PSV-opponent Sevilla zet de weg omhoog in: 'Ocampos geeft nieuwe energie'
Donderdag, 16 februari 2023 om 20:00

Donderdagavond neemt PSV het in de Europa League op tegen Sevilla. In het Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán hopen de Eindhovenaren zich een goede uitgangspositie te verschaffen voor de achtste finales. Alberto Fernández, Sevilla-watcher namens de Spaanse sportkrant Marca, verwacht een zeer evenwichtig tweeluik. De Andalusiërs begonnen dramatisch aan het seizoen, maar hebben de weg omhoog inmiddels gevonden.

Door Jordi Tomasowa

Sevilla besloot Julen Lopetegui begin oktober na een 1-4 nederlaag tegen Borussia Dortmund in de Champions League te ontslaan. De Spanjaarden wisten in LaLiga slechts vijf punten uit zeven wedstrijden te behalen, waardoor de club zich op een uiterst teleurstellende zeventiende plaats terugvond. Alleen op bezoek bij Espanyol (2-3) werd er ternauwernood gewonnen. "Er was geen vertrouwen vanuit de clubleiding van Sevilla in Lopetegui", zegt Fernández tegenover Voetbalzone. "Hij mocht na een teleurstellende seizoensstart aanblijven als trainer vanwege zijn goede resultaten in voorgaande jaren." Lopetegui verzekerde zich de afgelopen twee seizoenen van Champions League-voetbal en won in 2020 de Europa League met Sevilla.

Onder Sampaoli heeft Sevilla momenteel de stijgende lijn te pakken.

Jorge Sampaoli, die tussen juni 2016 en mei 2017 al eerder een termijn hoofdtrainer bij los Nervionenses was, stond direct klaar om de ontslagen Lopetegui op te volgen. "Sevilla is momenteel een ploeg in opbouw", laat Fernández weten. "Sampaoli heeft de tijd gehad om zijn spelprincipes en speelwijze er bij de spelers in te slijpen. Sevilla is nu weer competitief en de club heeft natuurlijk een serieuze reputatie opgebouwd in de Europa League", waarmee de journalist doelt op de vier eindzeges sinds 2014 in het tweede Europese clubtoernooi.

Sevilla noteerde dit kalenderjaar al vijf keer een clean sheet. "Doelman Yassine Bounou is de beste speler van Sevilla. De laatste wedstrijden heeft hij echter nauwelijks een redding hoeven te verrichten. Alleen van Barcelona werd kansloos met 3-0 verloren. Dankzij de winteraanwinsten Loïc Badé en Pape Gueye is Sevilla in defensief opzicht een stuk meer solide geworden. Badé is direct uitgegroeid tot leider van de defensie", geeft Fernández aan.

Gueye blonk zaterdag nog uit tijdens de zege op Real Mallorca (3-0). Sevilla kon de defensieve middenvelder, die eind januari op huurbasis werd overgenomen van Olympique Marseille, alleen niet inschrijven voor de Europa League. Zijn afwezigheid is volgens Fernández een enorm gemis. "Sampaoli gaf de voorkeur aan Ocampos. De Argentijnse aanvaller geeft Sevilla nieuwe energie. Normaal gesproken gaat hij donderdagavond starten. Ocampos voelt zich thuis in Sevilla en was naast Luuk de Jong een van de grote leiders tijdens de Spaanse titelstrijd in 2021. Zijn uitleenbeurt aan Ajax was ongelukkig. Het heeft niet gewerkt, maar Sampaoli kent hem en weet dat zijn fysieke kracht en energieke loopacties van vitaal belang zijn voor het herstel van Sevilla."

Badé is in mum van tijd uitgegroeid tot sterkhouder van Sevilla.

Het treffen met PSV wordt bijzonder voor Karim Rekik en Nemanja Gudelj, al moet Rekik de heenwedstrijd tegen zijn oude ploeg wel aan zich voorbij laten gaan vanwege een achillespeesblessure. "Sevilla is erg blij met de prestaties van Gudelj", benadrukt Fernández. "Het is zijn vierde seizoen en hij heeft zich altijd in positieve zin getoond. In dit seizoen, waarin de resultaten niet goed waren, is hij nog meer dan voorheen een leider. Gudelj is veelzijdig en heeft belangrijke doelpunten gemaakt. Rekik is daarentegen enorm blessuregevoelig. Hij is niet in staat om meer dan twee of drie wedstrijden in een paar dagen tijd te spelen. Zijn prestaties zijn dan ook niet zoals verwacht."

Sevilla is bezig aan een indrukwekkende thuisreeks. Sinds de WK-break werden alle LaLiga-duels in het Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán gewonnen. "De spelers voelen zich in eigen huis minder kwetsbaar en worden gesteund door de vele supporters", vertelt de journalist. "Maar Sevilla moet volgende week ook naar Eindhoven en bij een ploeg in opbouw kan elke tegenslag al het goede werk dat door Sampaoli is verricht tenietdoen. Sevilla is beducht voor PSV, dat ook sterk in eigen huis is."

Fernández verwacht dat de equipe van Sampaoli in de heenwedstrijd een goed resultaat nodig heeft om uiteindelijk de achtste finales van de Europa League te bereiken. "Ik verwacht een zeer evenwicht tweeluik. Voor Luuk de Jong wordt het natuurlijk een bijzonder weerzien met zijn oude club. Vanuit Spanje is er ook aandacht voor Xavi Simons, een speler die altijd de spotlights op zich heeft gericht. Zijn tijd bij Barcelona en Paris Saint-Germain heeft van hem een bekende speler gemaakt voordat hij prof werd. Nu presteert hij enorm goed bij PSV. Hier in Spanje ziet men hem als een toekomstige ster, hoewel hij zich ook nog moet bewijzen bij een Europese topclub óf in een van de grote competities."

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
5
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
21
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
Noano
 
134
15 februari 2023 om 15:14
Karim Rekikiki Karim rekik, zo dat was mijn bijdrage weer.
 
Bassie
 
11
15 februari 2023 om 15:33
Hoezo kan ik geen complimenten geven voor deze reactie? Bij deze in ieder geval Lampen.
 
arepa
 
4
15 februari 2023 om 16:23
Hahah ging helemaal stuk.
 
Benzema.
 
3
15 februari 2023 om 16:34
Jammer dat die niet meer bij PSV speelt. Dan zou de verdediging er flink op vooruit gaan.
 
Allez Paris
 
10
15 februari 2023 om 15:19
Sevilla weet hoe ze de Europa League moeten winnen. Verwacht een hels karwei voor PSV.
 
BJP79
 
19
15 februari 2023 om 17:26
Dat weet ik ook. Alle tegenstanders verslaan en je wint de Europa League. Wil niet zeggen dat ik nu met mijn jeugdelftal kans maak.
 
SjaakPolak83
 
1
16 februari 2023 om 15:48
Of koppen. Of met de borst. Met de knie kan ook, of een hakballetje.
 
anyone
 
1
16 februari 2023 om 17:26
Ik weet hoe brood eruit moet zien maar ben geen bakker
 
myvision
 
20
15 februari 2023 om 15:23
Ocampos geeft nieuwe energie, powered (lees betaalt) by Ajax.
 
NeutraleVent
 
0
16 februari 2023 om 08:42
Inderdaad, Ocampos speelt een ontzettende bijrol (terecht overigens) daar. Valt soms wat in. Die voegt echt weinig toe daar.
 
Formus
 
1
16 februari 2023 om 13:24
"Vertrek Ocampos geeft Ajax nieuwe energie".
 
Martijn R
 
7
15 februari 2023 om 15:25
Sevilla heeft gewoon een heel matig begin van het seizoen gehad omdat ze met Diego Carlos en Kounde de beste verdediging van afgelopen seizoen hebben verkocht in de zomer. Ze hebben nu na 21 competitiewedstrijden nog maar 1 tegengoal minder dan vorig seizoen na 38. Nu zie je vaak Rekik en zelfs Gudelj in het centrum. Dat is simpelweg niet goed genoeg voor La Liga. Het is echter wel een ploeg die met Sampaoli zijn speelstijl en spelers als Acuna er een geweldig harde wedstrijd van kunnen maken. Maar daarnaast ook nog over goede voetballende kwaliteiten beschikken met Rakitic en nog een handvol goede technische spelers. Sevilla is zeker geen pushover omdat ze het minder doen in La Liga. Hun verdediging is hun zwakte. Maar datzelfde kan je zeggen van PSV. Mijn verwachting is dat de wedstrijd beslist wordt op wiens verdediging het minst schuttert op de dag zelf. En of PSV er in slaagt uit een Argentijns potje vechtvoetbal te blijven.
 
RicottoFC
 
6
15 februari 2023 om 15:26
Vrees dat hier het Europees avontuur voor psv eindigt. In Spanje heeft psv sowieso een verschrikkelijke statiestiek, slechts 1x gewonnen van de 17 duels, en nu sevilla weer uit het dal aan het klimmen is zie ik geen stunt in de maak helaas.
 
CityOfLight
 
4
15 februari 2023 om 15:45
Afgelopen zomer nog van Betis gewonnen
 
RicottoFC
 
0
16 februari 2023 om 16:43
@ CityOfLight... op Spaanse bodem Europees gezien.
 
Pieterpost
 
3
15 februari 2023 om 15:46
Ik denk van niet. Sevilla is al een keer gedragadeerd uit de Champions League en wij hebben een lekkere serie neergezet in de Europa League. Zie ons wel doorgaan al is het met moeite. Denk dat wij kwalitatief ook gewoon sterker zijn.
 
MrMischa!
 
6
15 februari 2023 om 15:56
Die serie is al van maanden terug. Dat zegt echt vrij weinig.
 
Pieterpost
 
0
15 februari 2023 om 16:00
Muah alleen Gakpo is weg en Simons en co doen het nog steeds goed voorin. Verwacht daarom dat wij goed voor de dag gaan komen. Die 6-0 van dit weekend was ook even lekker.
 
NeutraleVent
 
2
15 februari 2023 om 17:14
PSV speelt sinds Gakpo weg is, een paar wedstrijden daarvoor eigenlijk ook al, als een natte krant. Als ze hier een kans willen maken moet het niveau van vorig weekend wel aangetikt worden. Anders lijkt het een kansloze missie te worden
 
 
6
15 februari 2023 om 15:39
Ben benieuwd naar zowel deze wedstrijd als de wedstrijd van Ajax. Zowel PSV als Ajax laten de laatste weken (licht) herstel zien maar zijn ook nog steeds heel erg kwetsbaar. I
 
Sander555
 
2
15 februari 2023 om 15:44
In het buitenland lijken spelers altijd groter. Ocampos was altijd een zeer goede speler voor sevilla
 
p__s__v
 
0
15 februari 2023 om 15:54
Als we uit sevilla op een gelijkspel (misschien een nipte winst)kunnen houden zou ik blij zijn. Hopen dat psv en ajax zich bij Az en fey kunnen voegen Wordt plek 2 helemaal SPANNEND
 
Zlatan65
 
6
15 februari 2023 om 16:29
"ocampos voelt zich thuis in Sevilla en was naast Luuk de Jong een van de grote leiders tijdens de Spaanse titelstrijd in 2021". Ik weet niet wie dit sprookje bedacht heeft, maar De Jong was allesbehalve een leider van Sevilla.
 
marton3103
 
0
16 februari 2023 om 07:37
Maar Ocampos stond wel degelijk vaak naast Luuk, althans wanneer Luuk speelde.
 
Yelle
 
0
16 februari 2023 om 14:12
Kopte ze wel eigenhandig naar EL winst, wellicht dat het krediet wat hij daarmee heeft opgebouwd zorgt voor een ietwat onterechte romantisering van zijn status daar.
 
Zlatan65
 
0
17 februari 2023 om 16:41
Vooral dat denk ik. Kreeg gisteren ook het nodige respect van de Sevilla supporters.
 
Frits Michels
 
0
16 februari 2023 om 15:04
O’Campos heeft helaas geen enkele kans gehad bij Ajax.Jammer want dat had best gemogen. Fysiek sterk, winnaarsmentaliteit, redelijke techniek, gemeen als het nodig is. Let maar op tegen PSV