Real Madrid voegt uniek record toe aan clubgeschiedenis
Zaterdag, 18 februari 2017 om 18:07

Real Madrid heeft zaterdag een degelijke overwinning geboekt. De ploeg van Zinédine Zidane was met 2-0 te sterk voor Espanyol, via Álvaro Morata en Gareth Bale. Los Merengues hebben nu liefst 42 officiële duels op rij gescoord en breken daarmee het gedeelde record onder José Mourinho, Leo Beenhakker en Juan Antonio Ipiña (allen 41). Het Spaanse record staat op naam van Barcelona, dat in 1942/43 en 1943/44 liefst 44 officiële opeenvolgende wedstrijden tot scoren kwam.

Real Madrid had in de eerste weinig te duchten van Espanyol, dat amper een stap in het doelgebied van Kiko Casilla zette. Het team van Zidane daarentegen had geen moeite om voor gevaar te zorgen, maar het ontbrakde koploper aan precisie in de laatste meters. Ruim zestig procent balbezit voor rust resulteerde uiteindelijk in één doelpunt: na een spectaculaire voorzet van Isco kopte Morata het leer achter Diego López.

Een plezierlijk moment voor de aanvaller, die weliswaar minder speelminuten dan Karim Benzema krijgt maar een beter gemiddelde dan de Fransman heeft. Enkele minuten voor de openingstreffer werd een doelpunt van Cristiano Ronaldo wegens buitenspel afgekeurd. De sterspeler van Real Madrid kreeg het publiek daarvoor al op de banken met een spectaculaire elastico én panna bij David López.

In de tweede helft steeg het balbezitpercentage van Real Madrid zelfs naar ruim zeventig procent, maar de toeschouwers in het Santiago Bernabéu kregen pas in de 83e minuut een doelpunt te zien. De ingevallen Bale, die na een afwezigheid van drie maanden zijn rentree maakte, ontving een uitstekende bal van Isco en werkte het leer goed achter López. Door de overwinning heeft Real Madrid nu een voorsprong van vier punten op Barcelona, dat zondagavond tegen Leganés aantreedt. De koploper heeft echter nog inhaalduels met Valencia en Celta de Vigo voor de boeg.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
2
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
19
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
real8madrid
 
12
18 februari 2017 om 18:10
Ik heb enkel de 2e helft gezien maar wat een oersaai potje was dat zeg Maar goed, liggen we niet wakker van. Real heeft op cruise control gespeeld en gewonnen. Modric, Marcelo, Benzema en Ramos kalmpjes rust gepakt, ook de jongens op het veld hebben zich niet uit hoeven putten. Dat is erg belangrijk nu, rust pakken wanneer het kan. Ik had graag gezien dat Ronaldo eruit ging voor Bale, zodat die ook wat rust krijgt maar zo denkt hij er zelf vast niet over. Bale eindelijk terug, goed dat ze hem er rustig terug in laten komen na 3 maanden. Al bij al een goede middag voor Real
 
Yiano77
 
23
18 februari 2017 om 18:11
Scheids was weer een lachertje.Wat zal Ronaldo gek worden van die labiele om hem heen. Van mij part mag lucas blijven, want hij heeft als wissel vaak zijn waarde getoond. Maar net als morata zullen het beide NOOIT vaste waarden worden.Benzema heeft een stevige concurrent nodig die hem tot bloed, zweet en tranen dwingt: denk aan het kaliber Lewa.Kieft omschreef het goed: vandaag was plichtmatig.Hala madrid!
 
FutureBoss
 
0
18 februari 2017 om 23:54
Als je iemand van het kaliber Lewa haalt zit Benz lekker op de bank hoor. Toch wel een klasse beter. Buiten dat is het niet realistisch. Er zijn 2 spitsen van het kaliber Lewa en dat zijn Lewandowski en Suarez. Beide zijn niet haalbaar voor Real.
 
SRKurd
 
18
18 februari 2017 om 18:12
Real was niet slecht, maar hoefde ook niet veel te doen. Bale weer terug en een lekkere goal ook nog. Vázquez speelde heel erg slecht. Cristiano speelde, net als in de CL, een hele goeie wedstrijd. Werd na een tijdje gek dat hij niet scoorde. haha.
 
Yiano77
 
1
18 februari 2017 om 20:06
Vandaag was heel zakelijk en niet al te flitsend. Woensdag in de CL was daarentegen heel mooi voetbal. Het is in 2017 de ene week een 6.5, dan weer een 8. Geen peil op te trekken dus.
 
JdW17
 
14
18 februari 2017 om 18:35
Haha gek toch, Ronaldo scoort vaak terwijl hij slecht speelt en vandaag en zeker ook in de CL speelt hij gewoon erg goed en scoort hij niet. Hoop wel dat hij er veel snel een maak, anders ben ik bang dat hij er te veel naar op zoek gaat.
 
R.M.zizou
 
7
18 februari 2017 om 18:44
degelijke zegen, real madrid geen enkel moment in de problemen, missen alleen wat scherpte rond en in de 16. Heb me weer kapot geã«rgerd aan de Ziggo commentatoren. Wim Kieft is de grootste hater die er is en Emiel Schelvis is de irritantste commentator op aarde loopt ook op alles en iedereen te zeiken. Ik vond Isco deze wedstrijd 1 van de beste op het veld, en wim kieft kan alleen maar kritiek geven op hem geven en vind hem een slechte voetballer. Ziggo commentatoren hebben echt 0 verstand van spaans voetbal, behalve sierd dan. Ik hoop dat ziggo engelse commentatoren gaat gebruiken in de toekomst.
 
Kaka-madrid
 
5
18 februari 2017 om 19:09
Sluit me hier helemaal bij aan! Ik kreeg het gevoel dat ze niet samen in een ruimte zaten, praatten maar de hele tijd langs elkaar heen. En nul procent verstand van Spaans voetbal. Zeggen ze dat ze heel diep moesten graven voor een vrijetrap goal van Ronaldo. Wat een pessimisten. Mochten Isco trouwens wel meer lof geven voor z'n goeie wedstrijd.
 
R.M.zizou
 
3
18 februari 2017 om 19:46
Echt waar he. Zelfde met Wim Kieft over isco, zeggen dat hij sinds de wedstrijd tegen Atletico niks heeft laten zien en vergeet dat isco nog pas geleden in 2 wedstijden 3 goals maakt waaronder vorige week de winnende tegen osasuna. Isco begint juist nu pas zijn vorm terug te krijgen en volgens wim is hij zijn vorm nu aan het verliezen, totaal de omgekeerde wereld met die man. Wim Kieft is een Ronaldo fanboy en verder heeft hij echt 0 verstand van real madrid of spaans voetbal. En dit is nog maar het puntje van de ijsberg, elke wedstrijd word er alleen maar onzin uitgekraamd door de commentatoren. Wim en Emiel zijn echt het zieligste zooitje commentatoren wat je kunt hebben als sport zender, totaal niet serieus te nemen. Je kunt zeggen wat je wilt over Sierd maar hij heeft tenminste verstand van zaken, soms ook wel te betrappen op onzin maar over het algemeen prima commentator vergeleken met de rest. Onze commentatoren in Nederland zijn gewoon beneden gemiddeld, in plaats van serieus commentaar en belangrijke zaken te vertellen lopen ze alleen maar te klagen over hoe saai een wedstrijd is en klagen ze over alles en iedereen en moeten we alleen maar hun mening aanhoren. Onze sport zenders moeten misschien echt even denken om Engels commentaar te laten horen, want deze commentatoren die ze nu hebben kunnen gewoon een hele wedstrijd voor je verzieken.
 
Yiano77
 
2
18 februari 2017 om 20:11
Om eerlijk te zijn is isco's rendement (vandaag weer 2 mooie assists) het enige waar ik op dit moment blij mee ben. Erger me heel vaak aan zijn spel. Wilt bijvoorbeeld bijna nooit in 1 keer spelen, pingelt nog iets teveel en draait ook op het middenveld nog wel eens de verkeerde kant op. We zijn inmiddels een paar jaar verder, maar ben er nog steeds niet van overtuigd dat hij een vaste waarde moet zijn. Mooie voetballer, maar te veel speeltuinmomenten in mijn ogen.
 
R.M.zizou
 
0
18 februari 2017 om 21:34
Klopt kan me er ook erg vaak aan ergeren, maar Isco creã«ert wel veel kansen voor real als hij speelt de laatste tijd maar mensen vergeten het omdat er niet uit word gescoord, ik kan dus begrijpen waarom zidane hem laat spelen. is vaak wel wisselvallig maar ik vind wel dat hij wel veel meer creativiteit brengt in het spel van real, mensen zeuren vaak over zijn rendement maar hij werkt wel hard op het veld en bespeeld de ruimtes goed en vaak aanspeelbaar. Ik bedoel isco heeft een hoger rendement dan modric maar modric is veel belangerijker dus als mensen rendement als kritiek punt bij isco hebben vind ik dat vaak onzin. dat hij soms te traag speelt is wel waar, maar dat valt de laatse tijd echt heel erg mee, is vaak betrokken bij counters als hij speelt.
 
Duke222
 
0
18 februari 2017 om 22:34
Dat record is niet mis ! Ik zei het al eens maar het is geweldig wat Zidane allemaal a/h doen is sinds zijn nog prille aanstelling.. Ja het spel moet gewoon beter vaak ondanks dat er steeds weer 2 of meer belangrijke spelers geblesseerd zijn maar als je nagaat hoe weinig Real heeft verloren onder zidane en records en hoeveel winst.. en doelpunten... dan is dat hoe dan ook knap. Deze pot was niet echt spannend, Espanyol forceerde nauwelijks wat en stelde wel erg teleur, scheids en haar arbitrage zoals nagenoeg elke week zeer bedroevend. Cr scoorde niet maar had zeker zijn aandeel. Wel mooi dat Bale meteen scoorde. Nou ja iniedergeval die drie punten binnen Dat is in deze fase wel belangrijk voor Real.
 
BaharFaraj
 
0
19 februari 2017 om 04:26
Cristiano Ronaldo heerlijke wedstrijd van hem hij lijkt toch nog die explosiviteit te hebben en dribbelde ook lekker vandaag hij lijkt beetje bij beetje steeds meer in vorm te komen , wel bijzonder op deze leeftijd ! De beste man is inmiddels al 32 en nog razendsnel