Overmars heeft hoge verwachtingen: 'Hij zit ook heel dicht in buurt van Hakim'
Maandag, 22 juni 2020 om 20:30

Ajax komt dit seizoen niet meer in actie in de Eredivisie en dus kan het vizier voor directeur voetbalzaken Marc Overmars vol op de aankomende voetbaljaargang. De sportbestuurder krijgt mogelijk te maken met het vertrek van een aantal bepalende spelers, terwijl er ook huurlingen terugkeren en er met Antony al een grote aankoop is gedaan.

Een van de spelers die in verband wordt gebracht met een transfer is doelman André Onana. Overmars houdt maandagavond in een interview op FOX Sports echter een slag om de arm wat betreft de doelman uit Kameroen: "Hij voldoet aan onze normen: hij heeft prijzen gewonnen, is beter geworden en hij is klaar voor de volgende stap. Maar ik sluit echt niet uit dat hij nog een jaartje blijft", legt Overmars uit.

Huurlingen Noa Lang, Sven Botman en Lisandro Magallán keren deze zomer terug in Amsterdam en voor laatstgenoemde wordt het een hele uitdaging om nog terug te keren in de selectie van trainer Erik ten Hag: "Dat wordt natuurlijk een moeilijk verhaal bij Ajax, dus we moeten in de komende periode zien dat we daar een oplossing voor kunnen vinden", vervolgt Overmars over de Argentijnse verdediger, die anderhalf jaar geleden voor negen miljoen euro werd aangetrokken.

Maarten Stekelenburg keert terug bij Ajax

Antony is met een prijskaartje dat kan oplopen tot bijna 22 miljoen nog een stuk duurder dan Magallán was en Overmars heeft hoge verwachtingen van de twintigjarige Braziliaan, die zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan zal sluiten bij zijn nieuwe werkgever: "Hij is een grote aankoop natuurlijk van voor de corona-situatie. Ik denk dat hij een beetje vergelijkbaar is met David Neres, hij zal ook moeten wennen aan Nederland."

"En ik denk dat we een perfecte situatie voor hem hebben: hij kan vanaf de rechterkant spelen, vanaf de linkerkant, hij kan vanaf '10'. We geven hem de tijd om gewoon een beetje aan Nederland te wennen. Ik ben zelf ook heel benieuwd hoor, het is echt een creatieve speler." Overmars denkt ook dat de nieuwkomer kan helpen om het vertrek van Hakim Ziyech naar Chelsea op te vangen: "Antony zit ook heel dicht in de buurt van Hakim, hoor. Een linkspoot, hij heeft een steekpass. Laten we eens kijken hoe zich dat ontwikkelt."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Taxidriver213
 
4
22 juni 2020 om 20:35
Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint. Ik denk dat Onana en Nico wel weggaan, terwijk Donny, Neres en Dest blijven.
 
Kolbeinn_Sigi
 
11
22 juni 2020 om 20:51
Ik denk misschien wel dat niemand weggaat. Als clubs zich gaan versterken gaan ze dat niet op de backpositie doen en keepers zitten er genoeg in de absolute top.
 
ajax1812
 
4
22 juni 2020 om 22:12
Ik denk ook echt dat Onana en Tagliafico gewoon blijven. Ik zie nico zelfs eerder weggaan als Onana eerlijk gezegd.
 
Sirius
 
14
22 juni 2020 om 20:38
Dit is ook een beetje marketing-praat. Als die jongen qua niveau echt al zo dicht tegen het niveau van Ziyech aan zat, waren de grotere Europese clubs er wel mee aan de haal gegaan. Bovendien waren z'n cijfers in de Braziliaanse competitie dan aanzienlijk hoger geweest. Ik kan best geloven dat die jongen getalenteerd is (al maakte hij op YouTube-filmpjes geen bijzondere indruk op mij), maar ik geloof niet dat die jongen al in de buurt komt van Ziyech.
 
MessiBazoer
 
21
22 juni 2020 om 20:43
Hoezo? Sanchez zat ook niemand achteraan, Ja Barcelona voor het 2e. Na een jaar was hij van onbekend ineens de man van 40 miljoen. Ajax kan toch ook gewoon goed hebben gescout en er snel bij zijn geweest?
 
 
6
22 juni 2020 om 20:51
Maar ik heb wel het gevoel dat sanchez nu zeker niet meer de speler is waar iedereen nog interesse in heeft. Kan in Engeland volgens mij niet echt indruk maken.
 
Ewoud
 
14
22 juni 2020 om 20:49
Nouja, het duurde ook vrij lang voordat er een grote club met Ziyech aan de haal ging dus misschien is dat voorbeeld wel heel accuraat Maar je hebt natuurlijk gelijk hoor, Ziyech was voor Ajax echt een superster en het is wel erg veel druk om op de schouders van zo'n jong ventje te leggen door nu al die vergelijking uit te spreken.
 
 
7
22 juni 2020 om 20:53
Ziyech was afgelopen seizoen met flinke afstand de meest belangrijke speler van Ajax en onvervangbaar bij Ajax. Je legt nu wel enige druk op hem. Daarnaast dacht ik dat het meer een neres dan een Ziyech was.
 
dordt078
 
0
22 juni 2020 om 22:52
Der waren grotere clubs die hem woude maar die woude pas betalen als de speler kwam. Ajax betaalde gelijk zo dat ze gered waren ze hadden bij sao Paulo financiële problemen. Daarom dat ze met Ajax in zee gingen en met de rest klaar waren omdat die clubs het zo niet wouden doen.
 
wolterx
 
2
23 juni 2020 om 00:09
Overmars had het ook niet over niveau (daarmee eerder met Neres vergeleken bij komst) maar over dat hij als speler dichter bij Ziyech zit qua creativiteit dan men denkt (gaat over invulling van rol) en om dat kracht bij te zetten haalt hij linkerbeen en de steekpass aan. Wat rendement betreft wel redelijk logisch, hij speelde bij misschien wel de meest defensieve ploeg in Brazilië die relatief weinig scoren en minste goals tegen krijgen. Ik ben wel benieuwd of hij in een meer dominante ploeg past want nu speelt hij met veel ruimte om aan te vallen in de omschakeling.
 
sannedijkstra
 
3
22 juni 2020 om 21:54
Als je een speler haalt als Ajax zijnde van nabij de 20 miljoen dan moet hij ook wel goed zijn om weer te kunnen te verkopen. Ajax heeft dan wel genoeg geld maar je moet niet teveel miskopen hebben want dan is het geld zo weer weg en als je geen CL voetbal haalt heb je een probleem.
 
baradona
 
3
22 juni 2020 om 21:57
Nou de spelers van 15 Alvarez, 12 Marin , 9 Bande en Magallan .... kunnen er niet zo heel veel van..... het moet er maar net allemaal weer uitkomen in een nieuwe omgeving. Daarom snap ik de vergelijking van Overmars ook totaal niet , juist hij zou beter moeten weten.
 
PauloDybala
 
6
22 juni 2020 om 22:01
Alvarez heeft het degelijk gedaan en is zelfs belangrijk geweest in de CL kwalificatie. Plus, heeft zelf aangegeven het lastig te vinden in Nederland zonder zijn familie, en die zijn er nu weer bij. Is ook veel fijner voor hem, zou best wel eens kunnen helpen voor hem. Zou hem niet afschrijven!
 
baradona
 
7
22 juni 2020 om 22:06
Een ernstig gebrek aan atletisch vermogen los je niet op met je baby wel of niet in huis.
 
WouterSL
 
0
23 juni 2020 om 02:24
Volgens mij is die 20 inclusief het verrekende bedrag van Neres. En Ajax heeft nu alweer 3 jaar achter elkaar CL als het zich dit jaar plaatst of automatisch geplaatst wordt. Menno Geelen die fantastische sponsor contracten eruit sleept. Spelers die nog altijd veel geld waard zijn en alweer heel veel seizoenskaarten verkocht. Zo snel zullen er geen problemen komen. Ik ben ook benieuwd naar Anthony. Doet mij een beetje denken aan Richarlison. Sterk en technisch en redelijk snel.
 
m0n0cl3
 
5
22 juni 2020 om 22:09
Zo bedoelde overmars het niet. Hij zit qua speelstijl heel dicht in de buurt van ziyech. Qua type spelers lijken ze op elkaar. Een ziyech kan je als ajax zijnde nooit een op een vervangen. Dat is onmogelijk om van een nieuwe speler te verwachten.
 
FCBogarde
 
1
22 juni 2020 om 22:43
Ik ben heel blij met de komst van Antony, hij kan een hele grote speler worden, maar zal eerst moeten wennen aan Ajax, NL en de Eredivisie. Aanvallend zit het goed, zeker nu ook Noa Lang weer terugkeert. Maar we hebben vooral een sterke 6 nodig. Voor die positie moet de 2e grote aankoop worden gehaald. Verder zullen wat overbodige spelers (tijdelijk) moeten vertrekken (Magallan, Labyad, Van Leer, Ekkelenkamp, Marin, Kotarski, Danilo).
 
DeVisser
 
3
22 juni 2020 om 23:52
Tomas suchek van Slavia Praag of Toon Koopmeiners van AZ