Rivaldo tipt Barcelona: 'Ze zullen heel veel voor hem moeten betalen'
Vrijdag, 24 januari 2020 om 13:17

Barcelona zoekt momenteel op de transfermarkt naar een tijdelijke vervanger voor Luis Suárez. De Uruguayaanse spits staat maanden aan de kant en is mogelijk tot het einde van het seizoen niet beschikbaar voor trainer Quique Setién. Rivaldo zegt in gesprek met Betfair dat Barcelona bij Paris Saint-Germain moet aankloppen voor Edinson Cavani.

Cavani is bij PSG in het bezit van een aflopende verbintenis en wenst deze maand te vertrekken. "Hij heeft gevraagd of hij mag vertrekken. We bestuderen de situatie momenteel. We hebben een voorstel gehad van Atlético Madrid, maar dat kwam niet in de buurt van de waarde van de speler. Ik ben er echter niet zeker van dat Cavani hier in februari nog zal spelen. Er is vandaag niets wat op een vertrek wijst, maar hij heeft er wel om gevraagd. We hebben er nooit eerder over nagedacht om hem te verkopen", zei Leonardo, technisch directeur bij PSG, afgelopen week.

Naast Atlético Madrid zouden ook Chelsea en Manchester United belangstelling hebben voor Cavani, maar zijn financiële eisen houden een overstap naar de Premier League momenteel tegen. PSG verlangt een transfersom van achttien miljoen euro, terwijl de spits een weeksalaris van 423.000 euro opstrijkt in Parijs. "Cavani zou een geweldige versterking zijn voor de aanval van Barcelona, nu Suárez een tijdje uit de roulatie is. Al met al is hij een topaanvaller, die altijd zijn doelpunten meepikt in de Europese topcompetitie", geeft Rivaldo te kennen.

"In dit geval is hij ook dicht bij een vertrek bij PSG, dus dit is een hele goede kans", zo gaat de Braziliaanse oud-middenvelder, die tussen 1997 en 2002 voor Barcelona speelde, verder. Hij ziet ook in Rodrigo Moreno van Valencia een goede versterking voor de voorste linie van de Catalanen. "Hij is een van de beste doelpuntenmakers in LaLiga en een sleutelspeler voor trainer Albert Celades. Ik kan me voorstellen dat de onderhandelingen niet makkelijk worden, aangezien Valencia dan een directe concurrent sterker maakt. Ze zullen heel veel moeten betalen om hem te halen."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
MSN10
 
6
24 januari 2020 om 13:50
Eerste wat in me hoofd kwam was Cavani, alleen wilt Cavani graag naar atletico Madrid dat is tenminste wat zn moeder laatst aangaf. Ik zou niemand halen en het geld bewaren alleen zit je dan op de flanken met een onervaren speler en dat is wat Barcelona denk ik dwars zit. Dembele komt ook bijna terug en op hem kan je niet 100 bouwen hoe graag ik het die jongen gun. Trouwen off topic, Barcelona Leganes geloot voor de copa volgende week woensdag thuis camp nou. Real Madrid zaragoza.
 
Lierse1997
 
14
24 januari 2020 om 14:00
Het is wel weer een 30 plusser met een enorm salaris (en Barca heeft al een enorm salarishuis). Dus lijkt me niet de optimale oplossing voor Barcelona.
 
MSN10
 
2
24 januari 2020 om 16:43
Ik denk dat de meeste het niet begrijpen. We hebben het over Cavani over zijn profiel. Barcelona zoekt nu geen spits die ze een 5 jarige contract gaan aanbieden maar een contract tot de zomer met optie voor nog een jaar of meer. Het gaat om nu dat Barcelona het alleen met messi Griezmann moet doen en eventueel een Dembele die zolang uit de roulatie is. Barcelona kan niet bouwen op een Ansu Fati of een C Perez. Ze moeten een ervaren speler erbij hebben dat is waar het momenteel omgaat.
 
Lierse1997
 
3
24 januari 2020 om 16:57
In de media wordt gezegd dat Cavani minstens een contract van anderhalf jaar wilt en niet wilt inleveren op het huidige contract bij PSG (dus dat is meer dan 15 miljoen). Dan zit je dus volgende zomer met een afgetakelde Cavani, een afgetakelde Suarez (speelde de laatste wedstrijden wel beter maar wisselt dramatische periodes af met goede) en een Griezmann die niet goed fungeert in het huidige systeem. En Barcelona zit al met een loonkost boven de 500 miljoen euro. Cavani lijkt me dus gewoon veel te veel korte termijnbeleid.
 
sannedijkstra
 
7
24 januari 2020 om 13:53
Cavani vind ik niet bij Barca passen. Het spel wat Barca speelt past totaal niet bij hem. Bij Atletico zou die beter passen.
 
MSN10
 
3
24 januari 2020 om 13:55
Hoezo past hij niet bij barca?? Cavani kan heel goed mee voetballen en zakt af en toe ook terug om een balletje op te halen. Leg me uit waarom je vind dat hij niet bij Barcelona past maar wel bij atletico?
 
sannedijkstra
 
4
24 januari 2020 om 14:00
Ik vind Cavani niet wendbaar en snel genoeg en vind het een goede goaltjesdief. Als hij zo geweldig zou zijn had hij wel basisklant bij PSG geweest iedere week.
 
MSN10
 
7
24 januari 2020 om 14:06
Topscorer aller tijden van Psg. Wat Psg doet is gewoon niet netjes. Ze gebruiken hem als soort afval terwijl hij ze veel gegeven heeft. Je kan niet zo praten over Cavani is een monster spits en geen goaltjesdief
 
sannedijkstra
 
6
24 januari 2020 om 16:05
Je moet niet teveel in het verleden kijken bij Cavani, dit Barcelona moet een verse jonge gretige speler hebben en niet iemand die op leeftijd is en gewoon langzaam is. Ook Zlatan pastte toen niet bij Barca vanwege het spel en met Cavani is dat het zelfde. Daarom zou Atletico beter bij Cavani passen.
 
Jackieboy10
 
0
24 januari 2020 om 16:27
Dat hij geen basisklant bij PSG is, ligt niet aan hem. Hij raakte geblesseerd (kan gebeuren) en ondertussen kocht PSG Icardi. Daarna heeft Cavani geen enkele kans meer gekregen. Ik durf te wedden dat als Cavani in plaats van Icardi had gespeeld, hij net zoveel goals als Icardi had gemaakt. Cavani is niet voor niets de topscorer aller tijden voor PSG.
 
MSN10
 
0
24 januari 2020 om 16:36
Ik denk zelfs dat hij meer goals had gemaakt. Het is echt een beest
 
MSN10
 
0
24 januari 2020 om 16:37
Je moet niet naar het verleden kijken? Hoe wil je anders jemand beoordelen dan en Barcelona heeft momenteel een spits nodig tot de zomer thats it daarna moet het iemand kopen die nog jaren mee zal gaan en dat is ook nog geen garantie dat iemand jaren blijft al is het Barcelona.
 
VIoranje
 
2
24 januari 2020 om 13:56
Dit is een speler die al op leeftijdis en waar nog een redelijk bedrag voor op tafel moet komen, als barca zijnde moet je dit niet willen. Bidden en hopen dat messi/griezman niet geblesseerd raken en dan hopen dat dembele zijn oude niveau snel haalt. Met die 3 en ansu fati achter de rug heb je een meer dan prima voorhoede. Van de zomer eens goed rondkijken en flink investeren in een aanvaller.. (neymar, lautaro martinez ?)
 
MSN10
 
2
24 januari 2020 om 14:09
Barcelona zoekt een spits voor de komende 5 maanden. Lautaro is een zomer missie want dan kost hij 120 miljoen. Als Barcelona nu voor lautaro zou gaan mag inter vragen wat ze willen en zoiezo laten ze hem nooit los nu. Als ik moet kiezen zou ik alles op alles zetten om neymar terug te halen en denk echt dat dat gaat gebeuren.
 
MSN10
 
1
24 januari 2020 om 16:39
Leeftijd speelt helemaal geen rol. Het is Cavani waar we over praten die heeft zichzelf allang al bewezen op nationaal gebied en internationaal. Wat kost hij nou Max 20 miljoen dan heb je wel Cavani en als we naar leeftijd kijken en zijn uitstraling dan weer je gewoon die gaat zeker nog 3 jaar mee.
 
SimonTahamata!
 
1
24 januari 2020 om 14:18
Wat ik me nu afvraag. Cavani ontvangt een weeksalaris van een dikke 4 ton. Wordt dit dan ook de volledige 52 weken betaald? In dat geval is een ruime 20 miljoen op jaarbasis toch best gortig...
 
Millonario
 
2
24 januari 2020 om 15:40
Veel betalen voor een spits die even oud is als Suarez, en eigenlijk daar totaal niet zou passen. Liever niet, zou echt zonde zijn. Cavani bij Atletico daarentegen zou echt een match made in heaven zijn.
 
Ă–nderAydogdu
 
1
24 januari 2020 om 18:11
Zijn we nu opeens vergeten dat Barca 120 miljoen heeft betaald voor Griezmann. Ook Dembele, Fati zijn er nog en Coutinho is uitgeleend. Barca maakt zichzelf zo helemaal kapot.