'Over Ajax wordt nu gesproken alsof het volgend jaar al kampioen is'
Zondag, 7 mei 2017 om 09:52

Feyenoord kan zondagmiddag na achttien jaar weer landskampioen worden. Oud-trainer Leo Beenhakker is trots op zijn oude club, maar denkt niet dat de Rotterdammers na dit seizoen structureel kunnen meedoen om de landstitel. Beenhakker denkt niet dat Feyenoord in staat is om het huidige team voor een langere periode bij elkaar te houden.

"Ik vrees dat het niet structureel is. Maar dat is in het gehele voetbal zo", zegt Beenhakker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Pak de elftalfoto's van twee jaar geleden er maar bij: daar staat haast niet één dezelfde speler meer op. Het is bijna niet meer mogelijk om een elftal bij elkaar te houden, elke zomer kan de situatie weer veranderen. Maar dat geldt voor Ajax ook. Daar wordt nu over gesproken alsof dat volgend jaar al kampioen is. Maar als Klaassen en Sánchez weggaan, valt dat nog maar te bezien. Je kunt bijna niets meer voorspellen."

Clubicoon Willem van Hanegem denkt dat er na dit seizoen meer mogelijk is. "Ik hoop dat het bij Feyenoord iets losmaakt van: we gaan elk jaar voor de titel. Dat hoort bij zo'n grote club", aldus de Kromme. "Niet die excuses steeds, altijd maar indekken van tevoren. In mijn tijd was er ook geen geld. Zei ik in een interview: 'We kunnen nog geen smurf kopen'. Kreeg ik uit heel Nederland van die smurfpoppetjes opgestuurd, uit Frankrijk en België zelfs. Emmers vol smurfen heb ik. Honderden. De kinderen hebben er hele dorpen mee gebouwd."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
JochemSjakie
 
68
7 mei 2017 om 09:58
Ik heb dat nog nergens gelezen, maar goed, Don Leo probeert zich weer eens populair te maken bij een bepaalde supportersgroep.
 
JasperSJ
 
26
7 mei 2017 om 10:03
Ik wil dat Leo met bewijzen komt dat Ajacieden dat hebben gezegd. Slaat inderdaad nergens op. Elk jaar vertreklen er spelers bij Ajax. Is altijd wel opgevangen.
 
Samcro
 
3
7 mei 2017 om 12:29
Ik heb dat zelfs hier op vz al voorbij zien komen. Vrijwel letterlijk in deze quote: "Geniet maar van jullie kampioenschap, want de komende jaren worden wij toch weer kampioen met onze jonge talentvolle selectie."
 
Araman
 
0
7 mei 2017 om 13:13
..en jij neemt zulke opmerkingen serieus? Zelfs de schrijvers van dit zinnen weten echt wel dat het volgende seizoen, bij wedstrijd 1 weer opnieuw begint.
 
 
11
7 mei 2017 om 10:04
Precies slaat toch nergens op. Hij zegt zomaar wat in het rond.
 
Gaudi
 
27
7 mei 2017 om 10:06
Ik denk dat Leo meer bedoelt dat Ajax flink wordt opgehemeld, maar dat is ook al iets dat altijd speelt en ook in perioden gebeurden dat Ajax er niet zoveel van bakte.
 
elninoo
 
16
7 mei 2017 om 10:27
Dus jij vindt dat Ajax er momenteel niet veel van bakt?
 
Benjamins
 
16
7 mei 2017 om 10:49
Hij spreekt zichzelf ook een beetje tegen met de uitspraak over feyenoord en dan vervolgens te ze zeggen dat Ajax het eigenlijk ook niet kan. Ik denk wel dat de kloof financieel steeds groter wordt tussen Ajax en Feyenoord. Commercieel gezien heeft Ajax op alle fronten een voorsprong met sponsering maar ook met het stadion. Op een of andere manier gaan de spelers van Ajax ook voor hogere bedragen weg. Het is een goede zaak voor het nl voetbal dat Feyenoord volgend seizoen cl inkomsten heeft, maar ze zullen toch ook echt met het nieuwe stadion aan de slag gaan. Ik geloof dat ik iets las over een beslissing deze maand. Voor Ajax is het ook belangrijk dat Feyenoord aansluiting houdt na dit kampioenschap, ze hebben elkaar nodig om het niveau hoog te houden.
 
TopNotch
 
4
7 mei 2017 om 11:59
Ajax heeft feyenoord niet nodig om het niveau hoog te houden. Daarvoor moet Ajax zich gewoon focussen op zichzelf selectie op niveau houden goede vervangers en zorgen dat ze ieder jaar in de cl spelen en we hebben psv en de subtoppers az en twente die de laatste jaren ook de titel wisten te pakken terwijl feyenoord jaren niets pakt 6 titels in 50 jaar wow. wij hebben gewoon een goede eredivisie nodig met sterke subtoppers die zo nu en dan mee kunnen doen om de titel.
 
Benjamins
 
1
7 mei 2017 om 12:15
Je voetbalt denk ik beter wanneer er wat druk op staat. Als het zo door gaat komt er een moment dat Ajax financieel niet meer in te halen is en dan zal de lol er snel af zijn. Jeugdspelers kiezen al sneller voor Ajax en als straks ook nog de topspelers van andere clubs alleen voor Ajax kiezen dan valt de spanning in de eredivisie weg en daar zit ik niet op te wachten. Niets is leuker dan om van Feyenoord te winnen, maar ik vind het nu een stuk leuker dan een aantal jaren geleden wanneer feyenoord bijna aan de afgrond zat. We willen uiteindelijk ook de nl competitie naar een hoger niveau hebben en wat dat betreft is het een goede zaak dat er een andere kampioen is dan PSV of Ajax, al baal ik natuurlijk wel dat we het zelf niet geworden zijn.
 
TopNotch
 
0
7 mei 2017 om 12:33
In Spanje is het al jaren Barca of Real die kampioen worden zal ook altijd zo blijven met misschien eens in de 20 jaar een Atletico madrid of valencia Sevilla als kampioen. Maar t niveau v/d Primera division word er niet minder door.
 
Feynzo
 
4
7 mei 2017 om 11:16
Ik heb het hier op voetbalzone wel gelezen hoor.
 
rastaa
 
3
7 mei 2017 om 12:30
Welke ajax speler/trainer/directielid heeft dit gezegd dan Feynzo
 
gilau
 
0
7 mei 2017 om 14:35
@jochemsjakie: Dan moet je maar eens de reacties hier op VZ lezen na de wedstijden tegen Schalke en Lyon. Vele malen heb ik gelezen dat Ajax met twee vingers in de neus kampioen wordt volgend jaar.
 
wve
 
10
7 mei 2017 om 10:01
Gaat klaasenweg heb je van de beek en nouri nog. Sanchez hebben we de ligt nog en heel wat miljoenen op de bank.
 
Glory
 
27
7 mei 2017 om 10:07
Met klaassen verkoop je alleen wel 15 goals en 10 assists. Dat evenaart zo'n gup niet zo snel.
 
nrvier
 
4
7 mei 2017 om 10:20
En ook nog belangrijke goals. Vaak de 1-0 als Ajax moeite met een tegenstander had
 
wolterx
 
5
7 mei 2017 om 11:08
Nouri heeft de dubbele cijfers in doelpunten en assists bereikt vanaf CM, ik ben er van overtuigd dat als je Nouri de indirecte vrije trappen laat nemen en hem in de basis plaatst hij de 10 assists zal gaan halen, denk dat naar volgend seizoen toe de aanval meer zal gaan scoren met Neres, Cerny en Kluivert Jr die meer minuten gaan pakken. Ook zullen Ziyech en Younes iets meer geluk in de afronding gaan hebben hoop ik toch.
 
Lee112
 
1
7 mei 2017 om 10:12
Beiden kunnen niet tippen aan klassen he. Tenzij ziyech gewoon meer gaat scoren. Dan vul je dat gat gemakkelijker. Sanchez weg en we kunnen verdedigend helemaal opnieuw beginnen. Kortom ik vind dat Leo gelijk heeft.
 
wve
 
7
7 mei 2017 om 10:44
Niemand kan tippen aan de beste middenvelder van de eredivisie vind ik. Maar je moet verder en vd beek is een uitstekende vervanger of je gaat met vd beek nouri ziyech spelen. Nog mooier nog meer voetbal. En ajax is ajax iedereen is vervangbaar toontajax al jaren met jeugd.
 
RyanPaulssen
 
5
7 mei 2017 om 10:54
Waarom zou je sanchez laten gaan? Hij heeft nog een vierjarig contract. we hebben meer dan genoeg geld op de bank staan. We hoeven hem niet te verkopen, en andere clubs weten dat. Je accepteert alleen bedrage van rond de 50-60 mil. Eronder is het gewoon niet waard
 
 
25
7 mei 2017 om 10:03
Nog geen ajacied horen zeggen dat Ajax makkelijk kampioen wordt volgend jaar. Ik wordt zo moe van dat populistische gelul. Ik ben een ajacied maar wat Van Hanegem zegt kan ik me wel in vinden en dat heeft maar een reden. Het doet de competitie goed als er 3 of 4 clubs strijden om de titel en niet 2 clubs. En ik kijk nu al uit naar de onderlinge confrontaties tussen ajax en feyenoord volgend jaar. Dat wordt smullen (en ik hoop natuurlijk dat mijn cluppie aan het langste eind trekt ??)
 
wvisch
 
2
7 mei 2017 om 10:32
Waarom wordt dat smullen volgend jaar dan, ken jij de selectie voor volgend seizoen al dan? Door zulke dingen te roepen kom je zelf een beetje populistisch over
 
Gaudi
 
3
7 mei 2017 om 10:05
Voor het eerst sinds lange tijd eens met Van Hanegem. Het moet inderdaad maar eens afgelopen zijn met die excuses van Feyenoord. Is wel iets waar ik mij de laatste jaren aan heb gestoord en mag hopen dat nu na dit kampioenschap minder van die berichten doorsijpelen. De gunfactor is aardig, maar dat moet niet doorslaan.
 
BalRup
 
12
7 mei 2017 om 10:06
Het zou natuurlijk prachtig zijn als feyenoord ieder jaar om het kampioenschap mee zou kunnen doen, dat maakt de competitie hier veel spannender. Maar je word natuurlijk niet zomaar na 18 jaar pas weer kampioen. Ajax zit in een overgangsfase met nieuwe trainer enzo en PSV heeft het gewoon slecht gedaan dit jaar. Dat zie ik volgend jaar niet meer gebeuren. Ook qua spelers aantrekken zullen Ajax en PSV altijd een stapje voor hebben want in Europa en erbuiten staan die clubs gewoon hoger aangeschreven dan feyenoord. Zie het als AZ of twente wat toen landskampioen werd zo kunnen we dit kampioenschap van feyenoord vergelijken.
 
Leopart
 
3
7 mei 2017 om 10:14
Verschil is wel dat Feyenoord een veel grotere naam heeft dan AZ en Twente en dat die beiden clubs ingestort zijn nadat ze financiƫle problemen kregen. Ze deden best lang mee in de top. Als Feyenoord niet zo terug wilt zakken dan is het dus belangrijk dat ze financieel omhoog blijven gaan. En omdat ze een grote club zijn zal dat makkelijker gaan. Feyenoord was al bezig met de weg weer omhoog dus dat zal niet opeens instorten en zeker niet wanneer ze financeel stabiel blijven.
 
 
6
7 mei 2017 om 10:15
Tuurlijk zijn Ajax en PSV verder. Groter budget en grotere selecties. Maar dan mag je niet de prestaties van Feyenoord bagataliseren. Ze spelen een heel seizoen al constant en worden verdiend kampioen, maar een beetje raar dat je het vergelijkt met az of twente
 
nrvier
 
5
7 mei 2017 om 10:23
Vanaf dag 1 bovenaan, maar drie keer verloren. Terecht kampioen dit seizoen.
 
Ronzie
 
3
7 mei 2017 om 10:26
Ergens raar, maar ergens ook niet. Het wordt nu gevierd alsof ze nog nooit kampioen zijn geworden. Zo grootst als bij AZ en Twente en iedereen gunt het ze ook op die manier. Natuurlijk is dit begrijpelijk voor een club die er zo lang op heeft moeten wachten, maar het is wel tekenend. Het is netjes hoe Feyenoord zich langzaam weer naar boven heeft geknokt, maar ik denk dat het lastigste nog gaat komen. Ze moeten er nu voor zorgen dat ze er volgend jaar meteen weer staan om er voor te zorgen dat ze die laatste stap, namelijk structureel meedraaien om de titel daadwerkelijk maken. Door die vergelijking doet niemand wat af aan de prestatie van Feyenoord, AZ en Twente waren in het jaar dat ze kampioen werden ook duidelijk de beste. Het gaat meer om de manier van vieren, alsof het een unicum is. Edit: Als ik Balrup nog eens terug lees, doet hij Feyenoord inderdaad wel te kort. Gezien de hoeveelheid punten heeft een overgangsjaar van Ajax/psv niks met het succes te maken. De laatste jaren zijn clubs namelijk met een stuk minder punten kampioen geworden.
 
nrvier
 
3
7 mei 2017 om 11:00
Eigenlijk is het niet raar dat Feyenoord het zo viert. Ze waren top van Nederland, vaak kampioen en Europees succes dan is 18 jaar wachten (buiten beker succes) op een prijs lang en frustrerend.
 
utca79
 
0
7 mei 2017 om 11:53
Klopt dat het frustrerend moet zijn om zo lang op een titel te moeten wachten, denk alleen dat door de beeldvorming in de media er een beeld is ontstaan dat de Feyenoordaanhang bijna wanhopig overkomt op de rest van het land. Het enige wat ik als Utrechtsupporter daarover kan zeggen is dat Feyenoord de enige terechte kampioen is dus borst vooruit en gefeliciteerd!
 
Diego_Forlan
 
28
7 mei 2017 om 10:13
Kijk, je kunt op basis van enkele uitspraken zieltjes winnen. Maar dit is wel heel goedkoop. Werkelijk niemand dit nog horen roepen, gebakken lucht dit. Begin me zo langzamerhand af te vragen wat ze in Rotterdam leuker vinden, het feit dat Feyenoord kampioen wordt of het feit dat Ajax het niet wordt.
 
Jaapvan Haafte
 
6
7 mei 2017 om 10:21
Leo dat heb ik nog niemand horen zeggen. De meeste zijn zelfs nog gewoon met dit seizoen bezig. En ja, ik snap wel hoe het komt, paar x leuk gespeeld in de EL natuurlijk. Maar ook daar moeten ze eerst Lyon uit nog overleven, dat heb ik wel gehoord. En dat ze ook 2e willen worden als ze geen kampioen worden ook.
 
pietverdriet
 
3
7 mei 2017 om 10:23
als je dat stukje eruit haalt om op te reageren heb je de strekking van zijn verhaal niet helemaal begrepen vrees ik
 
BramHouten
 
2
7 mei 2017 om 10:24
Niemand dacht dat het sprookje van leicester zich kon herhalen, maar het blijkt van wel. Niemand. Geloofde ooit nog in de titel van Feyenoord en kijk het is gelukt.
 
gattuso3
 
6
7 mei 2017 om 10:38
Slechte vergelijking, een club die aangewezen wezen was als degradatie kandidaat en nooit een grote prijs in de competitie heeft gepakt,vergelijken met 1 van de grootste clubs uit nl die meermaals kampioen geworden is en ook Europese prijzen heeft gepakt. Iets met de plank misslaan en een sneer uit willen delen naar Feyenoord.
 
Diego_Forlan
 
2
7 mei 2017 om 12:15
Je kan het beter met Atletico vergelijken. Werden in 2014 ook kampioen in een seizoen waar alles meezat (Barcelona een matig jaar en Real die het op het einde weg gaf). En zich zo 1 seizoen tussen de grote 2 kon mengen.
 
gattuso3
 
0
7 mei 2017 om 12:45
dat is een betere vergelijking maar ik zie t meer als dat Feyenoord wellicht weer terug is waar t hoort, strijdend om de titel. Atletico is de laatste seizoenen sterk, maar t draait eigenlijk altijd om real en barca. Feyenoord is in Nederland qua club groter dan bijvoorbeeld psv is en hoort gewoon bij de traditionele top 3. Feyenoord heeft hele zware jaren gehad door met name de financiƫn.
 
Master D
 
2
7 mei 2017 om 10:40
Waarom altijd Ajax erbij halen? Je wordt vandaag kampioen, wees daar gewoon blij mee, in plaats van chagrijnig te denken aan uitspraken die door niemand gedaan zijn over een kampioenschap van Ajax in 2018.
 
Arnout108
 
4
7 mei 2017 om 10:46
Tuurlijk is het normaal gesproken bij een club helemaal waar dat je gelijk een stuk minder wordt als je 2 van die belangrijke spelers kwijtraakt. Maar ajax heeft met Van de Beek de in potentie misschien wel betere vervanger van Klaassen al in huis. Sanchez zie ik komende zomer niet weggaan want ajax hoeft hem helemaal niet te verkopen. En als je hem wel verkoopt dan heb je natuurlijk Riedewald achter de hand die je er zonder problemen in kan zetten en anders heb je nog voldoende geld voor een goede nieuwe aankoop. Ik weet niet of het het jonge ajax volgend jaar lukt om kampioen te worden maar ik geef ze toch een grote kans. En ook wat CL succesjes zouden leuk zijn.
 
TheBrightOne
 
2
7 mei 2017 om 10:57
Niemand horen zeggen dat Ajax volgend jaar fluitend kampioen wordt. Denk wel dat indien Ajax dit team weet te behouden alsmede de speelwijze van de afgelopen wedstrijden vanaf Feyenoord thuis, ze volgend jaar moeilijk te verslaan zullen zijn. PSV heeft volgend jaar zeker nog nodig om weer een fatsoenlijk team samen te stellen. Feyenoord maakt volgend jaar ook nog kans maar denk wel dat ze de selectie.in de breedte dan flink moeten versterken. Zeker met alle europese wedstrijden erbij moet je over een bredere bank beschikken. kijk maar wat het aan krachten bij Ajax heeft gekost en dankZij de brede selectie hebben ze het kunnen volhouden. Ajax is gezien hun spelwijze wel mijn favoriet voor volgend jaar.
 
Ori 85
 
2
7 mei 2017 om 11:02
Ajax is ook min of meer verplicht om elk seizoen voor de landstitel te gaan. Meeste geld, vaak de grootste begroting en het grootste verleden. Elk seizoen dat Ajax geen landskampioen wordt is een verloren seizoen voor de club. Dit seizoen voor tientallen miljoenen aan spelers gekocht. Dan is het uiteindelijk toch teleurstellend om als 2e te eindigen. Voor de derde keer op rij ook. Alleen EL winst kan het seizoen nog goed maken. Zou voor Bosz ook wel fijn zijn om van zijn net niet image af te komen.
 
wolterx
 
3
7 mei 2017 om 11:20
Ik denk dat het vreselijk overdreven word hoe erg dit seizoen mislukt is, we hebben voor 80 miljoen verkocht vorig seizoen en tegen Schalke speelde maar 3 spelers die de verloren kampioenswedstrijd ook op het veld stonden, dit is gewoon een compleet nieuw team wat moest inspelen door vele nieuwe gezichten en nieuwe coach. Door de voorbereiding vreesde ik voor een tussenjaar zoals PSV had met Bakkali dat jaar, uiteindelijk is dit Europees het meest succesvolle seizoen in jaren en ontwikkelen de jonge jongens zich. Ja er zijn in de zomer een aantal miljoenen (Ziyech, Sanchez, Cassierra vooral) uitgegeven maar dat was nogsteeds een stuk minder dan wat er binnen kwam, zelfde gaat op voor de winter waar Ajax ook gewoon genoeg binnenkreeg en er eigenlijk alleen Neres voor terug haalde. Ik vind tweede plek teleurstellend als je kijkt naar hoe het seizoen is gegaan, hoe lang je mee hebt gedaan maar aan het begin van het seizoen vreesde ik een 3e plek. Voor mij is het seizoen beter dan voorgaande twee seizoenen, spel attractiever en goede jeugdige talenten die in opkomst zijn. Ik zou als deze groep bij elkaar blijft wel teleurgesteld zijn met alles minder dan de titel volgend seizoen maar daar valt nog weinig over te zeggen omdat in een zomer veel kan gebeuren. Misschien raken we Sanchez, Klaassen, Ziyech, Traore, Veltman en Viergever kwijt en kan je weer van 0 beginnen.
 
007
 
2
7 mei 2017 om 12:32
Dit is helemaal geen verloren seizoen beste PSV`er (bosche bol). We spelen de halve finale in de EL. Een aantal talenten komen er aan dus dit is toch geen negatief seizoen? Wat een onzin zeg. Zelfs als we worden uitgeschakeld door Lyon dan verander ik mijn mening niet. Onder de Boer hadden we met net zoveel punten kampioen geweest dus ik zie echt niet waarom mijn club (of de fans) dit als een verloren jaar zien.
 
grasveld7
 
2
7 mei 2017 om 11:36
En het toch weer niet kunnen laten om nog even over Ajax te beginnen, blijf lekker bezig met je eigen club. Niemand roept dat Ajax volgend jaar kampioen wordt, eerst maar eens afwachten wie er alemaal gaan vertrekken en wat er voor terug komt. Ook bij Psv wordt een leegloop verwacht, het worden weer spannende maanden tot het einde van de transfermarkt.
 
AfcaEric
 
3
7 mei 2017 om 12:12
Ach gut toch. Laat ik voorop stellen dat Feyenoord gewoon de terechte kampioen wordt, maar kunnen alle (voor)oordelen over het "oh zo arrogante Ajax" nu voorlopig weer even de prullenbak in? Als er ergens de laatste dagen arrogante berichten vandaan komen is het uit Rotterdam, en nou begint oom Leo ook nog eens uit z'n nek te kletsen. Er is helemaal niemand bij Ajax die nu al doet alsof het kampioenschap volgend jaar een zekerheidje is. Op dit moment speelt er 1 ding in Amsterdam en dat is de Europa League. De halve finale bereiken was al prachtig, en nu is er gewoon een hele reeele kans op de finale. Jaren lang dat achterhaalde gezeik over arrogant dit, arrogant dit. Gefeliciteerd met de titel Feyenoord, maak er een mooi feestje, en maak vooral ook je borst nat over al het gezeik en de kritiek die gaat volgen. Dat hoort bij kampioen worden.
 
007
 
0
7 mei 2017 om 12:26
Het is enigste wat men kan zeggen is dat het op papier op lijkt dat er bij Ajax een volgende generatie al klaar staat. En dat is toch een feit? Worden wij daarom automatisch volgend jaar kampioen? Nee, alleen zou het theoretisch kunnen dat de clubleiding iets minder hard moet werken om vertrekkende spelers op te vangen. De Ligt, Nouri, Frenkie de Jong, Kluivert junior en Cerny kunnen ons helpen naar een volgende titel.
 
PeterVermeuIen
 
4
7 mei 2017 om 12:46
Valt me op dat Feyenoord meer bezig is met Ajax dan kampioenschap. Als Ajax kampioen wordt kijken ze naar zichzelf.
 
paulurs
 
1
7 mei 2017 om 13:33
Leo is nu de enige die hier over praat, de rest praat over de finale van de Europa League. Maar hij heeft natuurlijk gelijk, de kaarten zijn het beste voor Ajax, die gaat Klaassen misschien verliezen, maar heeft al genoeg opvolgers klaar staan. Sanchez gaat niet weg, die is te duur, ik zie misschien Veltman en Schone vertrekken, maar daar wordt Ajax alleen maar beter van.