Revien Kanhai: Ajax werkt alleen bij 'bevredigend aanbod' mee aan transfer
Dinsdag, 21 december 2021 om 19:16

Ajax wil David Neres het liefst tot het einde van het seizoen behouden. Het management van de aanvaller ontkent dat de Amsterdamse club heeft laten weten dat de Braziliaan op de transferlijst is geplaatst om in de winter van club te veranderen. Met name Erik ten Hag is een groot voorstander van de continuïteit van Neres, ook al kiest de trainer van Ajax deze voetbaljaargang veelal voor een andere invulling van de voorhoede.

"Die geruchten zijn niet waar", vertelt Revien Kanhai van Forza Sports Group dinsdag aan Ajax Showtime. "Ajax maakt het liefst het seizoen af met Neres, tenzij er een aanbod komt dat voor beide partijen bevredigend is. De club wil het liefste met Neres de beslissende maanden van het seizoen aangaan. Ajax weet uit eigen ervaring dat hij dan beslissend kan zijn voor de club."

Ten Hag kreeg vorige week na het bekerduel met BVV Barendrecht (4-0 winst) de vraag wat Neres nodig zou hebben om zijn oude vorm terug te krijgen. "Wat versta je onder zijn oude vorm? Wat verwacht je van hem?", vroeg Ten Hag zich af. De oefenmeester gelooft niet dat de Braziliaan in het prachtige seizoen 2018/19 met meer zelfvertrouwen speelde. "Neres maakte ook dat jaar geen twintig goals. Hij creëert kansen, woensdagavond zelfs heel veel. Alleen gingen ze er niet in, maar hij creëert ze wel."

Neres, 24 jaar, speelde tot dusver dit seizoen 21 duels in alle competities. Hij verscheen echter maar vijf keer aan het startsignaal. Afgelopen zomer mocht de Braziliaan weliswaar vertrekken, maar een transfer bleef uit. "Hij zit hier vierenhalf jaar, dus voor hem was het het juiste moment om naar een nieuwe omgeving te gaan", zei directeur voetbalzaken Marc Overmars in september tegen Voetbal International.

"Dat dat niet gelukt is, is teleurstellend. Heel veel clubs wilden hem huren, maar daar heeft Ajax niks aan. Dat hebben we continu afgehouden." Alle clubs hikten tegen de gewenste transfersom van ruim twintig miljoen euro, bonussen en een percentage doorverkoop aan. Het contract van Neres met Ajax loopt medio 2023 ten einde.

Meer nieuws
   
08:43
08:43
'Girona wil doorpakken en grote naam presenteren als teamgenoot Daley Blind'
3
   
08:15
08:15
VZ Kort: Nederland grijpt naast organisatie WK 2027 voor vrouwen
77
   
08:06
08:06
Begrip voor opvallende keuze van Koeman: 'Hij heeft heel veel voorwaarden'
26
   
08:00
08:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
07:38
07:38
Mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord reageert: 'Uiterst eervol'
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Ducktaildo
 
5
21 december 2021 om 19:27
Tja, blijf het toch niet zo`n goede speler vinden. Vond hem in zijn begin periode een speler die totaal niet wist hoe die moest lopen in het veld. Heeft toen een korte periode een goede periode gehad in de CL, maar achteraf gezien speelde toen het hele elftal wel boven hun niveau. En daarna is het niet veel meer geweest. Is natuurlijk geblesseerd geweest, maar op de copa america zakte hij ook wel door het ijs. Ik zie er in ieder geval geen speler in die nog een stapje hoger kan maken. In een grote competitie zie ik hem geen potten kunnen breken. Ben benieuwd of Ajax nog quitte op hem gaat spelen. Wat zijn uiteindelijke totale transfersom is een beetje vaag, maar als ik op transfermarkt moet afgaan, is dat 22 miljoen. Nou ben benieuwd welke club dat voor hem gaat geven
 
Suarez 7
 
23
21 december 2021 om 20:12
Wat een onzin. Neres kwam halverwege 16/17 bij een team dat de Europa League-finale haalde en was vaste invaller. In 17/18 was hij met 14 goals en 13 assists de uitblinker van Ajax, met een prachtig optreden met drie assists in de Kuip. Een seizoen later speelde hij fenomenaal met Ajax in de CL-campagne. Daarna kwam een halfjaar waarin hij moest concurreren met meerdere spelers en wat laat terugkwam van vakantie, maar zichzelf weer in het team speelde met topoptredens tegen Feyenoord en Chelsea. En toen, in London, na 2,5 succesvolle seizoenen sloeg het noodlot toe. En toen kwam blessure na blessure en pech na pech. Lijkt nu de snelheid en vinnigheid kwijt.
 
vtotheb
 
0
22 december 2021 om 10:40
Inderdaad, die lange periode dat hij ge-wel-dig was, was niet toeval. Maar het is een teamsport, en hij vult een bepaalde rol met slimme spelers om zich heen die hem wegsturen briljant in. Kijk de potten tegen real of PSV anders nog even. Maar wandelende Gravenberch of Klaassen zijn op dat vlak geen tikkitakka zoals Schone, De jong en ziyech dat op de mat legden. Daarin zit het verschil. Een geweldige pingelaar als Anthony had denk ik in dat snelle kaatssysteem de boel opgehouden...
 
gebr.timber
 
4
21 december 2021 om 19:28
Geinig, z’n broer heeft mij behandelt voor een zenuwblokkade.
 
Mike-ajaxontop
 
13
21 december 2021 om 19:44
Je hebt wel wat met broers he, gebr.Timber!!
 
gebr.timber
 
3
21 december 2021 om 21:12
Hou meer van zusjes haha.
 
 
2
21 december 2021 om 19:35
Volgens mij wil Ajax al 1,5 jaar meewerken aan een transfer meewerken als er een goed bod is. Daarvoor hebben ze en Anthony en Berghuis gehaald. Maar helaas voor Ajax is er niemand concreet. En gezien zijn spel zou ik het vreemd vinden als deze club wel komt.
 
schijntrap
 
0
21 december 2021 om 19:48
Ach zo'n Kramer maakt ook regelmatig een transfer. Zolang hij nog aan nieuwe clubs kan komen dan moet Neres dat ook wel kunnen toch? Wellicht neemt Neres wel genoegen met een niveautje lager inmiddels
 
 
1
21 december 2021 om 20:22
Alleen komt Kramer volgens mij transfervrij en kost hij ook geen miljoenen aan salaris. Ajax zal werken proberen zoveel mogelijk van de transfersom terug te willen krijgen, en dat zal tegen vallen.
 
Oelie Wapper
 
2
21 december 2021 om 19:42
Dit is natuurlijk een "we willen graag van hem af, hij staat in de etalage, maar denk maar niet dat je een koopje krijgt"...
 
Mowgli
 
1
21 december 2021 om 19:59
Tja mensen zeggen dat ajax verlies draait op neres maar hij heeft je ook veel opgeleverd in die 4 jaar. Vind neres altijd wel een leuke combinatiespeler. Is wel echt een speler die altijd doorbeweegt en de combinatie zoekt. Wel erg pover in de afronding. Al met al prima aankoop geweest en ze waarde bewezen in mijn ogen.
 
 
1
21 december 2021 om 20:24
Hij heeft zeker zijn waarde gehad. Echter is hij pas 24 en hadden ze toch echt gehoopt ook qua transfersom winst te maken. En dit lijkt toch echt niet te lukken. Alles boven 10 miljoen lijkt me genomen.
 
Mowgli
 
0
21 december 2021 om 21:28
Ja is nog relatief jong en ze hadden inderdaad waarschijnlijk gehoopt meer te krijgen. Helaas 2 jaar geleden gegokt en verloren mits dat gerucht waar was (china)
 
WalterJanssens
 
0
21 december 2021 om 21:40
is gewoon een erg goede voetballer maar erg bescheiden. Heeft echt talent en Ajax onderschat dit.
 
 
0
22 december 2021 om 10:19
Ik denk dat iedereen wel gezien heeft dat hij talent heeft. Maar ik denk ook dat iedereen ziet dat hij al lange tijd niet meer de vorm heeft die hij ooit had. Zelfs tegen de amateurs ging er meer fout dan goed. Als hij de kans krijgt laat hij al tijden niet meer zien dat hij meer minuten verdient. Hij lijkt er totaal geen zin meer in te hebben.
 
Hiworld
 
0
22 december 2021 om 17:23
Misschien een gebrek aan vertrouwen .