Overmars krijgt complimenten: 'Dat is zijn droom en daar is niks mis mee'
Vrijdag, 6 september 2019 om 20:13

Ajax kan terugkijken op een betrekkelijk succesvolle transferwindow. De Amsterdammers moesten weliswaar afscheid nemen van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, maar wisten onder meer Dusan Tadic, Hakim Ziyech en David Neres binnenboord te houden. Hans Kraay junior is bij FOX Sports dan ook lovend over het beleid van Marc Overmars, directeur spelerszaken bij Ajax.

"Ja, hij verdient een pluim. Want hij heeft Tadic en Daley Blind gehaald voor heel veel geld. Daar is de nodige kritiek op geweest, maar zij hebben de ploeg echt gedragen afgelopen seizoen. Blind is agressief geworden als centrumverdediger, dat was te zien tegen Juventus en Real Madrid. André Onana, Nicolás Tagliafico, Neres, Tadic en Ziyech hebben deze zomer allemaal verlengd, dat is heel knap", zo deelt Kraay jr. een compliment uit aan Overmars.

"Al is het met een berg geld op je rug wel makkelijker om jongens een hoger salaris te geven, want er zijn spelers bij die het dubbele zijn gaan verdienen", luidt de kanttekening van de analist. "Hij schaamt zich er ook niet voor om hele hoge salarissen te betalen, want hij wil gewoon een soort Paris Saint-Germain of Bayern München creëren. Een ploeg die elk jaar, of negen van de tien keer, kampioen gaat worden. Dat is zijn droom en daar is niks mis mee."

"Je mag ook wel kritisch kijken, want ze hebben ook zomaar twintig miljoen euro in de plomp gegooid. Bij andere clubs is dat de bullet, maar Overmars mag er weleens naast zitten", wijst Kraay jr. op de minder succesvolle aankopen Luis Manuel Orejuela en Rasmus Kristensen. Hij noemt de Deense vleugelverdediger, die in de afgelopen transferwindow werd verkocht aan Red Bull Salzburg, een 'huis-, tuin- en keuken-speler'. "Omdat de ploeg zo goed presteert, wordt dat hem vergeven."

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
0
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
3
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
15
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
45
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Jacobu
 
18
6 september 2019 om 20:20
Volgens mij heeft ie bij Kristensen gewoon quitte gespeeld: Voor 5 mijoen gekocht én verkocht. Dus de kritiek op Overmars dat ie geld over de balk zou smijten, klopt echt niet...
 
j0rnnn
 
7
6 september 2019 om 20:26
Want hij speelde voor een patatje en een AA na de wedstrijd?
 
Jacobu
 
18
6 september 2019 om 20:35
Nee. Maar verdiende ook niet meer dan een miljoen. Dan snap ik niet waar je 20 miljoen vandaan haalt met deze 2 voorbeelden. Hij had van mij louter positief mogen blijven. Mijns inziens er voor deze positie bij Ajax geen betere optie dan Overmars.
 
LawPl
 
25
6 september 2019 om 20:23
Ajax is de grote winnaar geworden van afgelopen transferperiode dankzij Overmars. De meeste bepalende spelers zijn gebleven en sommigen hebben ook nog verlengd zoals bijvoorbeeld Tadic. Overmars heeft voor meer dan 200 miljoen aan spelers verkocht.Goede versterkingen gehaald met Alvarez, Martinez, Frei, Familia Castillo, Marin, Mendez en Promes.Afscheid genomen van veel spelers die tekort kwamen zoals Lamprou, Van Leer, Orejuela, Kristensen, Sinkgraven, Dolberg, Cassierra, Johnsen en Cerny.100 miljoen geincasseerd aan CL inkomsten van vorig seizoen.Alweer verzekerd van opnieuw CL inkomsten wat minimaal 40 miljoen zal opleveren.En voor maar zo`n 50 miljoen weer in de selectie herinvesteerd.Bovendien komt er waarschijnlijk binnen een paar jaar weer een nieuwe gouden lichting aan vanuit de eigen jeugdopleiding met grote talenten als Timber, Rensch, Salah, Fitz Jim, Gravenbergh, Taylor, Unuvar, Traore, Brobbey, Hansen, enzovoorts.Kortom de komende jaren zal Ajax de topfavoriet zijn voor de landstitel en de vaandeldrager zijn van het Nederlandse clubvoetbal.
 
Fanatic86
 
2
6 september 2019 om 21:07
Wie is Schar?
 
LawPl
 
2
6 september 2019 om 21:33
Een Zwitsers talent dat afgelopen zomer naar Ajax is gegaan. Een speler voor de toekomst.
 
Fanatic86
 
1
6 september 2019 om 21:46
Je bedoelt Frei?
 
LawPl
 
2
6 september 2019 om 22:45
Oh ja hem bedoel ik ja.
 
Fanatic86
 
0
6 september 2019 om 22:59
Van Leer is trouwens nog gewoon bij Ajax
 
Japie_Krekel
 
7
6 september 2019 om 20:43
geweldige TD idd al vind ik wel dat hij voor het middenveld afgelopen zomer niet goed heeft ingekocht maar goed. het kan niet elk seizoen raak zijn en Overmars doet het gewoon geweldig. kijk alleen al naar die have finale van de CL en het belachelijk vele geld dat Ajax op de bank heeft sinds dat hij er zit
 
ninjakai
 
6
6 september 2019 om 21:50
Grappig dat Hansje zegt dat het makkelijk is met een zak geld op je rug. Die zak geld heeft Overmars samen met de Boer zelf verzameld. Hij geeft dus eigen verdiend geld uit.....
 
afca0cbs
 
2
7 september 2019 om 08:17
Ja en die 20miljoen is met 1 speler weer gecorrigeerd. Risico's hou je altijd. Zolang hij de carassoul laat draaien (doorselecteren) is er niks aan de hand.