Rode loper bij Sevilla - Barcelona: 'Clausule van 80 miljoen is lachwekkend'
Donderdag, 11 februari 2021 om 09:43

Samuel Umtiti en Jules Koundé vertolkten woensdagavond een hoofdrol in het eerste duel tussen Sevilla en Barcelona (2-0) in de halve finale van de Copa del Rey. De een schitterde door op fraaie wijze de score te openen én een ijzersterke indruk te maken, de ander kende opnieuw een zeer weifelend optreden én was zeer ongelukkig bij de 1-0 en de 2-0. De kranten in Spanje zijn bijzonder kritisch over de verrichtingen van Umtiti in het Ramón Sánchez Pizjuan, terwijl Sevilla volgens lokale media langzamerhand afscheid moet beginnen te nemen van de al langer alom begeerde Koundé.

Samuel Umtiti
'Aan alle kanten voorbijgelopen', zo vat Sport het spel van Umtiti tegen Sevilla samen. De Catalaanse sportkrant deelde vijf onvoldoendes uit: een vijf voor Óscar Mingueza, Frenkie de Jong, Pedri en Antoine Griezmann, en een drie voor Umtiti. "Opnieuw een vreselijk optreden. Bij het doelpunt van Koundé kreeg Umtiti het schaamrood op zijn kaken toen hij werd gepoort en bij de treffer van Rakitic zorgde hij ervoor dat de buitenspelval niet werkte én kon hij zijn fout ook niet corrigeren. Dat zijn dure fouten." Ook Mundo Deportivo zet vraagtekens bij de meerwaarde van Umtiti. "Hij liet zien nog ver verwijderd te zijn van zijn oude niveau zodra hij snel terug moest om te verdedigen", stelt journalist Edu Polo van de sportkrant.

Bij Marca neemt men evenmin geen blad voor de mond, maar wordt ook met de beschuldigende vinger naar Ronald Koeman gewezen. "Umtiti heeft hier net zoveel schuld aan als Koeman", verzekert de meest verkochte sportkrant van Spanje namelijk. "De defensieve problemen blijven Barcelona parten spelen. Een rugzak die soms moeilijk te dragen is omdat de aanval niet altijd de problemen achterin kan oplossen. Tot de 1-0 speelde Barcelona goed, totdat Umtiti de rode loper uitrolde voor zijn landgenoot. Een fout die Barcelona opnieuw achter de feiten liet aanlopen, net als tegen Real Betis, Granada, Rayo Vallecano en Real Sociedad. Tot overmaat van ramp werkte de buitenspelval vlak voor tijd niet en het bereiken van de finale zal nog gecompliceerder zijn dan het al was."

Marca snapt niet waarom Koeman vertrouwen blijft houden in Umtiti. "Een week geleden ging Umtiti al gigantisch in de fout en bewees hij dat hij op dit moment niet een speler is waarop je kan vertrouwen", werd verwezen naar de 4-5 bekerzege in en tegen Granada. "Koeman had ook voor Clément Lenglet, Frenkie de Jong of Sergio Busquets als centrale verdediger kunnen kiezen. De basisplaats van Umtiti kan Koeman de finale hebben gekost." AS zag enige verbetering. "Umtiti speelde niet zo desastreus als tegen Granada, maar spijtig genoeg verscheen hij wel op de foto bij beide doelpunten. In de opbouw maakte hij geen enkele fout, maar zijn fysieke gesteldheid en gebrek aan snelheid verkleinen vanaf nu de kans op speeltijd in de belangrijkste duels van het seizoen."

Jules Koundé
"De Totale Verdediger", wijst AS naar Koundé. "Hij maakt zelfs Maradoniaanse doelpunten. De schrik zit er goed in bij Sevilla: het kan zomaar zijn dat een club na vanavond zijn transferclausule, die overigens lachwekkend is, van tachtig miljoen euro heeft betaald." Marca komt eveneens superlatieven tekort. "Wat een doelpunt. Hij verschijnt waar hij wil. Hij heeft carte blanche op het veld gekregen en daar maakt hij optimaal gebruik van. Koundé was verdedigend ook zeer attent en zorgde ervoor dat de linkerkant van Barcelona niet de gebruikelijke snelweg was."

Journalist José María López van AS denkt dat de 22-jarige Koundé 'gaat worden wat hij wil in de voetbalwereld'. "En Sevilla zou normaliter ook vragen wat het wil, ware het niet dat een uitvinding genaamd transferclausule ervoor heeft gezorgd dat hij tachtig miljoen euro moet kosten. Kleingeld als we kijken naar waar hij toe in staat is. We kunnen in ieder geval concluderen dat het formele bod van 55 miljoen euro van Manchester City van afgelopen zomer nogal beledigend was. Een andere vraag is hoe het kan dat dat Sevilla een van de beste centrale verdedigers in huis heeft en Barcelona niet."

"Waar ligt het plafond van Koundé?", vraagt Marca zich in een analyse af. "Het feit dat hij door Monchi voor 25 miljoen euro van Girondins Bordeaux is overgenomen, wordt steeds meer op waarde geschat. Het was tweeënhalf jaar geleden ongetwijfeld veel geld, maar nu is het gewoonweg een koopje. Het is veelzeggend dat Manchester City vorig jaar 55 miljoen euro bood én nul op het rekest kreeg. Met zijn 22 jaar spreidt hij bepaalde kwaliteiten en spelinzicht tentoon die niet bij een centrale verdediger van zijn leeftijd horen. Een positie waar je extra volwassen moet zijn om te presteren."

Bij ElDesmarque krijgt Koundé zelfs een negen, net als Yassine Bounou, Ivan Rakitic en Joan Jordán. "Wat een talent. Hij lijdt geen balverlies en hij is een muur in de defensie. Tachtig miljoen euro en geen euro minder." Journalist Gabriel Sans van Mundo Deportivo is ook duidelijk: 'Koundé en Umtiti, twee centrale verdedigers, een wereld van verschil'. "Twee teams die van mooi voetbal houden. Maar het lot wilde dat de wedstrijd beslist moest worden door de verdedigers en niet de aanvallers. Koundé maakte een schitterend doelpunt en Umtiti verscheen ook op de foto. Een ook nog eens bij de 2-0, toen hij de buitenspelval onschadelijk maakte en ook nog eens uitgleed."

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
0
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
AdjeSergio4
 
20
11 februari 2021 om 02:02
Echt een hele goede speler dit, vormt samen met Carlos een heerlijk duo. Ik zou hem bij Real nu zo nemen. Kent de competitie, spreekt de taal, is nog jong en past ook bij ons spel. Dus ik denk makkelijke keuze, maar helaas zie ik Perez weer helemaal niks doen deze zomer. Misschien 1 grote aankoop wellicht, alleen zien we allemaal dat dat zeker niet genoeg is. Maar goed hele goede speler deze Kounde die zeker een paar stappen omhoog gaat maken.
 
VollebaardNL
 
4
11 februari 2021 om 07:26
Umtiti leek enigszins op de weg terug, maar nu is het toch een game over. Dan maar doen met die verschrikkelijke Lenglet. Heeft Barca is de jeugd niks meer lopen a la Mingueza? Kounde stond ook op het lijstje van Barca? Heerlijke talentvolle speler met veel zelfvertrouwen.Ps: was niet de bedoeling om op jou te reageren. Ging per ongeluk.
 
Real Madr!d
 
8
11 februari 2021 om 07:23
Mocht Sergio Ramos ergens anders meer geld willen verdienen in zijn laatste jaren, zogenaamd hij zou ook gratis voor Real willen spelen, dan zou ik deze Kounde blind nemen. Wat een verdediger is dit. Alleen tegenwoordig als je zulke spelers wilt hebben, dan moet je de hoofdprijs betalen en dat wordt helaas met de huidige situatie bij Real lastig. Van Real moet je sowieso denk ik niet veel verwachten aankomende zomer. Wellicht komt Alaba transfervrij en gaan spelers als Isco verkocht worden om vol voor Mbappe te gaan.
 
RM1335
 
4
11 februari 2021 om 10:10
Ramos is Sevilliaan, warm maken voor een terugkeer naar zijn oude club, zakje geld erbij en Kounde oppikken?
 
real8madrid
 
10
11 februari 2021 om 11:32
Ramos gaat nooit meer geaccepteerd worden door de Sevilla aanhang. Daarnaast maakt het voor Madrid geen hol uit aangezien ze er sowieso geen geld meer aan overhouden als ie vertrekt. Loopt 30 juni gewoon uit zijn contract
 
N.Chelsea
 
7
11 februari 2021 om 08:08
Ik denk dat bijvoorbeeld United hem ook heel goed kan gebruiken. Ontzettend snel en sterk en zou wel eens een hele goede aanvulling op Maguire kunnen zijn. Upamecano wordt volgens mij lastig doordat hij naar Bayern gaat dus Koundé zou een mooi alternatief zijn!
 
Busby
 
8
11 februari 2021 om 08:50
United heeft geen interesse in Upemecano, is bevestigd door Romano. Het gaat tussen Bayern, Liverpool en Chelsea. Zou ook liever Kounde hebben maar denk dat als Upemecano naar Bayern gaat dus ook een strijd wordt met Liverpool en Chelsea.
 
Atleti-7
 
16
11 februari 2021 om 08:17
Ah daar is ie weer de meest overschatte coach ever die aan het klagen is na een nederlaag. Verrassend zeg! Koeman kan niet met de druk omgaan wat bij een Topclub als Barcelona komt kijken. Om zijn eigen falen te verbergen lult ie altijd over randzaken na puntverlies. Ik snap werkelijk waar niet hoe Barcelona bij hem is uitgekomen...het is niet dat hij iets gepresteerd heeft namelijk
 
Millonario
 
24
11 februari 2021 om 09:36
Waar in het artikel klaagt Koeman over dan? Ook niet doordraaien, he. Een coach is nog altijd de eerste die er wat van mag zeggen natuurlijk.
 
Samcro
 
7
11 februari 2021 om 10:03
Ah daar is ie weer.....je zou het zomaar over jezelf kunnen hebben. Ik denk dat ik niet de enige ben met een deja-vu als ik jouw opmerking lees.
 
toenie
 
1
11 februari 2021 om 08:24
Een 5 in Spanje is een voldoende, vergelijkbaar met onze 6.
 
Hispano
 
6
11 februari 2021 om 08:56
Meer 5,5 idd oftewel net net net voldoende.
 
Hispano
 
2
11 februari 2021 om 09:02
Ik neem aan dat we Umtiti niet meer terug zien de rest van het seizoen. Zelfs Lenglet speelt beter. Verder denk ik dat het drukke programma en de blessures duidelijk veel invloed hebben. Ik zie Barça de cup niet pakken, zelfs als ze in de return nog doorgaan met 3-0/4-1/penalti's. Want de finale is waarschijnlijk tegen Bilbao. De ploeg die de hele wedstrijd rotschoppen uitdeelt en zelf voor het minste naar de grond gaan.
 
Blaugrana1899
 
0
11 februari 2021 om 09:02
Lenglet is het gewoon niet, Umtiti zal nooit meer de oude worden en Piqué gaat toch langzaam naar zijn pensioen dus hopelijk komt Barca opnieuw bij hem uit en komt hij naar Camp Nou, niet dat daar het geld voor is maar dat is voor meer clubs het geval
 
InsideRMadrid
 
1
11 februari 2021 om 09:47
Deze Kounde is echt goed, mooie afwerking had hij gister ook. De belangstelling die Real Madrid in deze jongeman heeft is terecht, maar ik denk dat op dit moment Alaba en Pau Torres veel hoger op het verlanglijstje staan voor De Koninklijke. Desalniettemin moeten we deze jongeman Kounde ook goed in de gaten houden want hij kan weleens the next big thing zijn
 
GLENNN
 
8
11 februari 2021 om 10:01
Koundé zou toch ideaal zijn. Jong, Frans, kent de competitie en ook nog aardig rap (naast Varane, er van uitgaande dat Ramos evt niet bijtekent). Pau Torres is ook Spaans, kent competitie en is linksbenig (voordeel), maar is wel bij lange na niet zo snel als Koundé. Alaba naast Varane, denk ik dat je een echte leider mist. Qua namen past het prima, maar ik weet het niet. Alaba doet het aardig als CV, maar je ziet dat hij meer een aanvallend ingestelde speler is (back) Benieuwd waar deze Koundé eindigt!
 
InsideRMadrid
 
0
11 februari 2021 om 11:04
Mooi samengevat Glenn. Misschien dat Varane ook niet bijtekent, zijn huidige verbintenis loopt tot de zomer van 2022, en als hij niet bijtekent zal de club hem deze zomer ook weg doen, al hoop ik van niet want hij is van wereldklasse. Pau Torres, Kounde, Alaba zijn allemaal hele toffe opties om te hebben, ik ben benieuwd wat Real deze zomer voor elkaar gaat krijgen, het kan weleens de belangrijkste zomer ooit worden voor onze president
 
ViscaCatalunya
 
7
11 februari 2021 om 09:52
Umtiti kan gewoon niet meer. Contract aflopen en laten gaan zou ik zeggen. Araujo is verreweg onze beste verdediger. Met hem hebben we nog niet verloren. Zijn blessure is immense pech.
 
Lierse1997
 
2
11 februari 2021 om 09:57
Waarom zou die dat doen? Die ligt nog tot 2023 vast met een salaris van 12 miljoen per jaar.
 
ViscaCatalunya
 
2
11 februari 2021 om 10:15
Hij voegt niks toe. Volgend seizoen moet je met een schone lei beginnen. Koeman moet hem nooit meer optstellen. Dan zie ik nog liever Frenkie achterin.
 
Lierse1997
 
2
11 februari 2021 om 10:18
Ja dat vind ik ook. Maar er zijn maar weinig redenen voor Umtiti om te vertrekken. En dat volledige contract gaat Barcelona nooit of te nimmer afkopen.
 
ViscaCatalunya
 
1
11 februari 2021 om 12:01
Hij neemt nu een plek in in de selectie terwijl hij een last is als hij speelt.
 
D@nny
 
2
11 februari 2021 om 13:44
Jij denkt wel heel makkelijk over financieen. Als het waar is dat Umtiti 12 miljoen per jaar verdiend, waar gaat Barca het geld vandaan halen om dat af te kopen EN een vervanger aan te trekken EN het salaris van die vervanger te betalen?
 
GLENNN
 
4
11 februari 2021 om 10:03
Zo jammer van Umtiti. Sinds het gewonnen WK met Frankrijk is hij echt helemaal niks meer. Speelde laatst een aardige pot (maar dat was tegen de nummer 18? van de Liga), maar het lijkt er toch niet meer in te zitten. Lenglet is niet zo goed, maar ook niet zo slecht als velen hier willen doen geloven. Voor Barcelona is Lenglet een prima backup. Enige probleem is, is dat hij nu niet als backup wordt gebruikt
 
alltimerin
 
0
11 februari 2021 om 11:17
hij speelde ook goed tegen bilbao he
 
barcalover123
 
1
11 februari 2021 om 10:23
Heel eerlijk ik had echt nog beetje vertrouwen in Umtiti na die eerste 2 wedstrijden die hij speelde. Hij was in zijn eerste periode zo goed, ik hoopte beetje van dat terug te zien. De afgelopen 2 a 3 wedstrijden maakte hij echter veel te veel fouten. Verkeerd instappen, voorbij gesprint en daarnaast slap in de duels. Toch zie ik hem liever in de basis dan Lenglet, Lenglet heeft nooit iets laten zien. Ik hoop echt dat we Garcia kunnen halen want die zal dan gewoon basis staan met Araujo. Umtiti en Lenglet allebei weg doen en dan Pique en Mengeuza achter de 2 basisspelers.
 
Millonario
 
0
11 februari 2021 om 10:35
Een Umtiti op de helft van zijn krachten is nog steeds beter dan een volledig fitte Lenglet. Maar Umtiti zelf moet beter kunnen dan dit, dat weet ie zelf ook wel. Echter, ik denk dat het klaar is met de Umtiti die we hebben leren kennen in zijn eerste jaar.
 
barcalover123
 
5
11 februari 2021 om 10:56
Eens denk dat we die Umtiti nooit meer gaan zien. Hij was destijds gewoon echt zo compleet als verdediger. Snel, heel sterk, goed in de lucht, positioneel altijd goed en hij was aan de bal gewoon ook heel goed. Als zijn knie niet kapot is geweest dan hadden we nu misschien de beste verdediger in de selectie. Vond hem namelijk voor het WK niks onder doen voor de verdediger die van Dijk nu is.
 
Millonario
 
2
11 februari 2021 om 11:20
Zeer zeker. Hij was echt een beest en sterk aan de bal. Jammer dat ie niet voor een operatie heeft gekozen.
 
Garriesteas
 
0
11 februari 2021 om 10:43
Bizar, want we praten gewoon over een Wereldkampioen. Daar is echt helemaal niets meer van te zien. Natuurlijk wel wat blessureleed gehad, maar Barca raakt hem aan de straatstenen niet kwijt gezien zijn hoge transferwaarde. Is echt ver beneden niveau gebleken, hopelijk kan hij zich nog herpakken, want hij heeft toch wel laten zien het in zich te hebben. Kan mij niet voorstellen dat in een paar jaa zo gekelderd is, ondanks z'n blessures.
 
barcalover123
 
5
11 februari 2021 om 11:04
''natuurlijk wel wat blessureleed gehad'' wel wat? Die gast speelde zijn knie kapot om het WK te kunnen spelen. Hij is nu wereldkampioen maar heeft alles qua fysiek ingeleverd en ik geef hem niet eens ongelijk
 
RudolfRoets
 
0
11 februari 2021 om 10:57
Allemaal onzin wat die kranten zeggen, het zit zo: 1) Sevilla is een heel sterke ploeg 2) Barcelona verliest op volle oorlogssterkte met 8-2 van Bayern. Het punt is dus niet dat ze er 2 tegen krijgen, maar dat ze niets creëren. Los van de geblesseerden, zijn er maar van Barcelona nivo, de kleine rakker, Frenky en Antoine de rest niet.
 
ViscaCatalunya
 
2
11 februari 2021 om 12:03
Griezmann is de invisble man. Spelers als Pedri en Aruajo zijn jonger en voegen veel meer toe. Dembele is ook 2 klassen beter dan Griezmann. Als Fati er zou zijn zou Griezmann nooit hebben gespeeld. Sevilla creerde ook weinig maar scoort twee keer. Een wedstrijd wordt beslist op details.
 
Galapago
 
0
11 februari 2021 om 22:53
Ik weet het niet. De verdediging bij Barcelona is zo pover. Aruajo hoort daar niet eens thuis en een speler als Harry Maguire krijgt gelijk een basisplek. Want er is gewoon een gebrek aan concurrentie daar. Er is bijna niks meer over van het succesvolle Barcelona team en er wordt gewoon slecht gekocht. Met talenten win je geen Champions league. Sterker nog de kampioenschap en de beker zijn nog amper haalbaar met dit selectie...
 
JK-Ajax
 
0
11 februari 2021 om 13:36
Kounde, Konate, Upamecano.. wat een talenten lopen er weer rond in de voetballerij. Benieuwd hoe de stoelendans in de zomer gaat uitpakken voor iedereen.
 
WQSMilan
 
0
11 februari 2021 om 18:02
Vindt het meer verbazingwekkend dat er zo weinig aandacht wordt besteed aan die prachtige 1-0 van Sevilla. Wat een doelpunt ??