Rick van Drongelen bereikt met HSV halve finales van DFB Pokal
Dinsdag, 2 april 2019 om 20:24

Hamburger SV heeft zich dinsdagavond bij de laatste vier van het toernooi om de DFB Pokal geschaard. Het team van Hannes Wolf was een maatje te groot voor competitiegenoot SC Paderborn 07, dat in de eigen Benteler Arena met 0-2 onderuit ging. Van Drongelen, dit seizoen een onbetwiste basiskracht, moest in de 26e minuut geblesseerd afhaken.

In de eerste 45 minuten in Paderborn hadden beide teams uitzicht op een doelpunt. Op het doorslaggevende moment lieten de spelers het echter afweten. Voor Van Drongelen zat het duel er na nog geen half uur op. Zijn plek werd overgenomen door Gideon Jung, waarna invaller Vasilije Janjicic op het middenveld plaatsnam.

HSV, dat tweede staat in de 2. Bundesliga, trok het duel na de onderbreking naar zich toe. Na tien minuten kopte Pierre Lasogga uit een corner van Douglas Santos de verdiende 0-1 binnen. Nog geen kwartier later verdubbelden die Rothosen de voordelige marge. Na voorbereidend werk van Lewis Holtby en Orel Mangala nam Lasogga ook de tweede treffer voor zijn rekening. Daar had Paderborn, dat op een vierde plaats op het tweede niveau is terug te vinden, niet van terug.

FC Augsburg en RB Leipzig spelen dinsdagavond de tweede halve finale in de DFB Pokal. Bayern München - FC Heidenheim en Schalke 04 - Werder Bremen staan woensdagavond op het programma.

Meer nieuws
   
00:16
00:16
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
76
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
De Toekomst
 
3
2 april 2019 om 20:49
Blijf het een goed talent vinden. Zo zonde dat hij een jaar in de tweede divisie speelt daar.
 
Yourivdl
 
3
2 april 2019 om 21:26
Misschien is het achteraf wel goed. Wie weet had HSV een andere verdediger gekocht als ze in de Bundesliga waren gebleven en zat hij op de bank. Nu speelt hij basis in een best aardige competitie en kan hij aan vanalles wennen, om volgend jaar Bundesliga niveau aan te kunnen.