Rafael van der Vaart: 'Schreuder creëert een probleem voor zichzelf'
Dinsdag, 4 oktober 2022 om 18:54

Rafael van der Vaart is van mening dat Dusan Tadic plaats moet maken bij Ajax. De analist heeft zich dinsdagavond, ter voorbereiding op het Champions League-duel met Napoli (21.00 uur), uitgelaten over de aanvallende opties van Alfred Schreuder. Van der Vaart is van mening dat Schreuder met het inbrengen van Mohammed Kudus een probleem heeft gecreëerd voor zichzelf. Steven Bergwijn is wat hem betreft onomstreden.

Verwacht wordt dat Schreuder tegen Napoli opnieuw zal aantreden met Kudus als diepste spits. "Ik vind Kudus geen spits", aldus Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Maar hij heeft het wel heel goed gedaan als spits. Nu haal je Brobbey eruit en zet je Kudus erin, terwijl Brobbey het ook heel goed deed. Je creëert eigenlijk een probleem voor jezelf. Kudus gaat nu natuurlijk spelen, die kan je er niet meer uithalen. Dat zou misschien wel beter zijn, om met een echte spits te spelen. Daar ben ik meer van. Maar ik vind dat Kudus ook altijd moet spelen."

Van der Vaart gaf afgelopen zomer aan dat hij geen voorstander was van het aantrekken van Bergwijn. "Maar daarmee bedoelde ik niet dat hij niet goed genoeg zou zijn", aldus de voormalig middenvelder. "Dat is een speler die ongelooflijk goed is. Maar je creëert zo'n enorm probleem in je elftal, dat ik denk dat er een goede speler te veel is. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar ik geloof niet in twintig geweldige spelers. Je moet twaalf of dertien echt goede spelers hebben. De rest moet een mix zijn van jonge en ervaren spelers."

Als het aan Van der Vaart ligt, is Bergwijn altijd verzekerd van zijn plek in het elftal. Wat hem betreft wordt Tadic het kind van de rekening, maar dat ziet hij niet gebeuren. "Hij (Tadic, red.) speelt heel slecht de laatste tijd. Dat heeft iedereen gezien", oordeelt Van der Vaart over de aanvoerder. "Ik vind Tadic het best renderen als hij op links speelt, maar daar staat Bergwijn en die is op dit moment beter dan Tadic. Dan zou je zeggen dat het logisch zou zijn om Tadic eruit te halen, maar dat gaat nooit gebeuren. Dus daarmee creëer je een probleem voor jezelf."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Paauwer
 
8
4 oktober 2022 om 18:58
Tadic moet naar links en bergwijn naar rechts. Tadic levert altijd op links, bergwijn is een momenten voetballer. Dan kan hij ook vanuit rechts. Blind en Tadic samen met Taylor voelen elkaar goed aan.
 
Ducktaildo
 
3
4 oktober 2022 om 19:01
Tadic was vorig seizoen voetballend ook gewoon matig op links. Statistieken waren inderdaad gewoon nog goed, maar voetballend was het gewoon slecht. Zet hem op links en verwacht geen wonderen. Het dubbeltje valt nu gewoon de verkeerde kant op. Ik zou hem gewoon lekker laten banken en kijken of er nadien nog wat verbetering komt.
 
jeroenimo8
 
0
4 oktober 2022 om 19:02
Tadic links inderdaad en als het na een helft alsnog niet werkt gewoon naar de bank. Op rechts is gewoon geen succes.
 
Pelletje
 
6
4 oktober 2022 om 19:16
Die Schreuder blijft maar switchen. Zet nou gewoon kudus achter Brobbey neer. Dan heb je 2 fysiek sterke spelers daar met veel scorend vermogen.
 
QuePasa.
 
24
4 oktober 2022 om 19:02
Beetje off-topic, maar wat ik dus echt heel raar vond aan de voorbeschouwing net was dat zowel Vd Vaart als de presentator zo verbaasd zijn dat Napoli 10 miljoen voor Kvaratshkelia heeft betaald aan die club uit Georgië en zeggen dat het knap gescout is, en dan helemaal voorbij gaan aan het feit dat Kvara bij Rubin Kazan al op het lijstje stond bij bijvoorbeeld Ajax (en andere clubs) en vanwege de oorlog een paar maanden weer in zijn vaderland is gaan voetballen. Natuurlijk heeft Napoli hem daar goed gescout en wist niemand dat hij het zo goed zou doen, maar hij is niet helemaal ‘uit Georgië gescout’ en dit was echt al wel een best bekende speler. Ik verwacht toch wel wat meer als dit je werk is, vind het tenenkrommend eerlijk gezegd.
 
Martijn R
 
14
4 oktober 2022 om 19:15
Van der Vaart is gewoon de nieuwe Valentijn. Dom roepen en een beetje goedkoop scoren, maar nergens vanaf weten. En maar een podium blijven geven op TV... Voetbalzone heeft zo onderhand ook door dat artikelen met Van der Vaart scoren - met name door de antipathie die die man oproept.
 
ScummyMan
 
1
4 oktober 2022 om 20:03
Helemaal mee eens. Heb zelfs nog liever Driessen, die zegt random domme dingen maar houd het nog wel netjes. Van Der Vaart schoffeert gewoon iedereen om maar voorpagina’s in Bederland, Spanje en Engeland te halen. Het ergste is dat Van der Vaart in zijn beginperiode op tv nog best goede en logische dingen zei. Maar ja met een goede analyse en het beschaafd houden kom je niet in de picture.
 
riqui8
 
6
4 oktober 2022 om 20:01
Welkom in analistenland. Volgens mij doen wij niets anders dan ‘wat meer verwachten als dit je werk is’. Het niveau is zo bedroevend laag dat ze er allemaal mee wegkomen. Er is namelijk niemand die het beter doet. Aan die talkshowtafels wordt echt de grootst mogelijke onzin uitgekraamd die wij uit ons hoofd gemakkelijk kunnen tegenspreken. Terwijl dit voor vrijwel iedere voetbalfan hooguit parttime is. Ook heb je analisten die live-wedstrijden ‘doen’ zonder een van de teams te kennen. Als zender zou ik eisen van een Van der Vaart dat als hij Barcelona - Viktoria Plzen wil doen, hij minstens de laatste vijf of tien wedstrijden van Viktoria moet hebben gezien. Zodat hij er iets zinnigs over kan zeggen. Maar ja, hij is bekend en zegt controversiële dingen waar consternatie over ontstaat. Mega kijkcijfers! Lekker laten doen en vooral zorgen dat het logo van de zender zo groot mogelijk op die microfoon onder zn neus staat.
 
mitchajax020
 
7
4 oktober 2022 om 19:07
De reden dat Tadic matig speelt is omdat hij rechts staat, je ziet gelijk dat het beter draait als hij links staat. Iedereen ziet dit behalve Schreuder. Is toch niet zo moeilijk en bergwijn rechts
 
Angelus
 
0
4 oktober 2022 om 19:28
Zaterdag stond Tadic weer op links. Maar het irriteerde me dat alles via de linkerflank werd gespeeld. Alsof ze de bal niet aan Ocampos en Rensch durven te geven. Maar als Tadic daar staat dan proberen ze het geregeld. Het zou fijn zijn als Bergwijn en Tadic wat meer afwisselen net zoals Antony en Bergwijn dat deden tegen Groningen. Desnoods met een Berghuis of Kudus op 10. Maar dan wel met Brobbey in de spits. Want als aanspeelpunt doet hij het erg goed. Waardoor de flankspelers eroverheen kunnen.
 
mc significant
 
1
4 oktober 2022 om 20:31
Waarschijnlijk hebben die spelers ook door dat een bal naar Ocampos meestal minder oplevert dan een bal naar Tadic
 
binny
 
2
4 oktober 2022 om 19:54
Ben ik niet echt met je eens. Bergwijn's actie naar binnen is veel beter van links zodat hij kan schieten, al veel goals gemaakt en gevaar gesticht. Tadic kan niet de bal gaan voorleggen aan Kudus net als je daar niks aan hebt als Bergwijn dat moet doen op rechts. Alleen bij hem draait het beter, het was weer ruk op zaterdag.
 
Vakkie 427
 
2
4 oktober 2022 om 19:08
Brobbey moet gewoon in de spits en Bergwijn op links, maar ik heb zelf als je Tadiç eruit haalt ook ook geen idee wie dan op rechts moet. Berghuis rendeert daar ook niet en die zou ik samen met Alvarez en Kudus op het middenveld zetten.
 
HakimZiyach22
 
5
4 oktober 2022 om 19:11
Schreuder kiest de weg van de minste weerstand. En hij creëert daarmee... extra weerstand. Veel te statische aanval, een non-voetballer op het middenveld (soms zelfs 2) en slechts 1 speler die echt op kan bouwen. Het kan allemaal veel beter. Met Bergwijn-Kudus-Conceicao en Brobbey heb je een waanzinnig dynamische aanval, de juiste spelers houden het veld breed, zijn ook redelijk creatief. Alternatief is Bergwijn-Tadic-Kudus met Brobbey op 9. Waarbij Tadic en Kudus variëren, en twijfel zaaien. Schreuder kan hier veel meer uit halen, anders wordt dit het 4e teleurstellende jaar op rij.
 
ScummyMan
 
0
4 oktober 2022 om 20:08
Dat zijn 2 varianten zonder Berghuis. Berghuis zou voor mij juist qua dynamiek altijd op 10 starten. Vorig seizoen maar ook in de goede wedstrijden dit seizoen was hij in balbezit overal te vinden als 10. Linksbuiten, rechtsbuiten, spits maar zonder de spelers daar in de weg te lopen. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld Kudus maakt hij vuile meters in de omschakeling (tegen) en ook vooral de juiste verdedigende looplijnen.
 
JK-Ajax
 
1
4 oktober 2022 om 19:12
Bergwijn Brobbey Tadic en daarachter Kudus Berghuis/Taylor Alvarez. Er is weinig voor op rechts, gooi Conceicao eens voor de leeuwen
 
Cas1
 
3
4 oktober 2022 om 19:13
Het punt is dat buitenlandse clubs spelers op de bank hebben die heel veel verdienen en dit geen probleem vinden. In Nederland wordt door de media en alles daarom heen een sfeer gecreëerd dat je moet vertikken om op de bank te zitten, oftewel je moet als een speler geblesseerd raakt een wissel inbrengen die vele malen slechter is met alle gevolgen van dien Hou op met die onzin, als je Europees wil meedoen dan moet je bank ook sterk zijn Tadic heeft het de laatste weken niet laten zien, dat is waar. vanavond is zijn laatste kans wat mij betreft. als hij faalt dan ook laten banken Klopp zei het zo treffend; we hebben Ajax heel goed bestudeerd, iedere bal wordt naar hem gespeeld en hij moet de bal vasthouden , waardoor de rest kan aansluiten. Door Tadic uit te schakelen haal je de angel weg. Ik zou ze nu verrassen door Tadic weer op links te zetten en aan Bergwijn zeggen kijk maar waar je wilt lopen, dan is hij op zijn sterkst
 
misseva88
 
4
4 oktober 2022 om 19:34
De media is sowieso regelmatig een probleem voor clubs met ambitie. Willen ze niet stoken bij spelers die op de bank zitten dan praten ze succesvolle spelers wel naar het buitenland met irritante vragen als 'heb je geen spijt van je contractverlenging' (timber) of 'heb je niet het idee dat je bent uitgeleerd in de Eredivisie'? Het is godvergeten irritant calimerogedrag van een stel parkieten met een perspas.
 
afcaj
 
5
4 oktober 2022 om 19:38
Ik wordt een beetje moe van de hetze van van der Vaart richting Tadic. Was ook vorig seizoen op zijn eigen plek met afstand de beste speler van Ajax. Gewoon terug op links en Bergwijn op een andere plek.dan komt het vanzelf goed. Van der Vaart kan beter geen coach worden of bij die amateurs in Denemarken blijven waar hij onderaan staat.
 
acmilanajax
 
1
4 oktober 2022 om 19:46
Ik snap dat Tadic momenteel niet in vorm is maar die man heeft zoveel krediet, en is altijd gewoon nog de grote leider van het elftal. Niet te vergeten dat hij niet op zijn vertrouwde linkerkant staat. Hij zou het eens met Bergwijn op rechts kunnen proberen in de competitie maar dat is denk ik ook wel weer zonde van Bergwijn die óók het best rendeert vanaf links.
 
RedondoNo5
 
0
4 oktober 2022 om 19:49
Kan kudus niet op 10 achter brobby? Op de vleugels bergwijn en tadic of berghuis.
 
gentle
 
2
4 oktober 2022 om 19:56
Waar bemoeit die vaart zich mee, Ik ben van mening al die analisten van de tv moeten.alleen maar zeiken afkraken. En dan komt er zo eentje die wel Ff wil vertellen welke spelers moeten spelen.alsof hij er de bal verstand van heeft.
 
jodel
 
0
4 oktober 2022 om 20:59
Krediet hebben telt hier niet….vorm van de dag zou van Gaal zeggen, en vdvaart heeft gewoon gelijk, hij is niet in vorm, dus waarom niet eens zonder Tadic ….? Het loopt niet dus proberen doet leren!! Hij moet niet verheven worden boven een ander….