PSV wil prachtige decembermaand compleet maken voor Richard Ledezma
Dinsdag, 21 december 2021 om 22:15

PSV ziet toekomst in Richard Ledezma. Volgens het Eindhovens Dagblad wordt zijn aflopende contract 'ijs en weder dienende' binnenkort verlengd. Ledezma is goed te spreken over het voorstel van PSV om voor meerdere jaren bij te tekenen, meldt de krant op basis van bronnen in Mexico. Hij wil zijn ontwikkeling graag voortzetten in Eindhoven en ziet een transfervrij vertrek niet zitten.

De inmiddels 21-jarige Amerikaan kwam begin 2019 over uit de jeugdopleiding van Real Salt Lake. Hij debuteerde in augustus 2019 voor Jong PSV en speelde sindsdien 35 officiële wedstrijden voor de beloftenploeg, waarin hij 6 keer scoorde en 5 assists gaf. Ledezma maakte in november 2020 tegen ADO Den Haag (4-0 zege) zijn opwachting in het eerste elftal. De aanvallende middenvelder mocht steeds vaker invallen, maar raakte in zijn zesde wedstrijd, op 10 december 2020 tegen Omonia Nicosia in de Europa League (4-0 winst), ernstig geblesseerd aan zijn rechterknie.

Ledezma scheurde zijn voorste kruisband en moest een streep zetten door het restant van het seizoen. Deze maand, op 6 december, maakte hij na 363 dagen zijn rentree op het veld: Ledezma viel bij Jong PSV in tegen De Graafschap (2-3 nederlaag). Vorige week woensdag liet Roger Schmidt de jongeling acht minuten voor tijd invallen tijdens de bekerwedstrijd van PSV tegen Fortuna Sittard (2-0), waardoor de teller nu op zeven officiële wedstrijden voor het eerste elftal staat. Als het aan de club ligt, komen daar veel wedstrijden bij. "Ledezma wordt door Roger Schmidt gezien als een talent", weet het Eindhovens Dagblad.

Na de wedstrijd tegen Fortuna sprak Ledezma via het officiële clubkanaal van een 'geweldig gevoel'. "Daarbij is het gek om te bedenken dat ik eindelijk weer op het veld heb gestaan", gaf hij toe. "Ik heb geen moment meer aan mijn knie gedacht. Ik had gewoon weer de bal aan mijn voet en speelde vrijuit, zoals ik elke wedstrijd wil en hoor te spelen." Ledezma gaf aan dat iedere speelminuut meegenomen is. "We zien wel of dat in de Eredivisie zal zijn. Het is een andere competitie dan de beker, dus we zullen zien."

Meer nieuws
   
12:29
12:29
VZ Kort: PEC Zwolle heeft eerste transfervrije zomeraanwinst binnen
77
   
12:12
12:12
FC Twente presenteert twaalfvoudig international als eerste zomeraanwinst
3
   
11:46
11:46
Thomas Tuchel gaat definitief niet verder als trainer van Bayern München
31
   
11:24
11:24
Clubtopscorer uit de Eredivisie vertrekt voor 'niet te weigeren bod' naar Azië
7
   
10:50
10:50
Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
itsTom
 
6
21 december 2021 om 22:28
21 jaar alweer. Enorm zonde die langdurige knieblessure. Hij liet wel potentie zien! Denk prima om te verlengen en te zien of het eruit gaat komen. Lijkt mij verder ook een aardige gozer. Ik weet niet of hij goed genoeg is voor PSV 1. Hij doet mij een beetje denken aan een type Mauro jr.
 
Fossen
 
4
21 december 2021 om 22:35
Doet enigszins denken aan Mauro inderdaad, maar dan wel een stuk beter hoor. Zie hem nog wel een plekje veroveren op het middenveld, terwijl Mauro daar echt voor tekort komt. Ben heel benieuwd.
 
memphisdepay
 
0
22 december 2021 om 00:28
Vind ik toch enigszins loze kreten. Hij heeft als je hem met Mauro vergelijkt echt niks meer bewezen dan hem, natuurlijk speelt die blessure een rol maar alsnog. Mauro is slechts een jaar ouder en heeft al 75 wedstrijden gespeeld in de eredivisie en was bij Heracles een goed talent, toch beter dan jong PSV. Buiten dat heb ik grotere talenten bij jong PSV gezien die het niet redde zoals Gudmundsson of Vloet. Ook denk ik dat Babadi hem wel een keer voorbijstreeft in het komende 1.5 jaar.
 
Yoda
 
1
22 december 2021 om 01:05
Memphis, dat vind ik ook nog ver gaan inderdaad om m nu al beter te vinden dan mauro. En dan te bedenken dat ik Mauro op linksback op dit moment liever zie dan Max, ben ik enerzijds blij dat een talent als ledezma voor langer wordt gebonden, maar zou ik m nog niet boven iemand in de pikorde zetten totdat hij (langdurig) dat heeft laten zien. Mauro is geen topper, maar heeft al wat km op de teller staan, die ledezma nog moet zien te maken. Dat vind ik overigens ook van Romero, die wordt al heilig verklaard, maar heeft dat voor psv nog nooit 1 vol duel laten zien. Laat staan 2 duels, of laat staan een heel seizoen.
 
SneekPSV
 
1
21 december 2021 om 22:45
Zo nu en dan een invalbeurt en een Europese wedstrijd waarin hij het best aardig deed. Ik heb hem te weinig gezien om een eerlijk oordeel te kunnen vellen. Talent heeft hij wel, maar of ie het gaat redden? Geen idee. Voor hem is het ook beter om bij te tekenen ipv een stap naar het ongewisse te maken. Voor PSV ook prima. Ze hebben toch in die jongen geïnvesteerd en er nog weinig voor teruggekregen. Sowieso voor de breedte en wie weet meer.... Net als Mauro is het wel een vlieggewicht, al heeft ie wel iets meer body, maar idealiter zie ik toch wat meer kracht op het middenveld.