Piqué breekt lans: 'Hij heeft het uitstekend gedaan bij Athletic'
Donderdag, 25 mei 2017 om 18:35

Gerard Piqué ziet Ernesto Valverde graag naar Barcelona komen. De 53-jarige oefenmeester kondigde deze week zijn vertrek aan bij Athletic Club en lijkt de grote favoriet om in Camp Nou de opvolger te worden van Luis Enrique. Laatstgenoemde zit zaterdagavond tijdens de finale van de Copa del Rey tegen Deportivo Alavés voor het laatst op de bank bij Barcelona.

"Ernesto heeft het de laatste seizoenen uitstekend gedaan bij Athletic", laat Piqué weten aan diverse Spaanse media. Valverde was sinds 2013 de eindverantwoordelijke in San Mamés, maar besloot onlangs zijn aflopende contract niet te verlengen. "Hij heeft hier bij Barcelona gespeeld als voetballer en ik denk dat hij een goede optie zou zijn, maar er zullen natuurlijk ook andere kandidaten zijn."

"Ik kan niet bepalen wie de nieuwe trainer wordt en ik weet het ook niet", vervolgt de verdediger van Barcelona. "Maar dat is ook niet belangrijk. Het is niet mijn taak en eerlijk gezegd heb ik er ook niet heel erg goed over nagedacht." Valverde stond in 2002 voor het eerst op eigen benen als coach bij Athletic en werkte daarna nog voor Espanyol, Olympiakos, Villarreal, opnieuw Olympiakos en Valencia, alvorens hij in 2013 weer besloot terug te keren naar Athletic.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
2
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
2
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
19
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
TilakshanSebastian
 
9
25 mei 2017 om 18:43
Dat moet via Twitter laten weten Pique.
 
QueVivaRonaldo
 
0
25 mei 2017 om 20:50
Hahaha inderdaad, verder zijn we niet veel meer wijs geraakt uit dit artikel
 
Guaporta
 
8
25 mei 2017 om 18:43
Niets meer en niets minder dan een politiek correct antwoord op een vraag van een journalist. Denk ook niet dat we hier erg veel achter hoeven lezen, al staat de aanstelling van Ernesto Valverde natuurlijk wel zo goed als vast.
 
Luzuma
 
3
25 mei 2017 om 18:53
Heb je het al gehoord van Herrera..?
 
Barca--070
 
4
25 mei 2017 om 19:01
Dat zou toch verschrikkelijk zijn ??
 
fc barcalona u
 
3
25 mei 2017 om 19:08
Laten we dat in ieder geval niet hopen zeg van herrera. Goede speler maar past niet in ons systeem. Ik zie Erikson als prioriteit. Ik zie bellerin graag bij arsenal blijven zodat aleix vidal weer de rechtsback positie kan innemen en kijken hoe Palencia het doet op het hoogste niveau. Palencia moet zeker een kans krijgen maar ik heb niet het idee dat meneer de voorzitter echt in onze jeugd geloofd. Mathieu mag voor elk bedrag weg zodat Marlon door kan stromen. Mascharano zie ik graag nig 1 seizoen blijven ondanks hij de doorstroming vanuit de jeugd een beetje tegenhoud. Ik vind Digne vrij matig en wellicht moet de links back van Barca b een kans krijgen. Bij een goed bod zou ik digne weg doen. Voor de aanval zou he leuk zijn als we deulofeu terug kopen en wellicht sandro. Ik vind alcacer alles behalve goed dit seizoen ondanks ik wel wat stijging zie. Ik vind dat sandro de selfde drive heeft als suarez, dan bedoel ik alleen drive. Misschien een nieuwe kans. Munir gaat waarschijnlijk terugkeren maar mag wat mij betreft weer verhuurd worden om zo ergens een seizoen in de basis te staan. Ik zou denis suarez of gomes verkopen. Rafinha lekker blijven. Arda weg doen bij een goed bod en dan versterking van dat geld kopen.
 
Guaporta
 
5
25 mei 2017 om 19:14
Las het vanochtend. Maar moet eerlijk zeggen dat ik er weinig van geloof. Ander Herrera is namelijk een belangrijke pion bij Manchester United en denk niet dat zij staan te trappelen om hen naar Barcelona te laten gaan. Als je dan toch een bijna onmogelijke transfer wil realiseren, ga dan meteen voor Marco Verratti. Waar ik me trouwens meer zorgen om maar zijn de geruchten dat Valverde 4-2-3-1 wil gaan spelen.
 
fc barcalona u
 
2
25 mei 2017 om 19:15
En samper bij de hoofdselectie toevoegen
 
fc barcalona u
 
3
25 mei 2017 om 19:17
4-2-3-1 speelde hij wel bij Bilboa. 4-2-3-1 spelen zou een aanslag zijn op de clubtradities. laten we hopen dat dit niet gaat gebeuren.
 
Guaporta
 
8
25 mei 2017 om 19:59
Als we toch aan het dromen zijn, zal ik mijn gedachten ook even delen. Voor de rechtsbackpositie hebben we twee mogelijkheden. Hector Bellerin proberen aan te trekken of een kans geven aan Sergi Palencia. Hoewel de rechtsback van Arsenal dit seizoen zijn niveau niet haalt is hij wel een getalenteerde rechtsback die de tradities en speelstijl van de club al kent en de nodige diepgang (met zijn loopvermogen) toevoegt aan de rechterflank. Om de gaten in het hart van de defensie, het gebrek aan back-up voor Busquets en het gebrek aan breedte in de aanval te dichten zou ik Marlon Santos, Sergi Samper en Munir bij de eerste selectie halen. Dan kan je nog kijken naar een ander jong talent centraal achterin via eenzelfde soort constructie als met Marlon Santos. Dan heb je eigenlijk nog maar twee aankopen nodig, namelijk een middenvelder van wereldklasse en een vleugelaanvaller om Arda Turan te vervangen. Marco Verratti en Gerard Deulofeu lijken me daarvoor uitstekende opties. Of als je helemaal gek wil gaan doen op de transfermarkt kan je een poging wagen voor Ousmane Dembele.
 
Barcelona203
 
1
25 mei 2017 om 20:17
@Guaporta, Bellerin zie ik ook wel als noodzaak. Kind van de club met enorm potentieel. Ook het feit dat Sergi Roberto naar het middenveld kan verhuizen is een plus. Inderdaad een wereldtop middenvelder. Verratti zou top zijn maar als we toch mogen dromen dan zou Thiago mijn top aankoop zijn. Deulofeu als vervanger van Arda zou ik ook toejuichen. Een goede centrale verdediger zoals Sanchez van Ajax zou ook niet misstaan. Vond hem persoonlijk gisteren de beste man op het veld. Als alternatief Mere van Sporting Gijon. Andre Gomes, Mathieu, Arda en Digne verkopen om het transferbudget te verhogen. Overigens is Ander Herrera een alleskunner op het middenveld. Volg hem al sinds hij een broekie was bij Zaragoza.
 
Luzuma
 
0
25 mei 2017 om 20:56
Ik denk dat Verratti en Thiago beiden niet worden aangetrokken.. :/
 
Mister Objecti
 
1
25 mei 2017 om 23:17
Niet alles geloven wat er geschreven wordt. Valverde is een intelligente trainer die de oplossing vond om dit Barca het voetbal onmogelijk te maken door bij de opbouw hoog druk te zetten bijna tot de achterlijn. Vele teams namen zijn tactiek over tot irritatie van Barca. Ik weet niet of Valverde een succesnummer gaat worden bij Barca maar geloof niet dat hij met aan een 4-2-3-1 opstelling gaat kiezen bij deze club (met de druk van de interne en externe omgeving) en met deze selectie.