Rafael van der Vaart: 'Hij is de enige die een beetje zichzelf is'
Dinsdag, 16 november 2021 om 21:47

Rafael van der Vaart spreekt na de eerste helft van het duel tussen het Nederlands elftal en Noorwegen (0-0) van een 'hele rare wedstrijd'. Volgens de analist is Steven Bergwijn 'de enige die een beetje zichzelf is'. Van der Vaart noemt in de studio van de NOS ook Arnaut Danjuma naar aanleiding van de eerste 45 minuten 'iemand die uitstraalt dat er wat gaat gebeuren'.

"Je zit eigenlijk te kijken naar een hele rare wedstrijd", zo begint Van der Vaart. "Heel langzaam. Ze durven niet echt. Noorwegen doet ook niks, dus het is eigenlijk heel saai. Het is dat er zoveel belangen op het spel staan, anders zet je 'm af. Bergwijn is de enige die een beetje zichzelf is, een beetje beweegt."

"Daar komt de meeste dreiging vandaan, de vleugelspelers moeten in deze wedstrijd alleen het verschil maken", haakt Pierre van Hooijdonk in. "Je ziet gewoon de echte overlapping van Blind en Dumfries helemaal niet gebeuren. Bergwijn en Danjuma komen in de één-tegen-één-duels en moeten dan het verschil maken. Dat is totaal anders dan de manier waarop je gewend bent geweest om te voetballen."

"De jongens aan de zijkanten zijn de creatieve jongens", reageert Van der Vaart. "Danjuma straalt uit: er gaat wat gebeuren. Dat gaat niet altijd goed, hij had een paar keer een verkeerde aanname. Maar er komt wel wat vandaan. Het is nog allemaal net niet, maar er gebeurt wat als hij aan de bal komt. Deze jongens stralen het gevaar uit. Maar er moet een schepje bovenop, want je kunt de klok erop gelijk zetten dat Noorwegen er nog een keer uitkomt."

Meer nieuws
   
21:36
21:36
Vitesse vindt mogelijke redding op bijna 5.000 km afstand en voert al gesprekken
0
   
20:41
20:41
Fiorentina plaatst zich ten koste van Club Brugge voor finale Conference League
28
   
20:32
20:32
Mourinho liet onlangs zijn droombaan lopen: 'Ik heb een fout gemaakt'
5
   
20:15
20:15
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
5
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Real Madrid - Bayern München
83
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
meneerja
 
16
16 november 2021 om 21:52
Weet je wie niet zichzelf is? Wijnaldum. Wat is die gozer allemaal aan het doen. Vergat helemaal dat die meedeed
 
Tazaboy
 
8
16 november 2021 om 21:56
Van der Vaart heeft gewoon zwaar gelijk in alles wat hij zei. Waar wacht Nederland nog op?
 
Kieftenbeld
 
10
16 november 2021 om 21:59
Dat is toch juist typisch wijnaldum in het nederlands elftal? In dat opzicht zijn er dus twee spelers die zichzelf zijn
 
Stijlvol
 
12
16 november 2021 om 21:59
De spanning is om te snijden. Not. Ja of wel, meer in de zin of het tegendoelpunt toevallig gaat vallen. Wat een zaadpot. Met deze instelling kan je toch geen WK toernooi in? Schandalig.
 
NationsFC
 
0
16 november 2021 om 22:02
Helemaal eens. Oranje is op dit moment zichzelf wijs aan het maken dat het zo wel kan. Het lijkt er zelfs op dat ze niet eens door hebben dat dit precies is wat de Noren willen: zo lang mogelijk 0-0 houden en het laatste kwartier vol gas alles of niets
 
Joop Pennings
 
0
16 november 2021 om 22:05
Waar zitten we in hemelsnaam naar te kijken
 
Unbeliebeble
 
27
16 november 2021 om 22:03
Nederland verdient het niet eens om aan het WK deel te nemen. Mijn god zeg wat is het allemaal slecht en dat tegen een Noorwegen die nota bene hun sterspeler mist. Wat een afgang zeg. Dit Nederland zou eigenlijk verplicht de playoffs moeten spelen om te bewijzen dat zij straks daar op het WK ook écht thuishoren. Man man man…
 
JustusMorris
 
6
16 november 2021 om 22:41
Beetje overdreven hoor. Nederland was erg nerveus vandaag, maar er zitten gewoon hele goede spelers bij. Noorwegen moest vandaag en kwam niet eens tot 1 kans. Turkije hoeven we het ook niet over te hebben, hoe die zijn aangepakt in Amsterdam. We zijn niet de favorieten maar niet thuishoren is iets anders.
 
Unbeliebeble
 
5
16 november 2021 om 23:56
13 van de 33 goals waren tegen Gibraltar en dan reken ik niet eens de doelpunten tegen landen als Montenegro en Litouwen mee. Feit blijft dus dat het spel bij vlagen niet goed was. Ook tegen een Turkije, gezien hun huidige vorm, was Nederland verplicht om deze poule met twee vingers in de neus te overleven. Uiteindelijk hebben zij het tot de laatste speeldag spannend gemaakt. Nu is je deelname aan het WK wel veiliggesteld, maar dat neemt niet weg dat dit Nederlandse elftal tegen een serieuze tegenstander compleet overrompeld zou worden. Ik hoop dat ik het natuurlijk mis heb en dat ze ons gaan verrassen maar het vooruitzicht is alles behalve positief.
 
JustusMorris
 
0
17 november 2021 om 13:01
Nee klopt, Nederland is totaal niet overtuigend en is nog niet in staat om zonder op volle kracht te spelen van de mindere goden te winnen. Maar mijn argument is vooral: Nederland had als concurrenten voor het WK Turkije die ze helemaal scheel hebben gespeeld onder LvG, en Noorwegen wat moest winnen maar letterlijk geen enkele kans heeft gecreëerd. Die hebben 2 keer geschoten en 0.08xg. Dat is misschien wel het laagste dat ik ooit heb gezien. Dus van de groep ben je de terechte uitverkorenen voor het WK. En als ik zie dat Portugal (door Servië) en Italië (door Zwitserland) veroordeeld zijn tot de play-offs, heeft Nederland het gewoon netjes gedaan.
 
Dirk_borst
 
1
16 november 2021 om 23:03
Jawel hoor, gewoon verdiend. We zijn eerste geworden in de groep. Het is zo als het is.
 
Unbeliebeble
 
6
16 november 2021 om 23:59
Kampioen open deuren intrappen? Aan mijn ogen mankeert niets hoor, ik weet nu ook wel dat we eerste zijn geworden. Maar of het verdiend is? Mijn punt is juist dat Nederland het van de laatste speeldag afhankelijk heeft gemaakt in een poule waar zij eigenlijk met gemak eerste hadden moeten worden.
 
Heddeum
 
4
16 november 2021 om 22:03
OT: het is toch raar om te beseffen dat CR7 slechts 2 jaar jonger is dan Van Der Vaart. Maar nog steeds top en top fit is. Moet je na gaan hoe het Nederlands elftal eruit had gezien als spelers als Sneijder en Van Der Vaart er nog zo bij zouden lopen al CR7 nu doet.... Niet dat ze nu nog iets hadden kunnen betekenen, gezien het leeftijds verschil. Maar wellicht waren we er dan in 2016 en 2018 wel bij geweest.... On topic: Het is in zekere zin een vreemde gewaarwording. Maar soms heiligt het doel de middelen. Ergens snap ik deze passieve houding wel, niet al te veel energie erin stoppen. Met 1 punt zijn ze er ook wel. Op het moment dat het 0-0 blijft maar ze 90 minuten bij de cornervlag blijven staan zal niemand zich nog bekommeren om deze wedstrijd. Maar verlies met 1-0 met attractief voetbal dan zal alleen maar nablijven dat we niet naar het wk gaan. Hou maar vol jongens. En ga maar trots zijn dat je mag spelen op zo'n verschrikkelijk corrupt wk als dat van Qatar.
 
toonvs
 
6
16 november 2021 om 22:04
Waarom wordt die Klaassen niet gewisseld. Wat een drama is zeg.
 
toonvs
 
0
16 november 2021 om 22:09
Dit gaat echt niet goed. Wat een slappe hap zeg
 
Unbeliebeble
 
19
16 november 2021 om 22:09
@heddeum: Alsjeblieft hou op hoor, dat waren nog eens tijden! Het Nederlandse elftal had echte mannen in de selectie die voor elke meter vochten. Nu moeten we het doen met een stel verwende diva’s die er soms bij lopen alsof ze verplicht op het veld staan, afschuwelijk! Verder kun je die conclusie over “het doel heiligt de middelen” pas trekken wanneer de laatste fluitsignaal heeft geklonken. Het zou Nederlands zijn om straks in de extra tijd een tegendoelpunt op je neus gedrukt te krijgen. Maar heel eerlijk gezegd verdient Nederland het niet eens om deel te nemen, het is gewoon van een ongekend laag niveau. Ik zou het bijna zelfbescherming noemen als deze jongen er uitgaan want als je zo zou treden tegen een Frankrijk of Duitsland wordt je duizelig gespeeld en totaal vernederd.
 
toonvs
 
1
16 november 2021 om 22:18
Ongelofelijk waar is Wijnaldum om de ploeg op sleep touw te nemen. Geldt voor van Dijk ook
 
benzema08
 
3
16 november 2021 om 22:31
Van der Vaart heeft er goed kijk op, hij is de gene die nu de score opent. En speelt inderdaad een goede wedstrijd.