Perez speculeert over nieuwe club voor Ihattaren: 'Zoiets zal het wel zijn'
Donderdag, 13 mei 2021 om 17:40

Mohamed Ihattaren was donderdag andermaal niet van de partij bij de wedstrijd tussen PSV en PEC Zwolle (4-2). Het heeft er alle schijn van dat de negentienjarige aanvallende middenvelder Eindhoven komende zomer achter zich gaat laten, daar hij volgend seizoen zoals het er nu naar uitziet in zijn laatste contractjaar terecht gaat komen. In de studio van ESPN wordt gespeculeerd over de stap die Ihattaren eventueel moet gaan zetten.

"Dat komt niet meer goed. Het is beter om weg te gaan. Zijn contract loopt nog een jaar door en zoals het verhaal nu met Schmidt is, gaat dat niet meer werken", begint Arnold Bruggink. De laatste basisplaats van Ihattaren bij PSV dateert van 10 februari, toen hij in de bekerwedstrijd tegen Ajax (2-1 nederlaag) 81 minuten meespeelde. De laatste drie wedstrijden zat Ihattaren niet bij de selectie, volgens de officiële lezing omdat hij ziek is.

"Oké, hij speelt dan volgend seizoen niet bij PSV. Maar waar dan wel? Het zal altijd goed komen met Raiola als zaakwaarnemer, er zal wel een aantrekkelijke club zijn. Maar ik zie Ihattaren niet zeggen: 'Ik pak het op bij FC Utrecht'. De top of de buitenlandse clubs...", zegt Kenneth Perez. "Die gaan hem toch niet nemen?", reageert presentator Jan Joost van Gangelen op de woorden van Perez. "Misschien nemen ze hem erbij voor de lol, dan regelt Raiola een contract en speelt hij nooit."

"Dat is waar ik bang voor ben", gaat Perez verder. "Hij heeft dit seizoen qua voetbalontwikkeling een jaar weggegooid. Misschien heeft hij zich ontwikkeld op andere vlakken. Maar zie je hem bij AS Roma binnen komen dan dan daar wel spelen? Zoiets zal het wel zijn, gezien de contacten van Riaola. Daar lopen meer volwassen spelers rond. Ik vind het eigenlijk best wel een mooi vraagstuk, want dit is een van onze allergrootste talenten. Vorig jaar zat hij bij het Nederlands elftal.. Het moet niet zo eindigen dat je denkt: Ihattaren? Die was toch ook speler?"

Van Gangelen voorspelt dat het een 'marktplaatsactie' gaat worden. "Dat je volgende week leest dat hij naar Everton gaat", stelt de presentator. "Dat mag hij hopen", besluit Bruggink. De door PSV opgeleide Ihattaren - nog in het bezit van een tot medio 2022 lopend contract - speelde voorlopig 74 officiële wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij goed was voor 10 doelpunten en 11 assists.

Meer nieuws
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
1
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
4
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
77
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Tjakaaa
 
68
13 mei 2021 om 17:46
Misschien wat voor Feyenoord?Daar laten ze allemaal wekelijks hun koppie hangen en toch mogen ze blijven spelen. Win-win
 
genieterr
 
17
13 mei 2021 om 17:53
Laat maar komen. Verkopen wij hem gelijk weer door aan Ajax.
 
Tjakaaa
 
31
13 mei 2021 om 18:26
En wat gaan jullie doen met die 2 ton dan? Een paar extra hekken zetten om die schuimbekkende supporters weg te houden? Sorry, ik ben een beetje prikkelbaar vandaag.
 
JohanVlerksen
 
28
13 mei 2021 om 19:06
Het lukt de Marrokkaanse voetballer toch te vaak niet om door te breken. Terwijl ze vaak zo talentvol zijn. Je mag niet zeggen dat het aan de mentaliteit ligt van deze groep jongens maar ik zeg het toch. Zonde. Denk aan Tannane, Maher, Bakkali. Ziyech is het wel gelukt maar heeft wel vaak stront aan de knikker.
 
tinus45
 
39
13 mei 2021 om 19:32
Van mij mag je het wel zeggen hoor, want het is veelal de waarheid. Dat je het gevoel krijgt dat je dit niet mag zeggen is omdat we in een pussy-cultuur zijn beland. Tegen iedere voetballer mag je aantrappen en belachelijk maken tenzij er een kleurtje aanzit, want dan gaat de racisme sticker erop.
 
Apolytos
 
15
13 mei 2021 om 22:53
Ben het met je eens, @johanvlerksen Marokkaanse voetballers zijn inderdaad talentvol maar helaas alleen geschikt voor individuele sporten. Teamdiscipline en als collectief opereren gaat helemaal aan hen voorbij. Kooivoetbal ligt hun beter.
 
marieke90
 
14
13 mei 2021 om 17:48
Ik weet dat het niet logisch klinkt als je hem dit seizoen ziet spelen,maar ik denk nog steeds dat hij tot wasdom komt bij Ajax en als dat niet lukt is hij gewoon niet genoeg,ik vraag me nog steeds af of hij dezelfde status zou hebben als hij niet geweldig speelde op zijn 17e tegen Ajax...
 
De Toekomst
 
12
13 mei 2021 om 17:55
Ik weet het niet hoor. Klaassen is sowieso zeker van zijn basisplaats. Daarnaast heb je nog Kudus, Gravenberch voor de positie waar Ihattaren dan voor in aanmerking moet komen een Alvarez...
 
AjaxAdam020
 
10
13 mei 2021 om 17:56
@Marieke Denk ik ook hoor. Het huwelijk Ihattaren-PSV is gewoon geen geslaagd huwelijk. Kan gebeuren, is bij mensen niet anders en dan moet je de scheidingspapieren ondertekenen. Ik denk dat hij ook veel beter in het systeem van Ajax past en met de vele wedstrijden komt hij sowieso aan voldoende speeltijd. Daarnaast kan Ajax wel wat extra creativiteit gebruiken op het middenveld. De vraag is alleen tegen welke prijs PSV hem naar Ajax zou laten vertrekken en of je dat als Ajax zijnde moet willen betalen als dat een hoog bedrag is.
 
JohanVlerksen
 
5
13 mei 2021 om 19:08
Ajax heeft genoeg middenvelders, maar desondanks zou ik het wel proberen. Gravenberch zal volgend jaar weg gaan, waardoor hij misschien na een jaar acclimatiseren kan doorschuiven. Al bewijst de geschiedenis dat er met deze groep jongens vaak gedonder is. Een risico.
 
BierPens
 
5
13 mei 2021 om 23:32
Ik zou het eerder bij Vitesse of AZ proberen. Maar daar voelt hij zich misschien wel te goed voor. En zijn zaakwaarnemer zal ook. Iet meewerken. Maar buitenland komt echt te vroeg en bij Ajax speelt hij niet.
 
Sirius
 
34
13 mei 2021 om 17:53
“dat komt niet meer goed. Het is beter om weg te gaan. Zijn contract loopt nog een jaar door en zoals het verhaal nu met Schmidt is, gaat dat niet meer werken." - Zoals het verhaal nu met Schmidt is? Die jongen heeft dit seizoen buiten een rendementloze maar goede wedstrijd tegen Ajax en een zondagsschot werkelijk waar geen knikker geraakt. Toch besloot Schmidt 'm 1.074 minuten in de Eredivisie te laten spelen, 328 minuten in de Europa League en 216 minuten in de Knvb beker. Dan ook nog in acht nemend dat hij in de eerste maanden totaal niet fit was en welgeteld 9 wedstrijden niet inzetbaar was door kleine blessure(s) en ziekte. Zoveel vertrouwen als ik in m'n had voorafgaand aan dit seizoen, zo weinig vertrouwen heb ik nu nog in een goede afloop. Ik kan me niet heugen dat een speler dergelijk gedrag ooit te boven is gekomen. Ja, er is een verzachtende omstandigheid (een hele nare), maar de voetbalwereld staat niet stil.
 
MancunianB
 
14
13 mei 2021 om 18:19
Jij wil het graag zo zien en dat is jouw goed recht. Ik denk dat er vanaf de voorbereiding geen vertrouwen is geweest en dat komt mede doordat Schmidt zijn ego te groot is om met Ihataren bezig te zijn. Een jonge speler die zo'n grote toekomst voorspeld wordt heeft vertrouwen nodig. Dat wil niet zeggen dat hij altijd moet spelen, er moet vertrouwen zijn dat de trainer jou beter wil maken en dat is er niet. Niemand is beter geworden onder Schmidt en de ploeg speelt kleurloos en inspiratieloos. Volgend seizoen stort het nog verder in
 
Skede
 
14
13 mei 2021 om 18:26
Grappig dat het nota bene Ihattaren zelf was die jouw verhaal zelf weersprak afgelopen seizoen. Maar jij zult het vast beter weten.
 
Sirius
 
21
13 mei 2021 om 18:49
Maar kom op, dit seizoen is een optelsom van problemen rondom Ihattaren. Dat gaan we toch niet serieus op PSV en Schmidt afschuiven? Ik ben niet eens een fan van Schmidt, integendeel. Je kunt er nog zoveel argumenten bij gaan halen, maar feit blijft dat die jongen gewoon niet heeft laten zien een meerwaarde te zijn voor PSV dit seizoen. Je hebt 'm toch zelf zien spelen? Ga je dat serieus wijten aan alles en iedereen behalve Ihattaren zelf?
 
MancunianB
 
10
13 mei 2021 om 20:00
Ik heb die jongen zeker zien spelen als een krant. En daarvoor heb ik dingen van hem gezien die buitengewoon waren voor zijn leeftijd. Ik schuif het niet presteren direct af op Schmidt. Hij heeft geen spelers beter gemaakt en zijn grootste talent heeft hij laten verzuipen. Kijk al zijn uitspraken of verontwaardiging over Ihataren maar terug. Hij kwam te dik terug had het hoog in zijn bol, dat zijn dingen die kunnen gebeuren bij een jongen van die leeftijd. Als trainer moet je dan je ego opzij zetten en zorgen dat die jongen beter wordt. Ik weet wel dat ze bij PSV roepen dat ze er veel tijd in hebben gestoken maar als die aandacht niet oprecht is, of als Ihataren geen vertrouwen voelt dan is dat verloren tijd. En ik weet ook dat Ihataren een keer in zijn armen vloog maar dat zegt mij niets. Dat bewijst niet het gelijk van Schmidt voor mij. Dan dat statement wat helemaal nergens over ging en niet meer selecteren en zeggen dat hij ziek is. Het zaakje komt niet oprecht over.
 
manolevje
 
4
13 mei 2021 om 22:22
Ik ben ook geen fan van Smidt maar volgens mij zijn er toch echt wel een aantal spelers beter geworden onder hem dit jaar. Ik denk aan Teze Boscagli en Gakpo. Ik denk wel dat hij niet het type is dat een jongen die het moeilijk heeft op een warme manier kan helpen. Maar mij bekriupt ook steeds meer het gevoel dat het ook vooral aan Ihataren zelf ligt. Met name op het begin van het seizoen was hij totaal niet fit. Hij is erg vaak ziek geweest, nou kun je daar niets aan doen maar het helpt niet mee. En voor een speler die niet uitblinkt in het spel zonder bal heeft hij erg weinig rendement. Misschien past het systeem niet bij hem maar je kunt niet je team bouwen rondom een speler met zo weinig rendement. Op dit moment zijn Gotze Gakpo Madueke gewoon beter. Hij heeft meer dan genoeg kansen gehad dit seizoen en eigenlijk niets laten zien
 
PieterPrins773
 
5
14 mei 2021 om 03:33
Iemand die 15 kilo te zwaar aan komt kakken op de eerste training. Hoe kun je daar als trainer in vredesnaam enthousiast over worden?
 
Apolytos
 
4
13 mei 2021 om 22:49
Komt inderdaad niet meer goed. Onlangs heeft Schmidt aan Ihattaren meegedeeld dat hij hem niet meer nodig heeft. Ook niet komend seizoen. Ihattaren is daar heel emotioneel van geworden en heeft zich dus zogenaamd ziek gemeld.
 
MarekHamsik17
 
6
13 mei 2021 om 18:00
Misschien kort door de bocht, maar ik denk dat Ihattaren alleen bij ploegen kan spelen in welke competitie dan ook, die bovenin meedoen. Middenmoot Ligue 1 of La Liga en het is einde carriere. Premier League kan die niet bijbenen. Ik vind hem als voetballer, slim, iemand die iets kan forceren. Maar niet iemand die 90 minuten met een taak kan spelen of blijft meeverdedigen. Ik denk dat de top van Belgie, Turkije of Portugal iets voor hem is. Zeker niet op korte termijn in een topcompetitie.
 
GJ7300
 
6
13 mei 2021 om 18:00
Lekker Duitse middenmoot ofzo Karakter kweken
 
Japie_Krekel
 
8
13 mei 2021 om 18:06
kom maar naar Feyenoord. het werd vandaag weer pijnlijk duidelijk dat we creativiteit op ons middenveld nodig hebben. Ihatteren is geen harde werker maar dan laat je een Toornstra en Fer lekker het vuile werk voor hem opknappen zodat hij zich kan richten op waar hij goed in is, het spel verdelen
 
MrKrillin
 
4
13 mei 2021 om 23:31
@japie_krekel missen jullie alleen creativiteit op het middenveld? Volgens mij in alle linies. Sterker nog door de hele organisatie missen jullie creativiteit .
 
Japie_Krekel
 
0
14 mei 2021 om 00:46
dat is zeker waar maar je moet ergens beginnen
 
DeBeeldbander
 
8
13 mei 2021 om 18:17
Ik zie een club als Club Brugge wel als geschikte kandidaat.
 
ehvvoetbalstad
 
4
13 mei 2021 om 18:51
Weet niet of deze jongen nog op zijn niveau kan terug komen. Heeft dit seizoen buiten een mooie goal en 1 of twee redelijke wedstrijden niets laten zien. Of het moet zijn overgewicht zijn. Laat Raiola waarschijnlijk een "geld" transfer maken. Ik denk dat we niets meer zullen zien van de voetballer Ihataren.
 
gerritvooijs
 
2
14 mei 2021 om 09:36
Ik denk het zelfde. Ihattaren is niet meer de jongen van 2 jaar terug. Hij heeft een enorme bak geld op zijn rekening staan, rijdt een auto die zijn vrienden nooit zullen rijden. Kortom, de onbevangenheid is er vanaf. Voetbal is misschien niet meer het belangrijkste in zijn leven. Het zelfde zien we bij Stengs en Boadu, ook die kunnen beide niet meer tippen aan het niveau van het vorige seizoen. Er komen is 1 ding, er blijven vraagt veel meer. Maher, Aissatti, Ihattaren, Idrissi, Stengs, Boadu, Aboukhlal, Gudmundsson, Tannane en Bazoer, prachtige voetballers allemaal ! Maar allemaal met een gebruiksaanwijzing. De eerste 2 hebben het niet gehaald. Voor de anderen geldt dat zij hun zegeningen moeten gaan tellen, leven voor hun sport en beter moeten omgaan met een teleurstelling.
 
IKEA
 
5
13 mei 2021 om 19:08
Misschien iets voor Japie? Flauw, grapje! Ik zou hem bij ADO niet hoeven (zou zelfs teleurgesteld zijn), zelfs nu we een niveau omlaag gaan, dus ben benieuwd welke club er wel mee wilt beginnen gezien hij waarschijnlijk niet staat te popelen voor kleine clubs.
 
Het_Geluid
 
1
14 mei 2021 om 00:56
Lastige casus. Ik lees iets over op niveau terug komen. Welke dan? Die zondag wedstrijden zonder druk? Volgens mij heeft ie weinig laten zien in toppers net als een soort Stengs. Misschien zit ik er naast. Hij moet zeker niet naar Ajax. Daar gaat ie niets spelen in 1. Speelt er niemand uit en kan de reserverol duidelijk niet aan. En waardoor komt dat? Want zijn niveau is wel reserve. Gelul van buitenaf. Gakpo is al 10x meer volwassen Hij moet in de luwte vertrouwen krijgen en iemand die hem even strak op de huid zit. Misch een soort Bazoer traject? Doet het nu leuk bij Vitesse. is nu 14 mio ooit 40. waarom dan? Europees lekker spelen? Nee man 1-2 stappen terug langzaam garen.
 
KurniaGusti
 
1
14 mei 2021 om 08:56
Naar Ajax vervolgens via ajax naar mooie club ipv op de bank zitten in Engeland waar nog niet zeker is dat je slaagd.