'Panenka' van Aubameyang verbreekt reeks van drie verloren finales
Zaterdag, 27 mei 2017 om 21:56

Na drie opeenvolgende verloren finales in de DFB-Pokal heeft Borussia Dortmund een eindstrijd in het eigen voordeel beslecht. In het Olympiastadion in Berlijn had BVB het niet makkelijk tegen Eintracht Frankfurt, dat een sterke eerste helft speelde, maar Dortmund won toch met 1-2. Pierre Emerick-Aubameyang besliste de wedstrijd met een 'Panenka'-strafschop. Door de zege van Dortmund plaatst nummer zes Hertha BSC zich direct voor de groepsfase van de Europa League.

Na 45 minuten hadden beide ploegen één keer gescoord en voornamelijk Dortmund keek uit naar het rustsignaal. De favoriet werd in de slotfase van de eerste helft overlopen door het frisse Frankfurt, dat meer kansen creëerde dan de opponent. Zes minuten voor rust trof Haris Seferovic de paal na een fraaie één-twee. Dortmund was nog wel goed begonnen en opende de score binnen acht minuten via Ousmane Dembélé. Het toptalent werd aan de rechterflank bediend door Lukasz Piszczek, stuurde zijn bewaker het bos in en rondde fraai af.

Na twintig minuten volgde de eerste grote kans voor Frankfurt: de kopbal van Timmy Chandler miste de juiste richting. Het was het begin van een sterke fase van Eintracht en na een klein halfuur stond het gelijk. Ante Rebic werd volledig vrij gelaten aan de linkerflank en dat merkte ploeggenoot op Mijat Gacinovic. De Serviër vond zijn Kroatische ploeggenoot, die oog in oog met Roman Bürki geen fout maakte. Vervolgens mocht Dortmund zich dus gelukkig prijzen dat de schade in de eerste helft niet groter werd.

In de tweede helft trok de ploeg van Thomas Tuchel de wedstrijd toch naar zich toe. Aubameyang zorgde voor opschudding voor het doel van Frankfurt door bijna te scoren met een omhaal: de bal bleef door toedoen van Marco Fabián en de lat uit het doel. Tweeënhalve minuut later leidde een overtreding van keeper Lukas Hradecky op Christian Pulisic tot een strafschop. Aubameyang opteerde voor een 'Panenka', stuurde Hradecky de hoek in en zette Dortmund op voorsprong. Frankfurt gaf zich niet gewonnen; Bürki moest bijvoorbeeld een schot van Seferovic stoppen. Uiteindelijk kon de nummer elf van het afgelopen Bundesliga-seizoen niets meer aan de stand veranderen.

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
0
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
8
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
8
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
10
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
32
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
Ajaxhoi
 
1
27 mei 2017 om 22:13
Op basis van 2e helft terechte overwinning.
 
BundesChelsea
 
6
27 mei 2017 om 22:24
Toch nog een prijs voor BVB dit seizoen! Het is hun zeker gegund! Frankfurt had zeker een paar momentjes in de wedstrijd waarop het Dortmund echt pijn had kunnen doen, maar op basis van de tweede helft vond ik BVB de terechte winnaar. Leuke verassingen in Europa volgend seizoen! Leipzig en Hoffenheim de CL in, terwijl Hertha, Freiburg en Koln de Europa League in gaan. Ik ben benieuwd of die ploegen kunnen verassen in Europa en of ze het misschien zelfs beter kunnen presteren dan de traditionele Duitse subtopploegen (schalke, Leverkusen, Wolfsburg, Bmg)