Peter Bosz verlaat Ajax na één seizoen voor Borussia Dortmund
Dinsdag, 6 juni 2017 om 13:03

Het dienstverband van Peter Bosz bij Ajax blijft beperkt tot slechts één seizoen. Na een aantal dagen van aanhoudende geruchten heeft Borussia Dortmund dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekend gemaakt dat de trainer de opvolger wordt van de onlangs ontslagen Thomas Tuchel. Die Borussen maken naar verluidt een afkoopsom van zo'n drie miljoen euro over voor Bosz, die in Amsterdam nog een contract tot 2019 had en ook bij Dortmund voor twee jaar heeft getekend.

Bosz leek in eerste instantie niet uit te zijn op een vertrek, zo bleek uit zijn woorden na de met 0-2 verloren Europa League-finale tegen Manchester United: "Ik heb hier een driejarig contract getekend. Bij andere clubs liet ik vaak clausules in mijn contract opnemen. Dat heb ik bij Ajax niet gedaan. Dat zegt wel iets. Ik heb het bij Ajax prima naar mijn zin."

Assistent Hendrie Krüzen trekt samen met Bosz naar Dortmund.

De afgelopen dagen doken er echter steeds meer berichten op dat het niet zou boteren tussen Bosz en diens rechterhand Hendrie Krüzen, die eveneens naar Dortmund gaat, aan de ene kant en assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, keeperstrainer Carlo l'Ami en hersteltrainer Björn Rekelhof aan de andere kant. Nadat duidelijk werd dat Ajax zijn trainer niet ten koste van alles wilde behouden, trok Bosz zijn conclusies.

Voor Bosz wordt Borussia Dortmund, dat afgelopen seizoen afsloot met een derde plaats in de Bundesliga en winst van de DFB Pokal, zijn zevende club als hoofdtrainer. De 53-jarige voormalige middenvelder begon zijn loopbaan als coach bij AGOVV en werkte vervolgens bij De Graafschap, twee perioden bij Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv en Ajax. In zijn enige jaar in Amsterdam eindigde hij op één punt achterstand van kampioen Feyenoord op de tweede plaats in de Eredivisie.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
2
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
66
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (187)

 
ajaxf1
 
156
6 juni 2017 om 13:07
Jezus wat klote, succes Peter...
 
ElPhenomeno
 
52
6 juni 2017 om 13:09
Ach als je Roger Schmidt binnehaalt, ga je zelfs 2 stappen vooruit.
 
Tactic
 
17
6 juni 2017 om 13:13
Helaas gaat dat niet gebeuren natuurlijk
 
ElPhenomeno
 
133
6 juni 2017 om 13:17
Tjaa vraag jij het ze? Waarom doet Dortmund uberhaupt een trainer weg die de beker wint, de kwartfinale van de CL haalt, 3e wordt en al 2 jaar thuis ongeslagen is, plus beste statistieken ooit heeft als BVB coach qua puntengemiddelde? Snap jij het?
 
Marranier
 
33
6 juni 2017 om 13:21
Voor mij is dit weer Typisch het bewijs dat iedereen elkaar maar gewoon na zit te praten op vz/in de media.. die Schmidt is gewoon helemaal niks voor Ajax. Ik zeg niet dat jij iedereen napraat maar het wordt dus overduidelijk wel gedaan. In Duitsland neemt niemand Schmidt serieus anders had BVB hem wel aangesteld. Hij heeft gewoon bijna niets gepresteerd. Op basis van 2 hele goede wedstrijden tegen Ajax in de EL in 2014 zou hij nu aangesteld worden.. werkelijk waar belachelijk. Hij vloog er in die ronde erna ook gewoon uit tegen Basel.
 
Lekiam
 
11
6 juni 2017 om 13:23
Goeie vraag, ik denk niet dat Bosz het beter gaat doen. Je hebt in Duitsland nou eenmaal te kampen met Bayern Munchen die niet is in te halen. Dat ga je met Peter Bosz ook niet overbruggen.
 
SuperBuLi
 
10
6 juni 2017 om 13:38
Marranier mijn vraag aan jou nu is; hoeveel wedstrijden van Bayer heb je gezien?
 
Troy010
 
6
6 juni 2017 om 13:38
Ja ik snap het wel. Gezien die trainer met het gehele bestuur overhoop lag hebben ze hem laten gaan. Niet door zijn resultaten.
 
Koekoek!
 
2
6 juni 2017 om 13:53
ElPhenomeno ik vond Dortmund nogal wisselvallig dit seizoen. Tichel heeft het zeker niet slecht gedaan vergeet niet dat Dortmund nog steeds een geweldige selectie heeft ondanks het vertrek van veel sleutelspelers. Het was bij Dortmund gewoon tijd voor vers bloed en zij wilden voorkomen dat het volgend seizoen nog verder afzakt. Zie ook Luis Enrique bij Barcelona bijvoorbeeld, bij het derde seizoen zit het er niet meer in en dan is het verstandig om uit elkaar te gaan.
 
Airbags
 
4
6 juni 2017 om 13:59
@elphenomeno: Als we de media mogen geloven schijnt Tuchel een ontzettend goede coach te zijn, maar ook een hele vervelende man om mee samen te werken. Hij zou daardoor niet goed liggen bij zowel het bestuur als de spelersgroep en wordt onder andere beschuldigd van liegen in de media om zijn eigen hachje te redden. Als dat ook maar enigszins waar is, is het -ongeacht de schuldige in het conflict- natuurlijk beter om uit elkaar te gaan.
 
Djabber
 
4
6 juni 2017 om 14:01
Schmidt heeft een hele tijd ook heel leuk goed voetbal op de mat gelegd bij Leverkussen. Beetje kortzichtig om te zeggen dat deze beslissing puur op basis van twee wedstrijden genomen wordt.
 
mitchell172
 
1
6 juni 2017 om 14:05
Dat komt omdat er supporters niet tevreden waren met Tuchel. Hans-Joachim Watzke heeft 30 mei in een open brief verklaard dat de supporters niet zo zeer teleurgesteld waren over de geleverde prestaties, maar meer met de persoon Tuchel zelf; Er was geen verbondenheid zoals het bij Klopp wel was. Ze vonden niet dat Tuchel 1 van hen was en dat er in de directie ook een verstandshouding was met Tuchel. Voor hun stond de club dus ook op nummer 1.
 
JuventusPuglia
 
4
6 juni 2017 om 14:36
Je weet niet waar je het over hebt joh. Als Ajax Schmidt kan krijgen moeten ze god op hun blote knieeen bedanken. Met je doen alsof Schmidt een koekebakker is, Kom jij dan met een opvolger dan? Want jij weet blijkbaar beter dus
 
mv010
 
1
6 juni 2017 om 15:10
En dat is gebaseerd op?
 
Mr.Eko
 
1
6 juni 2017 om 15:42
Jij hebt hem persoonlijk gesproken?
 
Marranier
 
2
6 juni 2017 om 15:44
Ik moet natuurlijk bekennen dat ik niet alle wedstrijden van Bayer Leverkusen kijk maar ik kijk zeer regelmatig naar de Bundesliga (dus ook naar BL) en om nou te zeggen dat zijn statistieken zo goed waren bij Leverkusen gaat mij ook wat te ver.. Ga je nu mijn vraag beantwoorden? Mijn vraag is/was, als hij zo goed was, waarom stelt BVB hem dan niet aan?
 
123 bea 123
 
1
6 juni 2017 om 15:55
@ Phenomeno Nou, iedereen die de beoordelingen over Schmidt van het Bayer management kon lezen, weet, dat hij een heel moeilijke persoon was, richting spelers, bestuur maar ook tegenover scheidsrechters. Hoe vaak hebben ze hem naar de tribune gestuurd? zo iemand ga je zeker niet in dienst nemen. Waarom Tuchel moest gaan is nou voldoende behandeld, en iedereen met kennis van voetbal clubs weet dat het niet mogelijk was hem aan te houden.
 
123 bea 123
 
1
6 juni 2017 om 15:58
@ Marranier Misschien heb je interesse in mijn post hieronder. Daarbij komt nog dat moeilijke trainers sneller ontslagen worden als het succes uitblijft.
 
SpeedyAFC
 
0
6 juni 2017 om 19:51
Ik hoor de naam keizer rond zingen, dat is zes stappen achteruit.
 
joostfan
 
8
6 juni 2017 om 13:39
Dat lijkt misschien zo, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo uit te pakken. Of het huidige voetbal het resultaat van Bosz was of de ontwikkeling van de club gaan we de komende tijd ontdekken. Ajax is een aantal jaar geleden een bepaalde weg in gegaan met vastigheid in de directie, het technisch deel en ook in de staf van het eerste. Dat een trainer die daar vol invliegt dit niet kan veranderen is opzich juist een teken van een sterke visie. Of het verstandig is gaan we zien. De jeugdopleiding staat weer als een huis, er breken zeer goede jongens door en de selectie is al nagenoeg compleet. Ik denk dat dit de basis is voor de toekomst. Een trainer is een passant. Bosz was een goede match op het voetballende vlak. In de organisatie was het minder. We hebben dit jaar een glimp gezien van goed voetbal maar hebben er niets aan over gehouden. Ik denk dat er genoeg trainers zijn die deze ontwikkeling kunnen voortzetten.
 
XaviHernandez_
 
3
6 juni 2017 om 15:40
Je gooit een groot deel de prullenbak in. De tactiek die Ajax hanteerde paste goed bij de kwaliteiten van de spelers. Maar je zag dat de spelers bijna een half seizoen voor nodig hadden om op dit niveau te komen en eraan te wennen. Zonde.
 
W.S.
 
26
6 juni 2017 om 13:08
Nou, dat was het dan. Mooi halfjaar gezien. Benieuwd of er ooit echt duidelijkheid gaat ontstaan over het gerel achter de schermen. Peter, succes in Dortmund!
 
InkeMontana
 
52
6 juni 2017 om 13:12
Wordt net zoals bij Jonk, het woord van Bergkamp & co tegen dat van Bosz. Waarbij ze allebei hun eigen versie hebben. Maar duidelijk wordt wel steeds meer dat Bergkamp & co steeds botsen met de échte Cruijff adepten (jonk, Trustfull, Bosz) die zijn plannen nog rigoureuzer willen doorvoeren en niet zoveel hebben met dat gebabbel via 25 kanalen. Het is toch eigenlijk ook van de gekke dat Bosz naast Krüzen nog 4 assistenten hadden die allemaal even hoog in de pikorde staan? Meestal heb je één directe assistent en dan nog trainers die een linie voor hun rekening nemen, maar zich een stuk minder bemoeien met het gehele plaatje.
 
buitenspelval
 
5
6 juni 2017 om 13:35
@InkemontanaBergkamp en Cruijff waren samen vanaf dag één als initiators de drijvende krachten achter de vernieuwingen. Bergkamp heeft Jonk er later zelf bijgehaald. Cruijff zelf vond het onzin dat zijn naam prominent aan het plan van de denktank gelieerd werd, het was een concept dat volgens hem door de hele groep ontwikkeld werd. Maar hij begreep dat zijn naam extra zwaarte gaf. Bergkamp is en was net zo goed een Cruijff-adept. Net zoals Van der Sar, Overmars en De Boer zich graag aan delen van zijn ideeen spiegelden.De onenigheid ontstond pas toen het theoretische plan in de praktijk uitgevoerd moest worden en er een meningsverschil over de interpretatie ontstond. Wat Jonk betreft neigde zijn visie wellicht het meest met de inzichten van Cruijff, die ook alles op de schop wilde gooien in de organisatie enop de Toekomst. De totale revolutie.De groep met Bergkamp wilde de zaken die goed waren bewaren en de ideeen alleen implanteren waar nodig. Als een geleidelijk evolutie. Maar zowel Jonk als Bergkamp wilden de ideeen in de geest van Cruijjff als adepten op hun manier volgen.
 
Intellectueel
 
9
6 juni 2017 om 13:51
Waarom trok Cruijff zijn handen er dan vanaf toen Jonk buiten werd gewerkt?
 
Hansi
 
6
6 juni 2017 om 14:09
Maar duidelijk wordt wel steeds meer dat Bergkamp & co steeds botsen met de échte Cruijff adepten (jonk, Trustfull, Bosz) Als twee Feyenoorders en een Volendammer de enige mensen zijn die de Cruyff visie kunnen implementeren is het wel heel triest gesteld. Ik heb in elk geval vertrouwen in de echte Ajax mensen. Komt goed.
 
buitenspelval
 
0
6 juni 2017 om 14:11
Intellectueel, dat lijkt me toch logisch. Dat schreef ik toch ook al. Cruijff opteerde bij voorkeur een algehele afbraak van de opleiding en de organisatie van de club, waar Jonk dat ook zo zag.Bergkamp en het gros van Ajax wilden de dingen die goed waren behouden en wat rot was vernieuwen. Omdat de meerderheid van de club de totale rigoreuze ingrepen van Cruijff niet steunde, ze niet als een olifant door de porseleinkast wilde gaan waar Jonk al aan was begonnen, trok Cruijff daaruit zijn conclusies en trok zich terug.
 
buitenspelval
 
4
6 juni 2017 om 14:19
@hansi Overmars komt uit Epe, Van der Sar uit Voorhout, De Boer uit Grootebroek; alleen Bergkamp is echte Amsterdammer... En alle vier zijn ze echte Ajacieden. Wat wil je nou beweren? Verder zijn ze ook al jaren bezig de visie van Cruijff te implementeren, alleen met mate.
 
DeDonnie
 
1
6 juni 2017 om 15:15
@ buitenspelval. Kan je concrete voorbeelden geven waarvan Cruijff/jonk en overmars/bergkamp meningsverschillen hadden? Dat de een rigoreuzer te werk wilde gaan dan de ander geloof ik wel. Maar ik ben wel benieuwd wat nou echt concrete struikelblokken waren.
 
SpeedyAFC
 
0
6 juni 2017 om 19:52
Bergkamp zat geeneens op de bank dus waar heb je het over? Op de bank zat naast Bosz zijn eigen assistent Kruzen, de keeperstrainer en de heer Spijkerman, een keurige wat oudere man.
 
Gbeg
 
7
6 juni 2017 om 13:21
Dat gaat er nooit helemaal komen. Wat veel zorgelijker is, lijkt mij zo, is dat Bergkamp en co nu al meerdere personen uit de club hebben gewerkt. Wat gaat er gebeuren als er een nieuwe trainer wordt aangesteld die er zijn eigen ideeën op nahoudt welke niet geheel stroken met die van Bergkamp en co? Is Bergkamp en co nu effectief de baas over het eerste elftal ongeacht wie de trainer is?
 
Thamike
 
0
6 juni 2017 om 17:06
Cultuur en visie de beleid worden nu juist bewaakt. Trainer is een passant en mag nooit zijn eigen gang gaan. Dat was onderdeel van de revolutie. Peter heeft aangegeven op bepaalde punten zijn eigen gang te gaan en daar heeft men een conflict over gehad. Denk aan bv de rol van eigen jongens als Tete, Riedewald. Ik ben wel blij dat Ajax en zijn beleid sterker is dan een passant. Wat ik wel weer jammer vind is dat dit is gebeurt omdat ik Bosz zeker een goede trainer vind.
 
ajaxwastop
 
1
6 juni 2017 om 17:59
De op dit moment beste trainer voor onze club weggejaagd door 3 nobody's ( L' Ami, Spijkerman en Rekelhof ) en 1 verrader. Bergkamp wat heb ik me in jou vergist. Altijd was je een held but no more. Je bent de zwakste schakel en moet zo snel mogelijk Ajax verlaten. Je hebt ons berooft van de lijn Cruijff. Bosz had juist weer bluf, branie en passie voor het shirt teruggebracht iets waar wij supporters trots op waren en zijn. Bosz heeft Ajax mede weer een gezicht gegeven. Iets waar we jaren op zoek naar zijn geweest. Thanks but no thanks Bergkamp en t zogn technisch hart!
 
Clover
 
51
6 juni 2017 om 13:08
Jammer maarja. Bedankt Bergkamp! Succes Bosz! Ookal had ik je liever zien blijven en gaf je zelf aan te willen blijven. Door omstandigheden mocht het helaas niet zo zijn. Nu graag Keizer aanstellen!
 
arsen(e)al
 
8
6 juni 2017 om 13:25
Hoezo bedankt Bergkamp? Ik heb het gevoel dat dit groter word gemaakt dan het in werkelijkheid is. Lijkt me onwaarschijnlijk dat er onderling geen akkoord kon worden gesloten. Nee, ik ga er 'gewoon' vanuit dat dit een slap excuus is om na 1 seizoen een mooie stap te maken.
 
fcAjx
 
11
6 juni 2017 om 13:30
Deze directie moet zich gaan schamen voor de gang van zaken in de Arena. Het hele principe van het technisch hart deugt van geen kant. Je kunt geen 3/4 kapiteins op één schip hebben, zeker niet als één daarvan het onmogelijk maakt om samen te werken. Bergkamp heeft met iedereen die streeft naar vernieuwing aan de stok. Maar omdat hij deel uitmaakt van het technisch hart is hij onaanraakbaar. En wat doet Bergkamp als hij iemand niet mag? Hij creëert een onwerkbare situatie voor alle partijen. Jonk en Bosz hebben allebei goed werk geleverd, maar door Dhr. Bergkamp zijn zij naar buiten gestuurd, omdat meneer daar zelf te weinig vinger in de pap had. Wat heeft Bergkamp nou aantoonbaar gepresteerd in het technisch hart en als assistent? Met de informatie die de laatste dagen naar buiten is gekomen, begrijp ik de keuze van Bosz wel. Een mooi stap, als je in een onwerkbare situatie komt. Ik wens hem in ieder geval succes!.
 
Stefandefree
 
0
6 juni 2017 om 15:41
Dat interne gerommel is misschien een extra reden voor hem om ja te zeggen tegen Dortmund, maar ik ga er wel van uit dat hij dat sowieso wel gedaan zou hebben. Ik kan me vergissen, maar ik heb Bosz zich ook niet over de interne situatie uit horen spreken, dus hij gebruikt het ook niet als excuus.
 
Il-Capitano
 
8
6 juni 2017 om 13:08
Mooie stap voor hem. Succes Peter! Ben erg benieuwd wie Ajax nu gaat aanstellen.
 
kensjeemers
 
7
6 juni 2017 om 13:08
Ontzettend jammer voor Ajax, had nog veel goeds kunnen doen in Amsterdam.. Nu maar hopen dat er een soortgelijke trainer wordt aangesteld die de ingezette weg van Bosz wil blijven volgen.
 
Kerzoep
 
24
6 juni 2017 om 13:08
Een prachtige vervolgstap voor Bosz. Als hij het daar goed doet dan kan hij zomaar de stap maken naar de absolute top. Een mooie kans voor hem.
 
Ajaxbril
 
9
6 juni 2017 om 13:08
Dit bericht zat er natuurlijk aan te komen. Niet te weigeren aanbod voor Bosz natuurlijk. Hoe goed hij het ook had bij Ajax. Nu opzoek naar een nieuwe trainer, ben erg benieuwd waar Ajax mee aan komt zetten..
 
ElPhenomeno
 
24
6 juni 2017 om 13:08
Ik condoleer Dortmund en feliciteerd Ajax met het kampioenschap als ze Schmidt binnenhalen. Vind dit een onbegrijpelijke zet van Dortmund. Denk dat CL plaatsing volgend jaar lastig wordt.
 
madco123
 
8
6 juni 2017 om 13:11
Hoezo vind je het zo'n slechte zet als ik vragen mag?
 
A.Keita
 
63
6 juni 2017 om 13:13
Het is gewoon een gefrustreerde ajax supporter die elphenomeno. Post de laatste tijd alleen maar onzin. Nooit komt hij met sterke argumenten.
 
ElPhenomeno
 
10
6 juni 2017 om 13:15
Een topclub in Europa (top 8 van Europa) heeft een toptrainer nodig. En dan kom je met Bosz aanzetten. Een trainer die bij Heracles aardig gepresteerd heeft, bij Vitesse er vrij weinig uit heeft gehaald (had kampioen moeten worden met dat elftal van Bony) en bij Ajax ook geen prijzen heeft gepakt. Nee vind dat zon cv niet eens in de buurt mag komen om trainer te worden van Borussia Dortmund. Snap ook niet waarom ze niet gewoon voor een Duits talige coach gaan.
 
Toetertje
 
26
6 juni 2017 om 13:20
@elphenomeno Klopp en Tuchel hadden wel zo'n imposant cv? Niet dus.
 
mentalist
 
19
6 juni 2017 om 13:26
ElPhenomeno hahah Bosz had Bony helemaal niet bij Vitesse, jij bedoelt Rutten. Hoe je het wendt of keert is Bosz de meest succesvolle coach van de laatste 15 jaar. Voetbalt een mooi pressingsysteem wat bij Dortmund past en zal wat te bewijzen hebben.
 
mentalist
 
9
6 juni 2017 om 13:27
Toetertje, we hebben het over Borussia Dortmund, geen Real Madrid. Ook gewoon een opstapclub. Wordt een beetje overschat door Elphenomeno
 
Xemu
 
8
6 juni 2017 om 13:42
Bosz had Bony niet en bij spreekt vloeiend Duits
 
123 bea 123
 
0
6 juni 2017 om 16:01
@ Elphenomeno Zal leuk zijn als we van jou nog ervaren wie deze top trainers moeten zijn die ze kunnen halen.
 
Stefandefree
 
0
6 juni 2017 om 16:17
Een beetje kort door de bocht allemaal. Zoals hierboven al wordt aangegeven, Klopp en Tuchel hadden ook geen fantastische staat van dienst voordat ze naar Dortmund gingen. Gewoon 2 jonge coaches die een club als Mainz goed lieten voetballen. Daarnaast, het is echt belachelijk om te stellen dat Vitesse met Bony kampioen had moeten worden. Het is al zwaar overdreven om het als mogelijkheid te zien.
 
FeyCoev
 
24
6 juni 2017 om 13:13
Hoezo ben je zo negatief over Bosz. Is een man met een duidelijke visie op het spelletje en heeft bij Ajax getoond ook resultaat te kunnen boeken. Ik zie zeker kansen, omdat ik eigenlijk vind dat de visie van Bosz steeds meer tot zijn recht komt naarmate het materiaal beter wordt.
 
arsen(e)al
 
2
6 juni 2017 om 13:19
Echter heeft hij overal met een nieuwe selectie heel veel aanpassingsproblenen gehad. Vitesse elk jaar, en ook bij Ajax weer. Dan begint het pas te draaien aan het einde van het seizoen en moet je hopen dat je niet in alle competities al bent uitgeschakeld (waar het bij Ajax tegen Paok al bijna misging).
 
FeyCoev
 
10
6 juni 2017 om 13:27
Bij Vitesse gingen elk jaar alle spelers weg. Bij Ajax kreeg hij zowat na de transferdeadline pas een kwaliteitsimpuls op het middenveld met Ziyech en had hij geen spits en geen doelman. Ik vraag me dan ook af of hetgeen jij constateert zoveel te maken had met de aanpassingsproblemen van Bosz, of met steeds wisselende of incomplete selecties. Bij Dortmund staat er wat dat betreft al een team dat aan elkaar gewend is.
 
arsen(e)al
 
1
6 juni 2017 om 13:38
In Traore had hij in principe al tijdig een spits, en in Cillesen in het begin een doelman. Ajax was in dat opzicht echt niet heel veel meer veranderd dan Dortmund zal zijn komend seizoen. Ik verwacht bij een nieuw competitie minstens zoveel aanpassingsproblemen.
 
JuventusPuglia
 
0
6 juni 2017 om 14:39
Dat vind ik bij kleine clubs logischer, Bij Borussia Dortmund ken je alle spelers al omdat ze zo bekend zijn, Veel makkelijker meteen een opstelling te maken dan bij een club als Vitesse of Heracles waar je elk jaar een nieuwe selectie heb, Vooral Vitesse.
 
Mr.Eko
 
0
6 juni 2017 om 15:51
Wat voor aanpassingsproblemen? Het is toch vrij logisch dat spelers tijd nodig hebben om aan zijn manier van spelen te wennen? Dat gebeurt niet na 1 training he, het is geen fifa ofzo
 
NJfromVOL
 
4
6 juni 2017 om 13:35
Je loopt vanochtend nogal af te geven op Bosz en Schmidt op te hemelen. Bosz heeft het gewoon heel goed gedaan bij Ajax, zeker nadat hij het team naar zijn hand had gezet. Als hij dat volgend seizoen zou doortrekken, zou het wel eens een heel mooi seizoen voor Ajax kunnen worden, Een nieuwe trainer betekent nieuwe inzichten en weer wennen aan elkaar; dat vertaalt zich meestal in den beginne met minder goed voetbal en puntverlies. Jouw stelling (in een ander topic) dat Schmidt een garantie is voor landskampioenschap en goed voetbal is nogal een boude. Ik mnoet het allemaal nog zien en denk dat Ajax zichzelf in de vingers snijdt,
 
deevon
 
2
6 juni 2017 om 13:38
Die schmidt heeft anders wel dramatisch gepresteerd bij Leverkusen...
 
JuventusPuglia
 
1
6 juni 2017 om 14:40
Dramatisch? Alleen dit jaar ging niet goed maar dat ligt niet alleen aan hem. Voor de rest gewoon prima gepresteerd met te gekke wedstrijden en leuk voetbal. In Duitsland gebeuren wel gekkere dingen in de competitie.
 
Simpatico
 
4
6 juni 2017 om 14:03
Volledig met ElPhenomeno eens. Prima dat Bosz vertrokken is, goed gedaan dit seizoen, maar om nou te zeggen dat Dortmund een geweldige trainer heeft aangesteld. Tja, beetje kortzichtig beleid als je het mij vraagt. Maar vooral: we gaan het zien bij Ajax. Bosz maakt zijn keuze, ik geloof niet dat alleen Bergkamp hier verantwoordlijk voor is (zoveel gezeik van mensen hier) en als er al zoveel onvrede was, dan was het volgend jaar toch niet goedgekomen. Als we al zo gaan redeneren, levert dit misschien wel een kampioenschap op! ??
 
ajaxrkc33
 
13
6 juni 2017 om 13:09
Bosz bedankt voor het geweldige seizoen die je ons hebt gegeven. Jammer dat het zo heeft moeten lopen.
 
OnlyAjax!
 
9
6 juni 2017 om 13:09
Dag Bosz ik snap wel waarom je dit doet ,mooie club ,mooiere competitie ,meer geld maar toch is het jammer dat je praatjes over ons Aller Ajax gewoon geblaat in de lucht waren maar goed, schijnt ook niet helemaal te klikken met je collega`s dus ja is gewoon jammer ben een beetje in 2 strijd. Het gaat je goed...
 
Cytral
 
12
6 juni 2017 om 13:09
Vind het echt genaaid! Hoop stiekem dat hij flopt! Nu hopen op een goede vervanger die de lijn kan doortrekken bij Ajax..
 
atleticofc
 
26
6 juni 2017 om 13:21
Waarom genaaid? Omdat hij de zoveelste is die botst met Bergkamp en consorten? En dan krijgt hij een aanbieding van een van de mooiste clubs van Europa. Grootste stadion, fanatieke supporters, willen het zelfde soort voetbal spelen. Champions League gegarandeerd. Betere spelers, financieel gaat hij er op vooruit. Misschien moeten ze intern bij Ajax eens kijken of er in de kleedkamer een spiegel hangt, en daar dan voor gaan staan.
 
PSVerMaroc
 
10
6 juni 2017 om 13:27
Snap niet waarom je de schuld volledig bij Bosz neerlegt. Het is nu toch wel duidelijk dat de 'clubcultuurbewakers' Bergkamp en co. grootendeels schuldig zijn aan besluit van Bosz om te vertrekken. Schrijf een boze brief of mail na Bergkamp en Spijkerman voor schuldig zijn aan het laten vertrekken Bosz. Zelfs ik als PSV supporter vind het echt dood en doodzonde dat Bosz niet trainer is van top 3 club uit NL. Wat heeft hij in een jaar tijd alle critici, inclusief mij, de mond gesnoerd.
 
Cyberize7x
 
10
6 juni 2017 om 13:09
De kogel is door de kerk, succes in Duitsland Peter! Bedankt Bergkamp en co.
 
ajaxrkc33
 
2
6 juni 2017 om 13:11
Eindelijk een eind aan deze soap.
 
Walrammetje
 
2
6 juni 2017 om 13:13
Toch ben ik benieuwd wat zich allemaal binnenshuis afgespeeld heeft tussen Bosz en de assistenten.
 
ajaxrkc33
 
2
6 juni 2017 om 13:19
Dat zullen we nooit weten denk ik. Hopelijk wil de nieuwe trainer niet met Bergkamp samen werken.
 
OnlyAjax!
 
0
6 juni 2017 om 13:25
Nou nou je zegt zelf dat we nooit zullen weten wat er af heeft gespeeld binnenkamers,maar je hoopt wel dat de nieuwe trainer nooit met Bergkamp wil samenwerken? Beetje scheef niet waar... Bergkamp is mijn favoriete speler allertijden dus ik ben ook niet objectief maar ik hoop dat hij gewoon blijft en dat er iemand komt die wel met de staff kan samenwerken
 
NJfromVOL
 
3
6 juni 2017 om 13:40
Ik vond Bergkamp als speler ook geweldig, maar als teamspeler binnen een management team (technisch hart) en binnen een technische staf al meerdere malen door de mand gevallen. Communicatie is blijkbaar een dingetje bij Bergkamp. Als spitsen trainer blijkbaar (meer dan) bruikbaar, maar verder zou je hem niet met mensen om moeten laten gaan.
 
fbbekir
 
9
6 juni 2017 om 13:09
Bosz was gemaakt voor ajax, een perfecte match. Baal hier heel erg van, maar ajax heeft hetzelfde gedaan door hem bij tel aviv af te pakken. Dit een inderdaad een gouden kans, maar ik wist zeker dat hij heel succesvolle periode bij ajax zou meemaken wat ook erg goed op zijn cv zou staan. Succes bosz maar hier baal ik wel erg van helaas..
 
skila87
 
8
6 juni 2017 om 13:09
We kunnen voor de zoveelste keer weer opnieuw beginnen. Zullen altijd een doorgeef luik blijven.
 
Miccoli
 
2
6 juni 2017 om 13:38
Voor de zoveelste keer? Dit is de tweede keer? En persoonlijk denk ik dat het juist nu makkelijk instappen is voor de volgende trainer aangezien Bosz er wel een systeem in heeft geslepen. De nieuwe trainer hoeft niet net als Bosz het afbraak voetbal van voorheen te veranderen.
 
lausho
 
1
6 juni 2017 om 14:13
Dan ben je echt blind, Ajax zit met of zonder Bosz in een enorm opgaande lijn. De opleiding is beter, er wordt goed gescout, goed ingekocht (ook de trainer), goed verkocht, extra inkomsten vanuit sponsoring, financieel ziet het er solide uit, goed contractenbeleid dat zijn de voorwaarden voor succes. De trainer is niet voor niets een passant, exact om wat er nu gebeurd bij Ajax
 
fbbekir
 
0
6 juni 2017 om 14:42
Laten we hopen dat dit tete en riedewald kan overtuigen om te blijven, want vooral tete kan een hele belangrijke speler worden.
 
Alamo
 
19
6 juni 2017 om 13:09
Begin van het seizoen wilde iedereen hem weg hebben, dus die mensen hebben nu hun zin. Volgend jaar weer geen kampioen.
 
El Chicharito
 
0
6 juni 2017 om 21:34
Wie is iedereen? Naam en citaten?
 
 
1
6 juni 2017 om 13:09
Logisch dat hij hierheen nee tegen zegt. Een club met een fantastische achterban, goede jonge spelers en de financiën om ze te behouden. Ik gun hem alle succes. Voor Ajax is het zuur, a balt het misschien wel mee nu al die conflicten naar buiten komen. Een niet Ajacied wordt door het technisch hart volgens mij niet geaccepteerd. Ons kent ons en anders oprotten.
 
buitenspelval
 
0
6 juni 2017 om 13:19
Hmm, volgens mij als ik de berichtgeving volg, lagen de problemen vooral op de werkvloer in de werksfeer, in de technische staf en niet zozeer bij het technisch hart.
 
Ronzie
 
0
6 juni 2017 om 13:27
Maar 1 van de leden van de technische staf zit ook in het technische hart wat het voor Bosz natuurlijk onmogelijk maakt om de strijd te winnen. Ik vind het oprecht zonde dat hij nu al weggaat, het begon eindelijk weer leuk te worden bij Ajax.
 
NJfromVOL
 
2
6 juni 2017 om 13:42
Inderdaad vrij krom dat een assistent via deze constructie iets over zijn baas te vertellen heeft. Een bijzonder ongebruikelijk constructie en een bron voor conflicten als de andere leden van het Tecchnisch Hart te zwak zijn om weersttand te bieden.
 
buitenspelval
 
0
6 juni 2017 om 13:51
Het is zeker heel jammer dat Bosz vertrekt. Maar ik snap dat de vermeende eis van Bosz om de vier te ontheffen uit hun functie onmogelijk kon worden ingewilligd. Dat had zeker een breuk tussen Ajax als club en anderzijds de vier betekend. Vooral Bergkamp hoort bij de club. En Ook Spijkerman en l`Ami zijn ingeburgerde Ajacieden geworden. Bosz was na twee, drie jaar weer vertrokken sls de kans zich voordeed. Ik weet verder ik niet zozeer of Bosz de strijd niet had weten te winnen. Uberhaupt vraag ik me af waarom hij zo nadrukkelijk de strijd wilde aangaan met kopstukken binnen de organisatie. Samenwerking tot op een bepaalde hoogte leek me handiger en diplomatieker.Dat het technische hart bestaat uit verschillende disciplines met verschillende belangen geeft sowieso belangenverstrengeling. Ook Bosz zat als hoofdcoach in het technisch hart overigens.
 
buitenspelval
 
0
6 juni 2017 om 13:57
@NJfromVOLBergkamp heeft in het technisch hart op papier alleen een verbindende, intermediaire functie tussen de verschillende afdelingen, dus in principe heeft hij niet direct iets te vertellen over Bosz, die wederzijds eigenlijk niet directe baas van Bergkamp is. Bergkamp geeft individuele trainingen die naast de groepstraining van Bosz worden gegeven. Als individuele trainer behoort hij echter wel tot de technische staf, waar Bosz de leiding en eindverantwoording over had.
 
Stefandefree
 
0
6 juni 2017 om 16:23
Die problemen, in wat voor mate dan ook, zullen hem toch hoogstens het laatste zetje richting Dortmund hebben gegeven? Ik geloof eigenlijk niet dat Bosz Dortmund had afgewezen als Bergkamp iedere dag zijn rug had gemasseerd en lieve woordjes tegen hem had gezegd.
 
WWnation
 
3
6 juni 2017 om 13:10
Ontzettend jammer dat hij nu al gaat, had heel wat moois nog kunnen opbouwen, maar ik kan zijn keuze ook begrijpen. Als het botst met sommige mensen, maar ook als dit niet zo zou zijn snap ik zijn keuze. Zo vaak zal Borussia Dortmund niet langskomen en als Peter zijn style daar goed in krijgt is het ook genieten geblazen. Peter veel succes ! En desondanks bedankt voor het kort maar krachtige seizoen!
 
Henk-80
 
3
6 juni 2017 om 13:10
Als ik heel eerlijk ben vind ik het wel prima. Een mooie stap voor hem en Ajax vindt echt wel een trainer presteert. We moeten ook niet doen alsof Bosz heilig is.. met al die aankopen en geweldige jeugd had hij gewoon kampioen moeten worden.. Europa was fantastisch maar meerdere malen met de hakken over de sloot. Ik snap wel de botsing met oa Bergkamp. Als je ziet dat Tete, Bazoer en Riedewald geen vertrouwen krijgen geeft dat stof tot nadenken. Zeker voor een opleidingsclub als Ajax!
 
Tactic
 
0
6 juni 2017 om 13:19
Als ajax niet met de juiste trainer komt kunnen ze weer opnieuw beginnen komend seizoen. Volgens veel Ajacieden zijn ze daardoor geen kampioen geworden dit seizoen. Al ben ik het met dat laatste niet eens.
 
Dahin
 
3
6 juni 2017 om 13:21
Daar is Bosz toch de eindverantwoordelijke voor. Als hij geen vertrouwen ziet in sommige spelers dan is dat zijn goed recht en hebben een Bergkamp en consorten het daar maar mee te doen.
 
atleticofc
 
1
6 juni 2017 om 13:29
Daarnaast geeft hij De Ligt en Kluivert wel de kans en hebben van der Beek, de Jong en Nouri ook al een aantal keer minuten mogen maken. En Bazoer is geen opleiding natuurlijk. Die is gewoon gekocht net als Dolberg en Ziyech.
 
lausho
 
0
6 juni 2017 om 14:17
Eens, hij heeft mooi voetbal gespeeld, maar tactisch vond ik een onbenul eigenlijk, mede daarom geen prijzen. Hij kwam bij Ajax wel in een gespreid bedje en dat zou de volgende trainer nog meer komen, er is veel kwaliteit aanwezig en Bosz heeft de basis al gelegd qua type voetbal, nu nog iemand die ook een plan B heeft en er bepaalde zwakheden uit kan halen. Qua opleiding vind ik het geval van Cerny nog pijnlijker, dat is er een in de categorie Dolberg en krijgt nauwelijks kansen.
 
Jeroen84
 
12
6 juni 2017 om 13:10
Begin een heel sterk vermoeden te krijgen dat die Bergkamp nare trekjes heeft. Eerst met Jonk en nu met Bosz. Ik zou zeggen Arsenal sla je slag en succes
 
buitenspelval
 
3
6 juni 2017 om 13:24
Bosz had een conflict met zijn vier assistenten. Bergkamp deed enkel individuele trainingen. Hennie Spijkerman, keeperstrainer Carlo l’Ami en hersteltrainer Björn Rekelhof stonden dagelijks met Bosz op het veld. Bergkamp heeft de grootste naam, maar wie zegt het dat hij de grootste rol van de vier had in dit conflict?
 
Jeroen84
 
0
7 juni 2017 om 23:41
Daarom gaf ik al aan dat ik een vermoede heb. Niks is zeker omdat ik er niet bij ben. Mijn gevoel zit er niet vaak naast moet ik zeggen haha
 
Walrammetje
 
2
6 juni 2017 om 13:11
Jammer. Bedankt Peter en succes bij Dortmund!
 
 
7
6 juni 2017 om 13:11
Hele mooie stap naar een club met enorm veel potentieel en nog belangrijker geld. Logische keus. Met aantrekkelijk voetbal de aanval op Bayern openen en jouw naam is gemaakt in Europa
 
Limez
 
6
6 juni 2017 om 13:12
Willkommen Peter!!
 
ImparatorFT
 
5
6 juni 2017 om 13:12
Ik zie hem wel slagen bij Dortmund eerlijk gezegd. Meteen drukzetten op de tegenstander, zeer aanvallend voetballen: is in principe een speelstijl dat destijds onder Klopp zeer mooie successen behaalde. Ik wens hem het beste!
 
milans
 
6
6 juni 2017 om 13:12
Jammer, hou de Nederlandse trots hoog daar!
 
PecZwolle038
 
13
6 juni 2017 om 13:12
Peter , Ik ben niet boos maar teleurgesteld....
 
gloryUnited
 
1
6 juni 2017 om 14:35
Hoezo? Dat die niet Ron Jans is komen opvolgen?
 
FairPlay87
 
8
6 juni 2017 om 13:13
Typisch Ajax. Je krijgt op geen enkele front kans om te bouwen en dat willen ze ook niet. Als er geen interne heisa is, dan is het wel het wegloop en verkooppbeleid. Jammer voor de supporters, want die moeten alles maar blijven slikken. Nu zal er wel geroepen worden; niemand die m mist etc. Of wat een onzn dat ik uitkraam, maar ik ben sterk van mening dat Ajax een spelletje speelt Veel roepen van beleid dit en beleid dat; maar ieder die een beetje presteert mag gauw voor een duppie weg, zodat er winst gemaakt kan worden. Ajax is geen club, maar een commercieel bedrijf dat teert op het opleiden en verkopen van zoveel mogelijk spelers en op een sporadisch succesje, zodat presterende mensen snel weer weggekocht kunnen worden. Ajax heeft geen ambitie. Die willen niet naar de top; Die willen geld verdienen. Alleen dat ambitie praatje verkopen ze mooi aan media, sponsors en supporters. Mijn mening.
 
A Iniesta8
 
2
6 juni 2017 om 13:34
Ja precies dit dus. Waar is de wil om de top te halen als je je beste mensen voor elke bod de deur uit laat gaan? Allemaal neppe praatjes van Edwin van der Sar en Marc Overmars. Als zij zo graag Ajax naar de top willen helpen doen ze er alles aan om de besten te behouden en ze niet voor elk aantrekkelijk bod te verkopen. Als je groot wil worden moet je die aanbiedingen afslaan. Anders kom je nergens. Ze dwingen me echt om Fifa te smeken om Ajax een transferbod van 5-10 jaar te geven.
 
Wooshx
 
6
6 juni 2017 om 13:13
Ach.. als je zo speelt met je team Peter en het o zo belangrijke technisch hart steunt je niet dan kan geen enkele trainer slagen bij Ajax. Succes daar, bedankt voor het mooie seizoen.
 
everybodyblind
 
3
6 juni 2017 om 13:14
hup, nu snel schakelen. stunt van de decade... tuchel aanstellen.. anders, keizer of ten hag. mn derde optie zou zijn henk ten cate. peter bedankt. succes in dortmund.
 
Dahin
 
0
6 juni 2017 om 13:26
Misschien Advocaat wel voor een ton meer ??
 
JuventusPuglia
 
0
6 juni 2017 om 13:14
Ben zelf geen Ajax fan maar vind het wel jammer, Zie Bosz al een aantal jaren als echte Ajax coach, Afgelopen seizoen ging die dan eindelijk naar Ajax maar had nooit verwacht als je me een jaar geleden zij die is volgend jaar coach van Borussia Dortmund. Heb een Nederlandse coach de laatste jaren niet zo een snelle carrière zien maken als Bosz. Want laten we eerlijk zijn een Koeman etc hebben hun naam altijd mee gehad, Bosz heeft dit bereikt puur op kwaliteiten van zichzelf. Als Ajax seinde meteen Schmidt halen! Dan gaan we leuk voetbal blijven zien
 
D-F-J
 
0
6 juni 2017 om 13:37
Seinde? Maar idd hij maakt snel sprongen maar heeft ook te maken met zijn loyaliteit die er ongeveer nul is ivm de boer of cocu bijvoorbeeld. Waarom schmidt?
 
JuventusPuglia
 
0
6 juni 2017 om 14:05
Nou loyaliteit vind ik niet het juiste woord, Was redelijk lang bij Heracles en ook gewoon een normale tijd bij Vitesse, alleen Ajax dan 1 seizoen. Maar ik begrijp hem wel, Van die teams ineens de kans krijgen om naar Borussia Dortmund te gaan. Cocu en FDB zaten bij Ajax en PSV en die kregen ook geen aanbiedingen dus best logisch dat die wel "loyaal" waren. En Schmidt is een coach die de zelfde speelstyle als Bosz heeft, Was o.a coach van het Salzburg dat Ajax helemaal van de mat speelde o.a door die speelstyle die hij speelt
 
A.Keita
 
9
6 juni 2017 om 13:14
Hoppa daar gaan de plannen van Ajax. Zonder Bosz gaat het moeilijk worden om verder op te bouwen. Feyenoord wordt weer kampioen oleeee.
 
atleticofc
 
1
6 juni 2017 om 13:27
Ik ben bang dat Feyenoord een beetje psv van dit jaar gaat worden. Je ziet Feyenoord heel veel contracten verlengen, maar nu moet je eigenlijk door selecteren. Kuyt stopt, daarnaast zou ik van 2 a 3 spelers afscheid nemen, en in ieder geval proberen een versterking of 3 binnen te halen. Vers bloed houdt een groep hongerig en scherp. Precies wat er bij PSV aan ontbrak. Maar wie weet gebeurd het nog wel. Transfermarkt is nog nauwelijks op gang, en dan zit ik er toch gigantisch naast .
 
grasveld7
 
8
6 juni 2017 om 13:34
Haha zat het daar al zo dun in de broekjes, dat je als Feyenoorder blij bent dat Bosz weg is bij Ajax. In Amsterdam zullen ze met een nieuwe trainer komen, die een nieuwe visie heeft en met nieuwe spelers wil spelen, en nog tot het einde mee zal strijden in de competitie. Als Ajax deze selectie bij elkaar kan houden is Ajax ook zonder Bosz kampioenskandidaat nummer 1. Of ben ik nu zeker weer arrogant..
 
Stefandefree
 
1
6 juni 2017 om 16:35
Het is in ieder geval zo dat het lastig wordt om de door veel Ajacieden zo bejubelde ingezette lijn van Bosz voort te zetten. Dat kan dus zomaar weer een wat moeizame start van het seizoen betekenen. We hebben dit seizoen kunnen zien wat dat voor consequenties kan hebben aan het einde. Verder gaat Ajax deze selectie niet bij elkaar houden, net zo min als Feyenoord en Psv. Dus het is op zijn minst ongefundeerd, misschien ook wel arrogant.
 
grasveld7
 
0
6 juni 2017 om 18:49
Ajax moest ook vorig jaar vanaf 0 beginnen, en hebben de titel meerdere malen zelf weggegeven door op cruciale momenten puntverlies te lijden. Maar deden door het drukke schema in de EL als nog mee tot het de laatste speeldag. Dus je mag dan wel stellen dat Ajax zich opnieuw gaat mengen voor de titel, zoals dat elk jaar het geval is. Ag alles wat een ajacied uit vertrouwen roept is volgens andere arrogant. Als jij het roept noemen ze het strijd en passie, het is maar maar hoe je het bekijkt.
 
lausho
 
1
6 juni 2017 om 14:34
Mooi dat we die hoop gewoon helemaal aan gort kunnen spelen, we hebben immers dezelfde en zelfs nog extra (huntelaar) spelers. Plannen van Ajax zijn wel wat meer lange termijn en niet afhankelijk van een passant.
 
intelligenz
 
1
6 juni 2017 om 13:14
Voor het eerst sinds lange tijd weer ontzettend goede hoop op prijzen het aankomende seizoen. Een trainer die zijn speelstijl erin had geslepen en weinig spelers uit de as die zouden vertrekken. Hoe snel kan het allemaal veranderen door hoogstwaarschijnlijk haantjes gedrag van een aantal bepalende mensen. Het lijkt de politiek wel. Teleurstelling overheerst. Groter dan het mislopen van het kampioenschap en de winst in de EL. Succes Bosz en Overmars mag met een hele goede vervanger op de proppen komen om mij als supporter weer vertrouwen in de toekomst te geven.
 
Sulejmanii
 
10
6 juni 2017 om 13:15
Succes Peter, en bedankt voor de prachtige tweede seizoenshelft. Ondanks we geen prijzen hebben gehad, was ik onwijs trots. Ik hoop dat er ook een evaluatie plaats moet vinden in het TH, onmogelijk dat alles aan Bosz, Jonk en Trustfull heeft gelegen! En ookal was er niks aan de hand, dan had ik het nog begrepen. We moeten niet hypocriet gaat doen, een ieder die 3 of 4 keer meer verdienen gaat daarvoor! Over de potentie, top salaris, top stadion, top competitie, en geweldige sfeermakers (supporters) nog maar te zwijgen! Ook jammer dat Bosz verrot gescholden wordt, vooral op eigen fora van me cluppie. Ik vind dat Bosz good will toonde, toen hij Leverkusen afsloeg en ook nog Dortmund eerste instantie. De totale waarheid zal ergens in het midden liggen, ik zal Dortmund volgen. Het ga je goed Peter, en nu over tot de orde van de dag. Want we moeten zo snel mogelijk een capabele vervanger vinden....... ??
 
Miccoli
 
1
6 juni 2017 om 13:46
Ik denk hetzelfde inderdaad! Wij weten natuurlijk niet wat er precies zich heeft afgespeeld achter de deuren. Het kan ook zomaar zijn dat er veel is verzonnen om zo redenen achter het vertrek van Bosz te zoeken. Toch denk ik ook inderdaad dat de stap naar Dortmund op zich zelf al heel moeilijk is om af te wijzen. Het is een geweldig mooie club, prachtige competitie en natuurlijk een goed salaris. Mocht het echt zo zijn dat Spijkerman, L'ami, Bergkmap etc. voor het vertrek van Bosz waren omdat zij het niet eens met Bosz zijn beslissingen waren en omdat hij meer met Kruzen omging, dan moet het technische hart is goed gaan nadenken, want trainers als bijv. Schmidt en Tuchel (grote namen die circuleren) gaan het ook niet pikken als een Spijkerman meer inspraak wilt. Ik wens Bosz het beste toe en hoop dat hij gaat slagen, want het is tijd voor wat meer goede Nederlandse coaches. De oude garde (advocaat, Van Gaal en Hiddink) kunnen gewoon niet meer. Het is nu tijd voor Koeman en andere trainers.
 
Mexicanooo
 
1
6 juni 2017 om 13:15
Mooi dat een trainer die bij Heracles 'begon', nu de aansluiting lijkt te vinden met de top .
 
 
1
6 juni 2017 om 14:29
Heracles was "al" zijn derde club. Hij is begonnen bij Agovv waarmee hij landskampioen bij de amateurs werd
 
Mexicanooo
 
0
6 juni 2017 om 19:58
Daar heb je feitelijk gelijk in . Daarom staat er ook `begon`, haha. Na Agovv deed hij het niet al te best bij De Graafschap (zijn profdebuut, zeg maar). Toch waagde Heracles de gok en bood hem een nieuwe kans als trainer aan. Daar deed hij het zo goed (promoveren naar de Eredivisie) dat hij TD kon worden bij Feyenoord, waar hij ook geen succes werd (althans: de meeste mensen zijn negatief over zijn inkoopbeleid). Heracles zag het nogmaals in Bosz zitten en heeft hem de kans gegeven zich opnieuw in het trainersvak te manifesteren. Volgens mij is het gezien de geschiedenis gerechtvaardigd om te zeggen dat het bij ons `begon`, ja.
 
Savoyeh
 
4
6 juni 2017 om 13:17
Ik vind dit echt heel kl*te. Ik hoop dat hij mooie successen gaat boeken met Borussia. Jammer dat hij weg moest en wij nu achterblijven met die zeikwijven Bergkamp en Spijkerman.
 
ventieltrap
 
0
6 juni 2017 om 13:19
Het is best jammer dat hij weg gaat maar geen paniek, al zet je een aap voor deze selectie van Ajax dan worden ze nog kampioen komend seizoen. Als hij maar niet een aantal spelers naar Dortmund probeert te halen.
 
R0BINHO
 
2
6 juni 2017 om 13:19
Zeer teleurgesteld. Weet niet wie we in deze soap hadden moeten geloven maar kennelijk wilde Peter graag gaan anders was dit op tel ossen geweest. In mijn ogen alleen maar verliezers op dit moment. Ik vind Peter een lafaard vanwege zijn vroegtijdig vertrek, maar reken het TH en het bestuur aan dat zij hem niet hebben weten te overtuigen bij Ajax te blijven. Ik ben er voor nu even klaar mee, maar voor het vervolg stel alsjeblieft een trainer aan met een echte Ajax achtergrond waar je iets meer loyaliteit van kunt verwachten, en zet eens een duidelijk structuur neer in de organisatie zodat ieder zich met zijn eigen taken bemoeid!
 
Assenaar
 
0
6 juni 2017 om 13:20
hmm dan blijft hij ook nog wel even een trainer die geen prijzen pakt denk ik. Zonde voor Ajax, ga ik nu maar even vanuit maar wie weet wat er allemaal nog uit de kast komt qua rotzooi zoals je nu al begint te lezen, maar mooi voo rhem. Toch een stap hogerop.
 
Spandoek
 
0
6 juni 2017 om 13:47
Ach, volgens vele anderen zag het er allemaal goed uit maar was het nog maar afwachten hoe de selectie er bij zou staan na de zomer. Het is maar net wie je wil citeren om je punt te maken. Het kon inderdaad wel eens een exodus inluiden. Maar misschien ook niet. Dolberg kan bijvoorbeeld heel goed opschieten met Bergkamp, beiden wat introvert dus ik kan begrijpen waarom dat klikt. Wanneer bijvoorbeeld Keizer doorgeschoven wordt als trainer zullen veel jonge jongens onder hun vorige trainer gaan werken, dat kan ook positief zijn. We zullen het moeten afwachten. Ben zeer benieuwd hoe het lijstje bij Ajax er uit ziet wat betreft opvolgers, de geruchten zeggen Schmidt maar ik zie liever een Nederlandstalige trainer.
 
Bon Jovi
 
0
6 juni 2017 om 14:28
Ik weet niet of je met Nederlandstalig vooral op Nederlanders doelt, maar ik denk dat Hein Vanhaezebrouck wel een mooie optie is.
 
Spandoek
 
0
6 juni 2017 om 14:32
Dat had Frank de Boer ook niet, maar die werd in 5,5 jaar 4 keer kampioen. Dat is natuurlijk geen garantie dat het met Keizer ook lukt, maar zo geldt het omgekeerde ook niet. Als een seizoen met heel veel talent daar niets aan afdoet, dan geldt dat ook voor minder succesvolle seizoenen met teams met relatief weinig talent. Ik heb geen idee wie het zou kunnen worden. Van mij mag Louis het worden, graag zelfs. Pepijn Lijnders zou ik ook wel in het diepe durven gooien, als hij zou willen. Jans wilde volgens mij een sabbatical en Ten Hag heb ik niet zo hoog zitten als persoon. Norse man.
 
daveke
 
4
6 juni 2017 om 13:24
Hier ben ik als feyenoorder natuurlijk wel blij mee. Ajax kan weer opnieuw beginnen net nu het team ingespeeld is onder deze trainer vertrekt Bosz. Dat betekent weer wennen aan de nieuwe trainer die misschien toch weer iets anders speelt met puntenverlies tot gevolg.
 
daveke
 
2
6 juni 2017 om 13:24
Hier ben ik als feyenoorder natuurlijk wel blij mee. Ajax kan weer opnieuw beginnen net nu het team ingespeeld is onder deze trainer vertrekt Bosz. Dat betekent weer wennen aan de nieuwe trainer die misschien toch weer iets anders speelt met puntenverlies tot gevolg.
 
marvinvoetbal
 
0
6 juni 2017 om 13:25
Hele mooie stap had nooit verwacht aan het begin van het seizoen dat ie zon stap aan kan
 
Weerniet
 
0
6 juni 2017 om 13:25
Als Ajax de ingeslagen weg wil blijven volgen dan zal het een trainer moeten aanstellen die net als Bosz aanvallend voetbal wil spelen. Ik denk dan aan Jaap Stam, Roger Schmidt of misschien toch John van den Brom. En niet te vergeten Bergkamp, L'Ami en Spijkerman als de sodemieter op straat zetten. Vooral Bergkamp zorgt voor problemen dus ik zou er ook mee kunnen leven als hij alleen op straat wordt gezet.
 
atleticofc
 
0
6 juni 2017 om 13:32
Ik vind van de Brom toch een stuk behoudender dan het soort voetbal dat Ajax wilt spelen. Brom vind ik meer in de lijn Frank de Boer. Jaap Stam ken ik als trainer niet genoeg om over te oordelen.
 
Shepherd
 
1
6 juni 2017 om 13:27
En zo wierp de Fluwelen Revolutie zichzelf omver...
 
herlev
 
1
6 juni 2017 om 13:27
Mooi, zijn we daar ook van verlost. Is nooit mijn favoriete trainer geweest. Snel een nieuwe trainer en op naar het nieuwe seizoen
 
Lekiam
 
1
6 juni 2017 om 13:27
Ben benieuwd of er wel echt een "rel" was intern. Of is het niet gewoon zo dat Bosz naar een club kon in een grotere competitie, met meer budget en veel meer salaris.
 
spieplaats
 
1
6 juni 2017 om 13:27
Vindt het jammer dat Bosz dit besluit neemt Je bouwt een team en verlaat het vervolgens. Triest.
 
Dahin
 
0
6 juni 2017 om 13:29
Benieuwd welke speler(s) hij gaat meenemen naar BvB. Dat is wat er meestal gebeurd.
 
A Iniesta8
 
1
6 juni 2017 om 13:29
Hoe de fk gaan we ooit opbouwen dan als iedereen elk jaar vertrekt? Spelen we Europese en Nederlandse teams van de kaart, vertrekt iedereen een paar maanden later. Vergeet het maar, Ajax gaat nooit groot worden zo. Deze spelers, trainers, talenten zullen nooit blijven als Ajax maar aan dat miezerige salarisplafond blijft vasthouden zoals deze man. Nu gaan die andere talenten sowieso weg. Wat zullen die wel niet denken. Bosz ruikt geld en zegt Amsterdam gedag. Waarom zouden zij dan blijven. Laat Ajax maar midden in een ontwikkelingsfase achter. Bedankt man. Het gaat je goed daarzo. Hoop op een Frank de Boer scenario voor je. Elk jaar vertrekken er spelers, gaan we sportief erop achteruit en moeten we weer opnieuw beginnen. Ja top plan. We zijn net een satelliet club voor de Europese topclubs geworden. Die komen gewoon hier bij ons hun toptalenten halen. Lekker hoor. Heerlijk voor Ajax als iedereen elke zomer vertrekt.
 
atleticofc
 
6
6 juni 2017 om 13:39
Wie is er van de kaart gevoetbald dan? Ze hebben in de nationale competitie zowel PSV als Feyenoord niet van de kaart gespeeld, internationaal hebben ze in de thuiswedstrijden tegen Schalke en Lyon geweldig gespeeld, maar verder......
 
A Iniesta8
 
3
6 juni 2017 om 13:49
Feyenoord, AZ, Heerenveen weggespeeld. Schalke, Kopenhagen en Lyon kapot gemaakt In de tweede seizoenshelft had Ajax van de 17 wedstrijden er 1 verloren en 2 gelijk gespeeld en de rest allemaal gewonnen (met perfect Ajax voetbal). Die ene verliespartij tegen PSV had PSV te danken aan Ajax drukke programma anders hadden zij ook voetballes gekregen en hadden we Feyenoord allang ingehaald want zoveel stelden beide niet voor.
 
atleticofc
 
2
6 juni 2017 om 13:56
Ajax heeft ook heel veel matige wedstrijden gevoetbald. Ook na de winterstop. De goede wedstrijden van ajax zijn op twee handen te tellen. Maar doe maar lekker positief. Val je des te harder volgend seizoen.
 
A Iniesta8
 
0
6 juni 2017 om 14:08
- Val je des te harder volgend seizoen - Makkelijk praten nu Ajax uit elkaar gaat vallen toch? Ik zou je willen horen piepen wanneer dit Ajax compleet was gebleven want dan waren we fluitend kampioen geworden want nu is een matig seizoen bijna onvermijdelijk nu Bosz het startschot heeft gegeven van de leegloop van Ajax. Bagatelliseer Ajax' succes afgelopen seizoen maar want dat maakt het nog smakelijker. Het gebeurt natuurlijk elk jaar dat je met een jong en onervaren team met een zeer beperkt budget een Europese finale haalt en tot op de laatste speeldag mee doet om de landstitel met geweldig aanvallend voetbal. Maar dit zijn maar makkelijke successen toch. Een Feyenoord of PSV had dit zo kunnen doen.
 
Stefandefree
 
1
6 juni 2017 om 16:43
Ja precies. Ondanks alles was Ajax gewoon de allerbeste. Zoals altijd eigenlijk. Het is een godswonder dat er überhaupt punten zijn verloren door Ajax dit jaar. Des te frustrerender is het feit dat dat dat allemaal gebeurde door externe factoren die puur en alleen voor de godenzonen negatieve invloed hadden.
 
lausho
 
0
6 juni 2017 om 14:19
Goh... dat is al jaren de realiteit en Ajax dealt daar uitstekend mee, ja de trainer is weggekocht, maar juist daarom is zijn positie een passanten positie. Ajax heeft het goed voor elkaar, veel geld, goede aankopen, goede scouting en een goede opleiding daarmee kunnen we veel opvangen en doorbouwen.
 
A Iniesta8
 
0
6 juni 2017 om 14:36
Dat doet Ajax al bijna 7 jaar sinds De Boer is aangetrokken en wat heeft Ajax bereikt op een hoger banksaldo na? Je boekt sportief totaal geen progressie. Je bevindt je gewoon in een cirkel; talenten scouten, opleiden, doorlaten breken en daarna voor een mooie prijs door te verkopen en daarna weer opnieuw gaan scouten. Hier zit sportief totaal geen vooruitgang in. Ja leuk, je banksaldo gaat wel keihard omhoog, maar het is nog altijd maar de vraag of je de groepsfase van de CL haalt of uberhaupt elk jaar de titel pakt. Dus wat is belangrijker, geld of sportief succes? En mocht je deze huidige talenten allemaal verkopen dan kan je volgend jaar opnieuw beginnen met het opbouwen van een elftal en kom je weer in de cirkel terecht waar ik het net over had. En dan blijft dit seizoen maar een incident terwijl ik wil dat dit structureel wordt. En het wordt alleen structureel als Ajax deze spelers weet te behouden. Er is geen andere optie.
 
XaviKoning
 
3
6 juni 2017 om 13:33
Jammer... heel jammer! Maar ik gun het hem wel. Dortmund is in mijn ogen één van de mooiste clubs van de wereld. Gigantische achterban, zeer grote talenten, prachtig stadion... wat wil je nog meer? Wel heel benieuwd wie het over gaat nemen...
 
goodold11
 
1
6 juni 2017 om 13:36
Zelf ben ik er nog niet rouwig om. Er moet nu wel een voor Ajax Europese topper binnengehaald worden zodat de basis uitgebouwd kan worden. Namen als Roger Schmidt, Van Gaal, Olsen, Tuchel zijn gegadigden. De laatste vertelde onlangs op een Knvb bijeenkomst dat hij gecharmeerd was van het Nederlandse voetbal. Dat men openlijk en creatief kunt zijn, iets wat in Duitsland absoluut niet kan. Over Ajax sprak hij het volgende: Passievol voetbal, offensief ingesteld, met een elegante nummer 9, waar anderen met werkers in de spits spelen. Ik verwacht buitenspelers met snelheid, in plaats van alleen pure middenvelders wijd op de flanken. Een nummer 10 met een steekpass, terwijl anderen met allemaal box-to-box-middenvelders spelen. Mocht hij het worden is dit geen slechte deal. Deze man is gratis op te halen, geef hem een bonusregeling of tekengeld en Ajax kan domineren de komende jaren.
 
atleticofc
 
0
6 juni 2017 om 13:41
En daarom zie ik Tuchel ook graag bij Ajax.
 
goodold11
 
0
6 juni 2017 om 13:54
De 4-1-4-1 systeem die hij hanteerde bij BVB is een verkapte 4-3-3 systeem. Tuchel zag in dat hij in Duitsland en Europa wat behoudender moest spelen. Iets wat Bosz niet deed tegen Man U en zeer eigenhandig de finale om zeep hielp. Eigenlijk ook teveel na zeperds bij Groningen, Excelsior en Psv. Met name bij PSV dat hij doodleuk nagenoeg dezelfde spelers opstelde. Zelf wilde hij de staf eruit knikkeren, maar van vriendjespolitiek was hij ook niet vies van (traore)/ Mooie tijden die Bosz Ajax bezorgde, maar ook genoeg ergernissen.
 
Bon Jovi
 
0
6 juni 2017 om 14:30
Is Tuchel financieel haalbaar voor Ajax? Ik heb geen weet van wat de gemiddelde Ajax coach in het verleden kreeg maar ik vermoed dat zelfs een serieuze financiële inspanning onvoldoende is.
 
atleticofc
 
0
6 juni 2017 om 14:35
Financieel zou het toch geen probleem mogen zijn eigenlijk, met het vermogen dat Ajax op de bank heeft staan (volgens zeggen dan he).
 
goodold11
 
1
6 juni 2017 om 15:08
Ontslagvergoeding van Tuchel met nog 1 seizoen was 2,9 miljoen. Salarisplafond voor de hoofdtrainer bij Ajax is 1 mln. Bij Maccabi verdiende hij 4 ton. Naar verluid verdiende Bosz rond de 8 ton bij Ajax ( dat kan ik niet bevestigen). Het is niet realistisch om te denken dat Tuchel te paaien is met een mindere salaris. Aan de andere kant heeft Tuchel een smak geld gekregen zonder ervoor te werken en Ajax heeft juist een afkoopsom ontvangen. Een beetje herinvestering van Amsterdamse kant zou het gemor enigszins doen afnemen en je hebt een topper in huis.
 
NLPaddington
 
2
6 juni 2017 om 13:41
wat een geneuzel hier , ik ben er niet rouwig om dat professor bosz weg is. Heeft ajax de titel gekost om telkens maar vast te houden aan zn lieverdje traore en veltman. Ik denk iemand die echt het ajax spelletje snapt is Erik ten hag. Leuk voetbal en zonder arrogantie. Misch troupee dan menemen zodat ajax geen rback meer hoeft te zoeken . Iedereen geeft maar af op bergkamp , maar ik denk dat die meer waarde heeft dan dat iedereen denkt .
 
RickWolfs
 
0
6 juni 2017 om 14:26
Helemaal gelijk betreft Bosz als je kijkt naar de mogelijkheden die hij betreft selectie versterkingen kreeg.. dan is ie in mijn ogen geflopt bij Ajax!
 
grasveld7
 
0
6 juni 2017 om 13:42
Zeer balen dit! Ik snap het ook wel, de mooiste club van Duitsland (mijn mening), grote aanhang, groot transfer budget en het is tegenover Ajax een stap omhoog. Deze kans ga je misschien niet meer krijgen, en als Bergkamp weer met zand moet gaan gooien is de keuze natuurlijk ook zo gemaakt (mits het waar is wat ze schrijven). Ben dan ook benieuwd wie Ajax deze week gaat aanstellen als nieuwe trainer. Laat Keizer of Ten Hag het maar doen. Misschien dan geen CL aankomend seizoen, maar voor de titel strijd Ajax altijd. Als ze de selectie bij elkaar kunnen houden zie ik Ajax nog steeds als torenhoog favoriet.
 
jeremymening
 
0
6 juni 2017 om 13:44
Het leven is hard! En zo gaat het nu eenmaal, Succes Peter!
 
phylum
 
0
6 juni 2017 om 13:47
Er moet me wel van het hart dat ik me verbaas over alle berichten op twitter en andere social media mbt de rol van Bergkamp. #bergkampout en weet ik het, terwijl iedereen weet dat elke (nederlandse) trainer weggaat als een club als BvD aanklopt. Binnen elke organisatie zijn er discussies en wil iedereen zijn stempel drukken, maar om gelijk weer iemand aan te wijzen als de boeman.... Bergkamp zal ongetwijfeld niet reageren en verstandig de media vermijden. trainers komen en gaan en de frustratie zit hem waarschijnlijk in de hoop op betere tijden, waarbij een deel van die hoop richting Dortmund verhuist.
 
Branquinho
 
0
6 juni 2017 om 13:51
Enigste speler van Ajax die hij mee kan nemen en ook echt een basisplaats kan krijgen is Onana en Sanchez. Dortmund heeft betere spelers dan Ziyech, Dolberg of een Klaassen. Ben toch benieuwd naar zijn prestaties die hij met Dortmund gaat behalen. Want die hebben een hele goede talentvolle elftal.
 
rsetcb
 
0
6 juni 2017 om 14:05
Snap hier echt niets van. Eerst al die heisa om de Cruyff-visie terug te halen. En in een paar jaar tijd wordt dat helemaal teniet gedaan. Eerst Jonk weg en nu Bosz weg. Kregen we eindelijk weer wat de supporters wilden en dan gaan ze weer lopen rommelen.
 
NoWay
 
1
6 juni 2017 om 14:10
Balen dit....voor de mensen die meer willen weten, op Reddit heb je een goede inhoudelijke discussie over dit onderwerp, al blijft het speculatie!
 
jbjmb
 
1
6 juni 2017 om 14:12
Peter is mi een van de beste trainers die we hebben. Alleen jammer dat hij zo job hopt. zijn speelstijl duurt even voordat dit allemaal staat, en op dat moment dat alles lijkt et gaan lopen vertrekt hij weer.
 
RickWolfs
 
1
6 juni 2017 om 14:18
Petertje toch, zoveel vertrouwen in zichzelf. Als ik naar zijn carrière kijk, zie ik geen top prestaties en ook geen kenmerken van een toptrainer. Ben bang dat ie al in ze eerste halfjaar keihard flopt, en dat blijkt dat de prestaties van Ajax uit de spelers selectie kwam en niet uit Bosz, bij Ajax heerst de visie van aanvallend dominant voetbal. Dat heeft hij niet in Amsterdam uitgevonden heeft.. ik vertrouw op Overmars. Die had waarschijnlijk meer verwacht van afgelopen seizoen.. en heeft Petertje te licht bevonden. Hij wilde namelijk zelf nog graag blijven.. petertje toch..
 
PeetJessicaClaaus
 
0
6 juni 2017 om 14:20
Bosz gaat het goed doen in Duitsland,zou m wel eens willen zien als bondscoach van oranje,denk dat het met zijn speel stijl en een bredere keuze in spelers een uitstekende bondscoach zou zijn,dus zou ook met het materiaal meer er uit halen bij Dortmund als dat hij bij Ajax gedaan heeft! Bosz is niet mijn favoriete trainer maar het spelletje snapt hij heel goed! Ik ben geen Ajax suporter,gewoon een leek die van voetbal houd!
 
RickWolfs
 
0
6 juni 2017 om 14:23
Volgens Overmars heeft ie te weinig uit de selectie van Ajax gehaald. En terecht! Prijzen willen we, de beste zijn.. Bosz gaat keihard floppen in Dortmund. Vertrouw op de Ajax directie.. zij zijn onderweg naar de top en daar past een seizoen zonder prijzen niet tussen.
 
akkie
 
0
6 juni 2017 om 14:34
Ongelofelijk jammer dit! Eindelijk na jaren weer genoten van prachtig, dominant voetbal..... Het behalen van prijzen was een kwestie van tijd. En dan moeten er blijkbaar weer persoonlijke conflicten aan te pas komen om dit abrupt te stoppen. Er moeten zich een paar mensen heel erg diep gaan schamen!
 
hendrie
 
0
6 juni 2017 om 14:51
Is het van Borussia Dortmund ook niet een tikkeltje opportunistisch om een trainer op basis van één redelijk jaar in de top (zonder prijzen) en wat redelijke prestaties in de marge direct naar de club te halen?
 
Etcheverry
 
0
6 juni 2017 om 14:51
Ten Hag lijkt mij de ideale opvolger, speelt ook leuk en aantrekkelijk voetbal.
 
 
0
6 juni 2017 om 15:01
Bedankt voor een fantastisch half seizoen Peter Bosz. Jammer dat je niet kan/mag/wilt blijven! De echte reden zullen we wel nooit te weten komen maar baal er ontzettend van. Zag een mooi toekomstperspectief de komende jaren met een aanvallende coach, zeer talentvolle spelersgroep, en een goede directie daarachter die dit had mogelijk gemaakt. Nu moeten we maar weer afwachten wat een nieuwe trainer doet, of spelers willen blijven en hoe er gespeeld gaat worden komend seizoen! Echt heel erg treurig voor alle Ajacieden dat dit zo gelopen is!
 
derbyan
 
0
6 juni 2017 om 15:32
Tja was te verwachten, deze man is niet trouw aan een club. Halverwege seizoen vertrokken bij Vitesse, half jaartje in Israel. Als Barcelona in de winterstop zich meld is hij weer weg bij Dormund! Dag geldwolf!!
 
SietzeAFC
 
0
6 juni 2017 om 15:40
Jammer dat hij al na een seizoen vertrekt. Aan de andere kant snap ik dat Dortmund een kans die misschien maar een keer voorbij gaat komen voor hem. En daarnaast is het maar afwachten wat er waar is van de roddels over de werksfeer in de technische staf. Ik vind het ook heel knap en jammer dat mensen daarover al heel snel en makkelijk conclusies trekken over hoe bepaalde mensen hebben gehandeld. Nu op zoek naar een geschikte opvolger die de ingezette lijn kan doortrekken.
 
Geniaal84
 
0
6 juni 2017 om 15:54
Ik zou gaan voor Ronald de Boer en Ten Hag, gelijkwaardig samen, omdat ik denk dat Ten Hag naar buiten uit onder druk het niet lang gaat houden. Ronald zal dan de pers op zich moeten nemen en Ten Hag de echte trainer. Het wordt niet vaak gedaan op die manier, omdat dan de credits vaak niet naar Ten Hag gaan, Maar dit moet je duidelijk met de media communiceren. Ik vind eigenlijk ook wel dat Ten Hag, iets aan zijn taal mag doen. Er zijn genoeg mensen die hun taal aanpassen aan hun werk.
 
Bassie1967
 
0
6 juni 2017 om 15:54
Jammer dat hij vertrekt. Ik heb het afgelopen seizoen echt genoten van Ajax. Niet alle wedstrijden maar toch wel veel wedstrijden als je dit vergelijkt met de 5 jaar onder Frank de Boer. En wat er nu waar is van de strijd die er zou zijn in de technische staf dat is afwachten. Het kan zijn maar of dit daadwerkelijk de reden is. Daarbij blijf ik van mening dat Ajax op de goede weg is. Talent zal zich niet verloochenen en Ajax heeft op dit moment in de jeugd erg veel echt talent. Jongens die technisch voldoende bagage hebben om op een hoog niveau te voetballen. Wie er dan voor staat is om het even. Als de volgende trainer maar wel gedurfd blijft voetballen zoals Peter Bosz dat verlangde
 
Dani17
 
0
6 juni 2017 om 17:54
Als Feyenoorder ben ik hier niet rouwig om. Ondanks dat wij dit seizoen kampioen zijn geworden, Was Ajax voor mij de voornaamste kandidaat om komend seizoen de titel te pakken. Dat is nu niet meer het geval. Als schmid komt zou het nog wel kunnen, Maar hoe dan ook zal er weer een nieuwe start moeten worden gemaakt en daar horen misstappen bij. Het seizoen eindigt toch wel in lichte mineur voor Ajax kan je stellen.