PEC Zwolle deelt ambitieus plan en mikt op twintig miljoen euro
Woensdag, 18 juli 2018 om 07:13

PEC Zwolle wil middels het aantrekken van extern kapitaal doorgroeien naar de subtop van Nederland. De club schrijft woensdag op de clubwebsite dat de ploeg van trainer John van 't Schip in de toekomst vast om plek vier tot en met acht moet gaan spelen en daarom wil men in de periode 2019 tot 2024 in totaal twintig miljoen euro aan groeikapitaal ophalen.

PEC Zwolle heeft achter de schermen de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw groeiplan. De club wil voortborduren op het kampioenschap van 2012 en daarmee de promotie naar de Eredivisie. "Ondanks relatief weinig middelen, heeft de club zich middels creatief en kundig handelen opgewerkt van promovendus tot middenmoter in de Eredivisie", laat technisch directeur Gerard Nijkamp weten.

Nijkamp laat weten dat iedereen binnen PEC Zwolle wil doorpakken. "Als club staan we nu op een t-splitsing. Zijn we tevreden met hoe het gaat, of zetten we de schouders er met elkaar onder en proberen we de volgende stap te zetten? Op basis van het recent gehouden onderzoek valt te concluderen dat er in Zwolle nog een nieuw hoofdstuk geschreven kan worden", klinkt het. "Daarbij heeft dit onderzoek rekening gehouden met tal van facetten zoals de waarde van de spelersgroep, het verzorgingsgebied en de fanbase, de commerciële ontwikkeling van de regio, de interne organisatie en de potentiele stadionbezetting."

Gedurende de komende zes maanden vindt er een 'brede toetsting' plaats voor draagvlak in de regio en de investeringsbehoefte onder supporters, sponsoren en investeren. "Wij als directie beogen de club terug te geven aan de eigen regio Zwolle middels de verkoop van een gedeelte van de aandelen. Op deze wijze wordt er als het ware extra brandstof getankt om de machine (nog) harder te laten rijden", aldus voorzitter Adriaan Visser. "Wel wil ik een duidelijke kanttekening maken. Er is hier geen sprake van een overname, de club blijft te allen tijde baas in eigen huis middels een meerderheid van de aandelen."

Meer nieuws
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
5
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
12
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
71
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (66)

 
mayarood
 
10
18 juli 2018 om 07:22
De subtop lijkt zo groot te worden dat het vanzelf weer middenmoot wordt. Of het zijn communicerende vaten en zal het ten koste van andere clubs gaan zoals Fctwente….
 
RaulDuke
 
7
18 juli 2018 om 09:10
Twente heeft haar financiële injectie van de groep investeerders al binnen hoor, ik moet nog maar zien of Zwolle dit überhaupt van de grond gaat krijgen.
 
michael90
 
51
18 juli 2018 om 07:24
Toch knap wat Zwolle doet. Sinds ze zijn gepromoveerd zijn ze eigenlijk niet meer in degradatiegevaar geweest. En nu met slim beleid inderdaad de lijn doortrekken. Als ze nu nog eens afscheid zouden nemen van dat achterlijke kunstgras zou het echt nog een leuke club kunnen zijn!
 
stillewillem
 
31
18 juli 2018 om 07:28
Verhaal over kunstgras is al tijden bekend dus jij gaat pec echt leuk vinden .
 
FCG-TvhN
 
15
18 juli 2018 om 08:41
In 2017 was het wel spannend voor hun. Toen zijn ze één punt boven de streep geëindigd. Maar een minder jaar heeft elke club weleens. Verder doen ze het gezien hun middelen uitstekend natuurlijk en zijn ze een ware toevoeging voor de Eredivisie gebleken.
 
Busi
 
2
18 juli 2018 om 09:36
Commotie om niks. Beleid is nogsteeds shit. Wel een leuke trainer nu. Maar als je voor spelere zoals Mike van Duinen gaat heb je geen beleid.
 
Loran
 
6
18 juli 2018 om 09:37
Zwolle gaat ook over op een hybride grasmat, zoals bijvoorbeeld ook bij AZ ligt, dus nog even geduld!
 
yatsemata
 
5
18 juli 2018 om 10:01
En bij PSV, Ajax en Vitesse...
 
stillewillem
 
5
18 juli 2018 om 07:26
Ambitie is natuurlijk goed al vind ik dat pec niet te ver door moet slaan. Qua selectie zijn er alweer flinke stappen gezet. eindelijk ook eens kapitaal op het veld. Al moet de selectie zeker nog versterkt worden om ook daadwerkelijk mee te doen. Wederom stadion uitbreiding. Het stadion begint nu eindelijk op een voetbal stadion te lijken. Volgende stap meer skyboxen creëren ?? Enige minpuntje is de houding die pec heeft tov de amateurclubs. Vergeet niet waar men vandaan komt en ga niet die arrogantie verspreiden. Dit hoort en past niet in zwolle. Tevens aub niet weer aankomen met die prutser van een menig . Hup pec
 
consy
 
22
18 juli 2018 om 09:05
Zou je een voorbeeld kunnen geven van die arrogantie? Dit komt mij namelijk totaal niet bekend voor.
 
Klich
 
1
18 juli 2018 om 12:57
Nou eerlijk gezegd is PEC Zwolle van oudsher een arrogante club. De gemiddelde Zwollenaar is van origine een arrogant persoon. Zit in de regio cultuur van Zwolle. Ik snap niet helemaal de Arrogantje tov amateursclubs. Dat komt niet bekend voor.
 
Davy de Pauw
 
41
18 juli 2018 om 07:35
Ik denk dat Zwolle zo'n beetje de club met het hoogste sympathie-gehalte is in de Eredivsie. Het maakt niet uit voor welke club je bent (ajax, Psv, Feyenoord of een andere ploeg), praktisch iedereen heeft sympathie voor Zwolle. Hebben altijd wel een aantal echt leuke spelers, creatieve scouting en goede trainers. Knap hoor.
 
hansworst
 
38
18 juli 2018 om 08:09
Valt ook wel weer mee, vanuit Deventer bv mag Zwolle in de grond zakken.
 
Davy de Pauw
 
8
18 juli 2018 om 09:25
@worsthans Iedere club heeft toch wel een lokale concurrent die het meest gehaat wordt?
 
JameyCarter
 
14
18 juli 2018 om 10:10
Dat klopt inderdaad, in Deventer zullen er weinig zijn die PEC een warm hart toedragen. Dat is echter beter dan andersom, als heel Nederland je geen warm hart toe draagt zoals in Deventer.
 
Niek_je
 
9
18 juli 2018 om 10:24
@JameyCarter.Op 't eind nog net even een steek geven.. Die overigens ook niet eens klopt.
 
stillewillem
 
0
18 juli 2018 om 22:17
Zoal ze maar niet zoals Deventer in het riool terecht komen
 
SAS32
 
8
18 juli 2018 om 08:22
Dat waren wij ook en kijk waar we nu staan. Gewoon doorgaan met wat je nu doet. De verwachtingen worden alleen maar groter. En straks is plek 4 niet eens genoeg meer.
 
Waagplein
 
24
18 juli 2018 om 09:05
Nee, de sympathie die er voor jullie was bij ons is gestorven in 2009. Om vervolgens voor heel Nederland te sterven zodra de oplichtingspraktijken aan het licht kwamen.
 
Acapulco
 
19
18 juli 2018 om 09:27
Twente heeft inderdaad helemaal geen sympathie in het hele land. Ik kom dan zelf wel uit de regio Twente, waardoor ik persoonlijk (als Feyenoorder) wel sympathie voor de plaatselijke FC voel. Maar ik weet dat mijn mede Feyenoordsupporters helemaal niets met FC Twente hebben. Ook clubs als Heerenveen, AZ, Groningen hebben helemaal niets met FC Twente. Over Ajax en PSV durf ik dat niet zo goed te zeggen, maar het feit dat er zoveel leedvermaak is zegt volgens mij genoeg. Twente is ook geen sympathieke club, de supporters zijn behoorlijk arrogant (vinden zichzelf zulke geweldige trouwe supporters en kijken altijd neer op andere supporters). Dat het landskampioenschap jullie destijds gegund werd, dat is een ander verhaal. Dat kwam meer voort uit het prachtige elftal wat er destijds op de mat stond, dat had echt een hele leuke eigen identiteit.
 
RaulDuke
 
11
18 juli 2018 om 09:32
@waagplein Die sympathie die voor heel Nederland gestorven is valt ook wel mee. Het zijn vooral de fans van clubs waar het in verleden niet helemaal kies is geweest die nu moord en brand schreeuwen. Dat iemand met een AZ logo, een club die jarenlang in leven in gehouden door de frauduleuze handelingen van Scheringa, Twente daarin de maat moet nemen is ironisch. Scheringa, die door zijn handelen duizenden gezinnen het financiële ongeluk in heeft gestort en met de winsten zijn speeltje AZ naar de Eredivisie top heeft geholpen.
 
Waagplein
 
11
18 juli 2018 om 09:46
@raulduke Ik vrees dat je je daarin vergist. Ook clubs waar het goed is gegaan de afgelopen jaren kijken neer op Twente die door frauduleuze praktijken toch kon blijven meedoen, terwijl zij hun huishuidboekjes wel in order hadden. Betreft AZ, dan ben je toch echt verkeerd geã¯nformeerd en haal je dingen door elkaar die verkeerd zijn. Heb je een bankrekening bij Abn? Of Rabo? Of bij Sns? Of bij welke ietwat grote bank? Dan heb je onbewust ook meegeholpen aan schimmige praktijken die hetzelfde (als niet erger) waren als wat DSB deed. Maar desondanks dat het niet de meest nette vormen waren van bankieren en hypotheken verstrekken, was dit nog altijd binnen het kader van de wet. Anders was Scheringa wel de cel ingegaan niet? Het enige verschil tussen DSB en Rabo is dat de regering vond dat Rabo groot genoeg was om te redden (en dat vele banken DSB zagen als een irritante concurrent die ze niet konden gebruiken, maar dat is speculatie en ik ga er ook niet verder op in). Bovendien heeft niemand die mensen gedwongen een lening van DSB te nemen. Niemand heeft een pistool op het voorhoofd van deze mensen gezet en geã«ist dat ze hun handtekening neerkrabbelden. Zij zijn akkoord gegaan met de lening en de risico`s die daaraan verbonden waren. Ja AZ is geholpen door Dsb, maar altijd als sponsor. AZ profiteerde dus van de winst van een extern bedrijf. Maar AZ zelf heeft nooit de boel opgelicht, anders hadden ze wel boetes en straffen en puntenverminderingen gekregen, zoals bijvoorbeeld bij Twente wel is gedaan.
 
yatsemata
 
6
18 juli 2018 om 10:04
De sympathie in Arnhem voor Twente is er al sinds 2003 niet meer. Wij zijn jullie sneren over nacompetitie (en mogelijke degradatie) in dat jaar niet vergeten. Net zomin als de sneren in de jaren daarna. Daarom voelt het ook zo lerkker dat jullie na een 5-0 verlies bij ons degradeerden.
 
Poeheeej!
 
6
18 juli 2018 om 08:15
Je gunt het PEC ook. Nooit rare verhalen, leuk voetal voor de Eredivisie en een goed/normaal beleid. Behalve het kunstgras, waar ze gelukkig vanaf willen. Zo kan het ook. Enigzins verrassend gepromoveerd en goed staande gehouden. Vaak zie je dat gepromoveerde clubs toch langer onderin blijven hangen. Of het eerste seizoen goed doen maar niet kunnen vasthouden. Maar PEC doet het leuk. Met de beker natuurlijk en ze halen vaak leuke spelers (Saymak, Mokhtar, Thomas) dat is ook prima voor de Eredivisie.
 
NUFC_U2
 
3
18 juli 2018 om 08:28
Het is te hopen dat PEC de ambitie weet te verwezelijken. Je gunt het de club. PEC is ook een club dat rustig opbouwt maar ondertussen wel een stabiele Eredivisieclub is. Een stap naar de subtop wordt lastig, maar is niet onmogelijk. Als het maar gedegen gebeurt en niet zoals die luchtkasteelbouwers uit Enschede...
 
RaulDuke
 
3
18 juli 2018 om 09:24
Die luchtkastelenbouwers uit Enschede waren in de jaren 70 al (sub)top eredivisie, sinds die periode wisselend subtop en middenmoter. Daarbij hebben die luchtkastelenbouwers net bovenstaande ambitie van Zwolle verwezenlijkt, door aandelen ter verkopen aan een groep van 30 investeerders onder de naam "noabers".
 
Dejan
 
11
18 juli 2018 om 08:52
Ik vind dit eigenlijk wel vrij stabiel en realistisch klinken. Niet een of andere buitenlander die de club overneemt en dan binnen vijf jaar kampioen wil zijn en CL spelen zoals we zagen bij Vitesse en Roda.
 
yatsemata
 
2
18 juli 2018 om 10:09
Stabiel en realistisch? Met 20 miljoen word je echt niet zomaar een subtopper. Vitesse en Utrecht hebben een veelvoud daarvan geïnvesteerd in met name de jeugd en de faciliteiten voordat ze subtopper werden. En dan zou het Zwolle wel zomaar lukken? Dat terwijl hun achterland kleiner is dan dat van Utrecht en Vitesse? Daarnaast moet je Jordania met een korrel zout nemen joh. De huidige eigenaar is gelukkig wel realistisch met een plek in de top 5 en af en toe een uitschieter naar plek 3 of 4.
 
Klich
 
0
18 juli 2018 om 12:55
De 20 miljoen extra ophalen is een van de onderdelen om de begroting op een dusdanig niveau te krijgen. Het is niet zo met die 20 miljoen gaan we het doen om een subtopper te worden. Tevens denk ik dat je vrij vergist in de regio van Zwolle die is namelijk vrij groot. Groter dan een club als Vitesse.
 
yatsemata
 
1
18 juli 2018 om 14:01
Dat laatste vergis jij je dus weer in. Vitesse heeft in het hele gebied tussen Veenendaal/Ede, Apeldoorn en de Duitse grens geen concurrentie terwijl daar bijna een miljoen mensen wonen. Dan is het achterland van Zwolle met Deventer en Twente/Almelo in de buurt toch echt kleiner...
 
Mexicanooo
 
0
18 juli 2018 om 14:29
@klich: Je hebt, langs de doorlopende lijn van Overijssel richting Steenwijk, bij Drenthe nog een gebied waarin Heerenveen en PEC strijden om de supporters. Ga je verder naar rechts, dan houdt het op bij Hoogeveen. Vanaf daar voeren Twente en Groningen de boventoon. Dus wat jij zegt klopt absoluut niet. Edit: ik baseer me op de interactieve kaart met supporters van de Tubantia uit 2017.
 
yatsemata
 
0
18 juli 2018 om 17:07
En laat Emmen nou net dit jaar gepromoveerd zijn waardoor er meer concurrentie in het noorden is voor sponsoren en supporters...
 
stillewillem
 
0
18 juli 2018 om 22:14
Vergeet Fortuna in het zuiden niet.
 
Patrickvan Rij
 
1
18 juli 2018 om 09:08
Dit soort doelen zijn meestal luchtkastelen. Hoop het niet, geen tweede Twente.
 
consy
 
4
18 juli 2018 om 09:11
Toch wel enigszins trots dat mijn club deze ambitie toont. Waar ik me verder wel zorgen om maak is het directieteam die dit plan dan moet verwezenlijken. Van Nijkamp is bekend dat hij toch in de komende twee jaar gaat vertrekken bij de club, mocht er wat beschikbaar zijn. Dat gaat toch een enorme aderlating worden gezien zijn geweldige werk als TD. Voor mij zelfs een van de beste in de Eredivisie. Ook de voorzitter zal in die periode vertrekken, het is dus zaak dat er goede vervangers aangetrokken worden die het plan op een rustige manier kunnen uitvoeren zonder daarmee het voortbestaan van de club in gevaar te brengen.
 
gomes1psv
 
0
18 juli 2018 om 09:56
Zo'n verwacht/aangekondigd vertrek kan voor een beleidsbepaler als Nijkamp reden zijn om intern een stroomversnelling van de ambities in gang te zetten; dat kan gevaarlijk zijn. Ik ken niet de precieze details van de plannen en Zwolle oogt de laatste jaren een nuchtere club met een gezond beleid. Ik zou gewoon geleidelijk op die voet doorgaan, geruisloos volgens het voorbeeld van AZ. Als ik het goed heb echter, ziet PEC Zwolle zich geconfronteerd met een aantal aanzienlijke krachten (mokthar, Saymak, Nijland, Sandler en mogelijk ook nog Namli en Thomas als de geruchten waar zijn). Voordat je zulke wilde plannen maakt zou ik even afwachten hoe de nieuwe selectie de lijn naar boven weet door te zetten. Als PEC met zijn nieuwe huurlingen, onervaren krachten die van Ajax en Feyenoord overkwamen en spelers als Mike van Duinen onverwacht in het rechterrijtje moddert met de deurgatiestrepen in de nek, worden dit soort teksten ingehaald als opportunistische luchtfietserij.
 
stillewillem
 
0
18 juli 2018 om 22:12
Prachtig verhaal met geruchten etc. Iets met geen kaas van gegeten. Hou het bij PSV ipv onzin te verkondigen.
 
JameyCarter
 
3
18 juli 2018 om 10:12
Sinds het vertrek van Marcel Brands bij PSV is Gerard absoluut de beste TD in de ED.
 
MartinJacobse
 
1
18 juli 2018 om 09:20
Hoewel ik PEC net als velen onder ons het allerbeste gun vraag ik me toch af of twintig miljoen tegenwoordig voldoende is om dit soort ambities te verwezenlijken. Ik bedoel, het is een hoop geld en er zijn best flink wat dagen dat ik zulke bedragen niet bij me heb maar in vergelijking met de subtop lijkt het wat matig te zijn.
 
vincentvitesse
 
0
18 juli 2018 om 09:24
Heb probleem is nog niet zozeer die 20 miljoen. Echter als je een stabiele subtopper wil worden zal je salarishuoshouding omhoog moeten. Je kunt als club geen risico lopen door onverantwoorde salarissen te gaan geven. Als het geld op is, kun je niet met hogere salarissen zitten dan wat de club aankan. Dus hoe fijn het ook is om een aantal jaar incidenteel hogere transferprijzen te kunnen betalen, als spelers niet willen komen door het salaris dat ze krijgen wordt het alsnog lastig. Het blijft neerkomen op een goede scouting, aangezien ze hetzelfde salaris etc kunnen geven. Nu heeft Zwolle dit aardig voor elkaar, maar vraag me af of dit extra geld echt het verschil gaat maken. Als ze echt stappen willen maken zullen structureel de inkomsten omhoog moeten halen.
 
yatsemata
 
0
18 juli 2018 om 10:11
Daar kan ik kort in zijn, 20 miljoen alleen gaat nooit genoeg zijn. Gezien de huidige staat van de jeugd (zeer matig) en de faciliteiten (geen eigen trainingscomplex) zul je alleen al een dergelijk bedrag daaraan kwijt zijn. En dan heb je de selectie nog niet eens echt versterkt...
 
stillewillem
 
0
18 juli 2018 om 22:10
Tjah je kan er ook 100 milj in pompen maar alles stapje voor stapje. Voor je het weet moet je de gemeente onderdruk zetten met een aantal sponsoren. Nee die criminele handelingen doen ze maar in het verre oosten. Daarnaast is met druk bezig met de jeugd. Ok dit stap voor stap en betreft het trainingscomplex. Wat is hier verkeerd aan? Moet je persie nu een eigen complex. Hallo het is heen topclub. Misschien dat ineen volgende fase. Zoals het nu gaat is het prima. Scholing jeugd, verder prima faciliteiten. Amen
 
sprengers
 
1
18 juli 2018 om 09:32
Dat ze daar uitkijken, als het een keer tegenzit krijg je Twente 2.0
 
brammiebot
 
2
18 juli 2018 om 09:33
Volgens mij moet PEC zich realiseren dat het op het toppen van haar kunnen presteerd. Je kunt beter investeren in randvoorwaarden, groter stadion, goede skyboxen en een trainingscomplex. Geld steken in je selectie is en blijft een groot risico. Je moet investeren in de club, heb je op lange termijn profijt van.
 
Sempros
 
0
18 juli 2018 om 12:26
Het stadion wordt deze zomer ook al voor de derde keer uitgebreid, en dan zijn we nog niet klaar.
 
stillewillem
 
0
18 juli 2018 om 22:05
Prima verhaal precies waar pec mee bezig is dus geen zorgen
 
yatsemata
 
0
18 juli 2018 om 10:00
Met 20 miljoen alleen ga je je niet in de subtop spelen. Uit die droom kan ik iedere Zwollenaar vast halen. Utrecht en Vitesse hebben een veelvoud hiervan in de club gestoken om subtopper te worden. Gezien de huidige faciliteiten in Zwolle (geen apart trainingscomplex, geen echt goede jeugd etc) zul je daar eerst flink in moeten investeren wil je op lange termijn mee gaan doen.
 
Wedge21
 
0
18 juli 2018 om 10:01
Weet niet of je hier nou blij mee moet zijn. Het moeten echt structurele inkomsten zijn, niet een eenmalige ophaalronde. De ambitie om bij de bovenste 4-8 te eindigen klinkt mij een beetje als het alvast toekennen van Europa League inkomsten op de begroting. Hierdoor zijn Feyenood en Twente dus naar de klote gegaan, Zwolle, let hier mee op.
 
Sikerink
 
1
18 juli 2018 om 10:08
Ben soms wel jaloers op de Nederlandse clubs in vergelijking met de turkse middenmoot, stel je voor dat een Akhisarspor met zo een plan ofzo zou komen, vind het gewoon mooi hoe het hier gaat met een plan en zonder schulden etc.
 
Waagplein
 
0
18 juli 2018 om 10:54
Toch maar supporter worden van een Nederlandse club dan?
 
Ceesjelok
 
0
18 juli 2018 om 10:33
Dit is wel de ambitie die je moet hebben als je nu Zwolle bent. Diep respect (en jaloezie) vanuit Nijmegen.
 
trabretlaw
 
1
18 juli 2018 om 10:34
Pas op hoor, de laatste tijd wordt hulp van buitenaf bij voetbalclubs in Overijssel niet zo gewaardeerd door mensen die niks met die club hebben Ik vind het bijzonder knap hoe Zwolle met relatief beperkte middelen altijd zo goed heeft gepresteerd. Het verleden heeft echter geleerd dat er veel risico's hangen aan het (geforceerd) proberen te maken van de volgende stap. Ik hoop voor PEC dat ze niet fouten gaan maken als Vitesse, Feyenoord en Twente. Speltip 7, weet wanneer je moet stoppen
 
yatsemata
 
0
18 juli 2018 om 14:02
Welke fouten van Vitesse? Die van Aalbers bedoel je? Dan kun je Groningen of Utrecht (voor Van Seumeren) ook noemen...
 
 
1
18 juli 2018 om 10:37
Dan moet het dit seizoen wel laten zien. Het heeft met Van Crooy en Leemans twee pareltjes in huis, echter zijn ook Sandler (ook al had hij een minder tweede seizoenshelft), Saymak en vermoedelijk Namli weg. Dit vang je niet zo 1,2,3 op. Het kan zo maar eens een anoniem seizoen worden, of erger. En dan moet je de plannen al snel bijschaven. Het is Zwolle zeker gegund. Mooie club. Leuke supportersgarde. Attractief voetbal. Alleen jammer dat zij van ons (heerenveen) enkele sponsoren af hebben gejat afgelopen jaren ;-)
 
consy
 
2
18 juli 2018 om 11:13
Dat "jatten" kun je toch echt op conto schrijven van meneer Veenstra. Wat heeft die man er een pleurisbende van gemaakt zeg bij jullie.
 
stillewillem
 
0
18 juli 2018 om 22:03
Qua sponsoren een regelrechte karma. Even terug in de tijd beste Heerenveen fan.
 
broersebroeder
 
0
18 juli 2018 om 11:01
In Nijkamp we trust Een uitstekend initiatief van ons bestuur die met dit statement aangeeft dat wij er nog lang niet zijn, maar de komende jaren serieuze stappen moeten maken om te mogen genieten van de eredivisie. Veel clubs doen dit al en dan kan PEC natuurlijk niet achterblijven. De achterliggende gedachte is ook niet nieuw, want al in de tijden van de Jupiler League werd gesteld dat PEC een zeer vruchtbaar achterland kent met opkomende bedrijven die de club kunnen steunen. Met dit signaal geven zij ook aan dat zij daar meer gebruik van willen maken. Wehkamp bijvoorbeeld is een giga groot bedrijf in Nederland, maar kent alleen een niet nader gedefinieerde samenwerking met de club terwijl het hoofdkwartier om de hoek staat.
 
Jaimy87
 
0
18 juli 2018 om 11:25
“Op deze wijze wordt er als het ware brandstof getankt om de machine (nog) harder te laten rijden, aldus voorzitter Adriaan Visser.” Leuke metafoor, hoop dat meneer Visser zich wel realiseert dat brandstof van tijd tot tijd weleens op wil raken. En wat gebeurt er met de machine als het brandstofkraantje een beetje wordt dicht gedraaid? Dan rijdt de machine weer wat langzamer, maar zitten er wel topverdieners achter het stuur. Die machine rijdt dan zo de afgrond in, de machine uit Enschede achterna, die ook maar harder en harder moest.
 
Leicester
 
0
18 juli 2018 om 11:34
Zwolle haar succes zit hem juist in haar nuchtere beleid. Doorgroeien is leuk maar clubs als Heerenveen, Utrecht, AZ, Vitesse haak je niet zomaar structureel aan met 20 miljoen. PEC moet volgens de nuchtere lijn blijven werken anders is het gevaar op implosie te groot en dat zou ik zonde vinden.
 
Klich
 
0
18 juli 2018 om 13:02
De 20 miljoen is om de begroting en de faciliteiten en inkomsten te vergroten, om de te kunnen aanhaken met de begrotingen van de clubs die je opnoemt.
 
yatsemata
 
0
18 juli 2018 om 14:05
Met 20 miljoen kun je denk ik net de faciliteiten opkrikken tot het niveau van de clubs die je noemt. Aanhaken qua begroting en selectie is echter een utopie, dan heb je veel meer geld nodig...