Pijnlijke wissel bij ADO sorteert geen effect: Van Duinen velt oude liefde
Woensdag, 23 december 2020 om 21:55

PEC Zwolle heeft zich woensdagavond in de Eredivisie verzekerd van de eerste uitzege van 2020. Op bezoek bij ADO Den Haag waren de Zwollenaren, in een wedstrijd die weinig hoogtepunten kende, met 0-2 te sterk. Dankzij de zege vergroot de ploeg van John Stegeman, die elfde staat, de afstand tot de degradatiestreep; de Hagenaars bezetten de voorlaatste plek van de ranglijst met zeven punten.

Beide teams begonnen erg terughoudend aan de ontmoeting, al was het PEC Zwolle dat licht de overhand had. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Pelle Clement, maar de middenvelder van PEC zag zijn schot in de kiem gesmoord worden. Veelzeggend voor de wedstrijd is dat Ruud Brood na een klein halfuur spelen, kort na een speldenprikje van Kenneth Paal, zorgde voor het opvallendste moment van het eerste bedrijf. De trainer van ADO Den Haag was duidelijk niet tevreden met het spel dat zijn pupillen op de mat legden, waardoor hij een tactische wissel doorvoerde. Overigens tot groot ongenoegen van Kees de Boer, die het kind van de rekening werd en woedend het veld verliet. Bilal Ould-Chikh was zijn vervanger.

De grootste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg werd vlak na rust geproduceerd. Michiel Kramer leverde een goede voorzet van de rechterkant af bij Ricardo Kishna, die zijn kopbal uit een snoekduik rakelings naast zag gaan. Enkele minuten na de mogelijkheid voor de thuisploeg was het aan de andere kant wel raak. Sai van Wermeskerken kreeg de ruimte om voor te geven en vond het hoofd van Mike van Duinen, die met een geplaatste kopbal het net vond: 0-1. Het was voor Van Duinen de eerste treffer ooit tegen zijn geliefde club en hij weigerde zijn treffer dan ook te vieren.

Tien minuten voor het eindsignaal hoopte Ravel Morrison nog een penalty te krijgen, maar zijn poging om scheidsrechter Ingmar Oostrom te verleiden tot het geven van een strafschop werd weggewuifd. Enkele minuten later maakten de bezoekers aan alle Haagse hoop definitief een einde. Clint Leemans kreeg de bal terug na een zelf opgezet één-tweetje, waarna hij met zijn favoriete linkerbeen van buiten het strafschopgebied de 0-2 binnenkrulde.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
IKEA
 
23
23 december 2020 om 22:03
Dat we heel erg slecht spelen is geen verassing meer. Maar verliezen van Pec. Het is tijd dat ik met voetbal-kijk pensioen ga. Leuk was het al nooit, maar we hadden tenminste nog spelers met een ADO hart. En dan nog wel door van Duinen, juist de jongen die je had moeten terug halen van de zomer als je al je Haagse jongens bij het grofvuil zet.
 
Sempros
 
64
23 december 2020 om 22:18
Verliezen van PEC lijkt me als ADO zijnde nou ook geen gigantische verrassing. Met dit voetbal gaat ADO namelijk van bijna iedereen verliezen.
 
IKEA
 
3
23 december 2020 om 22:31
Van iedereen op de enkele club die ons (terecht) flink onderschat.
 
Peperbus038
 
9
23 december 2020 om 22:18
Nouja, had je eerlijk anders verwacht? Ik vind PEC niet best dit seizoen maar dat komt vooral omdat dit elftal niet kan scoren. Maar ik had echt niet verwacht dat PEC zou verliezen van dit ADO . Vorig jaar hadden ze al zomaar kunnen degraderen, en dat kan dit seizoen ook zeker nog
 
IKEA
 
7
23 december 2020 om 22:29
Ik zie in PEC wel een van de andere ploegen in de eredivisie waar je thuis nog van zou kunnen winnen. Het maakt het voor mij persoonlijk iets pijnlijker omdat ik enkel nare ervaringen heb met de stad Zwolle, dan wil je in ieder geval van die club winnen. Vorig jaar konden we zeker degraderen, dat was voor iedereen ook beter geweest, maar dat kon PEC ook en dat geldt ook voor dit seizoen. Heel veel clubs onderin hebben geluk met een ADO zo slap als dit seizoen, want er is op zijn minst al één degradant bekend.
 
Sempros
 
2
23 december 2020 om 22:56
De enige die geluk heeft is ADO dat het vorige seizoen is geschrapt. Er zit helemaal niks in die selectie en ze gaan ook dit jaar in sneltreinvaart richting de Eerste Divisie.
 
IKEA
 
2
24 december 2020 om 00:15
@sempros Ik dacht ook dat het geluk was, vorig jaar. Echter zou ik zo graag terug in de tijd gaan en lekker al gedegradeerd zijn opdat je op zijn minst jongens als Bakker en Falkenburg had kunnen behouden, maar nog liever, jongens als Immers, Beugelsdijk en Meijers. Voetballen kan iedereen, karakter tonen is een tweede en we hebben op dit moment geen voetballers met karakter, wat wellicht niet wordt getoond doordat er nooit een kans is geweest om zelfvertrouwen op te bouwen omdat tot noch toe alles is verloren, op een gelukkige avond in Venlo na.
 
theo uphus
 
8
23 december 2020 om 22:51
Vorig seizoen is ADO nog goed weggekomen met dank aan de Knvb. RKC ook. Waar laatstgenoemde dit seizoen in ieder geval nog kans lijkt te maken om nu weer op eigen kracht in de eredivisie te blijven zie je bij ADO werkelijk niets aan verbetering. Er is ook geen enkele aanwijzing dat wijst op verbetering na de winterstop. Zoals het er nu uit ziet zullen Emmen en ADO degraderen. Dat is niet alleen vanwege de huidige ranglijst, maar vooral ook vanwege het kansloze voetbal van beide teams.
 
AndreVidigoal
 
1
24 december 2020 om 08:32
Zeg dit niet te hard. Dan komen nog enkele Emmen en Groningen fans hier een essay houden over je woordgebruik. En dat de stand uiteraard onterecht is, Emmen fantastisch voetbal speelt en dat het wel goed komt met Emmen. Het enige wat clubs zoals Emmen en ADO hun onsamenhangende elftallen gaat redden is een enorme kwaliteitsimpuls zoals Kerim Frei vorig jaar. Mooie voetballer. Ook een trainer ontslag gaat niks uithalen. Het materiaal is gewoon bagger.
 
zeljeznicar
 
1
24 december 2020 om 09:15
Nou vindt Emmen ook best wat kwaliteit hebben hoor, zie ze nog wel boven ploegen als VVV, ADO, en Fortuna eindigen!