Rijkaard: 'Ik vind dat Ajax verplicht is om hem in elk geval de kans te geven'
Donderdag, 26 april 2018 om 06:52

Frank Rijkaard verzekert in gesprek met De Telegraaf dat hij niet meer langs de lijn van het veld te zien zal zijn in een functie als trainer. Een terugkeer bij Ajax is voor hem dan ook uitgesloten. Dat liet hij woensdagavond weten aan De Telegraaf tijdens de onthulling van het logo van de Johan Cruijff ArenA.

De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal volgt de verrichtingen van Ajax nog altijd op de voet. Hij zag de Amsterdammers onder leiding van Erik ten Hag dit seizoen zonder prijzen eindigen. Dat er veel kritiek is op Ten Hag, vindt Rijkaard niet helemaal terecht. "Ik vind dat Ajax verplicht is om Erik ten Hag in elk geval de kans te geven te doen wat hij met Ajax wil doen, want hij is natuurlijk op een moeilijk moment ingestapt", legt Rijkaard uit.

"Dat moeten we niet vergeten. Erik verdient dat en ik hoop dat hij het gaat waarmaken. Dat is goed voor de club Ajax en de rust", aldus Rijkaard, die benadrukt dat hij Ten Hag hoe dan ook niet zal opvolgen als trainer van Ajax. "Of ik zelf ambities heb? Nee, ik doe alleen mee aan kroegpraat. Jullie gaan me niet terugzien. Alleen nu."

Oud-Ajacied Rijkaard hoopt dat Ajax komend seizoen weer succes gaat boeken en aan het einde van de rit met een of meerdere prijzen in handen staat. "De naam Johan Cruijff ArenA is in elk geval inspirerend voor Ajax. Maar of dat successen gaat opleveren, hangt af van het elftal dat op het veld staat en hoe het gaat. We dragen Ajax allemaal een warm hart toe en er wordt keihard gewerkt om er een fantastisch jaar van te maken. En waar wordt gewerkt, moet je ook vertrouwen hebben."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
1
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
14
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
27
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
FCBogarde
 
17
26 april 2018 om 07:04
Rijkaard is helemaal klaar met het betaalde voetbal. Hij wil nu lekker genieten van zijn leven en is nu gewoon een voetbalsupporter. Terecht dat hij stelt dat een nieuwe trainer als Ten Hag de tijd moet krijgen. Alleen Frank zal het eens zijn, dat het voetbal onder Ten Hag er niet uit ziet. Althans het is niet des Ajax'. De Johan Cruyff Arena verdient een trainer a la zijn naamgever, die aanvallend technische voetbal laat zien.... Maar daarop moeten we nog even wachten, laten we hopen dat het Ten Hag lukt, echter ik vrees weer op een titel-loos seizoen...
 
ronalldinho
 
14
26 april 2018 om 07:17
Verwacht dat TH volgend seizoen wel die titel pakt. een andere optie heeft hij niet. wordt wel moeilijk,want Ajax zal weer moeten vernieuwen als spelers vertrekken.
 
AjaxCunian
 
12
26 april 2018 om 07:50
Op basis waarvan verwacht je dat?
 
manodedios
 
28
26 april 2018 om 08:03
Ten Hag bakt er niks van. Als Iemand vertrouwen had moeten krijgen was het Keizer. Die stapte pas op een moeilijk moment in. Liep schade op, maar was ook bezig die terug te brengen van 10, naar 5. Liet spelers als Kluivert, neres en de jong functioneren en verweerde zich knap tegen de geregeld onterecht kritiek - en in klare, verstaanbare taal. Ja, hij heeft fouten gemaakt en eens raar gewisseld. Maar hij liet progressie zien. Ten Hag 0,0. Die haalt de kerst niet.
 
ronalldinho
 
13
26 april 2018 om 08:10
Hoe weet jij dat thag de kerst niet haalt ? Dan moe je ook weten wie straks het WK wint.
 
wve
 
4
26 april 2018 om 07:43
Hoe vaak moet hij dat nog herhalen zeg dat hij geen trainer meer zal zijn en gewoon van zijn oude dag geniet. Dat heeft hij al gezegd toen hij bij sparta zat.
 
Greatone
 
3
26 april 2018 om 10:54
Zo vaak als hij die vraag krijgt. Er wordt hem gevraagd of hij nog ambities heeft en hij geeft daar gewoon antwoord op toch?
 
wve
 
1
26 april 2018 om 11:21
Daar gaat het niet om ik weet ook wel dat het een vraag is. Vind het qua journalistiek gewoon geen vraag als iemand het al weet ik veel hoe vaak heeft gezegd.
 
Greatone
 
3
26 april 2018 om 11:40
Dat is journalistiek helaas. Domme vragen stellen schijnt erbij te horen. Hopen op dat ene primeur. Die man heeft gelijk, heeft genoeg verdient al die jaren, lekker genieten!!
 
mayarood
 
6
26 april 2018 om 09:34
We zullen zien. Ten Hag zal vooral beoordeeld worden op het halen van Europees voetbal. Als hij dat niet redt wordt hij gewipt.
 
siepie
 
2
26 april 2018 om 11:31
En dan kan vervolgens een andere trainer instappen zonder een voorbereiding gedraaid te hebben, door aanpassingsproblemen verliest hij punten aan het begin van het seizoen en heeft Ajax weer een tussenjaar. Ik hoop toch dat Ajax iets planmatiger aan de slag gaat en óf Ten Hag nu wegstuurt óf hem een seizoen lang het vertrouwen geeft. Al weet ik tegelijkertijd dat dit eigenlijk ijdele hoop is.
 
Norbertvan der Hoff
 
1
26 april 2018 om 16:16
Ben zelf van de club uit de stad die ook op dam eindigt en ik snap niet wat Ajax met Ten Hag moet. Hij probeert zich een bepaalde houding aan te meten maar hij heeft het niet. Ajax heeft 'n charismatisch iemand van naam en faam nodig als ze nog 'n keer kampioen willen worden tenminste. (Dus diep in mijn hart hoop ik dat Ten Hag blijft.....)