PSV'er: 'Soms lijkt het wel haat, voorheen had ik daar moeite mee'
Zaterdag, 7 april 2018 om 09:14

Joshua Brenet heeft in het verleden regelmatig kritiek te verwerken gekregen als speler van PSV. De verdediger had het daar in het begin moeilijk mee, maar vandaag de dag laat hij de kritische woorden van de buitenwacht een stuk makkelijker van zich afgelijden. "Je moet sterk in je schoenen staan", vertelt de linksback van de Eindhovenaren in een interview met de Volkskrant.

Brenet moest regelmatig kritiek slikken. "De buitenwereld wil vaak snel iets over je zeggen, om je te breken", weet de PSV'er. "Natuurlijk, er is opbouwende kritiek, maar soms lijkt het wel haat. Voorheen had ik daar moeite mee, maar de laatste jaren zet ik me daar overheen. Ik probeer kritiek, negatief of positief, links te laten liggen. Positief nieuws maakt je comfortabeler, maar ik ben nu zover dat ik me kan focussen op mezelf en het team."

PSV heeft dit seizoen veel kritiek te verwerken gekregen vanwege de speelstijl. Toch stevent de ploeg van Phillip Cocu af op het kampioenschap, ook al worden de wedstrijden soms pas in de slotfase gewonnen. "Mensen zeggen: dat is geluk. Maar we dwingen dat ook af, omdat we geloof blijven houden", aldus Brenet. "We beseffen dat we nog een laatste kansje zullen krijgen. En dan hebben we veel mensen die een goal kunnen maken. We geloven in elkaar. Locadia scoorde voor de winterstop abnormale goals. Lozano was geschorst tegen Feyenoord, toen was Pereiro klaar. We zijn één. We vangen elkaar op. We zijn een familie. Niemand van de buitenwereld komt daartussen."

Meer nieuws
   
07:30
07:30
Ronald de Boer ziet man zonder interlands graag meegaan naar EK met Oranje
0
   
07:00
07:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
19
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
   
23:48
23:48
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
8
   
23:36
23:36
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Zinedane
 
29
7 april 2018 om 09:25
Dat is tock ook wel de kracht van PSV he. Die maken een team zo dusdanig hecht, stond er hier niet laatst een artikel over de team manager van PSV die Arias leerden boodschappen te doen in nederland. Dat blijken dan uiteindelijk toch vaak ontwikkelingen te zijn waar een speler baad bij heeft. Doen ze daar wel goed
 
Skede
 
32
7 april 2018 om 09:31
Mart van de Heuvel inderdaad. Zal niet zeggen dat hij een doorslaggevende factor is bij successen, maar hij is wel een ontzettend fijne man in een selectie. Iedereen loopt met hem weg en hij weet als geen ander hoe je buitenlandse spelers kan helpen en laten acclimatiseren. Echt een icoon wat mij betreft.
 
Psv-er!
 
8
7 april 2018 om 12:19
Ja ik hoorde Isi laatst, in dat serietje van Andy van der meijde, zeggen dat Mart van de Heuvel een standbeeld verdiend. Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens! Zo belangrijk om een goede sfeer te creeëren voor de buitenlandse jongens! Dan mag je, na zoveel succes met zuid amerikanen bij psv, wel zeggen dat hij een belangrijke factor is.
 
 
6
7 april 2018 om 10:12
Moeten niet vergeten dat Brenet niet op zijn positie speelt. Naar zijn kwaliteiten doet hij het gewoon naar behoren!
 
6ishet
 
0
7 april 2018 om 11:55
Ik kan me voorstellen dat het als een shock aanvoelt als je de overstap maakt naar het 1e van PSV of een andere topclub. Zeker als je bedenkt hoezeer de jeugd van tegenwoordig gepamperd wordt. Dan vat je de kritiek van supporters meteen persoonlijk op. Maar in het 1e moet er gewoon gepresteerd worden en voor veel mensen kan die wedstrijd op zaterdagavond een uitlaatklep zijn. Dus het is heel logisch dat daar een conflicterend mechanisme in schuilt. Los van het feit dat het überhaupt moeilijk kan zijn om kritiek te krijgen.Maar belangrijker is dat Brenet persoonlijk gegroeid is en het nu van zich af kan zetten. Ik denk dat er met Cocu ook een trainer is die daar oog voor heeft. Het teamgedeelte-verhaal en het bijven geloven-verhaal ken ik inmiddels wel, maar het verklaart voor mij nog steeds niet waarom er zoveel doelpunten in de laatste minuut gemaakt wordt. Heel knap, ik denk idd dat het geen toeval is maar wijsheid. Als er vandaag gewonnen wordt zet je echt een reuzestap naar het kampioenschap, dus ik ga er voor zitten straks.
 
Psv-er!
 
0
7 april 2018 om 12:26
Ik denk dat het deels te verklaren is met geluk. Pec uit bijvoorbeeld was echt een mazzeltje en tegen twente thuis met die eigen goal was ook meer geluk van wijsheid. Deels komt het ook door de toch wat behounde tactiek van Cocu. Hij gaat uit van de organisatie en in mijn optiek de kracht van het elftal. Met Hendrix en van Ginkel voor de verdediging proberen ze overmacht te creeëren. Dan wachten ze rustig af en weet psv dat het altijd kansen krijgt( in de eredivisie). Door de behoudende stijl van spelen staat het vaak nog 0-0 of 1-1 totdat ze de laatste 10 a 20 minuten echt door drukken.
 
6ishet
 
0
7 april 2018 om 20:09
Het heeft in sommige gevallen met geluk te maken ja. Maar het is nou al het hele seizoen zo. Dan is het echt gewoon een kwaliteit. De stijl van spelen bevordert inderdaad het nog nodig hebben van een doelpunt in de laatste 10 minuten maar dat het dan ook elke keer lukt zegt niks. Ik zie geen causaal verband tussen een behoudende tactiek en doelpunten in de laatste minuten. Of nou ja, dat misschien wel maar het hoeft echt niets te zeggen over waarom het een kwaliteit is.