Peter Bosz kan rentree vergeten na akkoord bij Bundesliga-hekkensluiter
Dinsdag, 9 oktober 2018 om 13:00

Peter Bosz is de afgelopen dagen in beeld geweest bij VfB Stuttgart. Kicker meldt dinsdag namelijk dat de Bundesliga-hekkensluiter met de momenteel werkloze trainer heeft gesproken over de opvolging van Tayfun Korkut, die afgelopen weekend op straat werd gezet. De Nederlandse oefenmeester zal echter nog even moeten wachten op een kans om zich te revancheren op de Duitse velden, aangezien Markus Weinzierl is aangesteld als de nieuwe trainer van die Schwaben.

Bosz is geen onbekende in Duitsland, waar hij vorig jaar een klein halfjaar aan het roer stond bij Borussia Dortmund. Dat avontuur was echter maar van korte duur omdat die Borussen in december na een reeks tegenvallende resultaten besloten om afscheid te nemen van de trainer. Stuttgart zag dit echter niet als een onoverkomelijk obstakel en heeft in de afgelopen dagen contact gezocht met Bosz, die sinds zijn ontslag in het Signal Iduna Park nergens anders meer aan het werk is geweest.

Of Bosz interesse had in een dienstverband in Baden-Württemberg is niet duidelijk, maar hij zal nu hoe dan ook verder moeten kijken. De 43-jarige Weinzierl heeft dinsdagmiddag namelijk zijn krabbel gezet onder een tot medio 2020 doorlopend contract, waardoor Stuttgart zijn droomkandidaat binnen heeft. De voormalige coach van onder meer FC Augsburg en Schalke 04 was dit jaar namelijk al twee keer eerder in beeld bij de laagvlieger, dat hem toen nog niet wist te strikken.

In januari ketste een samenwerking op het laatste moment af, terwijl Stuttgart en Weinzierl afgelopen zomer er niet uit wisten te komen wat betreft de looptijd van het contract van de oefenmeester. Deze plooien zijn nu echter wel gladgestreken en voor Weinzierl ligt nu de opdracht om de nummer zeven van vorig jaar te behoeden voor degradatie. Stuttgart verzamelde tot nu toe vijf punten uit de eerste zeven duels van het seizoen en staat op doelsaldo op de laatste plek in de Bundesliga.

Meer nieuws
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
1
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
5
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
7
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
20
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Jeroen-AMF
 
5
9 oktober 2018 om 13:28
Lijkt me lastig voor Bosz om weer een nieuwe werkgever te vinden. Kan mij wel voorstellen dat je niet een te grote stap wil doen maar aan de andere kant heeft hij niet genoeg bewezen om bij de absolute top kandidaat te zijn. Had gewoon een heerlijk team kunnen trainen bij Ajax op dit moment.
 
SilentStrike
 
6
9 oktober 2018 om 14:18
Klopt maar zo is het altijd gokken als je ambitieus bent. Tuurlijk had hij een heerlijk Ajax team kunnen trainen maar wil je de top bereiken moet je dit soort risico's nemen. Jammer dat het niet heeft uitgepakt, maar hij had ook net zo goed nu koploper kunnen zijn in de BL en een nog heerlijker Dortmund team kunnen trainen.
 
Prologic
 
4
9 oktober 2018 om 13:34
Ben benieuwd wat er gaat gebeuren op het moment dat Bosz wel weer een club gaat trainen en wat er gaat gebeuren met het duo Kruzen en Bosz. Gezien Kruzen inmiddels assistent bondscoach is bij Jong Oranje.
 
Jenzz01
 
0
9 oktober 2018 om 15:01
Hij mag altijd de leiding overnemen bij Anderlecht indien Hein zijn koffers moet pakken. Speelde volledig volgens het Anderlecht Dna. Maar Belgie zal mss te min zijn voor hem.
 
Webo
 
1
9 oktober 2018 om 15:37
Mooi dat Weinzierl nu eindelijk van de loonlijst af is bij Schalke; hij werd immers nog doorbetaald na zijn ontslag. Ik vond hem bij een grote club als Schalke flink tegenvallen. Hij leek vaak geen idee te hebben hoe hij de selectie succesvol moest laten voetballen, met heel wat slappe wedstrijden en een 10e plaats tot gevolg. Het absolute dieptepunt was de wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax voor de El; de slechtste wedstrijd die ik Schalke tot op heden heb zien spelen. Misschien is hij meer een trainer voor clubs van het niveau Augsburg en nu dus Stuttgart.