Pierre snoert V/d Vaart met één zin de mond in 'wijf van Almere'-discussie
Maandag, 11 maart 2024 om 12:29

Rafael van der Vaart vindt het verdedigbaar hoe Maurice Steijn afgelopen maandag over Annemieke Zijerveld sprak. Steijn was toen te gast bij Rondo, waar hij de clubpsychologe van Almere City FC 'dat wijf van Almere' noemde. Van der Vaart kan dat begrijpen, gezien de uitlatingen die Zijerveld in oktober over Steijn deed. De rest van de Studio Voetbal-tafel gaat tegen Van der Vaart in.

Het onderwerp komt op tafel wanneer de casus 'Steijn en sc Heerenveen' wordt besproken. De oefenmeester voerde afgelopen week gesprekken met de Friezen over een eventueel dienstverband vanaf komend seizoen.

Als het aan Jeroen Stekelenburg had gelegen, had Heerenveen de gesprekken echter gecanceld. "Ik vind dat Ferry de Haan (algemeen directeur van de Friezen, red.) die afspraak af had moeten bellen als hij maandag de tv had aangezet. Ik zou op zo'n korte termijn niet met iemand gaan praten over een functie binnen een club", aldus de NOS-journalist.

Steijn noemde Zijerveld 'dat wijf van Almere' toen bij Rondo haar uitlatingen van oktober jl. werden besproken. Zijerveld beschuldigde de toenmalige Ajax-trainer destijds van zwak leiderschap in een interview op Radio 1. Stekelenburg noemt Steijns woorden 'ordinair en onbeschoft'. Van der Vaart springt in de bres voor Steijn.

"Als iemand - 'een vrouw' zeg ik dan maar - over jou praat alsof je er geen reet van kan", begint Van der Vaart, "mogen we toch eerlijk zijn? We zijn toch allemaal mens, of niet?" Stekelenburg: "Dat mag je denken, maar dat zeg je toch niet op nationale tv?"

De journalist vervolgt: "Het is niet dat hij in het nauw gedreven werd of dat het eruit floepte. Hij zat in een warm bad en dan zegt hij zoiets. Dan mag ik toch vinden dat je af bent?" Van der Vaart komt zijn tafelgenoot iets tegemoet. "Hij had beter 'vrouw' kunnen zeggen, dat ben ik met je eens. Maar ik zie jou ook vaak genoeg interviews met spelers doen waarvan ik denk: je had beter thuis kunnen blijven."

Het publiek ontsteekt in gelach, vermoedend dat Van der Vaart naar Stekelenburg sneert. De oud-middenvelder doelt echter op de spelers. "Die zeggen vaak weinig, en nu zegt er eens iemand wat..." Dan besluit Pierre van Hooijdonk zijn mond open te doen. "Je kan toch niet zeggen dat 'wijf' hetzelfde is als 'vrouw?'", aldus de oud-spits.

Snel daarna wordt de discussie in de kiem gesmoord. Van Hooijdonk kwam in augustus nog in opspraak na een beschuldiging aan Steijns adres. Toen betichtte de oud-spits Steijn van 'duistere dealtjes' vlak na diens begin bij Ajax. Van Hooijdonk schoof daarna een tijdje niet meer aan als analist en laat zich nog zo min mogelijk uit over Steijn.

Meer nieuws
   
07:45
07:45
'Oud-Ajacied Babangida zwaargewond na auto-ongeluk; broer overleden'
0
   
07:18
07:18
Profdarter Huybrechts krijgt klappen en breekt schouder na Belgische bekerfinale
4
   
06:56
06:56
De Telegraaf noemt redenen waarom Ajax-deal Potter klapte; Ten Hag weer in beeld
22
   
23:55
23:55
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
28
   
23:54
23:54
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (48)

 
djurovski.m
 
44
11 maart 2024 om 12:33
Ik heb toch t gevoel dat Rafael Steijn nog steeds beschermt, ik snap t wel, Damian is toch bij Ajax terechtgekomen via Steijn, wanneer Damian niet goed genoeg blijkt kan ie nog naar het Heerenveen van waarschijnlijk op dat moment onder leiding van Steijn
 
Strandje Larse
 
2
11 maart 2024 om 19:23
Ik heb eerder het gevoel dat we liever allemaal perfect willen zijn dan de imperfectie van de mens omarmen. Slopen moet je wanneer iemand niet perfect is. Bizar ook dat Pi-Air hierin mee doet, aangezien hij zelf bijna gecanceld werd. Ik hoop altijd dat iedereen die zo de mond vooraan heeft over jij doet dit of dat verkeerd, dat karma snel eens op bezoek komt. Want dan ga je eens beseffen hoe kut deze 'perfecte' samenleving is. Het grappige is dat iedereen hier iets van vindt, terwijl niemand weet wat die wijf van Almere daadwerkelijk zelf vindt dat ze zo benoemd worden. Allemaal aannames. Zo vaak al dat 'slachtoffers' concreet aangeven dat ze niet misbruikt willen worden voor woke doeleinden. Maar dan negeren we die zelfde vrouwen weer. Het leven wordt er in ieder geval niet leuker op zo jongens. Geniet van elkaars imperfectie. Jullie hebben het allemaal.
 
JtjeVtt
 
70
11 maart 2024 om 12:35
De een heeft een bloedhekel aan Steijn, de ander houdt Steijn al weken de hand boven het hoofd. Lekkere televisie dit. Alsof je naar een VZ discussie aan het kijken bent die op live tv wordt uitgespeeld
 
Zanazanyan
 
73
11 maart 2024 om 12:42
Leden hebben hier vaak zinnigere discussies dan de heren aan tafel bij Studio Voetbal.
 
JtjeVtt
 
11
11 maart 2024 om 12:48
Daar heb je zeker een punt Zanazanyan.
 
Migi
 
13
11 maart 2024 om 13:42
Ik zou meteen de tv aanzetten voor een programma met vz leden aan tafel.
 
gilau
 
18
11 maart 2024 om 13:46
Nou dan wil ik toch wel een lans breken voor Jeroen Stekelenburg hoor. Vind dat hij vaak zinnige dingen te zeggen heeft. Dit buiten het feit dat ik altijd geniet van Pierre overigens.
 
Sitostick
 
36
11 maart 2024 om 13:47
Een tafel met Prem, Aqua, Japie en Hein zou echt genieten zijn
 
Zanazanyan
 
20
11 maart 2024 om 13:53
Dan kunnen jij en ik niet meer van mening verschillen. Ik vind Jeroen Stekelenburg by far de zwakste schakel aan tafel. Doet standaard een cursus snel praten, laat nooit iemand uitpraten en heeft voetbalinhoudelijk op mij nooit indruk kunnen maken. Echt nog erger dan Affelay die een challenge heeft met zichzelf om in elke zin minimaal twee gezegdes te verwerken of dan Van Hooijdonk die er altijd persoonlijke vetes loopt uit te vechten. Echt het enige positieve aan Stekelenburg vind ik zijn parate feitenkennis. Waar supporters Van der Vaart, Van Hooijdonk en Affelay vaak praten vanuit onderbuikgevoel heeft hij vaak wel iets goed uitgezocht. Daartegenover staat dat hij voetbalinhoudelijk consistent de plank misslaat en veel te veel woorden nodig heeft om een punt te maken, maar de supporters aan tafel corrigeren met feiten kan hij als geen ander. Tenenkrommend.
 
myvision
 
1
11 maart 2024 om 13:54
Ik zie ze hier niet zo vaak meer langskomen Sitostick. Wellicht zijn ze al zo'n voetbalpraatprogramma op poten aan het zetten.
 
Zanazanyan
 
27
11 maart 2024 om 13:56
In principe is Jeroen de Prem (lekker deugen), is Van der Vaart de Aqua (supporter zonder realiteitszin), Van Hooijdonk de Japie (oeverloze discussies ohne ende) en Hein de presentator (context setter). Iedere zondag om 22.40 op NPO1, enjoy.
 
Sitostick
 
2
11 maart 2024 om 14:13
Eerste drie hebben een ban volgens mij myvision
 
JtjeVtt
 
4
11 maart 2024 om 14:30
Van der Vaart heeft toch ook wel iets weg van Soccerfan Zan ik moest bij zijn posts altijd gelijk aan Rafael denken.
 
Kieftenbeld
 
4
11 maart 2024 om 14:54
Hein zie ik alleen als bayern een keer wint om de loftrompet voor tuchel uit te steken, de andere drie al een tijd niet gezien. Overigens lijkt het mij ook wel wat om deze vier personen in een praatprogramma te hebben.
 
GluubsterTJ
 
3
11 maart 2024 om 19:39
Smullen zou dat zijn. 4 "bijzondere" vz-leden met al hun eigen gekkigheid. Jammer van Prem vooral, daar kon ik erg om lachen. Wel benieuwd wat Japie is gaan doen met z'n tijd, de beste man was 24/7 op vz aanwezig voor mijn gevoel.
 
luanda12
 
30
11 maart 2024 om 12:36
Waarom die vd Vaart het telkens maar weer voor Steijn opneemt is mij echt een raadsel.
 
JtjeVtt
 
21
11 maart 2024 om 12:44
Veel analisten in Nederlands voetballand zijn nauwelijks meer serieus te nemen. Het is allemaal vriendjespolitiek, beinvloedt door clubvoorkeur, gasten worden opgedragen op tv een goed woordje voor iemand te doen in ruil voor een leuke positie ergens binnen een club. Je hebt een paar mannen als Kees Luijckx, Kwakman, Affelay, Mario Been, Jan Boskamp en Theo Janssen, die echt nog wel hun best doen om gewoon de wedstrijden te kijken en een eerlijk oordeel te vellen. Verder is het vooral heel veel persoonlijke haat en onderlinge akkefietjes uitvechten over de rug van de clubs/trainers/spelers
 
MancunianB
 
26
11 maart 2024 om 12:44
Voor mij ook, maar kom op, hoe erg is het nou om wijf te zeggen. Niet chique maar ook niet einde van de wereld, waar gaat het allemaal over
 
JtjeVtt
 
44
11 maart 2024 om 12:53
Het is geen hele grove of beledigende uitspraak maar Steijn laat hier gewoon weer zien dat hij in zijn rancune totaal geen controle heeft over zijn eigen emotie en dat staat gewoon slecht, zeker voor iemand die na zijn Sparta tijd plots even het imago `people manager` aan zich gehangen kreeg. "dat wijf van Almere" was gewoon bedoeld als sneer, niks meer niks minder. Als volwassen man moet je je niet zo laten kennen. Als je straks voor een groep staat als trainer heb je een voorbeeldfunctie, dan helpt het niet mee om als een kleuter op live tv allemaal van dit soort akkefietjes te gaan uitvechten.
 
bizzlad
 
6
11 maart 2024 om 13:47
Het is niet handig om je zo op nationale TV uit te laten. Maar hoe erg is het nou echt. Als hj net iets slimmer was, had hij dat "mens" van Almere gezegd wen was er niets aan de hand. Waar ik veel moeier van wordt is die ongelooflijke moraal ridder die om onduidelijke redenen iedere keer mag aanschuiven. Die Stekelenburg.....wat een eng nek. Als je het woord wijf gebruikt ben je wat hem betreft af en moet een club asl Heerenveen ook niet meer mate Steijn praten. Gaat mij net iets te ver. Ben ook altijd benieuwd hoe zulke gastjes praten als er geen camera bij is. Of ie dan nog net zo overdreven politiek correct is als hij zich altijd voordoet.
 
Herosennin44
 
2
11 maart 2024 om 14:28
@mancunian Derksen noemt al jaren de helft van de vrouwen waar hij het over heeft 'dat wijf.' We zijn gewoon heerlijk hypocriet en de meesten hebben iets tegen Steijn dus dan worden kritieken die mensen bij hun eigen favorieten of vrienden door de vingers zouden zien nu opeens aangehaald.
 
JtjeVtt
 
4
11 maart 2024 om 14:35
Nee Derksen zegt "die mevrouw" of "dat meisje" en dat komt ook wel beetje denigrerend over (zeker als die 'meisjes' vrouwen zijn van rond de 30), maar zeker wel iets anders dan iemand die zich kritisch over jou heeft uitgelaten "dat wijf" te noemen op de manier waarop Steijn het uitspuwt. Verder wel eens met Bizzlad dat we het niet veel groter moeten maken en dat dat deugen en politiek correcte af en toe ook wel erg vermoeiend wordt. Maar het gaat hier meer over rancune en de manier waarop dan over de letterlijke woordkeuze.
 
Hazardinho77
 
1
11 maart 2024 om 14:40
Derksen heeft ook een hele andere functie dan steijn.
 
NelsonP
 
3
11 maart 2024 om 13:02
Waarom is van Hooydonk tegen Steijn? Dat kan je ook vragen. Van Hooijdonk moet gewoon niks zeggen , hij heeft alleen maar rancune tegen Steijn.
 
Pesso-PSV
 
13
11 maart 2024 om 12:37
Pierre begeeft zich weer op glad ijs. Van de vaart zei later ik heb toevallig een wereld wijf. Haha .En hij zei ook dat vrouw beter kan zeggen dan wijf. En Pierre gaat weer zout strooien. Elk woord word tegenwoordig afgewogen. Steijn had dat inderdaad ook vrouw kunnen zeggen.
 
OREELY
 
10
11 maart 2024 om 12:42
ja ligt natuurlijk volledig aan de context waarin het woord wordt gebruikt. ik heb de aflevering niet gezien, dus ik weet niet of vd vaart hier probeerde aan te geven (door het woord wijf te gebruiken voor zijn eigen vrouw/vriendin) dat het niet een verkeerd woord is.. leuk en aardig, maar in de context waarin steijn het gebruikte was het gewoon op een denigrerende manier gedaan en bedoeld. verder is het wel apart om te zien dat die vd vaart het zo vaak opneemt voor steijn, en pierre niks meer kan zeggen vanwege wat er aan het begin van het seizoen is gebeurd.
 
OREELY
 
0
11 maart 2024 om 12:38
onderwerp waar de meningen over verdeeld zijn... om gelijk een gesprek af te zeggen vanwege wat steijn heeft gezegd gaat mij te ver. beetje denigrerend natuurlijk om dat over de desbetreffende vrouw te zeggen, omdat ze bepaalde uitlatingen heeft gedaan richting hem. Daar moet je (vind ik) boven staan... maar goed ieder persoon is anders.
 
FRSDS
 
3
11 maart 2024 om 12:44
Ja en nee. Ik snap jouw punt, maar als vele beweren dat Steijn een peoplesmanager is.. bewijst dit het tegendeel. Ook zijn interview van afgelopen maanden, zijn gedrag en handelingen bij zowel Ajax als NAC.. Ik weet niet of Heerenveen een geschikte match is maar je hebt een punt. Om iemand af te zeggen, nee.
 
Lierse1997
 
27
11 maart 2024 om 12:38
Ik zou het nooit als reden pakken om iemand niet aan te stellen dat hij iemand “wijf” noemt. Al de rest echter wel. Steijn is in de hele periode na Ajax alleen maar bezig geweest populistisch zijn eigen hachje te redden terwijl hij dat als coach van Ajax zelf ook al deed door vriendschapsrelaties aan te gaan met bekende mediapersoonlijkheden. En sowieso is dat hele “wijf” gebeuren gewoon een indicatie van de persoon Steijn in deze hele situatie. Zou ik nooit aan beginnen als club eerlijk gezegd. Want zo speciaal deed hij het nu ook niet in zijn eerdere carrière.
 
Chuck01
 
10
11 maart 2024 om 12:38
Ik heb gisteren weer een stukje gekeken maar dat is voorlopig weer de laatste keer geweest. Zinloze discussies en en wat ze soms als argumenten gebruiken... vd Vaart vond Aston Villa niks omdat ze in andere jaren geen topnotering hebben gehaald. Met als argument: zie leicester dat kampioen wordt en vlak daarna degradeert. Wat is dat voor onzin, in dat kampioensjaar was Leicester toch gewoon de beste ploeg van Engeland of zie ik dat verkeerd?
 
FRSDS
 
15
11 maart 2024 om 12:42
Van der Vaart begon sterk maar is nu een karikatuur geworden bij Studio Voetbal. Ook Affelay begint die kant op te gaan met zijn grapjes..
 
Diego_Forlan
 
11
11 maart 2024 om 12:49
Van der Vaart is altijd al een vreselijke 'analist' geweest. Wilt simpelweg graag headlines halen en van te voren weet je al op wie hij de pik heeft en wie hij tot in treurnis zal beschermen.
 
OREELY
 
4
11 maart 2024 om 12:50
ze roepen heel veel, maar ze kijken heel weinig voetbal (buiten eredivisie). aston villa had in het kalenderjaar 2023 onwijs goed, mooi en leuk voetbal gespeeld waardoor ze veel punten hebben binnengehaald. Nu in 2024 loopt het allemaal iets minder maar staan gewoon 4e, wat knap is, aangezien de top3 een beetje van buitencategorie is op dit moment. Ze vechten met tottenham om de 4e plek en die doen het sinds de aanstelling postecoglou ook goed. Verder was die 0-4 natuurlijk uiteindelijk terecht maar toch ook wel kanttekening plaatsen dat ze vanaf minuut 65 met 10 man stonden en tottenham in blessuretijd er nog 2 bij prikte. En leicester was inderdaad in hun kampioensjaar gewoon super. Dat ze afgelopen jaar gedegradeerd zijn kan gebeuren. Aston villa speelt ook weer premier league sinds 2018, dus dan is het toch ook knap dat die nu zo hoog staan..
 
myvision
 
11
11 maart 2024 om 12:38
Dit is toch geen mond snoeren? "je kan toch niet zeggen dat 'wijf' hetzelfde is als 'vrouw?'", aldus de oud-spits. Ik vond juist de comeback van Van der Vaart aardig, met "ik heb toch ook een topwijf". Ben het overigens wel eens dat het taalgebruik van Steijn ronduit achterlijk en ordinair is en juist bevestigde dat wat de psychologe van Almere over hem zei.
 
Jeffd
 
2
11 maart 2024 om 12:39
De huidige voetbal praatprogramma’s zijn echt van een verschrikkelijk niveau. Ik heb soms zelfs het idee dat voetbal bijzaak is. Ik denk met weemoed terug aan tijden dat bijvoorbeeld een Johan Cruijff nog zijn visie en mening kwam verkondigen. Toen stond het spelletje op één en zaten er geen ego’tjes aan tafel.
 
Bloemo23
 
10
11 maart 2024 om 12:59
Steijn vindt deze mevrouw gewoon een rotwijf vanwege de dingen die zij over hem heeft gezegd. Daarom noemt hij haar wijf. Nee niet netjes maar toch niet iets om ons echt druk over te maken. Ondertussen gaan er duizenden kinderen dood in Gaza en wij willen Steijn cancellen omdat hij wijf heeft gezegd.
 
Baardgrasmus
 
18
11 maart 2024 om 13:03
Hoeveel van die kinderen kunnen we redden als we Steijn niet cancellen?
 
JK-Ajax
 
1
11 maart 2024 om 13:11
Als je genoeg likes geeft kan het mogelijk allebei Baard.
 
Thomas Angelo
 
3
11 maart 2024 om 13:32
Steijn vindt deze mevrouw gewoon een rotwijf vanwege de dingen die zij over hem heeft gezegd. Daarom noemt hij haar wijf. Nee niet netjes maar toch niet iets om ons echt druk over te maken. Tot hier ben ik het met u eens. Jammer van het laatste stukje.
 
vinnzidane
 
2
11 maart 2024 om 13:37
De enige die af is, is Stekelenburg zelf. Mensen die heel erg graag willen deugen en anderen ook gelijk willen cancelen daar hebben we er helaas al genoeg van. Wat een walgelijk mannetje.
 
StanleyMenzo#1
 
1
11 maart 2024 om 13:57
Ik snap Steijn wel. En Van der Vaart wel. Dat hij het beter niet had moeten zeggen zal Steijn vast ook begrijpen. Maar om iemand dan gelijk te cancelen wat Stekelenburg wilt, dat vind ik echt heel erg eng. Ik vind dat woordgebruik niet meer of minder denigrerend dan de wijze waarop die dame over hem oordeelde.
 
QR90
 
0
11 maart 2024 om 14:14
Ik vraag me vooral altijd af waarom die Stekelenburg elke uitzending het hoogste woord mag voeren. Rafael en Pierre mogen hem best de Tom Egbers behandeling geven; die werd ook om de haverklap enigzins belachelijk gemaakt.
 
Rambo12
 
0
11 maart 2024 om 14:52
Los van het feit dat Raf hem heel hoog heeft zitten en Pierre niet, snap ik Steijn hierin wel. Tuurlijk is het niet chique, maar zoals Rafael zei, is het gewoon emotie op dat moment. Om hem te weigeren bij Heerenveen hiervoor vind ik belachelijk. Pierre gooit toch telkens wel een aantal sneertjes. Man, man, man wat een irritante gast is het toch.
 
Sportsfan
 
0
11 maart 2024 om 16:19
Steijn mag wel aangevallen worden van alle kanten maar niks zeggen? Steijn heeft gelijk! Dat wijf moet haar mond houden en zich met haarzelf bemoeien! O, wijf is gewoon een ander woord voor vrouw. Wife is Engels voor wijf?? En Stekelenburg…. Een grotere kneus bestaat er niet! Gaat hij ook nog even “politiek” correct doen op nationale tv. Bang voor een eigen mening?? Hooijdonk kan het niet laten zijn rancune achterwege te laten ??????? Best een trieste gezelschap!!!!
 
Bossie
 
0
11 maart 2024 om 17:58
Om iemand daarom niet meer op gesprek te roepen , omdat hij dat wijf zei, vind ik ook wel erg ver gaan. Het mag ook wel duidelijk zijn dat van der Vaart nog steeds een bakkie doet met Steijn