'Real bereidt zich voor en identificeert opvolgers voor Kovacic en Modric'
Woensdag, 8 augustus 2018 om 12:47

Real Madrid verhuurt Mateo Kovacic waarschijnlijk op korte termijn aan Chelsea, terwijl Internazionale stevig aan Luka Modric trekt. Hoewel de Koninklijke na Cristiano Ronaldo met Modric niet nog een bepalende speler wil laten gaan, lijkt de Champions League-winnaar toch rekening te houden met een vertrek van de Kroaat. AS meldt dinsdag namelijk dat voorzitter Florentino Pérez twee alternatieven voor de WK-finalisten heeft geïdentificeerd.

De preses van Real gaat woensdag echter eerst nog een ultieme poging doen om Modric aan boord te houden. De berichten dat de middenvelder toe zou zijn aan een nieuwe uitdaging en Inter hem een jaarsalaris van tien miljoen euro wil bieden, schrikt de Spaanse grootmacht echter niet af en Modric kan een nieuw contractvoorstel verwachten. Volgens Marca kan de spelmaker, die momenteel 6,5 miljoen euro verdient op jaarbasis, een flinke salarisverhoging tegemoetzien als hij akkoord gaat met een nieuwe verbintenis.

Het is echter de vraag of deze poging succesvol zal zijn, aangezien het Kroatische contigent bij i Nerazzurri, Marcelo Brozovic, Ivan Perisic en Sime Vrsaljko, de Italiaanse club al zou hebben medegedeeld dat Modric openstaat voor een transfer. Als Kovacic en hij inderdaad vertrekken, komen Thiago Alcántara en Miralem Pjanic volgens AS in beeld. De twee staan al langere tijd op het verlanglijstje in het Santiago Bernabéu en Julen Lopetegui zou de komst van de twee wel zien zitten.

Thiago lijkt van het duo de meest haalbare, aangezien het middenveld van Bayern München overvol is en der Rekordmeister in een eerder stadium liet weten waarschijnlijk ruimte te willen maken in die linie. Zijn transfersom van 60 miljoen euro zou daarnaast deels kunnen worden 'verrekend' met de clausule van 42 miljoen euro die Bayern wil activeren om de transfer van James Rodríguez permanent te maken. Het aantrekken van Pjanic lijkt een moeilijker verhaal te worden: Juventus wil tachtig miljoen euro incasseren voor de Bosniër en Real is naar verluidt 'niet optimistisch' over zijn kansen om hem weg te halen uit Turijn.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
0
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
6
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
3
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
SvenZxzy
 
17
8 augustus 2018 om 12:50
Ben ik de enige die Pjanic wel oké vindt? Ga dan voor een niveau Pogba (bij wijze van) of verkoop gewoon niet als je geen vervanging kan vinden.
 
LukaModric.10
 
119
8 augustus 2018 om 12:52
Pjanic is beter dan Pogba....
 
Zizoulogy
 
8
8 augustus 2018 om 12:56
Pjanic is goed, maar dit bericht van VZ is fake news. Florentino staat op het punt om Modric een nieuw contract te laten ondertekenen dus die blijft zeker binnen boord. Kova lijkt wel al weg te zijn, maar daar verwacht ik geen grote aankoop voor in return omdat Kova verhuurd zal worden en dat zal zijn zonder een optie tot koop. Rumoerige tijden in Madrid, hopelijk brengt Flo snel de rust terug.
 
LondonIsBlue
 
2
8 augustus 2018 om 13:30
Volgens de geruchten komt er juist wel een optie tot koop dus ben benieuwd. Het beleid van Chelsea is in principe ook dat ze spelers niet huren. Dus zonder optie tot koop zou ik de transfer ook niet snappen.
 
Duke222
 
2
8 augustus 2018 om 13:34
Ik las vandaag nog dat er wel een optie tot koop er in zou staan als dat zo is is Real echt niet goed bezig. Verhuur lijkt me prima maar niet met een clausule er in zoals bij James. Maar ja weet ook niet of dat waar is. Zou enorm zonde zijn als Kova (in de toekomst) dan niet meer bij Real terugkomt. Thiago lijkt me overigens wel een leuke ja.
 
Mokum94
 
13
8 augustus 2018 om 12:54
Pjanic is minstens gelijkwaardig aan Pogba, ik vind hem in de vorm van afgelopen seizoen zelfs beter dan onze Paul. Kan daarnaast ook een gelijkwaardige rol als Modric heeft invullen. Pogba zie ik die rol heel anders invullen.
 
Voetbel
 
7
8 augustus 2018 om 13:18
Pjanic speelt in Italiã«, dat is natuurlijk wel een heel ander niveau dan Engeland. Pogba was ook een veel grotere uitblinker in Italiã«. Ik denk dat Pjanic niet goed genoeg is voor het niveau dat Real nastreeft (wereldtop).
 
Marc Juventus
 
12
8 augustus 2018 om 13:40
Valt eigenlijk wel mee, Pogba was ook heel inconsistent bij Juve, enkel viel dat minder op omdat nu alle schijnwerpers pop hem gericht staan. Statistisch gezien doet Pogba het helemaal niet minder dan in Turijn. Het is ook niet enkel een kwestie van niveau, maar ook qua speelstijl en team. Salah ging ook vorig jaar naar de PL en knalde alles daar kapot. Pjanic zit in dezelfde categorie als Pogba. Er zijn niet zoveel middenvelders beter dan Pjanic. Als je naar een kaliber hoger kijkt dan Pjanic kom je bij spelers als de Bruyne, Kroos en Modric
 
julestottenham
 
12
8 augustus 2018 om 13:01
Ik ben het ook met je eens. Modric is alleen niet te vergelijken met Pjanic, die is echt van een fenomenaal niveau!
 
DennisHartkoorn
 
3
8 augustus 2018 om 13:34
Ik zou Modric niet weg doen als Real Madrid zijnde. Ronaldo is ook al weg. Dus alleen bij activeren van clausule. 750 miljoen.
 
MagiscoZinZin
 
17
8 augustus 2018 om 12:51
Thiago erbij Zou een Heerlijke aankoop zijn. Buiten het feit dat ik het enorm jammer vind dat Kovacic weggaat is Thiago toch wel een paar niveaus hoger dan hem
 
bpreal
 
4
8 augustus 2018 om 13:19
Thiago zou een droom zijn voor mij. Ek die Spanje won met thiago en isco was te heerlijk! Men wens voor meer Spaanse spelers komt steeds meer en meer uit, hup modric net als Ronaldo bedankt voor alles en succes verder. Kova gewoon verhuren zonder optie verkoop, basta!!
 
LondonIsBlue
 
0
8 augustus 2018 om 17:45
Gelukkig komt er wel een optie tot koop en daar ben ik persoonlijk erg blij mee.
 
Samcro
 
0
10 augustus 2018 om 12:45
Die is er dus niet gekomen.
 
TiemenMolendijk
 
16
8 augustus 2018 om 13:34
Ik zie Thiago niet naar Real gaan om eerlijk te zijn, Thiago is een kind van Barça.
 
gloryUnited
 
10
8 augustus 2018 om 12:52
Lijken me goede vervangers. Alleen denk niet dat 1 van de 2 wilt banken. Thiago zou wel een gevoelige stap zijn, maar voetballers blijven professionals.
 
Yovo
 
2
8 augustus 2018 om 12:55
Omdat hij van Barcelona komt en daar min of meer is weggestuurd? Wat maakt hem dat uit. Ik denk dat hij graag terug wilt naar Spanje.
 
Dante
 
23
8 augustus 2018 om 13:11
Weg gestuurd? Ze hadden hem toch per ongeluk een wedstrijd of zo te weinig laten spelen, waardoor een clausule in werking trad waardoor hij voor weinig weg kon? Had niet de indruk dat Barca er destijds heel blij mee was, maar kan het mis hebben.
 
Yovo
 
9
8 augustus 2018 om 12:54
Ik zou voor thiago gaan. Wat een geweldige voetballer is dat.
 
julestottenham
 
3
8 augustus 2018 om 13:02
Tja, real Madrid. Prima ploeg alleen de spelers die het verschil maken vertrekken. Ik denk dat er bijna geen speler modric kan vervangen? Of weten jullie er wel een?
 
Yovo
 
3
8 augustus 2018 om 13:04
Dani ceballos zou hem op langere termijn wel kunnen vervangen. Op korte termijn vind ik Thiago de beste keuze.
 
MGMV
 
6
8 augustus 2018 om 13:18
Modric staat - volgens berichtgeving van Marca - juist op het punt om een vernieuwd contract te tekenen. De enige die nu vertrokken is, is Ronaldo. Maar Modric is natuurlijk een unieke speler, echter is Kovacic toch wel de 'natuurlijke' opvolger van hem. Voorlopig maken ze zonder Ronaldo ook nog voldoende indruk. Bale die belangrijker wordt (hopelijk fit blijft), Asensio die nu kan opstaan, Isco met een vrije rol en natuurlijk nog een uitstekend trio op het middenveld. Is toch wel meer dan een 'prima' ploeg.
 
Marc Juventus
 
3
8 augustus 2018 om 13:42
Volgens berichtgeving van Marca staat hij niet op het punt om een nieuw contract te ondertekenen, maar gaat hij naar Perez toe met de intentie om zijn vertrekwens kenbaar te maken na vermeende interesse van Inter, die Modric een mooi contract hebben beloofd. Marca meldt daarbij dat Real nu wel (in tegendeel tot de situatie rond Ronaldo) een nieuw contract gaat aanbieden. Dat kan de kans aanzienlijk vergroten dat ze Modric weten te overtuigen om te blijven en zo na Ronaldo, niet weer een sterspeler verliezen.
 
DavitDg
 
2
8 augustus 2018 om 14:04
Is waar maar een heel zwakke bank... we hebben topspelers nodig die de trainer aan het twijfelen brengen... enkel kovacic is van het niveau real en die willen ze verhuren. Met jongens als ceballos, nacho, maryoral, Theo op de bank gaan we het niet redden! In elke linie is er versterking nodig! Perez zal geld moeten uittrekken. Doelman: courtois Cv: boateng Middenvelder: Dembélé (relatief goedkoop, balvast en schikt zich in rol als bankzitter) Aanvallend: ideaal hazard maar niet tegen elke prijs. Dus mijn voorkeur gaat uit naar Bailey en Rashford 2 jonge spelers die nog veel potentie hebben maar toch al voldoende speelminuten bij de subtop van Europa hebben. Rashford kan als spits en op de flanken. Bailey kan links en rechts. 260 milj voor alle 5 de spelers zou voldoende moeten zijn. Dit is mijn persoonlijke mening... je hoeft niet akkoord te zijn
 
LaUndecima11
 
1
8 augustus 2018 om 13:04
Thiago een topspeler. was hij niet te blessure gevoelig? of vergis ik me?
 
uhcunited
 
2
8 augustus 2018 om 13:06
Met al het respect deze spelers zijn echt een flinke achteruitgang ten aanzien van Modric. Geloof er ook maar weinig van dat die daadwerkelijk maar Inter gaat zijn vooral Italiaanse media die dit suggereren. Verwacht en hoop dat die uiteindelijk bijteken met een flinke salaris verhoging.
 
Wally_
 
0
8 augustus 2018 om 13:08
Alternatieven bekijken is altijd prima natuurlijk, want je weet niet wat er gebeurd, maar aan de ene kant moet je Modric echt niet laten gaan. Ik kan zo een twee drie geen goed alternatief vinden, en als ze dat doen valt het hele elftal in elkaar en mogen ze ook nog een nieuwe spits halen, want Benzema gaat echt niet presteren zonder Modric.
 
Hein Wakker
 
2
8 augustus 2018 om 13:14
Luka gaat niet weg
 
AFCAjax0164
 
3
8 augustus 2018 om 13:16
Eriksen zou bij Real op het middenveld ook niet misstaan. Die jongen heeft bakken ervaring en kan nog jaren mee.
 
Jason Bourne
 
2
8 augustus 2018 om 13:31
Thiago is, mits fit, een geweldige voetballer maar heeft te vaak blessures en heeft nooit de hoge verwachtingen kunnen waarmaken. Het Bayern middenveld zal bestaan uit Tolisso, Goretzka en James dus geen plek voor Thiago. Bayern zal dus de transfersom voor James kunnen compenseren met Thiago.
 
TiemenMolendijk
 
6
8 augustus 2018 om 13:38
Wat een onzin, hoezo nooit de hoge verwachtingen kunnen waarmaken? Als Thiago fit is, is hij de beste middenvelder van de Bundesliga. Ik acht de kans erg klein dat Tolisso Thiago op de bank houdt als Thiago fit is.
 
M.Pjanic
 
0
8 augustus 2018 om 14:07
Ja, Pjanic zou een droom zijn om hem in het Real Madrid shirt te zien. Echter als ik zou moeten kiezen tussen Thiago of Pjanic dan zou ik eerder voor Thiago gaan. Omdat die namelijk goedkoper is en zich makkelijker zal aanpassen. Tevens is het een indirecte dreun verkopen aan Barcelona, die zijn jeugdspeler de laatste jaren minder waardeert.
 
sweque
 
0
8 augustus 2018 om 14:16
Laat dan modric gaan en zet kovacic in de basis. Hele probleem was toch dat hij meer wilde spelen? Npu probleem opgelost. Onzin bericht dus, want perez is niet achterlijk. Je laat er max 1 gaan waarbij je kova alleen zou verhuren en niet verkopen Verder kun je met ceballos toch proberen dat gat op te vangen, lopetegui heeft wel vertrouwen in de jonge Spaanse garde.
 
Jony77
 
0
8 augustus 2018 om 15:30
Grappig, Pjanic en Thiago waren ook de 2 spelers waar Barca belangstelling voor had deze zomer. Maar ze wilden niet iemand terughalen die zelf weg is gegaan (thiago) en Pjanic was te duur. Zonde, want Thiago is en blijft een goede speler. Mochten Kovacic en Modric weggaan (wat ik niet denk), dan zijn dit wel goede opvolgers. Als Real Thiago haalt heb je weer een Spanjaard binnen. Of je probeert als Real zijnde weer voor Pogba te gaan? Ze wilden hem toen al halen toen hij bij Juve speelde. Al denk ik niet dat United hem laat gaan. Edit: Ik zie dat Skysports zelfs meldt dat Kovacic vandaag in Londen een medische keuring ondergaat. Hij zal betrokken worden in een deal voor Courtois (kovacic 35 miljoen pond).
 
Voetbalfan1982
 
1
8 augustus 2018 om 15:58
Oei dit zal echt een aderlating zijn voor real. Denk dat dit ze meer pijn zal doen dan het vertrek van Ronaldo. Ik verwacht dat Bale, Isco, Assencio, Benzema de doelpunten heus wel voor hij rekening zullen nemen. Zolang het middenveld het juiste tempo blijft hanteren en daarbij ook oog houdt voor diepgang. Modric is daar in mijn optiek momenteel met afstand het allerbeste in. Daarnaast verzaakt hij nooit en maakt hij heel veel vuile meters waardoor hij de aanvallers deels ontlast. Ik zie geen andere speler die dit van hem kan overnemen.
 
JLV1302
 
1
8 augustus 2018 om 16:09
Dit zou voor Real een van de slechtste deals zijn mocht het gebeuren dat Modric en Kovacic vertrekken. Met Modric heb je simpelweg de beste middenvelder van de wereld in huis en met Kovacic zijn ideale opvolger. Thiago en Pjanic zijn ook al niet de jongste meer. Waarom je hele elftal bouwen op jonge Spaanse spelers om vervolgens een Thiago of Pjanic te kopen voor een smak geld. Raar gerucht.
 
broman
 
0
8 augustus 2018 om 17:38
Leegloop bij Madrid ik ben benieuwd of ze de komende jaren nog in de top mee kunnen doen.
 
Furrr
 
0
8 augustus 2018 om 21:30
Lijkt me veel te licht. Leuke spelers maar niet bepalend genoeg