Overmars reageert op interesse van Bayern: 'Dat is een goed teken'
Zondag, 27 oktober 2019 om 16:28

Ajax' directeur spelerszaken Marc Overmars heeft in gesprek met FOX Sports gereageerd op de vermeende interesse van Bayern München in Erik ten Hag. De trainer wordt in de Duitse media gelinkt aan de Europese grootmacht en hij liet deze week in een interview met Kicker weten dat hij een terugkeer naar Beieren niet uitsluit. Mocht Bayern daadwerkelijk aankloppen bij Ajax voor Ten Hag, dan is de club bereid om mee te denken, zo laat Overmars weten.

"Wij kijken altijd verder. Zoals sommige mensen zeggen: je moet altijd je opvolgers hebben. Opvolgers voor mij, opvolgers voor spelers en dus ook voor Erik", aldus Overmars, die aangeeft dat Ten Hag onlangs zijn contract in Amsterdam heeft verlengd. Hij wordt niet nerveus van de vermeende interesse uit München. ""Ik ben er heel blij mee. Dat betekent dat hij het goed doet. Dat is een goed teken."

"Je moet altijd realistisch blijven. Als zulke grote clubs op je afkomen, hoe vaak krijg je de kans? Daar zullen we altijd naar kijken", vervolgt Overmars. "Ik denk dat Edwin van der Sar en ik misschien wel te veel meedenken met spelers. Dat kan ik zeggen omdat ik dat weet. Wij denken altijd ruimschoots mee met de toekomstplannen en de volgende stap die spelers gaan maken. En met de trainer ook."

Overmars werd afgelopen zomer nog gelinkt aan Arsenal, terwijl nu het gerucht gaat dat AC Milan hem samen met Josep Guardiola naar het San Siro zou willen halen. "De mensen zien dat je goed werk verricht en dan kom je altijd op lijstjes en bij clubs in beeld. Er waren meerdere clubs met interesse, maar daar gaat het niet om. Het belangrijkste is dat ze mij waarderen in de manier waarop ik werk, want misschien ben ik soms wel een rare kerel in hoe ik werk."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Raubaht
 
6
27 oktober 2019 om 16:42
Misschien ver gezocht maar komt bij mij over dat ook Ajax zijn twijfels heeft bij het functioneren van Ten Hag en als Bayern daadwerkelijk aanklopt is dat voor Ajax een perfect moment om van Ten Hag af te komen en er nog wat aan te verdienen ook.
 
Sulejmanii
 
61
27 oktober 2019 om 17:09
Raubath Welke twijfels over zijn functioneren? Het enige waar ik aan kan denken, is dat hij wellicht wat meer jeugdspelers de kans moet geven. Zoals Traore en Gravenberch, maar niemand doet het beter dan Erik hoor denk ik.
 
Raubaht
 
7
27 oktober 2019 om 17:13
Dit seizoen is tot nog toe verre van sprankelend, waar Ajax al menig keer door het nodige geluk gered is... Ik denk dat ze dat bij het bestuur ook wel zien en dat daar toch de nodige twijfels zijn ontstaan of ze wel door moeten met Ten Hag.. Ook dat Ten Hag nauwelijks jeugdspelers inbrengt, terwijl dat de spil van de club is, zal voor de nodige irritaties zorgen.
 
MarkBal
 
37
27 oktober 2019 om 17:38
Ze spelen voor het eerst sinds jaren weer aantrekkelijk voetbal met resultaten om van te smullen. Er zijn weinig coaches die het beter gaan doen.
 
Zinedane
 
7
27 oktober 2019 om 19:56
Verre van sprankelend? Heb je de wedstrijden tegen Valencia, Lille en net nog tegen Feyenoord wel gezien? Ik ben geen Ajax fan maar sta wekelijks van ze te smullen.. We hebben sinds de eeuw wisseling weinig elftallen gehad die in de buurt komen van dit Ajax. Het PSV van 2004/2005 is het enige wat me te binnen schiet
 
Sulejmanii
 
0
30 oktober 2019 om 19:45
Raubath jij vergeet volgens mij, dat we De Ligt en Frenkie zijn kwijt geraakt! En daarbij zijn we een paar wedstrijden onderweg, geduld is een zeer schone zaak man.
 
Raulista
 
33
27 oktober 2019 om 17:13
Snap niet waar je dat op baseert? Sinds EtH is het voetbal echt stabiel bij Ajax, scoren vrijwel elke wedstrijd een ruime voldoende en bieden tegenstand tegen ploegen als Valencia en Chelsea. Bosz liet mooi voetbal zien maar ging vaak tegen dat soort ploegen onderuit. Kijk hoe Ajax presteerde vorig seizoen, tuurlijk is het spelersmateriaal er maar niet elke trainer kan dit Ajax zo laten voetballen als EtH dat aan het doen is momenteel. Hij heeft een duidelijke visie en komt op mij echt over als een vakman.
 
Soccerfan_1
 
5
27 oktober 2019 om 18:49
Twijfels over het functioneren van ten hag? Waar haal je dag er uit zeg? Er is niks maar dan ook helemaal niks in wat overmars zegt wat daar op lijkt. Als ten hag weg gaat dan zakt alles in elkaar qua voetbal. Enige minpunt van hem is dat wisselen wat ie amper en veel te laat doet. En wisselt ie dan zijn het vaak dezelfde spelers
 
RinkSchippers
 
4
27 oktober 2019 om 20:05
Raubaht. Wat een onzin van je, eth is sinds louis van gaal de beste trainer die ajax gehad heeft. Een perfectionist 1e klas, twijfels ? Ik kan me niemand indenken die beter zou zijn.
 
MaxH96
 
2
27 oktober 2019 om 16:48
Zeker een goed teken! Hij doet het dan ook erg goed sinds zijn aanstelling, natuurlijk met wat mindere periodes maar dat heeft iedere trainer. Een stap naar Bayern zou voor Ten Hag wel heel mooi zijn, gezien zijn geschiedenis daar. Denk dat een Ten Hag zich sowieso meer thuis zou voelen in de Duitse competitie dan in pak 'm beet de Spaanse. Hoop hem in de toekomst zeker bij Bayern te zien, maar nog een jaartje successen boeken met Ajax staat hem ook niet verkeerd.
 
shuba
 
11
27 oktober 2019 om 16:48
Overmars is gewoon een baas, een eindbaas welteverstaan. Doet altijd rustig in een interview, heeft goede en genuanceerde uitspraken. Doet volgens mij zelden vreemde of rare praat. Topvent!
 
Quaint
 
1
27 oktober 2019 om 17:03
Echte tukker
 
theo uphus
 
1
27 oktober 2019 om 17:49
@ Raubaht ik denkinderdaad dat het wat ver gezocht is. Overmars wordt met een vraag geconfronteerd over Ten Hag en geeft genuanceerd antwoord. Ik denk absoluut niet dat Ajax of Overmars van Ten Hag af wil. Dat is net zo'n verzonnen verhaal dat Ziyech niet met Ten Hag door een deur zou kunnen. Dat wordt dan door bepaalde perslui de lucht in gegooid en dan moet daar toch een genuanceerd antwoord op worden gegeven. Nu gebeurt dat weer over Neres, die ineens zou hebben besloten weg te willen bij Ajax. Drie weken geleden verlengde hij zijn contract nog..........
 
martijnovic
 
2
27 oktober 2019 om 18:08
Ik zou niet weten wie ten hag zou moeten opvolgen.. iemand enig idee?
 
TrebleX
 
3
27 oktober 2019 om 18:29
Guardiola? Waarom niet. Ajax heeft wel geld om zo een trainer binnen te halen.
 
Kohaku
 
1
27 oktober 2019 om 18:50
Maar Ajax heeft niet het geld om de spelers te kopen die Guardiola hebben wil.
 
Soccerfan_1
 
0
27 oktober 2019 om 18:50
In ieder geval iemand met dezelfde voetbal visie. En zie die maar eens te vinden tegenwoordig. Weinig opties
 
MrKrillin
 
0
27 oktober 2019 om 20:36
@Soccerfan-1 Slot of 2soon? Ff hypen .
 
KEIZER!
 
2
28 oktober 2019 om 11:30
Eddie Howe van Bournemouth? Vind ik een goede trainer. Laat met beperkte middelen altijd wel goed voetbal zien. Echte verdiend deze nu bij Bournemouth €4.5m op jaarbasis. Maar voor het geld hoeft deze man het niet meer te doen. Zit ook al paar jaar bij Bournemouth, Rafael Benitez zou ik een mooie stunt vinden, die is momenteel werkloos volgens mij. Qua Nederlandse trainers ken ik er weinig die ik graag zie instappen bij Ajax. Zou graag Seedorf eens bij Ajax zien met een goede assistent. Vond dat ie bij Milan goed op weg was om de club schoon te maken. Onruststokers eruit maar kreeg geen steun vanuit het MT. Seedorf is geen domme man en heeft charisma en Amsterdamse arrogantie.
 
TrebleX
 
1
27 oktober 2019 om 18:28
Ik had destijds al gehoopt dat Erik ten Hag de opvolger zou worden van Cocu. Tactisch één van de betere Nederlandse trainer is hij.