Pover Chelsea loopt in Londense derby eerste averij op
Zondag, 23 september 2018 om 16:20

Chelsea heeft zondagmiddag voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de Premier League. Het elftal van manager Maurizio Sarri kwam in speelronde zes niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij stadsgenoot West Ham United: 0-0. Chelsea is zijn koppositie daardoor definitief kwijt aan Liverpool, dat eerder dit weekeinde met 3-0 won van Southampton, en staat nu derde.

Chelsea boekte midweeks in de Europa League tegen het Griekse PAOK Saloniki (0-1) zijn zesde overwinning op rij in alle competities, maar de formatie van Sarri hoefde in het Olympisch Stadion niet te rekenen op een eenvoudige middag. West Ham verkocht zijn huid duur en kwam na een lastig begin, waarin Olivier Giroud en Antonio Rüdiger doelman Lukasz Fabianski aan het werk zetten, beter in de wedstrijd.

De ploeg van Manuel Pellegrini leunde op zijn verdediging en kwam er zelf regelmatig gevaarlijk uit. Michail Antonio, die bij afwezigheid van de geblesseerde Marko Arnautovic in de punt van de aanval speelde bij West Ham, kreeg na een halfuur voetballen de grootste kans in de eerste helft: de Engelsman schoot na goed voorbereidend werk van Andriy Yarmolenko op Kepa Arrizabalaga. Op slag van rust dook N'Golo Kanté aan de overzijde nog gevaarlijk op voor het doel, maar de middenvelder wist zijn kopbal uiteindelijk niet voldoende richting mee te geven.

In de tweede helft ging West Ham op dezelfde voet verder. Yarmolenko beproefde kort na de onderbreking zijn geluk van afstand, maar het schot van de Oekraïner scheerde uiteindelijk rakelings over het doel van Arrizabalaga. Chelsea wist in de eerste twintig minuten van het tweede bedrijf nauwelijks kansen te creëren, waardoor Sarri Álvaro Morata besloot te brengen als vervanger van Giroud. De Spanjaard was kort na zijn rentree dicht bij een doelpunt, maar schoot van dichtbij uiteindelijk op het hoofd van Fabianski.

Chelsea wist het duel daarna wat meer naar zich toe te trekken, maar mocht zich uiteindelijk nog gelukkig prijzen met een punt. Yarmolenko had de bal een kwartier voor tijd voor het inkoppen na een perfecte voorzet van Robert Snodgrass, maar zijn poging ging uiteindelijk voorbij aan het doel van the Blues. Het was niet de laatste serieuze kans van de wedstrijd, want in de absolute slotfase dwong invaller Ross Barkley Fabianski nog tot een knappe redding.

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
1
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
2
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
3
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
SjoerdCFC
 
6
23 september 2018 om 16:24
Ik hoop dat we lang genoeg meedoen om het kampioenschap zou fantastisch zijn maar ergens weten we ook gewoon dat we een goede spits missen die de punten voor ons pakt. Giroud is goed om te gebruiken voor een kaats maar dit zijn wedstrijden waar je een echte afmaker mitst. We spelen goed voetbal, niks op aan te merken maar je kan niet van je linksvoor verwachten dat ie er elke wedstrijd 1 of 2 inschiet.
 
SuperTukker666
 
4
23 september 2018 om 16:31
Grioud is de perfecte voor hazard een echt klassieke "targetman" die ook nog eens vreselijk goed kan voetballen bij hem ligt het probleem niet, denk dat je eerder een vervanger voor luiz mist en een goede rechtsbuiten
 
Voetbalkunde
 
2
23 september 2018 om 16:37
Netzo als bij PAOK scoor je te weinig, misschien een gek idee maar kan Barkley niet in de spits? Sterk, twee benig en draait lekker weg, daarnsast heeft hij ook een goed schot
 
SjoerdCFC
 
4
23 september 2018 om 16:40
Met allen respect, want ook ik vind giroud echt wel bruikbaar, maar het is niet het niveau wat de standaard moet zijn bij Chelsea. Het is geen Aguero, kane of firmino en dat zijn wel je concurrenten. Je zou Giroud toch maar zelden een individuele actie zien maken en dat ding gewoon zien inschieten. M.a.w. als het een keer minder loopt dan kan hij dus niet de 3 punten "stelen". Willian is een prima rechtsbuiten en anders pedro wel. Luiz was ook niet het probleem vandaag.
 
MichTheRed
 
1
23 september 2018 om 17:16
Ik zie Sarri in de toekomst Hazard nog als valse 9 gebruiken zoals die bij Mertens deed bij Napoli.
 
Impact-SB
 
0
24 september 2018 om 08:42
Ja,nee dankjewel. Conte heeft dat al geprobeerd een het was niet om aan te gluren.
 
MichTheRed
 
0
24 september 2018 om 16:19
Kan je niet vergelijken was in een totaal ander systeem.
 
John Terry
 
10
23 september 2018 om 16:24
Lichtpuntje vind ik Barkley, staat prima mee te voetballen en knalt nog bijna de winnaar erin ook. Willian en Hazard te egoistisch, laatstgenoemde vooral slordig. Morata opzich wel ok invalbeurt, maar het lijkt erop dat ze hem liever enkel aanspelen als er echt geen andere optie is. Dan Liverpool maar pakken.
 
YoeriCFC
 
4
23 september 2018 om 17:08
Mijn grote problemen vandaag waren Luiz&Rudiger, Willian en het algemene gebrek aan creativiteit van vandaag.. Deze wedstrijd deed mij enorm denken aan de wedstrijden in het seizoen 13-14 toen Chelsea ook veel moeite had om door die stugge muren heen te komen! Ik vind Willian net niet goed genoeg, hij mist weer echt vorm wat hem echt onbruikbaar maakt, en denk eerlijk gezegd dat we deze pot hadden gewonnen als Pedro gespeeld zou hebben!
 
Impact-SB
 
0
24 september 2018 om 08:44
Tsjonge jonge, Alonso mag god bedanken dat Yarmolenko had gemist want dan was mijn tv waarschijnlijk naar de klote gegaan. Hoe kan je hem zo vrij laten lopen EN laten koppen? Schandalig verdedigd