Perez vastbesloten over rol Van de Beek: 'Jammer dat je zo'n type nodig hebt'
Dinsdag, 1 september 2020 om 07:34

Donny van de Beek staat op het punt om Ajax te verruilen voor Manchester United, dat maximaal 45 miljoen euro gaat overmaken voor de 23-jarige middenvelder. Kenneth Perez denkt dat de Oranje-international bij the Red Devils direct basisspeler zal zijn, zo vertelt hij in het programma Voetbalpraat van FOX Sports. De Deense analist stelt tegelijkertijd dat zal moeten blijken of Van de Beek zijn scorend vermogen kan behouden in de Premier League.

"Ik denk dat hij zomaar vaste basisspeler wordt. Dat denk ik wel, ja. En anders heeft hij voor zes jaar getekend. Dat is ook wel lekker", zo begint Perez. Van de Beek tekent volgens De Telegraaf een vijfjarig contract tegen een vergoeding van ruim zes miljoen euro per jaar. Presentator Milan van Dongen vraagt zich af of een middenveld met Bruno Fernandes, Paul Pogba en Van de Beek realistisch is. "Vaak heb je een type als Nemanja Matic erbij nodig", voegt Van Dongen toe. De 32-jarige Matic zette onlangs zijn handtekening onder een nieuw tot medio 2023 lopend contract bij Manchester United en vormde in de tweede helft van het afgelopen seizoen doorgaans de defensieve middenvelder in de formatie van manager Ole Gunnar Solskjaer.

"Ja, het is jammer dat je zo'n type nodig hebt. Want ik kijk niet met heel veel plezier naar hem", zo is Perez duidelijk over Matic, die in de voorbije jaargang tot 34 officiële optredens voor Manchester United kwam. "Dan zie ik liever anderen. Misschien gaan ze met vier middenvelders spelen, je weet het niet. Ik denk dat hij aangekocht is op basis van zijn scorend vermogen. Er moet nog blijken of hij daar ook zoveel scorend vermogen heeft, want het is wel even wat anders."

Van Dongen stelt dat Van de Beek het bij Ajax ook al in de Champions League bewezen heeft. "Het zat goed in elkaar bij Ajax. Nu heb je elke week een hele moeilijke wedstrijd. Je hebt niet meer FC Emmen- of RKC Waalwijk-thuis, waarin je er lustig op los kan scoren", zo reageert Perez. Namens Ajax kwam Van de Beek tot 41 doelpunten en 34 assists in 175 officiële wedstrijden. De middenvelder sloeg maandag de eerste training met Oranje over om in Amsterdam de medische keuring bij Manchester United te doorlopen.

Meer nieuws
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
0
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
11
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
70
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
rinus1993
 
11
1 september 2020 om 07:55
Toch liep het de laatste tijd wel prima hoor, ook met Matic die daar staat dus dat valt wel mee... Ze maken alleen hun kansen te vaak niet af en daar kan nog wel wat te halen vallen, zeker tegen andere topclubs maar ik weet niet of je dan met Donny goud in handen hebt aangezien dat ook niet echt een afmaker pur sang is
 
AFCAjax0164
 
45
1 september 2020 om 08:11
En daar sla je dus de plank mis. Donny is juist heel koelbloedig voor het doel. Denk dat dat een van zijn sterkste punten is, zijn doelgerichtheid.
 
rinus1993
 
9
1 september 2020 om 08:59
Je hebt altijd nog de concurrentie strijd met Pogba en Bruno Fernandes want het lijkt me heel sterk dat ze Matic gaan wisselen met van de Beek en ik denk toch dat Bruno Fernandes en Pogba wat meer rendement kunnen krijgen, toch zeker het eerste seizoen waarin Donny nog moet wennen aan alles in de PL
 
LuukMolewijk
 
15
1 september 2020 om 09:01
41 goals in 175 wedstrijden in de eredivisie. Valt wel mee met die koelbloedigheid.
 
Ewoud
 
32
1 september 2020 om 09:06
Statistieken zijn als bikini`s, ze tonen je alles behalve de essentie. Een deel van die wedstrijden stond Donny als controleur opgesteld, dan kom je natuurlijk al een stuk minder in scoringspositie. Daarnaast begon hij natuurlijk als jong ventje onder (ik dacht) Frank de Boer en heeft hij ook groei doorgemaakt. De doelgerichtheid van Donny is wel degelijk een kwaliteit van hem.
 
LuukMolewijk
 
10
1 september 2020 om 09:10
Dat neemt niet weg dat scoren in de Premier League iets lastiger is.
 
Jackieboy10
 
9
1 september 2020 om 09:22
Zeker waar Ewoud, alleen dat verklaart natuurlijk niet alles. Iedereen ziet namelijk ook met hun ogen dat Donny van de Beek ook genoeg kansen mist. En dat zijn koelbloedigheid dus wel in perspectief geplaatst moet worden. Ik heb namelijk genoeg wedstrijden gezien waarin hij eerst 3-4 kansen mist en dan pas nummer 5 scoort. Dat is niet per sé koelbloedigheid dan hè. Bovendien is het ook nog de Eredivisie, dus dat niveau moet je ook in je achterhoofd meenemen. Daarom zijn dit soort uitspraken als die van Perez in mijn optiek onzin, want Van de Beek heeft echt alles nog te bewijzen. Zeker als je moet concurreren met een gerenommeerde naam als Pogba en iemand die sinds zijn komst het al bewijs in Fernandes.
 
AFCAjax0164
 
2
1 september 2020 om 09:45
Dan wil ik van jou graag, de wedstrijd weten waarin dit gebeurde. Ik wacht.
 
Ewoud
 
4
1 september 2020 om 09:50
In de Champions League scoort hij ook 5 goals. Ik zeg niet dat hij een doorslaand succes gaat zijn, ik zie hem zomaar mislukken daar. Zeker als je kijkt welke spelers er al op het middenveld lopen. Ik zeg alleen dat doelgerichtheid wel echt een kwaliteit van Donny is.
 
BellaPartita
 
6
1 september 2020 om 10:13
Heeft echt grote kansen gemist, dat doe je niet als je koelbloedig bent... Sierd maakte er nog een opmerking over tijdens Juve en niet alles wat hij zegt is waar, maar dit wel.
 
AFCAjax0164
 
7
1 september 2020 om 10:15
Natuurlijk mist ook hij wel eens een grote kans. Maar 3-4 grote kansen in één wedstrijd? Dat is gewoon geneuzel.
 
Ewoud
 
4
1 september 2020 om 10:23
Misschien is het goed om even uiteen te zetten wat koelbloedig is, want volgens mij is dat waar we langs elkaar heen praten in deze discussie. Als je bedoelt dat hij elke kans raakt prikt ala Inzaghi of Makaay in hun beste dagen, nee dan is Van de Beek niet koelbloedig. Daarom is hij ook geen spits. Voor een aanvallend middenvelder scoort hij relatief vaak, en hij benut zijn kansen een stuk beter dan bijvoorbeeld een Ziyech deed (wat ik overigens wel een stuk betere speler vind, begrijp me niet verkeerd). Juist de hoofdkwaliteit van Donny is dat hij vaak op de goede plek in de 16 staat, dat is wat ik bedoel.
 
Jackieboy10
 
8
1 september 2020 om 10:24
Dat is natuurlijk een heel simpel weerwoord, omdat je ervan uit kan gaan dat ik geen zin heb om al die wedstrijden terug te gaan zoeken.. Om dan zelf heel snel het woordje "grote" eraan toe te voegen, zodat ik je daar niet op kan aanspreken. Ik had het namelijk over kansen in het algemeen. Ik krijg meer het gevoel dat jij kritiek op VdB niet accepteert. Ik heb namelijk genoeg wedstrijden van Ajax gezien de afgelopen 2 seizoenen, zowel in de ED als in de CL. In beide competities heb ik VdB meerdere kansen zien missen in wedstrijden. Dat kan zijn dat hij naast schoot of bijvoorbeeld door een slechte aanname niet tot een schot kwam. Als je pietluttig elke wedstrijd wilt weten waar ik dat zag, dan ga ik je het antwoord schuldig blijven want ik heb domweg geen zin om dat allemaal na te gaan zoeken. Het gaat mij puur om het woord koelbloedigheid wat genoemd wordt. Koelbloedig past bij spelers als Kane, Aubameyang, Messi, Ronaldo, Lewandowski, Müller, Agüero.
 
Jackieboy10
 
3
1 september 2020 om 10:33
Dat is inderdaad een essentieel verschil Ewoud en dan begrijp ik je ook beter. Alleen vind ik het woordje koelbloedig dan totaal niet passend. Maar bon. Ik probeerde alleen een kanttekening te plaatsen bij de velen hier die doen alsof Donny van de Beek zo de basis in wandelt ten faveure van Pogba of Fernandes. Dat zie ik namelijk niet gebeuren. En dat platte statistieken niet altijd het hele verhaal vertellen klopt. Van de Beek scoort inderdaad voor een middenvelder een prima hoeveelheid goals. Het is alleen voor velen, waaronder ik, de vraag of hij dat op een hoger niveau ook elke week gaat doen. Die goals maakt hij namelijk in de Eredivisie (CL zeker ook goede seizoenen gekent) dus niet in zo'n hoeveelheid dat je zou kunnen zeggen: 'in een betere competitie scoort hij er alsnog een x aantal daarvan''. De vergelijking met Ziyech snap ik, alleen moet je daarin ook meerekenen dat Ziyech ontzettend veel meer pogingen waagt, van afstanden waarvan het scoringspercentage überhaupt veel lager is. Dus ook daar zegt het niet alles.persoonlijk vind ik Donny van de Beek een gelijkwaardige speler als Aaron Ramsey. Ze hebben gelijkwaardige kwaliteiten en hanteren eenzelfde speelstijl. Maar zou Ramsey in de basis komen ten faveure van Pogba of Fernandes? Ik denk dat velen dan direct nee zeggen. Dus waarom dat bij Van de Beek dan bij velen een volmondige ja is, verbaasd mij ontzettend.
 
Ewoud
 
3
1 september 2020 om 10:52
Inderdaad, de woordkeuze was (achteraf) onhandig. Ik had beter kunnen zeggen dat een sterk punt van Van de Beek zijn diepgang en positionering in de 16 is, niet koelbloedigheid. Maargoed, we zijn er. Verder kan ik me in jouw verhaal prima vinden. Onder Van de Beek topics lijk je twee kampen te hebben: Mensen die er van overtuigd zijn dat Donny een dragende speler bij United wordt en mensen die doen alsof Donny een 2e Klaassen is en al blij mag zijn dat hij bij Ajax speelt. Ik hang daar een beetje tussenin. Ik denk niet dat Donny zomaar even slaagt bij United, de kans dat je niet slaagt is altijd groter dan de kans van wel. Daarnaast zou ik ook niet zo gauw zien waar hij nu moet spelen bij United. Tegelijkertijd vind ik wel dat Donny een hele belangrijke speler is voor Ajax, een hele goed technische voetballer die niet altijd die waardering krijgt omdat het hele functionele techniek is, niet zo 'flashy' als bijvoorbeeld een Frenkie. De vergelijking met Ramsey is denk ik een goede, en zoals jij afsluit, daar sluit ik me bij aan.
 
Jackieboy10
 
1
1 september 2020 om 13:10
Haha, we zijn er inderdaad! Mooi! Ik kan mij ook in jouw verdere uitleg vinden inderdaad. Met name het verhaal over die twee kampen klopt heel erg en vind ik persoonlijk heel jammer. Ik ben net zoals jij daar tussenin, maar ik merk dat ik dan vaak een hele horde aan Ajax fans op mijn dak krijg. Dat vind ik vaak onterecht en onlogisch. Ik merk dat wanneer je kritiek geeft op Van de Beek, je vaak in het kamp wordt gedrukt dat Van de Beek helemaal niks vind. En dat is totaal niet het geval. Maar ik vind uitspraken zoals Perez doet echt ongefundeerd en eigenlijk analist onwaardig. Idem zoals Van der Vaart, zij het met een knipoog, deed.
 
Unknown007
 
33
1 september 2020 om 07:58
Donny gaat niet samen spelen met Pogba en Bruno. Daar kom je gewoon niet mee weg in de PL. Maar met zijn 3en zijn ze perfect voor de 8 en 10 positie. Met de 60 potjes die ze per jaar spelen, gaat er dus voldoende speeltijd komen. Alleen zullen de belangrijkste potjes vanaf de bank bekeken worden .
 
teetje
 
10
1 september 2020 om 08:55
Door Pogba of Fernandez vanaf de bank. No way dat Donny in zulke potjes gaat banken
 
ManUuu
 
15
1 september 2020 om 11:12
Haha wauw, de hoogmoed van de ajax fans hier is stuitend. Natuurlijk hoop ik dat donny zijn basisplek verovert, maar dat zou betekenen dat het een speler is met een waarde van +- 150 miljoen, anders krijg je niet de voorkeur boven Pogba dan wel Bruno. Laten we het hopen!
 
martijnovic
 
0
1 september 2020 om 09:12
Dat hangt er helemaal vanaf als je 2 bellangrijke potjes achter elkaar speelt dan moet je wel donny in 1 van de 2 laten spelen. Het is altijd een heel ingewikkeld roulatie systeem met zoveel wedstrijden dua dannkun je niet altijd im die ene wrdstrijd met je beste 11 beginnen. Donny behoort zeker het eerste seizoen niet bij de beste 11 maar kan daar wel na toe groeien.
 
Lierse1997
 
1
1 september 2020 om 11:58
Vergeet Fred niet.
 
Rick1o1
 
2
1 september 2020 om 13:32
Het ligt eraan. Als je naar Ajax in de CL toen keek. Middenveld met schone, de jong en vd beek. Geen enkele echte breker. Schone is altijd rechtsbuiten geweest en de jong is ook niet echt een type matic of Nigel de jong ofzo. Veel meer een voetballer. En ajax rolde de Europese top bij wijze van spreken op. Dus het ligt er maar aan hoe je het invult.
 
Benzema.
 
19
1 september 2020 om 08:01
Ik zie hem geen basisspeler worden aangezien hij Fernandes en Pogba er niet uitspeelt en je idd gewoon niet met alledrie kan spelen. Vd Beek is wel een uitstekende roulatiespeler voor United imo en kan na het vertrek van een van de twee middenvelders doorgroeien tot basisspeler.
 
martijnovic
 
1
1 september 2020 om 09:13
Daar zeg je iets tegen strijdigs want bij een roulatie systeem hebbje geen vaste basis spelers.
 
arsenal890
 
6
1 september 2020 om 09:26
Dat hoeft niet. Ieder team heeft zijn vaste basisspelers. Dat zullen bij united Pogba en Fernandes zijn. Daarnaast heb je vaak wedstrijden tegen de ‘zwakkere’ clubs in eigen huis waar je nog wel is wat spelers kan wisselen. Dat is dus roulatie. Het betekend niet dat elke wedstrijd er een andere opstelling staat. Je wisselt af en toe om de spelers fit te houden.
 
Louis el Pisto
 
0
1 september 2020 om 09:55
Waarom kan je niet met alle 3 spelen? Speelde ajax ook niet met frenkie en schone als controleurs? Met frenkie en Donnie als controleurs? Ging prima volgens mij. Wat je verdedigend dan af en toe mist heb je aanvallend weer een stapje voor. Al dat voorzichtige gedoe. Aanpakken die tegenstander!
 
La~Decima
 
1
1 september 2020 om 12:45
De 0 houden levert in voetbal meer op dat een goal scoren. Daarnaast heb je het over 2 controleurs, wie zou dan die tweede controleur moeten zijn? Pogba? Ik zou als Man u met spelers als Maguire sws niet zonder echte defensieve middenvelder speler. Maguire mist gewoon de snelheid alle gaten dicht te lopen.
 
AFCAjax0164
 
7
1 september 2020 om 08:15
Dat Pogba, Bruno Fernandes en Van de Beek niet samen op een middenveld kunnen spelen is echt gelul. Een middenveld met de punt naar voren, met daarin een controlerende zowel als een creatieve middenvelder, icm met een diepgaande box to box speler, is gewoon prima te doen. Pogba voert ook verdedigend zijn taak uit, terwijl Donny ook niet vies is van meters maken en meeverdedigen.
 
e013willem
 
42
1 september 2020 om 08:20
Pogba voert verdedigend helemaal zijn taken niet uit, dat is wel gebleken. En Donny is toch aardig vies van meters maken, als hij wat meer vieze meters had gemaakt had je nu een UCL finale gespeeld. Hij rent met alle plezier naar voren, dat klopt, maar Ajax heeft een aantal wedstrijden met een man minder op het middenveld gespeeld omdat Donny verdedigend precies niks uitvoerde. Dat middenveld kan helemaal niet, ze kijken alle drie alleen maar naar voren.
 
AFCAjax0164
 
5
1 september 2020 om 08:25
Ja want dat lag juist aan dat hij niet genoeg meters maakte zeker? Heb je nog meer onzin om te verkondigen? Pogba kan ook op de 6 positie uit de voeten. Net als Donny overigens.
 
j3ro3ntj33__
 
2
1 september 2020 om 08:28
@e013willem // Pogba in zijn goede tijd voert ook zijn verdedigende taken uit. Hij heeft alleen sinds de United tijd nog niet echt super gespeeld. Pogba is iemand die kan blijven gaan, zo fit als iets. Wat betreft je opmerking daarna, jij wil dus zeggen dat Ajax de UCL finale heeft misgelopen door Donny? En omdat hij 1 wedstrijd niet bij kon benen, kan hij niet mee verdedigen? Dat is ongeveer hetzelfde als zeggen dat Robben niet kan scoren, anders hadden we een wereldkampioenschap binnen.
 
e013willem
 
8
1 september 2020 om 10:18
@j3ro3ntj33__ Pogba kan inderdaad blijven gaan, en dat doet hij dan ook en dat is precies waarom hij ongeschikt is als verdedigende middenvelder. Noem eens een team dat grote prijzen won zonder een middenvelder die achterin blijft. Je hebt altijd een Fabinho / Busquets / Fernandinho / Xabi Alonso / Casemiro nodig. Zoals jij Pogba omschrijft is het een geweldige all-round box-to-box middenvelder, maar dat is dus geen verdedigende middenvelder, en die heb je wel nodig. En nee mijn kritiek op het meeverdedigen van Donny is niet gebaseerd op 1 wedstrijd, dat kan je ondertussen best een patroon noemen. En dat is niet erg, het is een goede 10 met scorend vermogen, maar verdedigend draagt hij vaak gewoon niet erg veel bij. Als je Pogba of Donny op 6 zou zetten zou dat erg onverstandig zijn aangezien beide moeite hebben om hun positie vast te houden en als controleur te spelen. Je hebt altijd een controleur nodig, en dat hoeft echt geen benenbreker te zijn, dat kan een geweldige spelmaker zijn, maar wel eentje die achterin blijft.
 
AmazingNinja
 
0
1 september 2020 om 13:24
Om nog even toe te voegen; kijk maar wat bij Real madrid gebeurde toen ze Makelele verkochten en je snapt dat je een echte defensieve middenvelder nodig hebt.
 
big-poppa
 
1
1 september 2020 om 10:10
Donny is op 8 maar vooral op 6 een risico. Bij ajax vorig jaar zag je dat zijn drang naar voren te groot is waardoor er gaten achterin ontstaan. Dat ie graag terug wil lopen zal best. Maar als je eenmaal naar voren bent gelopen kan je jog zo hard teruglopen. Die counter gaat aan je voorbij. Ik denk dat dat een van de redenen is dat ajax vorig jaar veel tegendoelpunten kreeg. De organisatie was weg omdat donny en gravenberch graag naar voren gaan terwijl frenkie en schone dat van nature niet hadden.
 
Sirius
 
4
1 september 2020 om 10:17
Hoe dan ook is het tactisch gewoon geen slimme keuze. Je offert hoe dan ook kwaliteiten op. Bruno Fernandes moet je gewoon op 10 posteren. Die legt betere cijfers af in de Premier League dan Van De Beek in de Eredivisie. Verder heb je een punt dat Pogba, maar vooral Van De Beek hebben geleerd mee te verdedigen, maar je vergeet gemakshalve dat Manchester United niet zo'n geweldige verdediging heeft. Wil je die 4 daar achterin dan aan hun lot overlaten door alleen maar middenvelders op te stellen die naar voren kijken? Dan ben je echt voer voor counterploegen. Dat mee-verdedigen van Pogba is namelijk nog steeds behoorlijk sporadisch. Het zal nog moeten blijken hoe Manchester United gaat spelen, maar in een 4-3-3 opstelling is de kans heel erg groot dat Van De Beek op de bank plaats moet nemen. In een 4-4-2 systeem wordt het een heel ander verhaal, maar ik vraag me af of Solskjaer iets gaat veranderen nu Manchester United na de winterstop zo goed presteerde.
 
Jackieboy10
 
3
1 september 2020 om 10:39
@sirius. Dat ben ik met je eens inderdaad. Er wordt namelijk schromelijk overdreven als men praat over het meeverdedigen van zowel Pogba als Van de Beek. Daarnaast is meeverdedigen wat anders dan echt verdedigend een meerwaarde zijn. Het meeverdedigen gedeelte dat Pogba en Van de Beek het meest doen, is tussen de middencirkel en het penaltygebied van de tegenstander. Daarna laten ze het vaak lopen. En dat is nou juist het meest gevaarlijke gedeelte. Als je hen daar voorbij bent, wat vaak genoeg zal gebeuren, heb je als aanvallende partij zeeën van ruimte om de verdediging van United te bestoken. De verdediging van United is in principe niet heel slecht, getuige het mindere aantal tegengoals, maar het is geen verdediging die nu direct met een hoge lijn kan spelen. Dan speel je dus echt een zelfmoord tactiek. Dus ik snap persoonlijk echt niet hoe mensen als Perez en vele fans er 100% van zijn overtuigd dat Donny van de Beek in de basis gaat komen bij United.
 
real8madrid
 
1
1 september 2020 om 11:09
Hehe ja lol in Nederland misschien. Niet in de top van het voetbal kerel. Fernandinho bij City, Fabinho bij Liverpool, casemiro bij madrid, busquets bij barca.... die staan daar allemaal voor de sier? Wil united een leuke subtopper zijn met attractief voetbal dat voor de EL plaatsjes speelt dan kunnen ze het doen zoals jij zegt. Wil je echt voor de top en de prijzen gaan, dan staat die cdm er gewoon in
 
AmazingNinja
 
0
1 september 2020 om 13:22
Haha kijk jij wel eens naar United? Als er één speler is die laks is in het verdedigen dan is het Pogba wel. Als je naar zijn verdedigende stats kijkt dan zie je dat die weinig onderschepping heeft, geen spectaculair aantal tackles etc. Met en Pogba, en Donny en Bruno krijg je een gat op je middenveld in de omschakling. Met het verdigingscentrum dat United heeft ben je dan veels te kwetsbaar.
 
Schop1989
 
6
1 september 2020 om 08:35
Goede voetballers maar domme opmerkingen. Matic, Casimero, Kante, Vidal zijn allemaal voorbeelden van spelers die in succesvolle teams hebben gespeeld. Een formatie met 3 aanvallers en soms nog eens een 10 erachter heeft gewoon extra defensieviteit nodig op het middenveld. Dat is pure logica en alleen op je xbox kun je anders spelen.... niets jammers aan, gewoon realiteit en het voetbal kan net zo mooi zijn...
 
gdoxu
 
2
1 september 2020 om 08:59
Volgens mij is de discussie meer of het trio Pogba/fernandes/vdb het defensieve deel in kunnen vullen, en ik denk van wel. Het gaat alleen afhangen van de discipline en waarschijnlijk ook om ingespeeld raken. Van het succesvolle trio Schone/de Jong/vdb herken ik ook geen enkele defensieve middenvelder, maar toch heeft het gewerkt. Wat mij meer zorgen baart voor Manu is dat de verdediging/latste linie zelf niet heel stabiel oogt, waardoor je misschien extra zekerheid in wil bouwen door een echte verdedigende middenvelder op te stellen
 
Jackieboy10
 
8
1 september 2020 om 09:28
Dat is dus juist het punt van Schop, je hebt daarvoor een type Matig, Casemiro, Kanté nodig. Iemand die het vuile werk doet. Wat jij zegt werkt in een ideale wereld zo. We hebben echter de afgelopen 4 jaren al kunnen zien dat Pogba bij United niet genoeg discipline heeft om het verdedigende werk te doen. Fernandes is ook niet zo. En wat jij zegt over Schone, De Jong en VdB klopt. Echter, zowel Schone als De Jong is niet aanvallend ingesteld. Zij speelden als voetballende controleurs. Zij bleven dus ook in positie. Dat blijven Pogba en VdB niet en Fernandes in mindere mate. Daarom zal het in mijn optiek niet werken, zeker in de PL niet. Kijk naar City onder Guardiola, misschien wel de meest ultieme aanhanger van jouw voorbeeld, die speelt als iedereen fit is met Fernandinho als cvm. Dat zegt in mijn optiek genoeg.
 
DeVisser
 
6
1 september 2020 om 08:57
Mensen onderschatten Donny zo erg...Deze man word sterspeler bij Man Utd! Je leest het hier en iedereen mag me er aan houden...
 
MamiDemirci
 
9
1 september 2020 om 09:56
Als je supersub bedoelt kan je misschien nog gelijk hebben. Maar het is dommig om te schreeuwen dat hij sterspeler wordt in een team waar het middenveld gewoon uiterst goed in elkaar steekt.
 
Schop1989
 
0
1 september 2020 om 15:27
Die laatste zin maakt jou argument weer stukken minder. Manutd heeft geen een linie die uiterst goed in elkaar steekt, ze moeten nou juist allemaal nog enorm veel bewijzen
 
MamiDemirci
 
0
1 september 2020 om 19:02
Schop1989: Ik ben wel van mening dat het middenveld van United, zeker na het arriveren van Bruno, zeer stabiel was en op dit moment gewoon een goede samenhang heeft. Daarop gebaseerd (op het laatste halfjaar dus), vind ik Utd wel een zeer goed in elkaar stekend middenveld hebben. Dan doel ik ook op de huidige basis en niet Fred, Mctominay en de rest die kunnen spelen.ik denk ook niet dat Ole zo gek is om dit te gaan wijzigen, alleen om Donny daar in te passen. Hij zal zeker wel aan zijn potjes komen gezien het drukke schema, maar een basisplaats veroveren is voorlopig een zeer moeilijke taak.
 
Schop1989
 
0
2 september 2020 om 08:34
Fred was over het gehele seizoen de beste speler op het middenveld, de kartrekker. Ik vind ze niet stabiel ogen, meer een al gespeelde competitie uitspelen. Dit kan he, dat ik het pertinent met je oneens ben, geen probleem
 
MamiDemirci
 
0
4 september 2020 om 10:16
Schop1989: Daar sluit ik me bij aan, we kunnen het ook oneens zijn. :D
 
messino
 
2
1 september 2020 om 09:12
Ik snap de negativiteit over Matic niet zo. Een bewezen speler die gewoon heel degelijk voetbalt. In ieder geval geen speler die je moet vergelijken met Donny, totaal verschillende spelers met een hele andere rol voor het team. Donny heeft imo voldoende klasse om zich in de basis te spelen. Zoals gesuggereerd wordt kan dat denk ik ook met een vier mans middenveld.
 
Liefhebber1
 
0
1 september 2020 om 09:26
Ik zie van de Beek slagen bij United. Op de Europese velden zijn er weinig middenvelders met zoveel scorend vermogen. Ondanks dat Perez liever niet naar Matic kijkt, is zo'n speler essentieel binnen je elftal. Hij zorgt er namelijk voor dat jongens als Pogba, Fernandes en van de Beek aanvallend meer kunnen excelleren. Denk daarom ook dat Solksjaer aan hem vast blijft houden, getuige ook het bijtekenen. Als United Sancho en Upamecano nog vast weet te leggen, zie ik ze weer top 4 eindigen aankomend seizoen.
 
Sirius
 
2
1 september 2020 om 10:22
Is dat zo? Er zijn namelijk meer dan genoeg middenvelders die net zoveel scoren in een top competitie dan Van De Beek doet in de Eredivisie. Z'n concurrent bij United heeft nota bene een hoger rendement in de Premier League. Of hij zal slagen zal moeten blijken en Van De Beek is ook zeker een goede speler, maar al die argumenten als "er zijn weinig middenvelders met zoveel scorend vermogen" slaan echt kant noch wal.
 
Liefhebber1
 
1
1 september 2020 om 10:42
Doel je hiermee op Fernandes? Kanttekening is wel dat hij veelal uit dode spelmomenten scoort, wat uiteraard ook een kwaliteit is. Denk alleen dat van de Beek specifieke kwaliteiten heeft (scorend vermogen, loopvermogen, oog voor ruimte en multifunctionaliteit), waardoor hij erg bruikbaar is voor United. Misschien had ik het anders moeten formuleren. Laat ik het zo zeggen: er zijn weinig middenvelders die alle bovengenoemde kwaliteiten bezitten en het op Europees niveau hebben laten zien. Zeker gezien zijn leeftijd. Natuurlijk zal hij Fernandes of Pogba niet uit de basis spelen, maar denk dat hij genoeg speelminuten zal krijgen. Het is natuurlijk ook relatief wat je onder slagen verstaat. Mijn mening is iig dat hij de potentie heeft om te slagen.
 
$eN$aTioN
 
0
1 september 2020 om 21:51
Het zal mij niet verbazen als United met een 4-2-2-2 of 4-1-4-1 opstelling gaat spelen. Pogba & Fred, vd Beek & Fernandes ervoor en Martial & Rashford in de aanval en dan rouleren met Greenwood & Ighalo (weet niet wanneer zijn verhuur periode eindigd). En de andere opstelling Rashford/vd Beek/fernandes/greenwood met Pogba erachter of anders Fred en misschien dat Pogba vd Beek en Fernandes gaan rouleren? Ben erg benieuwd.