Oussama Idrissi botst na Ajax - AZ met Simon Zijlemans om 'ongepaste vraag'
Zondag, 1 maart 2020 om 23:57

Oussama Idrissi blonk zondag uit namens AZ in de topper tegen Ajax. De linkervleugelaanvaller speelde een uitstekende wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA en bepaalde in de tweede helft uiteindelijk de eindstand op 0-2. Idrissi stond na afloop tevreden voor de camera van VTBL, maar kon een specifieke 'vraag' van verslaggever Simon Zijlemans overduidelijk niet waarderen.

Zijlemans interviewde Idrissi direct na afloop in Amsterdam en vroeg de aanvaller van AZ of hij zijn afgekeurde treffer na ruim een uur spelen, misschien wel niet mooier vond dan het daadwerkelijke doelpunt dat hij in de 74ste minuut maakte. Idrissi fungeerde bij de afgekeurde treffer als eindstation van een vlot lopende aanval, maar het doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd door de videoscheidsrechter (VAR), omdat Myron Boadu eerder hands had gemaakt.

Idrissi gaf toe dat hij het afgekeurde doelpunt inderdaad mooier vond dan de uiteindelijk 0-2, die een kwartier voor tijd tot stand kwam middels een lob, na een lange bal Teun Koopmeiners. "Het was een mooie teamgoal, met een goede opbouw. We wisselden goed van kant, goede overlap, de bal werd teruggetrokken en ik schiet de bal goed binnen", somde Idrissi op. "Het is jammer dat het doelpunt niet goedgekeurd werd."

"Je beschrijft de hele eerste seizoenshelft die jullie gehad hebben met AZ. Teamgoal, overlap, samenwerking. Noem het maar op", reageerde Zijlemans op de analyse van Idrissi. De verslaggever probeerde zo duidelijk te maken dat de sportieve prestaties en het veldspel van AZ voor de winterstop beter waren. Idrissi antwoordde Zijelemans vervolgens als door een adder gebeten. "Ik vind het een beetje een ongepaste vraag als je net in de ArenA met 0-2 van Ajax gewonnen hebt."

Zijelemans was overduidelijk verbaasd door de felle reactie van Idrissi en vroeg de AZ'er vervolgens waarom hij zijn vraag 'ongepast' vond. Idrissi legde uit dat AZ een ploeg is 'die in een proces zit'. "Je kunt niet elke week fantastisch zijn. In de eerste seizoenshelft waren we heel constant. In de tweede seizoenshelft was het even wat minder, maar dat hoort erbij. Na vandaag staan we gewoon weer eerste. Dat is een harstikke goed prestatie. De weg hiernaartoe ging niet zonder slag of stoot, maar als je vandaag van de nummer één kunt winnen, dan doe je het harstikke goed met elkaar", aldus Idrissi.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
4
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
25
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
maarwatzegjij
 
196
2 maart 2020 om 00:04
Volgens mij heeft Idrissi hier volkomen gelijk, tevens reageert hij niet zo fel als ik het zo lees. Hij countert de matige vraag van de verslaggever die niet doorheeft dat AZ gewoon een topseizoen draait met deze man voorop zonder dat hij daar de volledige credits voor krijgt.
 
toss
 
3
2 maart 2020 om 10:00
Ik vraag me soms af hoe goed deze knaap nog gaat worden. Draait hij nu een top seizoen maar kan het nog beter? Ik heb een gevoel van wel en hij zou dan echt wel een potentiële kandidaat zijn voor het NL elftal, wat nu niet mee kan.
 
Feyepool
 
11
2 maart 2020 om 11:06
Hij heeft gekozen voor Marokko, dus die zien we helaas niet bij Oranje. Hij ontwikkelt zich ontzettend goed en verwacht dat hij nog wel een transfer maakt naar het buitenland. Bundesliga zou mooi voor hem zijn. Beetje een kostic rol zou ideaal voor hem zijn.
 
PorQue
 
99
2 maart 2020 om 00:24
Leuk feitje: Simon is een groot Ajax fan. Dat kan misschien zijn azijnzeikerij ietwat verklaren na een 0-2 overwinning op Ajax. Volg Simon al sinds zijn Gamekings tijden en moet het hebben van zijn schijtlolligheid. Als sportpresentator is het allemaal matig en als sportjournalist is het ook allemaal niet zo geweldig. Beetje Helene Hendriks niveau, die ook altijd hele rare kritische vragen stelt op momenten van euforie. Simon kan maar beter vragen stellen over EA-Sports. Vind Idrissi's opmerkingen hier trouwens ook vrij normaal. Niets agressiefs aan. Voetballers mogen van mij wat meer van zich afbijten. Sommige media figuurtjes zijn altijd gauw op hun pik getrapt wanneer een trainer of speler iets terug te zeggen heeft qua kritiek op een vraag. Dan heb je een Genee/derksen bijvoorbeeld met hun ''de media doet nooit iets fout'' mentaliteit. Er heerst altijd een sfeertje van media figuren op tv die de media verdedigen en alles afzwakken of ontkennen wat spelers/trainers zeggen als zo'n speler/trainer zegt dat iets door de media gecreëerd wordt bijvoorbeeld. Daar hadden ze ook veel moeite mee met Ziyech op het begin die gewoon een weerwoord had op domme vragen. Het niveau van de Nederlandse sportjournalisten is helemaal al bedroevend te noemen. Kijk maar naar wat interviews van Joep Schreuder of Jack Plooij bij de Formula 1. Ik vind het echt allemaal maar dramatisch. Weinig journalisten op tv waarvan ik denk, wow dat zijn goede vragen.en als je een slechte vraag niet wil beantwoorden zijn zij op hun pik getrapt.
 
JopUrsem
 
33
2 maart 2020 om 00:29
En wat te denken van Valentijn Driessen. Onkunde ten top, maar je mening verkondigen alsof het de absolute waarheid is. Zonder zelf enige relevante voetbalervaring te hebben ??
 
PorQue
 
16
2 maart 2020 om 02:30
Driessen snapt er niet zoveel van als hij vorig jaar zegt dat Lucas geen gevaar is en dit jaar, dat Getafe er niets van kan. Die man heeft een mening zonder de PL of La Liga te volgen. Dan ziet hij ze misschien 1x toevallig spelen voor 20 min en heeft hij zijn mening ook al klaar. Gaat nergens over met die man.
 
IKEA
 
5
2 maart 2020 om 00:41
In deze specifieke situatie vind ik de gestelde vraag niet eens zo gek. Bij AZ loopt het al tijden voor geen meter maar tegen een Ajax lukt het opeens wel. Dat is een compliment waardig maar daar mag ook heus even naar gevraagd worden. Neemt niet weg dat je verder gelijk hebt hoor, journalisten in de voetballerij zijn niet van hoog niveau. Je zou je kunnen afvragen of de meest intelligente, getalenteerde, empathische, tevens kritische journalisten de ambitie hebben om een stel atleten te bevragen naar het spel wat ze juist hebben beã«indigd. Het "journalisten" trio Genee, Derksen en van der Gijp is natuurlijk helemaal van twijfelachtig niveau. Naast de zeer gekleurde meningen lijken de meeste gebaseerd op voorkeuren of vooroordelen. Zeer laag niveau. Maar goed, schijnbaar is dat wat het voetbal beminnende publiek wilt zien? Zonder hun kijkcijfers waren ze allang van de buis geweest. Helaas staan ze er nog steeds goed op! ps: en ja, Helene Hendriks. Altijd vermoed dat zij haar baan heeft gekregen om iets meer vrouwen een functie te geven in de voetballerij. Ik vind dat op zich geen gekke gedachte, maar had dan een andere mevrouw gekozen in plaats van deze schreeuwlelijk!
 
JopUrsem
 
3
2 maart 2020 om 00:49
Yep. Qua commentatoren van hetzelfde laken een pak. Objectiviteit ver te zoeken tegenwoordig. Ze zien zichzelf eerder als een soort personality dan iemand (dat heeft persoonlijk mijn voorkeur) die de beelden goed in woorden om kan zetten...
 
Sjikkes
 
7
2 maart 2020 om 01:11
Gelukkig hebben we Fresia nog, die naar mijn mening wel voldoende toevoegd met leuke rapportages, goeie omgang met spelers en prima doorvraagt.
 
PorQue
 
6
2 maart 2020 om 02:33
Fresia vind ik wel leuk. Leuke vragen mixen met wat meer serieuzere vragen en content maken waar de kijker van kan genieten. Beetje wat je op Sky Sports ook ziet met verslaggeefsters zoals Laura Woods. Terwijl je een Helene Hendriks hebt die even de Eva Jinek wil uithangen van de sportjournalistiek. Echt zo'n enorm slechte interviewer.
 
mcgregor
 
42
2 maart 2020 om 00:29
Botst en fel ? Dat was toch totaal niet het geval ? Hij heeft juist een keurig antwoord met argumenten. Viel reuze mee
 
EA Guingamp
 
1
2 maart 2020 om 08:49
Keurig antwoord op een wel te verwachten vraag Positiviteit mag blijkbaar niet in het journalistiek wereldje.