Orkun Kökçü hekelt leugens in media: 'Niet te geloven en heel verdrietig'
Dinsdag, 29 juni 2021 om 19:41

Orkun Kökçü zet dinsdag een en ander recht in twee berichten op Twitter. De middenvelder van Feyenoord, die al een poos in verband wordt gebracht met een vertrek bij Feyenoord, hekelt de in zijn ogen onjuiste berichtgeving van verschillende media. Het lijkt erop dat Kökçu zijn pijlen richt op de media in Turkije, al komt de international van Turkije niet met specifieke voorbeelden op de proppen.

"Sommige media verspreiden leugens over mij", zo schrijft de verontwaardigde Kökçü in het Turks op zijn Twitter-account. "Om een voorbeeld te noemen: de naam van mijn vader is Halis Kökcü, maar ze schrijven over mijn oom Ercüment Eryalçin als 'zijn vader heeft een verklaring afgelegd'. Het is niet te geloven en heel verdrietig." Ook de aanhoudende transfergeruchten zijn de Feyenoord-middenvelder een doorn in het oog. "Ik word bij verschillende clubs in Turkije genoemd, maar mijn management en ik weten van niets. Ik kom met dit bericht omdat ik respect heb voor mijn fans."

Nizaar Kinsella van Goal bevestigde vorige week aan Voetbalzone dat Rui Costa, sportief directeur van Benfica, Kökcü hoogstpersoonlijk heeft bekeken. Hij heeft zelfs al groen gelicht gegeven voor de komst van de middenvelder naar Portugal. Benfica wil snel handelen, nu de belangstelling voor Kökçü na de vroegtijdige uitschakeling van Turkije op het EK concreet op gang begint te komen.

De vader van Kökcü, die mede de belangen van zijn zoon behartigt, sprak nog niet zolang geleden al met onder meer met het AS Roma, Lazio en AC Milan. Ook het Olympique Lyon van trainer Peter Bosz zou in de markt zijn voor de Feyenoorder. Kökcü werd begin mei door Fanatik genoemd als mogelijke aanwinst van Fenerbahçe, daar technisch directeur Emre Belözoglu zich met name richt op het aantrekken van jonge spelers. De middenvelder ligt nog vier seizoenen vast in De Kuip.

Rui Costa geeft goedkeuring voor komst van Orkun Kökçü

De middenvelder van Feyenoord kan een toptransfer maken.Lees artikel

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
0
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
3
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
15
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
45
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
AadHandgranaat
 
37
29 juni 2021 om 19:49
Ik heb veel zin in het Feyenoord onder Slot, vooral voor dit soort jongens. Dit is een erg groot talent, dat onder Advocaat flink stil heeft gestaan. Als t onder Slot niet lukt ligt het aan hemzelf.
 
FR010FRDAM
 
31
29 juni 2021 om 19:59
Eerste oefenwedstrijd al meer genoten van Feyenoord dan in het gehele vorige seizoen. Spelen met druk naar voren, vanuit eigen kracht en met jonge gasten. Niet alles gaat dan goed, maar dat is logisch, men moet hier aan wennen. Ook in de competitie zal het niet direct goed gaan, maar het ingezette beleid van de afgelopen weken qua transfers stemt me ook tevreden. Erg benieuwd wat Slot en Arnesen de komende jaren gaan bouwen.
 
Dennis1995
 
5
29 juni 2021 om 19:59
Ben ook benieuwd hoe het komend seizoen gaat. Slot wordt als een soort verlosser gezien, maar ik verwacht er niet te veel van. Men lijkt in ieder geval een plan te hebben: dure, oudere spelers weg, geld vangen voor een aantal sterkhouders en jonge talenten in brengen. Ik hoop dat men komende jaren kan leven met plek 4-7 en dat Arnesen en Slot de kans krijgen om kapitaal op te bouwen en een sterk team. Ik zie Feyenoord liever 6e worden met jonge, relatief goedkope talenten dan vierde met 30-ers zonder restwaarde en huurspelers.
 
AadHandgranaat
 
10
29 juni 2021 om 20:23
Ondanks het pijnlijke vertrek van Berghuis is er veel optimisme in Rdam, doordat er eindelijk goed beleid gemaakt lijkt te worden. In ieder geval belooft het veel meer dan dat gestuntel van met name Troost, en ook van Geel in zijn laatste jaren. Dat beleid had 0 toekomst, leverde niets op, behalve een paar prijzen. Er staat nu een coach die is aangesteld om zijn trainingscapaciteiten ipv naam, en er worden meer jonge spelers gehaald dan eerst. Dat maakt het interessant, hoewel ik niet verwacht dat Feyenoord hoger dan plaats 4 zal eindigen.
 
Moridin
 
39
29 juni 2021 om 20:03
Sneer naar Berghuis dit. Ik laat iets weten, want ik heb respect voor mijn fans.
 
AadHandgranaat
 
15
29 juni 2021 om 20:07
Dan zou ie t niet in t Turks doen denk ik
 
SiebeNagtzaam
 
37
29 juni 2021 om 20:08
En daar is helemaal niks mis mee. Sterker nog, dit valt te prijzen!
 
FR010FRDAM
 
8
29 juni 2021 om 20:09
Terecht toch en als het waar is wat er geschreven wordt over hij in de groep lag en het groepsproces verstoorde is het misschien wel het beste voor Feyenoord dat hij weg gaat. Leveren kwaliteit in, maar kunnen bouwen aan een team.
 
Alsjemenou
 
2
29 juni 2021 om 22:28
Zal me niets verbazem wanneer andere spelers nu de verantwoordelijkheid op zich nemen. Kokcu, Sini, Bijlow, Senesi (nog niet verkocht hè). Malacia en Geertruida met hun drive. Diemers verkopen uiteraard, liever jeugd op de bank. Texeira, laatste kans verwacht ik. Fer centraal zou kunnen, maar zie ik toch als noodverband. Geertruida centraal met Senesi is gewoon kwaliteit en doelpunten. Malacia zeer goed bezig. Sini zal wel volledig hersteld zijn inmiddels. Kokcu meer in de punt onder Slot, nog ff aan zijn schot werken! Ook zonder Berghuis kan Feyenoord met nog één a twee gerichte aankopen prima voor plek 3 gaan dit seizoen. Zolang we maar weer gaan voetballen.
 
endorfine
 
31
29 juni 2021 om 20:19
De vertaling van Voetbalzone klopt niet. Het laatste zinnetje van Kokcu, "kamuoyuna saygiyla duyururum.", betekent niet "ik kom met dit bericht omdat ik respect heb voor mijn fans.", maar is een standaard afsluitingsriedeltje wat letterlijk betekent "aldus bericht ik eerbiedig het algemene publiek". De rest van Voetbalzone's vertaling klopt overigens wel.
 
Sirius
 
2
29 juni 2021 om 21:21
Dat lijkt me wel erg ver gezocht betreft een bericht in het Turks. In Turkije weten ze waarschijnlijk niet eens waar Berghuis voetbalt.
 
Chilii
 
6
29 juni 2021 om 21:53
Sirius Je zou je verbazen hoe het Nederlandse voetbal wordt gevolgd in Turkije.. Turken zijn over het algemeen zeer pro-Nederlands wat voetbal betreft, het oneindig wijzen naar Ajax en haar fantastische jeugd, daar geilen ze op ( In de zin dat het daar ook zo moet )
 
Sirius
 
0
30 juni 2021 om 14:38
Oke, dat wist ik niet. Maar goed, buiten dat lijkt het me niet dat Kokcu zich genoodzaakt voelt een sneer richting Berghuis uit te delen betreft een onderwerp dat eigenlijk niets met Berghuis of Feyenoord te maken heeft.
 
Das-Phantom
 
5
29 juni 2021 om 21:34
Sassuolo heeft onlangs ook geïnformeerd bij Feyenoord. Maar Kokcu heeft geen interesse weet ik van Mario Been.
 
Ichiscratchi
 
0
30 juni 2021 om 10:41
Respect voor zijn fans??? Heeft hij die dan? Nietszeggend voetballertje zonder talent, althans ik heb 't nooit gezien