Pröpper en Locadia verwelkomen toptalent uit Ligue 1 na miljoenentransfer
Dinsdag, 17 juli 2018 om 20:05

Brighton & Hove Albion heeft zich verzekerd van de diensten van Yves Bissouma. De Premier League-club laat dinsdagavond via de officiële kanalen weten een akkoord bereikt te hebben met Lille OSC over een transfer van de 21-jarige middenvelder naar het American Express Community Stadium. Brighton betaalt naar verluidt ongeveer 16,9 miljoen euro voor Bissouma.

De dertienvoudig international van Mali is na keepers Jason Steele en David Button, centrumverdediger Leon Balogun, linksback Bernardo en spits Florin Andone de zesde zomeraanwinst voor Brighton. Hij heeft voor vijf seizoenen getekend bij de club van onder anderen Davy Pröpper en Jürgen Locadia. "Mij is verteld dat de Premier League een uitstekende competitie is om me verder te ontwikkelen en dat Brighton een goede, ambitieuze club voor me zou zijn", reageert Bissouma op de clubsite van zijn nieuwe werkgever.

De middenvelder werd geadviseerd door collega-internationals Bakary Sako en Molla Wagué, eveneens in de Premier League actief bij respectievelijk Crystal Palace en Watford. "Het is voor iedere speler een droom om in de Premier League te spelen. Ze zeiden me dat de competitie verschilt van de Ligue 1, maar dat zie je zelf ook op televisie. Ze zeiden dat het een fysiek sterke en lastige competitie is, maar ook de beste. Om een grote speler te zijn, moet je je bewijzen in de beste competitie."

Bissouma stond volgens Record ook in de belangstelling van FC Porto, maar heeft uiteindelijk dus voor Brighton gekozen. De jonge middenvelder werd in 2016 door Lille naar Europa gehaald en kwam in dienst van de Franse club uiteindelijk tot 4 doelpunten en 2 assists in 55 officiële wedstrijden.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
Perugia
 
5
17 juli 2018 om 20:58
Wie?
 
 
0
17 juli 2018 om 21:36
Lijkt alsof deze man voor het eerst van de PL heeft gehoord, hij heeft zich alles moeten laten vertellen. Hij zei dit, heb gehoord dat......o ja, hij heeft ook wel eens wat op televisie gezien.