Perez: 'Hij heeft veel meer talent in zijn hele lichaam dan Klaassen'
Maandag, 26 april 2021 om 09:53

Calvin Stengs verkeert in een vormdip, merken de analisten van ESPN op. De aanvaller van AZ slaagt er al langere tijd niet in om het verschil te maken. "Hij heeft waarschijnlijk veel meer talent in zijn hele lichaam dan Davy Klaassen, maar Davy Klaassen snapt waar het over gaat, en heeft andere, specifieke kwaliteiten", zegt Kenneth Perez bij praatprogramma Dit was het Weekend op ESPN.

Klaassen besliste de topper tussen Ajax en AZ (2-0) zondag met twee doelpunten. De middenvelder van Ajax opende halverwege de tweede helft de score na een voorzet van Dusan Tadic en kopte in de slotfase raak bij de tweede paal. Perez vindt dat de matchwinner van Ajax een grotere vechtlust toonde dan Stengs. "Hij heeft waarschijnlijk veel meer talent in zijn hele lichaam dan Davy Klaassen, maar Davy Klaassen snapt waar het over gaat, en heeft andere, specifieke kwaliteiten. Stengs heeft natuurlijk echt wel kwaliteiten, maar laat veel te weinig zien."

Geen enkele speler op het veld was bij meer duels betrokken dan Stengs (vijftien) tijdens de wedstrijd tussen Ajax en AZ en daarvan won de buitenspeler er negen. Toch komt hij in fysiek opzicht tekort, merkt Ronald de Boer op. "Ik denk dat hij in de zomer fysiek een inhaalslag moet maken. Zijn benen moeten wat steviger. Niet zozeer dat hij draait als een vrachtwagen, want hij moet wel snel en behendig blijven: dat is ook zijn kwaliteit. Maar ik vind hem af en toe te slap. Hij moet echt iets meer een kerel worden", concludeert de voormalig middenvelder.

In de uitzending wordt de vergelijking getrokken met Cody Gakpo. De aanvaller van PSV is weliswaar jonger dan Stengs (21 om 22 jaar), maar steekt in betere vorm, ondanks dat hij tussen januari en maart circa twee maanden aan de kant stond met een enkelblessure. "Ik vind hem fysiek beter ogen dan Stengs, honderd procent. Hoe hij beweegt, de duels aangaat…", zegt De Boer. "Hij is explosiever, al heeft Stengs wel een goede snelheid als je hem ziet sprinten. Stengs verliest altijd de duels met een tegenstander als de bal tussen hen komt."

"Wat Stengs voor heeft op Gakpo, is dat hij uit het niets iets supergeniaals kan doen in een wedstrijd", reageert Perez. "Maar de momenten zijn zo schaars. En als ze niet komen, let je meer op de momenten waarop hij angstig een duel aangaat. Gakpo is veel doelgerichter en speelt bij een topclub; dat vind ik ook wel een verschil. Ik kan het moeilijk rijmen dat hij nooit bij Oranje heeft gezeten. Hij is een tijdje geblesseerd geweest, dus dat maakte het moeilijk, en hij ging vorige keer mee naar het jeugd-EK en niet naar het Oranje. Daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen. Al dacht ik toen wel dat je hem erbij kon nemen om te zien wat voor speler het is, met het oog op het EK."

Ook in praatprogramma Rondo wordt het optreden van Stengs besproken. Khalid Boulahrouz vond de rechtsbuiten met name in de eerste helft 'prima' spelen, maar Marco van Basten 'wordt niet vrolijk' van hem. "Ik erger me aan hoe flegmatiek hij voetbalt, maar dat ligt meer aan mij dan aan hem. Daar kan ik moeilijk naar kijken." Dirk Kuyt haakt erop in door te zeggen dat veel Nederlandse talenten 'niet dodelijk effectief zijn'. "Stengs heeft zó veel kwaliteit. Met die potentie moet hij gewoon tien à vijftien goals maken en assists geven, maar het lijkt wel alsof het daar bij die jongens niet om gaat. Hij speelt niet een wedstrijd om die goals te maken. Het lijkt soms te gaan om lekker voetballen."

Zelf geeft Stengs voor de camera van ESPN aan te balen van de wijze waarop de nederlaag tot stand kwam. "Tot aan de 1-0 is er niets aan de hand, maar daarna heb je het gevoel dat het bij ons een beetje instort. We werden steeds slordiger en brachten Ajax in hun kracht. De mogelijkheden die we in de eerste helft hadden, hebben we niet goed uitgepakt. Ik had zelf misschien ook moeten scoren. Er waren grote kansen die er wel in mochten." Stengs erkent dat Ajax kampioen gaat worden. De koploper heeft een voorsprong van twaalf punten op nummer twee PSV, met nog vier duels te gaan. Het doelsaldo van Ajax is superieur. "Zonde, voor ons. Je blijft natuurlijk altijd hoop houden, maar dat was lastiger dan vorig seizoen, omdat we dit seizoen zoveel punten achter stonden."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (54)

 
Lerfr12
 
96
25 april 2021 om 21:03
22 jaar en niet eens eens van de beste spelers van de eredivisie. Rendement ook niet stabiel. Ene week speelt die heerlijk en de andere week heb je er geen reet az. Ben niet kapot van hem, net zoals die andere az talenten
 
Homo Sapiens
 
65
25 april 2021 om 21:20
Alleen Wijndal vind ik een onmiskenbaar talent. Samen met Tagliafico de beste linksback van Nederland. Op den duur zou Wijndal wel kunnen uitgroeien naar een wereldtopper op linksback. Als je kijkt naar alle topclubs ben ik niet echt kapot van de linksbacks.
 
Sirius
 
25
25 april 2021 om 22:04
Koopmeiners is ook wel goed. Geen enorm technisch talent, maar wel een jongen die wat gaat bereiken. Wijndal inderdaad een groot talent voor de back-positie. Boadu wil ik nog niet uitvlakken. Hij heeft een minder jaar, maar scoort nog steeds wel aardig voor een 20-jarige. Niet indrukwekkend, maar ik wacht 't nog even af. Bij Stengs overigens zal ook nog wel wat in het vat zitten, maar z'n leeftijd werkt raar genoeg tegen 'm.
 
FcGrun050
 
5
26 april 2021 om 10:58
Tja dat dachten we ook in Nederland met Willems. En die is alleen maar minder geworden op links. En persoonlijk vond ik Willems een grotere talent dan Wijndal. Maar Wijndal is ieder geval op de goeie weg en laten we hopen dat hij een goede ontwikkeling doormaakt in de rest van zijn carriere. De welbekende talentendip heeft hij nog niet gehad, dus ik vrees er nog een klein beetje voor.
 
Poeheeej!
 
9
25 april 2021 om 21:44
'Net zoals die andere talenten'. Ik weet niet welke je bedoelt, maar Wijndal is echt een leuke speler, al heeft hij nog veel te leren. Zit echt potentie in en kan goed meecombineren. Koopmeiners is de dirigent van AZ, ook gewoon echt een goede speler en vooral een echte prof. En Boadu heeft wel wat trekjes gehad en een vormdip, maar wat hij de laatste wedstrijden laat zien, sommige goals zijn echt van grote klasse. AZ heeft wel meer talenten en daar zit niet zo heel veel tussen, maar deze drie zijn gewoon echt wel goed hoor.
 
RamboKolombo
 
1
26 april 2021 om 22:10
Boadu word denk ik gewoon de duurste Oranje speler. Als je echt oog voor talent hebt dan zie je hele intelligente looplijnen en die jongen is echt een geweldige killer. Hij scoort in de korte hoek lange hoek, snel, kan een mannetje uitspelen. Ik kijk al 25 jaar voetbal en heb buiten Nistelrooy nooit een spits van Nederland gezien die scoort zoals een spits hoort te scoren. V persie Kluivert waren geweldige spitsen maar geen Killers. Als Boadu zijn piek haalt dan zal hij de ene hatrick na de ander maken. Als er een voetballer is waar ik hele hoge verwachtingen van heb, dan is dat Boadu wel maar Klaassen is ook geen niveau van Oranje waard. Ik vind Klaassen geen buiten catogerie terwijl Oranje heel veel spelers van Buitencatogerie hebben. Strengs vind hem ook echt een mooie speler maar had meer van hem verwacht. Allebei moeten niet met Oranje mee en ook geen Malen.
 
Piranha
 
5
26 april 2021 om 10:38
Ik vind Koopmeiners wel heel goed, Wijndal ook, Boadu is nog wat jonger en heeft iets meer ruimte nodig dan bij AZ. Stengs kan er bovenop komen maar een hele grote zal het niet worden. Hij heeft mazzel dat zijn schoonvader bondscoach is en hem sowieso meeneemt naar het EK in plaats van de spits die er 20 maakt in de Bundesliga, Lang die er 14 in heeft liggen bij de koploper in België, el Ghazi die er net zoveel in heeft liggen als Stengs maar dan in de PL, of Gakpo die er ook net zoveel maakt maar dan in een half seizoen en echt een groot talent mag worden genoemd. Stengs kan leuk een balletje passen maar Klaassens functionele techniek is zoveel beter. Dat gecombineerd met zijn neusje voor de goal, zijn gedrevenheid en passie maken Klaassen de 50 keer betere speler.
 
vastreke
 
58
25 april 2021 om 21:05
Stengs heeft niet meer talent dan klaassen Stengs is dit seizoen niet de stengs van vorig jaar En klaassen meteen zijn klasse laten zien vanaf dat hij terug is van Bremen Nog genoeg werk aan de winkel voor stengs
 
Sirius
 
37
25 april 2021 om 21:50
De Stengs van vorig jaar was ook niet bijzonder. Het oogt allemaal leuk door z'n techniek, maar er zijn nog veel te veel tekortkomingen. Chong is ook een speler die dat heeft. Het oogt sierlijk, maar effectief is het niet.
 
vastreke
 
7
25 april 2021 om 21:54
Nee klopt vorig jaar was het niet super van stengs maar wel klasse beter dan dit seizoen Maar het woow effect heeft hij niet dus de vergelijking met klaassen kan niet gemaakt worden nu niet en ook niet toen klaassen de leeftijd had van stengs die was toen ook al verder
 
Sirius
 
0
27 april 2021 om 18:14
Stengs is wat ze noemen een samenvatting-voetballer. Heel af en toe doet hij iets dat opvalt, maar in grote delen van de wedstrijd zie je 'm niet. Als je jezelf op 22-jarige leeftijd niet kan onderscheiden in de Eredivisie als aanvaller, dan ben je gewoon niet zo'n gigantisch talent. Als je Perez over 'm hoort praten, lijkt het alsof die jongen nog maar 16 jaar is.
 
mickey12
 
125
25 april 2021 om 21:05
Een vormdip? Is dit niet gwn het niveau van Stengs. Ik zou als az fan helemaal gek worden van deze jongen. Heeft een handvol goede wedstrijden gespeeld. Voor de rest 0.0 inzet en passie in deze jongen. Maarja hij geeft een goede steekball per 5 wedstrijden dus laten we hem de hemel in blijven prijzen!
 
Hziyech15a
 
56
25 april 2021 om 22:09
Hij word toch wel opgeroepen voor het Nederlands elftal. Hij kan 30 wedstrijden doelloos rondlopen, maar zijn plekje is gegarandeerd. Heeft Frank nog een dochter vrij? Misschien mag ik dan ook wel een keertje mee.
 
Fairplay1
 
4
26 april 2021 om 13:01
Of je moet bij Ajax spelen...toch?...
 
Hziyech15a
 
0
28 april 2021 om 10:00
Ja maar dat niveau heb ik niet.
 
xstream
 
4
26 april 2021 om 12:47
Inderdaad, mensen staren zich altijd maar blind op technisch talent. Dit is gewoon een Maher 2.0 en dan nog minder, want Maher kon wel een seizoen de beste van de eredivisie zijn. Wordt niks deze Stengs als `t mentale kwartje nooit gaat vallen. Althans, leuk voor bij AZ en over een paar jaar dan misschien toch nog een stapje hoger dankzij z`n ervaring, maar dat is `t dan ook wel. En tja, Klaassen speelt bij Ajax en Stengs niet ... als Stengs zelf niet kan inzien dat daar iets niet klopt ... Ook schandalig dat Stengs nog bij Oranje zit, totaal niet verdient. Dan kun je nog beter Toornstra of Kerk meenemen bijv. En zeker niet ten kostte van Gakpo.
 
Bobbel75
 
83
25 april 2021 om 21:07
Stengs heeft het hele seizoen nog niets laten zien en toch vinden de zogenaamde kenners hem een talent. Een talent van 22 die in het hele seizoen niets laat zien.... het is ongelofelijk dat deze speler überhaupt wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal.
 
ForzaGiGi
 
13
25 april 2021 om 23:05
Toevallig de schoonzoon van... het zou niet mogen meespelen, maar dat doet het stiekem toch wel denk ik.
 
Homelander
 
66
25 april 2021 om 21:10
Ik denk eerder dat Stengs niet zoveel talent heeft als dat de analisten denken. Ik vind hem eerder vergelijkbaar met El Hankouri van Groningen, na afloop van het seizoen kun je een mooie compilatie maken van acties van beide heren maar over het algemeen geven ze niet thuis.
 
De Toekomst
 
59
25 april 2021 om 21:13
Klaassen is gewoon beter. Het ziet er misschien minder stijlvol uit, maar ik zou Klaassen altijd verkiezen boven Stengs. In alles betrouwbaarder en heel vaak beslissend op een hoger niveau.
 
 
3
25 april 2021 om 22:47
Het gaat hier over talent. Als voetballer komt er met kijken dan talent. In dit laatste moet stengs nog geen veel stappen maken.
 
Thamike
 
9
25 april 2021 om 23:49
Nee het woord talent wordt weer eens verkeerd gebruikt. Snap wel wat ze bedoelen maar Klaassen heeft net zoveel of misschien wel meer talent echter op andere skills. Stengs heeft zeker iets aparts wat hem een mooie sierlijke en technische voetballer zou maken. Dat hij nu stilstaat zie je wel vaker maar wil niet zeggen dat hij er straks niet ineens zomaar kan staan.
 
ViscaCatalunya
 
2
26 april 2021 om 12:16
Klaassen is fysiek een beest en is heel intelligent. Hij doet het maximale met zijn voetbalcapaciteiten. Stengs is een momentvoetballer die het van intuã¯tie moet hebben, AZ is wel het maximale voor hem vind ik.
 
Oelie Wapper
 
58
25 april 2021 om 21:13
Mentaliteit is ook onderdeel van talent. En daarvan heeft Klaassen een hele hoop meer dan Stengs. Daarnaast zit Stengs niet in een vormdip, dit is zijn gebruikelijke niveau. Hij heeft af en toe een piekje, maar dat is vaak maak van korte duur. Karlsson is de veel betere speler en ook veel contanter. Ook vandaag de betere.
 
JK-Ajax
 
13
25 april 2021 om 21:14
Stengs kan gewoon niet beter en zal altijd een moment voetballer zijn. Een softie die soms wat moois laat zien. Zijn dip duurt al langer dan een jaar
 
Homo Sapiens
 
35
25 april 2021 om 21:17
Men doet ook alsof Klaassen een hele beperkte voetballer is. Die man kan geweldig afronden, heeft een neusje voor de goal en heeft vier longen. Voor de rest kan hij aardig meevoetballen en heeft hij het spelletje door. Stengs heeft een leuke dribbel, prima schot en leuke passjes maar het is geen afmaker en als hij het niet op z`n heupen heeft(zoals 9/10 keer) , heb je helemaal niks aan die vent.
 
Clay
 
1
25 april 2021 om 21:19
Talent voor wat dan?
 
Dr. Duck
 
10
25 april 2021 om 21:24
Het is maar de vraag wat talent is. Stengs is natuurlijk een veel mooiere speler om naar te kijken, maar als ik moet kiezen wie van de twee ik eerst opstel dan is dat toch klaassen. Daar kun je toch echt op bouwen, verzaakt nooit, heeft rendement.
 
Ajax33*
 
24
25 april 2021 om 21:54
Nou, ik kijk heel graag naar Klaassen, ik durf te stellen dat er in NL geen enkele speler het talent van Klaassen heeft en dat is altijd op de juiste plaats staan! Zijn loopvermogen is ongekend vandaag ook weet 2 goals maar ook verdedigend bepalend. Perez lult weer een uur in de wind. Zelfs zijn basistechniek is beter dan Stengs. Stengs mag hopen dat hij in de buurt mag komen van wat Klaasen heeft gepresteerd!!
 
hotemetote
 
4
25 april 2021 om 21:25
Hoezo meer talent longen als 3 paarden en op de juiste plek staan voor de goaltjes is ook een talentGaan het zien als die op zijn leeftijd zit
 
Voetballer 2
 
9
25 april 2021 om 21:37
Je hieft echt niet een Stengs mee te nemen naar her EK. Daar is hij mog lang niet aan toe. Maar ja de schoonvader is de coach dus dan weet he het wel. Liever een Gakpo. Heeft veel meer power en strijdlust. Buiten dat zie ik liever de power en inzet van Klaasen dan de slappe houding van Stengs. .
 
FCB_Catalunya
 
19
25 april 2021 om 21:45
Alleen maakt Klaassen in Europese knock-out wedstrijden het verschil en is Stengs nog niet eens de beste buitenspeler van de Eredivisie. Hard work beats talent where talent doesn’t work hard. Ik ziet het totaal niet in slapzak Stengs
 
CoJW
 
15
25 april 2021 om 21:51
Een uitspraak van Cruijff is hier op zijn plaats: Simpel voetballen is het moeilijkste. Klaassen doet geen onnodige trucjes of schijnbewegingen of passes, alles functioneel. Stengs wil alles mooi doen.
 
Sirius
 
12
25 april 2021 om 21:52
Het ziet er misschien mooier uit bij Stengs, maar ik zou altijd voor een Klaassen kiezen. Men doet alsof Stengs een 17-jarig knaapje is, terwijl hij 22 jaar is. Wel jong, maar absoluut niet piepjong. Als je jezelf op die leeftijd niet echt kunt onderscheiden in de Eredivisie, valt 't met het talent wel mee.
 
Jeff85
 
5
25 april 2021 om 21:52
Volgens mij is dit gewoon het niveau van Stengs. Lekker nonchalant ballen en af en toe wat leuks doen. Het predikaat talent is hij allang voorbij en zou veel verder moeten zijn. Hij is zo verschrikkelijk slap in duels en geeft het vaak gelijk op als hij de bal kwijt is. Middenmoot Duitsland of Spanje is het hoogst haalbare.
 
voetbalfansang
 
7
25 april 2021 om 21:53
Stengs vond ik erg goed toen hij net de eredivisie in kwam. Na ze knie blessure heeft die het nog wel leuk gedaan maar daar blijft het blij. Vind het echt 3x niks nu. Geen lef geen kracht doelgerichtheid. Leuke voetballer en als het niet lukt ja dan houd het op. Heb veel liever een El Gazhi in oranje op de plek van Stengs. Gakpo op de plek van de olie domme Berghuis die het in oranje naar mijn mening alleen maar laat zien in kleine wedstrijden. Weghorst erbij ipv Babel/Bergwijn en dan is de aanval maar mijn mening stuk dynamischer, sterker en doelgerichter.
 
misseva88
 
17
25 april 2021 om 22:06
"wat Stengs voor heeft op Gakpo, is dat hij uit het niets iets supergeniaals kan doen in een wedstrijd" Dat is niet wat hij voor heeft op Gakpo, dat is juist het probleem van Stengs. Het is altijd uit het niets omdat hij zo vaak onzichtbaar is. Die jongen is één van de meest overschatte spelers op de Nederlandse velden. Leuke samenvattingsvoetballer, maar ver gaat hij je niet brengen.
 
Myloki
 
2
25 april 2021 om 22:13
Maar alleen met talent kom je er niet. Klaassen heeft misschien minder talent maar werkt keihard en heeft een extreem neusje voor de goal dit seizoen.
 
Furrr
 
5
25 april 2021 om 22:23
Stengs blijft het eeuwige talent. Hij is gewoon niet goed genoeg. Hij is ook gewoon oranje onwaardig.
 
sebasjuh
 
3
25 april 2021 om 22:28
Stengs blijft het eeuwige talent die nooit doorgroeit. Op zijn leeftijd had hij al veel belangrijker en beslissender moeten zijn. Gebeurd veel te weinig en vandaag weer niet. Klaassen heeft dan veel minder talent maar heeft wel de drive en scorend vermogen. Die opmerking van Stengs die nog voorloopt op Gakpo vind ik ook onzin, ik zou op dit moment zeker voor Gakpo kiezen die laat het wel zien en ik denk dat zijn plafond ook hoger is.
 
Kenner1986
 
5
25 april 2021 om 22:30
Als De Boer hem nou nog oproept en Gakpo en/of Lang niet maakt hij zich echt belachelijk. Hij is het gewoon niet. Gaan we de oorlog niet mee winnen op het EK, allemaal gezien vandaag. Gewoon lekker thuislaten, als hij een Ajax, Psv, Feyenoord bij de hand neemt of een goede club in het buitenland praten we verder
 
KevvaVanVeen
 
4
25 april 2021 om 23:05
22 jarige rechtsbuiten van een top 5 club die niet eens 7 goals maakt. Dan ben je gewoon niet goed, meer valt er niet over te zeggen. Ook in Europa geen 1x gescoord in 6 wedstrijden, hij had wel 1 assist denk ik? Nou lekker hoor als dat je zogenaamde supertalent is.
 
mayarood
 
0
26 april 2021 om 10:01
Talent is niet het enige wat een voetballer goed maakt. Het komt ook aan op fysiek en mentaliteit. Dat mist Stengs in mijn ogen allebei. Inderdaad is Klaassen minder talentvol, maar hij compenseert gewoon heel veel door zijn mentaliteit. Ook fysiek is hij in orde....
 
Raffa1
 
2
26 april 2021 om 10:04
In je dromen Perez, je begint steeds meer onzin uit te kramen. Stngs heeft gewoon in vergelijking met Davy veel minder mentaliteit, strijdvaardigheid, onverzettelijkheid en arbeidsethos. Zou hem never ruilen voor Davy..
 
Ali Boembari
 
1
26 april 2021 om 10:07
Stengs & Klaassen met elkaar vergelijken dat slaat als een tang op een varken. Het zijn twee totaal verschillende spelers en hebben ook totaal verschillende kwaliteiten.
 
055er!
 
1
26 april 2021 om 10:21
Ze vergelijken elkaar toch niet om de kwaliteiten maar om wie mentaal het sterkste is en dat Klaassen meer begrijpt waar het om ging gisteren. Alles willen doen om te winnen. Dat ontbreekt volledig bij Stengs
 
JK-Ajax
 
7
26 april 2021 om 10:31
Klaassen had dusdanig veel talent dat hij in zijn eerste volledige seizoen statistieken liet zien waar Stengs enkel over kan dromen. En dan ook nog eens bij een topclub, niet bij AZ. En dat op een jongere leeftijd dan juffvrouw Stengs. Talent genoeg lijkt me, maar hij doet geen kekke trucjes en dan is het ineens minder talent hebben. Gevoel voor positie en balbehandeling is ook talent.
 
Mitea_007
 
0
26 april 2021 om 10:36
Stengs heeft één seizoen goed gevoetbald en op een of andere manier wordt dat seizoen nog steeds als maatstaf genomen van zijn basisniveau. We zijn inmiddels al een tijdje verder en hij tikt dat niveau nu slechts heel af en toe nog maar aan. En toch blijven bepaalde 'kenners' roepen dat Stengs een groot talent is. Ik hoopte destijds ook dat Stengs dat grote talent was, maar begin toch wel enorm te twijfelen. Dat Perez nu roept dat Stengs meer talent heeft dan Klaassen is lachwekkend. Klaassen is al het hele seizoen belangrijk, Stengs is af en toe onzichtbaar. Talent is wat anders dan potentie
 
beppie27
 
0
26 april 2021 om 11:07
Ik zou wijndal bij ajax willen zien mits nico weggaat wat is die goed zeg maarja helaas zit er een goed prijskaartje aan vind stabiel snel heel sterk voetbalt goed mee heerlijke speler
 
MJJajax
 
0
26 april 2021 om 11:22
Klaassen, blind en tadic zijn toch veruit de beste, meest constante en slimste spelers van de hele competitie. Zij laten spelers als Gravenberch, Anthony en timber beter spelen
 
MJJajax
 
0
26 april 2021 om 11:28
De vraag is wie moet er in oranje spelen: Klaassen of Wijnaldum?
 
Fortfit
 
0
26 april 2021 om 13:08
Ik begrijp wel wat Perez bedoeld! Maar Davy heeft toch ook een bepaald talent die Stengs totaal niet bezit en dat is op de juiste plek staan om een goal te maken! En naar mijn weten heeft een mooie stijl of goede balbehandeling nooit geleid tot goals en laat dat nou net 1 van de belangrijkste facetten in t voetbal zijn!
 
theo uphus
 
0
26 april 2021 om 17:25
Je kunt twee totaal verschillende spelers wel met elkaar willlen vergelijken, maar het is altijd weer zo'n onzin. Klaassen is heel anders dan Stengs.. Stengs heeft veel individuele kwaliteiten, Klaassen is bij uitstek een speler die het team sterker maakt. Maar ze zouden bij wijze van spreken ook heel goed samen kunnen spelen (rechtshalf/rechterspits.) Ik zou dan niet zomaar gaan roepen wie beter of belangrijker was, zelfs niet wie meer talent heeft. Want talent is het samenraapsel van een aantal kwaliteiten minus het missen van andere kwaliteiten. Je kunt een spits die er steeds in slaagt zijn directe tegenstander te passeren een groot talent noemen, maar als hij daarna niet weet hoe hij de voortzetting moet doen is hij m.i. een minder talent dan een speler die zijn tegenstander bijna nooit direct passeert, maar door een combinatie zijn tegenstander wel vaak voorbij komt.