Pablo Rosario en Justin Kluivert winnen niet van scorende Giroud en co
Zaterdag, 31 juli 2021 om 22:46

OGC Nice en AC Milan hebben elkaar zaterdagavond in een vriendschappelijke wedstrijd in evenwicht gehouden. De ploeg van trainer Christophe Galtier kwam na een uur spelen via Amine Gouiri op een 1-0 voorsprong, die zes minuten later door invaller en debutant Olivier Giroud onschadelijk werd gemaakt: 1-1. Aan de kant van Nice maakten Pablo Rosario en Justin Kluivert hun entree, terwijl Calvin Stengs ditmaal geen minuten mocht maken.

Kluivert debuteerde in het shirt van Nice vanaf de linksbuitenpositie, terwijl Rosario links op het middenveld invulling gaf aan de rol als controleur. Stengs, die afgelopen oefenduel met 1. FC Union Berlin nog de negentig minuten volmaakte, kreeg van Galtier geen plek bij de wedstrijdselectie. Bij Milan kreeg doelman Mike Maignan de taak om het gat op te vullen dat de naar Paris Saint-Germain vertrokken Gianluigi Donnarumma achterliet.

De thuisploeg was in het eerste bedrijf de bovenliggende partij en duidelijk op zoek naar het openingsdoelpunt. Gouiri kwam het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet raakte halverwege de eerste helft de paal. Namens Milan deed onder meer Theo Hernández een duit in het zakje met geplaatst schot uit een vrije trap; ook zijn inzet leverde echter geen treffer op. Gescoord werd er wel in de tweede helft. Na een klein uur spelen beging Rade Krunic een lichte overtreding in het zestienmetergebied op Youssou Ndoye, waardoor de bal op de stip ging.

Gouiri maakte dankbaar gebruik van het buitenkansje en zette de ingevallen doelman Ciprian Tatarusanu op het verkeerde been: 1-0. Vlak na de banbreker gooide trainer Stefano Pioli het roer om en bracht hij Giroud binnen de lijnen. Dat bleek de sleutel tot succes, want de Franse spits trok de stand met een rake kopbal op aangeven van Samu Castillejo gelijk: 1-1. De aanval werd door beide teams in het restant van de wedstrijd nog wel gezocht, maar een nieuwe treffer bleef uit. Rosario speelde negentig minuten, terwijl Kluivert, die bovendien tegen een gele kaart aanliep, halverwege ten faveure van Myziane Maolida naar de kant werd gehaald.

Nice opent de Ligue 1 volgende week met een thuiswedstrijd tegen Stade de Reims, waar Kaj Sierhuis onder contract staat. Een week later wacht de ontmoeting met Lille OSC, de vorige werkgever van trainer Gaultier. Milan speelt nog oefenduels met Valencia, Real Madrid en Panathinaikos, alvorens de Serie A op 23 augustus van start gaat.

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
8
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
maurootje
 
3
31 juli 2021 om 23:01
Winnen inderdaad niet van Milan, maar niet omdat Milan zo goed speelde hoor, maar dat deed Nice ook niet, alleen Milan kon het fysieke geweld niet aan en vooral Tonali niet, jezus wat had hij moeite met de snelle behendige spelers. Nice heeft paar pijlsnelle en technische speler waar Milan moeite mee had, maar Tomori is ook pijlsnel dus die kon ze onderscheppen. Een keer stond Gouiri 1 op 1 door zijn snelheid, maar Tomori kwam erin met de snelheid van de Flash, wat een verdediger is het. Romagnoli en Tomori speelde goed en dat hield Nice van scoren, ze hadden maar 2 uitgespeelde aanvallen ofzo en ook Pogeba speelde leuk, maar de rest matig. Dat Milan hier moeite had hecht ik niet zoveel waarde aan, er moesten 2 jonkies het middenveld verdedigen tegen het fysieke spel en snelle spelers, zet Kessie en Bennacer er tegenover en je hebt al snel de controle over de wedstrijd, toch jammer dat Tonali beetje verzuipt. Heeft zoveel talent maar net zovaak als dat hij mooie dingen laat zien, heeft hij ook moeite om in de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het zo’n mooie speler om naar te kijken, en ook zit zijn hart op de juiste plaats, net als Hauge die Milan naar buiten aan het werken is… hopelijk wordt dit Tonali’s seizoen. Enfin, Forza Milan
 
JustPSV95
 
2
31 juli 2021 om 23:15
Hoe speelden de Nederlanders? Want ik zag op Twitter alleen maar positieve tweets van de Fransen over rosario en ik ze afgelopen jaar veel in actie heb gezien.
 
maurootje
 
7
31 juli 2021 om 23:20
Mwah, Kluivert ontzichtbaar, en Rosario best aardig; vooral verdedigend en de balletjes naar de juiste kleur
 
JustPSV95
 
1
31 juli 2021 om 23:24
Ja was ook verrast toen ik de tweets van nice supporters las aangezien z'n laatste wedstrijden bij psv nog op m'n netvlies heb, maar weet ook nog z'n 1e halfjaar waarin die echt goed was. Hopelijk kan die zich daar ontwikkelen richting een type ndombele. BTW als Theo vertrekt wie zal Milan als opvolger halen?
 
maurootje
 
1
31 juli 2021 om 23:32
Hebben ze al; Ballo-Toure van Monaco, verre van het Niveau Theo, maar dit seizoen vertrekt Theo niet, of er moet een Hakimi achtig bedrag op tafel komen
 
JustPSV95
 
2
31 juli 2021 om 23:36
Hoop het, wil dat Milan ook weer tot het einde mee doen om de titel. Inter en Milan vind ik toch echt de mooiste clubs in Italië. Weer jaren met een spannende titelstrijd nu juve een keer is afgetroefd.
 
adoboy4
 
0
1 augustus 2021 om 11:31
Kluivert speelde alleen de eerste helft .Hij deed het echt naar behoren ,met een paar mooie acties en goede voorzetten.
 
MarcusR97
 
0
31 juli 2021 om 23:46
Ik volg milan niet op de voet, maar beste maat van me is milan fan. Toen die tijd leek tonali toch echt een aanwinst te zijn maar toch moeite met overtuigen voor mijn gevoel? Kan niet het niveau aantikken wat tie hiervoor deed. Zou graag jou mening willen weten omdat ik denk dat jij milan wel volgt. @maurootje