Ronald de Boer lijkt meer te weten over contact tussen broer Frank en Ajax
Vrijdag, 9 juni 2023 om 23:41

Ronald de Boer heeft tijdens het Ziggo Sport Voetbal Café uitlatingen gedaan over het trainerschap van Ajax in relatie tot zijn broer Frank. De Boer ontkende niet dat zijn broer is gevraagd om de nieuwe trainer van de Amsterdammers te worden, maar bevestigde dat bericht ook niet.

Nadat bekend werd dat Ajax niet verder gaat met John Heitinga als hoofdtrainer, werden er diverse namen aan de vacature in de Johan Cruijff ArenA gelinkt. Kjetil Knutsen is naar verluidt de frontrunner, maar Johan Derksen vroeg zich tijdens Vandaag Inside al af waarom de naam van Frank de Boer niet werd genoemd. Reden genoeg voor presentator Bas van Veenendaal om broer Ronald te vragen of er een belletje is geweest van Ajax. "Nee. Of ja, je moet niet alles geloven. Verder ga ik er niet op in. Misschien hebben ze hem wel gepolst, ik weet het niet."

Later komen de gasten nog eens terug op de woorden van De Boer en wordt hem gevraagd of broer Frank een functie als hoofdtrainer van Ajax heeft afgewezen. "Dat zou kunnen", zo luidt het mysterieuze antwoord. Ronald is wel duidelijk wanneer hem gevraagd wordt waarom Frank geen voetbalcommissaris is geworden bij Ajax. "Daar heeft hij nee tegen gezegd, omdat zijn schoonzoon Joey Kooij dan geen wedstrijden van Ajax meer mocht fluiten."

Onlangs werd bekend dat De Boer de nieuwe trainer is van Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. Een nieuwe kans voor de voormalig verdediger om te bewijzen dat de kritiek, die zegt dat De Boer niet kan werken in het buitenland, onterecht is. "Die buitenlandse clubs waar hij gezeten heeft, wilden allemaal iets anders", zo verdedigt zijn broer hem. "Die wilden dat hij aanvallend ging voetballen. Dan zeggen ze tijdens de contractbespreking dat je de tijd krijgt, maar na drie of vier wedstrijden verloren raken ze in paniek. Dan moeten ze opeens heel snel punten halen en is het klaar."

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
7
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
16
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
 
78
9 juni 2023 om 23:47
Hahahaha jaja, dat mysterieuze gedoe. Ajax heeft hem echt niet gevraagd hoor, beetje interessantdoenerij
 
InkeMontana
 
32
10 juni 2023 om 00:00
Klopt , en de initiële en directe 'nee' van Ronald verraad dat ook. Om daarna ineens te bedenken inderdaad dat dat het minst interessante antwoord is en mysterieus te gaan doen. Beetje jammer.
 
Afc88
 
12
10 juni 2023 om 06:50
Helemaal eens, en mochten ze wel hebben geïnformeerd bij Frank. Heeft hij dus waarschijnlijk nee gezegd. En doooorrrr..
 
Suarez 7
 
124
9 juni 2023 om 23:54
Verdient een standbeeld, heeft ons na zeven jaar zonder titel naar vier titels op een rij geloodst en de financiele basis gelegd voor de successen die later zouden volgen door nationale successen te behalen met matige selecties zonder noemenswaardige uitgaven. Maar na al die andere avonturen is de beste man gewoon beschadigd en moet je het nier meer willen.
 
 
17
10 juni 2023 om 02:02
Frank de Boer is een Ajax-icoon maar nee... geen standbeeld, maar zeker een mooie plek in de clubhistorie. Swarts Michels, Cruijff, Van Basten, Litmanen, Blind en een combi van Van der Sar-Overmars-Ten Hag zou je wel standbeelden kunnen geven. Eigenlijk zou je op die manier meerdere spelers een combi-standbeeld kunnen geven. Zlatan met Chivu, Van Der Vaart met Sneijder, Huntelaar met Suarez, Tadic met Schöne. De Ligt met Frenkie.
 
N5-Highbury
 
126
10 juni 2023 om 05:28
Je vergeet de belangrijkste combi.. Wijndal met Bergwijn. En dan zou ik dat standbeeld aan de linkerkant van t stadion zetten, das t beste
 
Bram psv84
 
44
10 juni 2023 om 00:14
Ik kan niet zeggen dat ik gevraagd ben om de nieuwe koning van Nederland te worden, maar ik kan ook niet zeggen dat ik niet gevraagd ben! Wat een ontzettend loos gelul in de ruimte zeg....
 
Woezel
 
5
10 juni 2023 om 00:42
Hij laat duidelijk merken dat hij er niets over wil zeggen.
 
 
9
10 juni 2023 om 02:52
Maar wil toch eigenlijk zijn verhaal kwijt ??
 
viezefreddy
 
11
10 juni 2023 om 00:31
Onder de boer was het spel niet best. Maar de concurrent was ook niet best toen.
 
Appel1004
 
6
10 juni 2023 om 01:54
De aankopen waren ook niet best toen
 
Ajax12321
 
3
10 juni 2023 om 00:33
Vrij zeker dat hij niet is gevraagd. Maar er kwam wel naar buiten dat Hjulmand eerder was benaderd en daar snap ik echt niks van. Die heeft daarna zijn contract verlengd. Maar het afgelopen WK was gerust een drama te noemen en het EK wordt dan genoemd, maar de loting zat daar ontzettend mee en Denemarken had gewoon meer kwaliteit dan hun tegenstanders. Heeft niet veel bijzonders gepresteerd in mijn ogen en speelt vrij saai voetbal.Van Knutsen ook nog niet 100% overtuigd omdat een stap van Bodo naar Ajax wel heel groot is, ondanks goede prestaties in Noorwegen en aantal wedstrijden Europa. Hoop eigenlijk dat Mislintat met een verassing komt die nog beter is.
 
Soccerfan_1
 
2
10 juni 2023 om 06:50
Ten hag zagen we ook niet zitten. Kijk wat er gebeurde. Een goede trainer kan van elke ploeg een goed team maken.
 
Ajax12321
 
1
10 juni 2023 om 11:09
Ik zeg niet dat ik hem niet zie zitten, wel dat ik er twijfels bij heb.
 
JanMetDeKorte
 
2
10 juni 2023 om 00:43
Ik mag toch niet hopen dat dat waar is. Niet weer dat vreselijke voetbal en pure middelmaat. Er is een reden dat hij niet meer als trainer aan de bak kan. Lekker met die ijsberen Noor door.
 
Appel1004
 
3
10 juni 2023 om 01:56
De selecties waren nou ook niet altijd kwalitatief goed genoeg om met mooi voetbal de punten te behalen... Frank heeft die jaren echt wel het maximale uit ajax gehaald
 
 
7
10 juni 2023 om 02:20
Waarom wordt de kwaliteit van de selecties onder De Boer toch altijd gebagataliseert? Suarez, El Hamdaoui, Schöne, Van der Wiel, Vertonghen(!), Alderweireld, Eriksen(!), Siem.. toch gewoon meer dan goede spelers destijds? Ik hoop dat Frank zijn carrière kan oppakken daar. Kampioen worden en terugkeren in Nederland bij Twente of Utrecht ofzo
 
Appel1004
 
10
10 juni 2023 om 03:27
Suarez vertrok na 1 of 2 wedstrijden. El Hamdoui heeft ook hooguit 10 wedstrijden onder FdB gespeeld. De rest van de spelers die je noemt zijn inderdaad prima. Dat waren echter zijn eerdere seizoenen. Toen werd er serieus prima voetbal gespeeld. Daarnaast Vervanger van der Wiel: van Rhijn Vervanger Vertonghen: Moisander Vervanger Alderweireld : Veltman Vervanger Eriksen: Duarte Van al deze spelers is veltman veruit de beste. En die kreeg al bakken met kritiek
 
Tipptopp
 
1
10 juni 2023 om 10:10
Meneertje J, als elk jaar je beste spelers verkocht worden en er door Mark (netto) Overmars niets wordt gekocht kun je dus niet verwachten dat het de pure middelmaat ontstijgt. De Boer heeft bij AJAX boven verwachting gepresteerd. En ja, dat was niet met aantrekkelijk voetbal. Vraag is echter of hem dat te verwijten is.
 
JanMetDeKorte
 
0
10 juni 2023 om 23:40
OK, kijk dan naar het aantal punten dat hij pakte en naar het voetbal dat gespeeld werd. Kijk ook eens naar wat hij na Ajax heeft gedaan. Hij heeft overal gefaald. Zelfs me de selectie die hij toen had was elke redelijke trainer kampioen geworden, want de rest van Nederland was toen nog minder.
 
fc moulijn
 
1
10 juni 2023 om 08:53
Verdorie de boer moet ff bij mij langs komen. Gisteravond op de terugweg een slag in het wiel gekregen. De man kan werkelijk alles wat krom is recht lullen
 
Dn vetkei
 
0
10 juni 2023 om 09:00
Fluit Joey Kooij niet al genoeg?
 
fc moulijn
 
3
10 juni 2023 om 09:34
Nee teveel nog
 
PaulR_1982
 
1
10 juni 2023 om 10:53
"nee. Of ja, je moet niet alles geloven. Verder ga ik er niet op in. Misschien hebben ze hem wel gepolst, ik weet het niet." Dit soort uitspraken zouden een reden kunnen zijn om er geen artikel aan te wijden. De man zegt werkelijk waar helemaal niets. Vraag aan Ronald: Wie gaat er vanavond de CL-finale winnen? Ronald: Tsja, ik denk of Inter of Man City. En als het na 90 minuten gelijk staat zou een van de 2 teams ook in de verlenging de winnende kunnen maken. Mocht dat ook niet gebeuren weet ik zeker dat de cup met de grote oren na penalty`s naar of Italiã« of Engeland gaat. Maar over Frank de Boer: Heeft het fantastisch gedaan met een matige selectie. Voetbal was om die reden ook niet om aan te zien. Van mij mag Frank best terug komen als individueel trainer of assistent bij het eerste, maar niet als hoofdtrainer. En als Kooy geen wedstrijden van Ajax mag fluiten als zijn schoonvader een onbeduidende rol als RVC-lid heeft dan mag dat (lijkt mij) al helemaal niet als zijn schoonvader de trainer is.
 
FC echt gras
 
2
10 juni 2023 om 13:14
Hou aub over frank de boer. hij begon wel goed bij ajax door meteen jeugd in te passen wat ook wel goed liep maar daarna werd alles met het seizoen slechter. angstig spel met alleen maar tikkie breed en terug. spelers durfde geen steekbal in de diepte meer te geven waardoor er steeds minder gecreerd werd. En daarbij maakte hij tactisch ook rare keuzes. kan me herinneren dat hij sigthorsson een paar wedstrijden op links en rechtsbuiten zette en dat hij uit bij psv wat op de counter speelde zo'n aanvallend middenveld neerzettte dat ajax compleet werd overlopen. veel mensen (inclusief johan derksen) roepen wel hard over die 4 landstitels maar het is een schande dat het er geen 5 zijn geworden. die flop uit bij de graafschap kon je al lang aan zien komen. met een beetje geluk won je daar wel nipt maar het spel leek al langere tijd nergens dus kon het zomaar fout gaan. natuurlijk is frank de boer wel een echte ajacied maar alleen daarom kun je hem niet aanstellen. en op basis van prestaties als trainer na zijn ajax tijd al helemaal niet. gelukkig ben ik ook niet zo bang dat ajax daar intresse in heeft.