Perez: 'Hij houdt wel van aandacht, is er altijd bij als iemand scoort'
Vrijdag, 16 september 2022 om 07:56

Kenneth Perez en Kees Kwakman hebben geen goed woord over voor de manier waarop AZ donderdagavond omging met de overwinning op FC Vaduz (4-1). De nietige ploeg uit Liechtenstein is actief op het tweede niveau in Zwitserland en toch slaagde het elftal van Pascal Jansen er niet in om het duel vroegtijdig te beslissen. Pas in de slotfase was het invaller Milos Kerkez die met twee assists een hoofdrol opeiste. De manier waarop de treffers werden gevierd, zorgde voor stijgende verbazing bij de analisten van ESPN.

AZ beleefde een uiterst moeizame avond tegen de ploeg uit Liechtenstein en ging met 1-1 rusten. Na rust was er een rode kaart voor doelman Benjamin Büchel nodig om het duel te beslissen. Sam Beukema, Yukina Sugawara en Dani de Wit zorgden in de laatste tien minuten voor de treffers die het verschil maakten. Jansen bracht in de tweede helft een karrenvracht aan nieuwe spelers het veld in om iets te bewerkstelligen. Uiteindelijk bleek dat een goede zet, daar met name Kerkez een hoofdrol voor zich opeiste met twee assists.

Bij de Alkmaarders was de opluchting duidelijk zichtbaar. Na de treffer van Beukema, die AZ tien minuten voor tijd op 2-1 zette, ging de ploeg van Jansen naar de cornervlag om het doelpunt uitbundig te vieren. "Die Kerkez loopt met die vlag te zwaaien en die Beukema is er dan ook altijd bij. Hij houdt natuurlijk wel van aandacht als hij of iemand anders scoort", aldus Perez. "Ik zou zeggen: loop gewoon rustig terug. Je speelt tegen een halve amateurploeg die één na laatste staat op het tweede niveau in Zwitserland."

"Dit hoeft echt allemaal niet", vult Kees Kwakman zijn collega aan als beelden worden getoond van de feestvierende AZ-spelers. "Beukema heeft daar wel een beetje een handje van om lekker in beeld te komen. Je mag blij zijn als je een goal maakt, maar om nou de cornervlag erbij te pakken en met zijn allen tegen elkaar op te springen als je de 2-1 maakt tegen Vaduz... Je mag wel even naar de persoon die de voorzet geeft, tuurlijk. Kerkez is een jongen die kwaliteit heeft, daar zit gif in. Hij kantelt die wedstrijd een beetje. Maar niet doen alsof je de finale hebt gehaald."

Perez vermoedt dat het onder meer te maken heeft met de leeftijd. "Het zijn eigenlijk jonge spelers die nog niks gepresteerd hebben", gaat de analist verder. "Ik denk dat de meer ervaren spelers met het schaamrood op de kaken teruglopen. Zo van: jezus, wat zijn we aan het doen? Zij weten misschien helemaal niet waar ze staan op het tweede niveau in Zwitserland. Eigenlijk zou je moeten vragen wat de reden is dat ze zo enthousiast reageren. Normaal gesproken loop je een beetje excuserend terug." Jordy Clasie en Bruno Martins Indi waren op het moment van de doelpunten al gewisseld door Jansen.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Savinho
 
41
16 september 2022 om 08:06
Dit is zeiken om t zeiken. Ze winnen gewoon met 4-1, het ging weliswaar niet makkelijk. Maar daar heeft niemand t later over.
 
DeArbiter
 
4
16 september 2022 om 08:08
Helemaal mee eens!
 
LittleLebowski
 
7
16 september 2022 om 08:54
En die Kerkez lijkt een toptalent. Heeft Ajax wellicht de verkeerde gehaald.
 
Rochus
 
24
16 september 2022 om 08:07
Dus als je een 2-1 maakt mag je niet juichen? Maar je moet beschaamd weglopen. Lekker denigrerend naar de tegenstander dan ook. Zure pruimen.
 
Bobbel75
 
15
16 september 2022 om 08:08
Perez weer zuur... ze zijn blij omdat het voelt als een bevrijding. Lastige wedstrijd tegen een nietige tegenstander die ook nog met 10 man speelt. Dan maak je eindelijk de 2-1 en mag je weer niet blij zijn. Het is nooit goed bij deze zure man die nooit lacht.
 
Mr_knowledge
 
3
16 september 2022 om 08:55
Perez vind alleen Ajax geweldig voor de rest vindt hij niks. Ik vind zijn analyses altijd zo negatief. Ja het was geen beste wedstrijd en het klopt ze hadden het eerder moeten afmaken. Tegenstander is natuurlijk een niveau van KKD. Uiteindelijk gewonnen met 4-1 mooi! punten binnen en op naar overwinteren in europees voor AZ.
 
 
6
16 september 2022 om 09:00
Perez was als speler bij AZ al buitenbeentje. Nooit met de groep iets meevieren, altijd net even anders doen. Vervelende gozer. Kwam naar AZ en bleek ook overeenkomst met Roda JC te hebben. En dan anderen de schuld van geven.
 
Fossen
 
18
16 september 2022 om 08:09
Dit is zo typisch analistengezeik. Zeuren om het zeuren. Als die gasten ongeïnteresseerd over het veld lopen krijgen ze kritiek, als ze blij zijn met een goal ook. Lekker vak hoor, analist zijn.
 
AadHandgranaat
 
4
16 september 2022 om 08:11
Je hebt altijd spelers die net wat te overdreven dingen vieren/tonen aan supporters. De Cor Potcast had t daar ook over, dat dat binnen een elftal ook snel genoeg gaat opvallen. Grootste voorbeeld dat zij als voetballers onder elkaar noemden was Weghorst, die van elke wedstrijd een soort theaterstuk maakte richting supporters.
 
Ouwehoeri
 
2
16 september 2022 om 09:44
Aad handgranaat heeft het over de cor potcast. Ik denk dat ik te veel reacties lees hahaHeb me trouwens op de tribune wel eens flink geërgerd aan Weghorst inderdaad. Niet alleen bij een goal maar die man is 90 minuten lang irritant.
 
Mutsaers78
 
9
16 september 2022 om 08:15
Dit is precies de reden waarom ik nooit kijk naar voor- of na-analyses. Veel te zuur allemaal. Maak die programma's eens de helft korter; dan blijft er niet veel tijd meer op om te zeuren over nutteloze dingen zoals dit.
 
MousaDembele19
 
13
16 september 2022 om 08:22
Wat was dit een gezeur gisteravond. Beukema maakt zijn eerste Europese goal, die hoogstwaarschijnlijk de winnende zou zijn (uiteraard nog uitgelopen maar ging niemand vanuit) in een extreem moeizame wedstrijd. Ik kan juist enorm genieten van de passie die Kerkez en Beukema uitstralen. In Amerika heb je bij het honkbal nu ook twee stromingen, de oude garde die homeruns vieren etc overdreven gedoe noemt en de veelal jongere fans die genieten van de emotie en de spelvreugde. Perez en Pierre passen goed in dat `old man yells at cloud` segment, Kwakman overigens ook al is hij nog wat jonger dan die andere twee dus had ik beter van hem verwacht.
 
Account42
 
5
16 september 2022 om 08:54
Je beseft wat je zegt toch... de winnende tegen Vaduz......
 
MousaDembele19
 
7
16 september 2022 om 09:10
En in welk opzicht heeft dat effect op de blijdschap die Beukema mag voelen en uiten? Mag hij alleen zijn doelpunt vieren als hij de winnende maakt in de Champions League finale en verder nooit meer genieten van het voetbal. Dat Vaduz een ploeg is waar AZ in principe van moet winnen heeft toch totaal niks te maken met de euforie die een doelpunt in iemand losmaakt. Als je graag sporters ingetogen en emotieloos hun sport ziet uitvoeren raad ik je aan over te stappen naar het golfen.
 
CocoAfc
 
3
16 september 2022 om 09:34
Dus in de KKD zou iedereen ingetogen moeten juichen of zelfs helemaal niet. Tegen wie scoren ze nou daar....
 
IronManUtd
 
0
16 september 2022 om 11:32
"mag hij alleen zijn doelpunt vieren als hij de winnende maakt in de Champions League finale en verder nooit meer genieten van het voetbal." Je beseft dat er nog wat bandbreedte tussen deze extremen zitten toch?
 
MousaDembele19
 
0
16 september 2022 om 19:31
Het is uiteraard hyperbool. Maar dat is enkel om aan te geven dat dit absurde kritiek is. Mannen van middelbare leeftijd die een jongere, volwassen man bekritiseren omdat hij blij is bij het spelen van een spel. Voetbal is namelijk gewoon een spelletje, waar je van hoort te genieten. Als kind viert iedereen ook doelpunten op het schoolplein omdat scoren leuk is, het niveau van de wedstrijd of tegenstander heeft daar weinig mee te maken.
 
houtapp
 
6
16 september 2022 om 08:24
Wat een onzin reactie van beide heren zeg. Sinds wanneer is het vieren van een doelpunt afhankelijk van de kwaliteit van de tegenstander?
 
 
4
16 september 2022 om 08:51
Vlak voor het einde van een kutwedstrijd toch winnen is toch fijn?? Laat ze lekker juichen, je hoeft niet mee te doen.
 
Westland96
 
5
16 september 2022 om 08:55
Vind dit toch altijd zo'n onzin. Als je redelijk vlak voor tijd op voorsprong komt gaat er altijd een uitbarsting van vreugde komen, ongeacht tegen wie je speelt. Zeker als je 80 minuten lang aan het worstelen was als AZ.
 
 
7
16 september 2022 om 08:55
Perez juicht stiekem op de terugweg naar huis in de auto, wetende dat een avondje zeuren weer paar duizend euro heeft opgeleverd.
 
CocoAfc
 
1
16 september 2022 om 09:32
Wat is dat toch he de laatste tijd met eat kritiek op juichen. Grootste onzin die ik in me leven heb gehoord.
 
VECHAIN VET
 
3
16 september 2022 om 09:51
Wedstrijdpremie per gewonnen wedstrijd in de CL is een half miljoen euro. Mag je best vieren als een club als AZ
 
Maykel24
 
2
16 september 2022 om 10:08
Tja en als je niet juicht ben je een arrogante eikel met maniertjes die doet alsof het vanzelfsprekend is dat je scoort... Toch niet vreemd dat je blij bent als je je eerste treffer maakt op dat podium en dan ook nog je team op voorsprong zet in de laatste minuten? Het zou beschamender zijn als je dit doet bij een 6-0 voorsprong...
 
OREELY
 
2
16 september 2022 om 10:11
dat ze op dat niveau acteren maakt toch geen donder uit. ze hebben 3 andere europese ploegen verslagen in de voorronde (knockout wedstrijden). koper, konyaspor en rapid wien. dat zijn toch geen amateur clubs? ik vind dit zulke zure reacties, gaat gewoon nergens over. mooi dat az wint, hoe het gegaan is was stroef maar uiteindelijk gewoon de punten over de streep getrokken, niks aan het handje
 
Maykel24
 
3
16 september 2022 om 10:19
Overigens vind ik ook dat er wat te lacherig over Vaduz wordt gedaan. Die hebben ook gewoon Rapid Wien en Konyaspor (dat na 6 wedstrijden in de top van Turkije staat en vorig jaar 3e was) uitgeschakeld over 2 wedstrijden. En we hebben het over AZ he, niet City ofzo. AZ kan het op een dag ook gewoon prima lastig hebben tegen een team uit de KKD bijvoorbeeld. Ja het is geen hoogvlieger maar het is ook niet het 6e bierteam van de lokale FC.
 
snowy
 
0
16 september 2022 om 11:53
Zure reactie die jongens staan hartstikke onderdruk het lukt maar niet hun 2e goal te maken wat een opluchting is het dan dat ze eindelijk scoren. Waarom rekening houden op wat niveau je tegenstander voetbalt. Het is een zeer jong elftal en ben blij dat ze gewonnen hebben.