) doen alsof ze al die aandacht niet willen. Die act bestaat al eeuwenlang, en toch blijven we verbaasd.
 
Nr.11
 
13
11 september 2021 om 13:43
Hoe durf je dit te zeggen? Alle vrouwen ter wereld zijn godinnen. Alle mannen willen alleen maar seks hebben. En als de vrouw dan nee zegt, komt ze nooit aan de top in deze patriarchale maatschappij Schaam je!
 
Millonario
 
3
11 september 2021 om 22:11
Haha, je had me bijna
 
SAS32
 
2
11 september 2021 om 19:24
Als ik de tribunes in voetbal stadions zo zie, zie ik geen lelijke meiden. Je moet gewoon voorzichtig zijn en je niet laten verleiden tot domme dingen. En kijk naar jezelf. Je wilt zelf toch ook een mooie vrouw, huis en auto onder je achterwerk.
 
LesainVen
 
0
11 september 2021 om 20:55
Konterman.. pffff totaal geen inzicht.. wat een aansteller zeg.. laat ze gewoon op de bank beter dan deze onzin. Ze zijn volwassen hè..
 
duckiey
 
0
12 september 2021 om 10:45
Als ze volwassen zijn weten ze ook wat de regels zijn Op deze leeftijd maken de meeste wel eens domme fouten en moet je laten voelen dat dat niet de bedoeling is Die 3 die later kwamen kijken hadden van mij niet weggestuurd te worden
 
Zeetjes
 
3
12 september 2021 om 09:41
'Kom hierheen, kom hierheen.' Dat wilden ze niet, totdat het 'klop, klop' op de deur was. Toen stonden ze tóch in de kamer." Hoe krijg je dat nou voor elkaar in je bovenkamer... vrouwen....zucht..
 
MounirMaher
 
1
12 september 2021 om 13:13
Of de voetballers waren uitgedroogd en wanhopig of de dames waren beeldschoon. Nou ben ik wel nieuwsgierig hoe deze (mooie) dames eruit zien?