Real Madrid kan basisklant uit Clásico niet meenemen naar Amsterdam
Donderdag, 7 februari 2019 om 14:40

Marcos Llorente is voorlopig uit de roulatie. De middenvelder van Real Madrid raakte woensdagavond geblesseerd in de bekerwedstrijd tegen Barcelona (1-1) en staat volgens AS ongeveer drie tot vier weken buitenspel. Dat betekent dat Llorente de eerste Champions League-ontmoeting met Ajax van komende woensdag zeker aan zich voorbij moet laten gaan.

Llorente viel na ruim een uur uit met een spierblessure in het bovenbeen. Hij werd afgelost door Casemiro. Real Madrid doet in een statement geen uitlatingen over de exacte herstelduur, maar de Spaanse kranten stellen dat hij de komende vijf à zeven wedstrijden zal ontbreken. De competitieduels met Atlético Madrid (9 februari), Girona (17 februari) en Levante (24 februari) komen waarschijnlijk te vroeg, evenals de wedstrijd tegen Ajax (13 februari) en de return tegen Barcelona (27 februari).

Als de blessure vier weken zal duren, mist Llorente ook de competitiewedstrijd tegen Barcelona (2 maart) en de return tegen Ajax in de Champions League (5 maart). De 24-jarige Spanjaard kampt met eenzelfde kwetsuur als in januari, toen hij zes wedstrijden moest laten schieten. In de acht wedstrijden vóór die blessure had Llorente nog een basisplaats in het elftal van Santiago Solari. Dat had onder meer te maken met een blessure bij concurrent Casemiro, al bleef Llorente ook na diens terugkeer nog twee duels staan.

Nadat Llorente hersteld was van zijn eigen blessure, kwam hij in drie bekerduels in actie: tegen Girona (tweemaal) en dus woensdag tegen Barcelona. Zijn totaal staat dit seizoen op dertien officiële duels, waarin Llorente tweemaal scoorde. De voormalig jeugdinternational is een exponent van de jeugdopleiding van Real Madrid. Hij kwam sinds 2015 tot negentien wedstrijden in LaLiga voor Real Madrid; in het seizoen 2016/17 werd hij verhuurd aan Deportivo Alavés.

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
6
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
16
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
levski1
 
14
7 februari 2019 om 14:49
Speelde sterk gisteren, een veelbelovende speler. Maar op dit moment moeten ze dit wel kunnen opvangen bij Real. Ik vraag me wel af hoe lang Vinicius het gaat volhouden, speelt nu al een maand lang alle wedstrijden en gisteren zag je dat hij na de rust volledig op was, ze moeten opletten dat hij geen blessure krijgt net nu de belangrijke duels eraan beginnen te komen.
 
El Fenomeno
 
4
7 februari 2019 om 15:10
Is toch al 24 jaar. Weet niet of die nog veel ruimte heeft om beter te worden.
 
Professor Oak
 
15
7 februari 2019 om 15:17
Als hij zo speelt, zoals gisteravond dan teken ik ervoor. Naast een ballenafpakker ook een goede voetballer (iets wat Casimero wel mist)
 
Formus
 
3
7 februari 2019 om 15:27
Grappig, ik was niet zo onder de indruk van Llorente (leverde veel risicoloos in bij Modric of Kroos) en vind Real mét Casemiro de laatste jaren beter dan zonder. Maar heb ze eerlijk gezegd dit seizoen nog niet zoveel gezien.
 
Dr.Jero
 
2
7 februari 2019 om 17:57
De hele bedoeling van zijn doen is de ballen inleveren bij modric en kroos.. het is niet zo dat casemiro de splijtende passes aan de lopende band geeft. Verder is llorente wel hongeriger als onze casemiro ( logisch natuurlijk)
 
Formus
 
0
8 februari 2019 om 00:10
Dr Jero, ik reageerde juist op het voetballende vermogen dat Oak beter zou vinden en waarin hij het verschil zou maken. Nou, dat vind ik dus niks. En verdedigend is bijna niemand zo goed als Casemiro. Daarom vind ik Casemiro beter. Als Llorente voetballend nou zoveel beter was....
 
Medalofhonor
 
2
7 februari 2019 om 16:26
@El Fenomeno, Llorente heeft gewoon 2 jaar op de bank gezeten bij Real, toen hij aankwam bij Real was het 1 van de beste spelers in La liga, herinner me nog hoe hij met Alaves in Camp Nou ging winnen, Neymar kon deze jongen niet voorbij. Hij had ook dat seizoen de meest succesvolle tackels en had de meeste ballen afgepakt van heel La liga, is toch een puike prestatie. Hij heeft heel veel talent, misschien vaker gebruiken of anders verkopen want hij zou bij elke topclub wel aanspraak maken voor een basisplek.
 
khalid3073wx
 
4
7 februari 2019 om 15:00
Heeft zich na het vertrek van Zidane sterk ontwikkeld ik twijfel als ik real zie spelers met als Valverde Regulion en Lorente het zijn uit de jeugd gekomen Spaanse talenten maar zie in de genoemde spelers geen toppers van Real niveau. Bij Vinc Cebellos en dergelijke zie ik dat wel.
 
LukaModric.10
 
4
7 februari 2019 om 15:41
Valverde is Uruguayaans en verder ben ik het ook niet echt met jou eens. Regulion speelt niet voor niks Marcelo uit de basis en Llorente voor zijn blessure kan aardig voetballen en ook nog eens ballen afpakken. Valverde vind ik een heerlijke speler en doet me denken aan Kovacic. Als zij in de toekomst geen basisplek hebben, zie ik ze ook als waardige back ups.
 
Angelo77
 
4
7 februari 2019 om 15:17
Gelukkig is Casemiro er wel. Nee, hij speelde gister niet goed, maar schrijf hem zomaar af. Is een de van de belangrijkste schakels geweest in het recente succes van Real.
 
Formus
 
1
7 februari 2019 om 15:29
Vind ik nou ook. Had persoonlijk liever Llorente gezien tegen Ajax. Casemiro is echt een veel grotere voetballer imo
 
wyzijnkampioen
 
2
7 februari 2019 om 15:41
Gunstig voor Ajax dit. Ik zie wel kansen voor Ajax tegen Real. Ze worden eerst afgemat door Barcelona en Atletico Madrid voordat Ajax ze treft. Dus vol gas erop volgende week!Met Neres als rechtsbuiten want Marcelo is me een partij traag geworden! Daar kan Ajax van profiteren.Goed op Benzema letten die zich uit de spits positie laat uitzakken en dan weer zijn momenten moest om in de 16 op te duiken. En kort verdedigen op de buitenspelers.
 
Rodg
 
15
7 februari 2019 om 16:04
Dat mensen echt nog denken dat Ajax een kans maakt, ja theoretisch altijd maar wees realistisch. Dit Real is weer op stoom aan het raken en zoveel beter dan eind 2018, dan maak je weinig kans hoor.
 
Haqelaer
 
1
7 februari 2019 om 16:05
Nou, ik denk dat het juist ongunstig is voor Ajax dat Casemiro speelt. Tot een week terug geloofde ik nog wel in een stunt voor Ajax maar dat gaat steeds lastiger worden gezien de vorm waar Madrid is komt. Tevens denk ik niet dat Neres rechtsbuiten zal spelen. Mocht hij überhaupt al starten dan zal dit linksbuiten zijn, Tadic in de spits en ziyech rechts
 
Barcca
 
0
7 februari 2019 om 23:54
Zal een gemis worden voor Real. Gisteren viel Casemiro in, man man man. Hij verspeelde letterlijk bijna elke bal. Liet zijn mannetje keer op keer lopen en moest het rechtzetten met een overtreding. Wat is hij afgezakt sinds het vertrek van Zidane. Llorente is juist opgebloeid.