Ronald de Boer overtuigd: 'Hij zou die rol bij Ajax kunnen vervullen'
Zaterdag, 18 mei 2019 om 21:12

Hedwiges Maduro en Ronald de Boer zijn ervan overtuigd dat Martin Ödegaard mee zou kunnen op een hoger niveau. De Noorse middenvelder maakt dit seizoen grote indruk in het shirt van Vitesse en wordt veelvuldig in verband gebracht met een overgang naar Ajax. Maduro en De Boer denken beiden dat Ödegaard van waarde zou kunnen zijn voor Ajax.

De twintigjarige Ödegaard wordt tot het einde van dit seizoen door Real Madrid gehuurd van Vitesse, maar het is niet ondenkbaar dat de Spaanse grootmacht de creatieve middenvelder volgend seizoen op een hoger niveau aan het werk wil zien of zelfs mee zal werken aan een definitief vertrek. Ajax wordt regelmatig genoemd als mogelijke bestemming en volgens Maduro zou Ödegaard ook uitstekend passen bij de Amsterdamse club.

"Hij kan zeker bij Ajax spelen. Hij heeft echt een geweldig seizoen gedraaid en ik denk dat hij met zijn kwaliteiten goed binnen het systeem en de filosofie van Ajax zou passen", zo vertelt de oud-middenvelder van onder meer Valencia en Sevilla zaterdagavond bij FOX Sports, voorafgaand aan het eerste duel van Vitesse met FC Groningen in de play-offs voor Europees voetbal.

Ödegaard was in de reguliere competitie in 32 wedstrijden voor Vitesse goed voor 8 doelpunten en 10 assists. De international van Noorwegen toonde zich bovendien belangrijk als spelmaker. "Ik denk dat hij de rol die Ziyech op dit moment vervult bij Ajax heel goed zou kunnen vervullen", wordt Maduro aangevuld door collega-analist De Boer. "Spelend als een soort extra middenvelder vanaf rechts, met een opkomende back."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
6
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Raubaht
 
35
18 mei 2019 om 21:24
Ik mag toch hopen dat de ambities van Ajax wel iets verder gaan dan Odegaard... Ja, hij is de beste speler van Vitesse maar in de eredivisie steekt die er, naar mijn mening, niet met kop en schouders bovenuit.. Hij komt bij lange na niet aan het niveau van Ziyech. Zeker gezien de bedragen die ik lees dat die zou moeten kosten, 20 miljoen, moet je dit risico niet nemen.
 
CantonaEric
 
13
18 mei 2019 om 21:46
Hij hoeft ook niet per se op de plek van Ziyech te spelen. Odegaard is op zijn best als hij op het middenveld kan spelen. Zijn steekpasses zijn subliem. Hij gaat iedere wedstrijd een paar aanvallers meerdere malen alleen voor de keeper zetten. Ook zijn spelhervattingen zijn erg gevaarlijk met zijn traptechniek.Het liefste zie ik dat beide spelers voor Ajax spelen volgend seizoen. Ik zou deze selectie wel willen zien volgend seizoen:OnanaMazraoui E.Alvarez Blind TagliaficoVd.Beek Odegaard AlenaZiyech Tadic NeresVarelaVeltman Schuurs Magallan MartinezEkkelenkamp Schone MarinVargas Huntelaar Cerny
 
ajax1812
 
17
18 mei 2019 om 22:29
Is dat 2e elftal dag je opnoemt het 2e team? Denk je dat Ajax Anthony, Vargas, Isak en Odegaard gaat kopen om vervolgens in het tweede elftal te gebruiken? Je basis 11 is ook niet realistisch. Alderweireld en Vertonghen komen ZEKER nog niet terug en Ziyech blijft hoogstwaarschijnlijk ook niet. Ook Alena gaat heel lastig worden.
 
CantonaEric
 
3
18 mei 2019 om 22:47
Je reactie was wat te vroeg. Bekijk mijn selectie nog eens
 
pieterhoek
 
0
19 mei 2019 om 08:34
4-3-3 Onana (Stuttgart) Mazraoui Baumgartl blind Tagliafico (Standard luik) (Defensa y Justicia) Marin   Mathias rojas v d beek (Kopenhagen) Skov tadic neres Wissels: Scherpen (emmen) Kristensen Martinez (Defensa y Justicia) Magallan Schone Szoboszlai (salzburg) R. Gravenberch Labyad Vargas Huntelaar Dolberg En nog aantal jeugd spelers.
 
RodyTeulings
 
16
18 mei 2019 om 22:40
Grappig dat dat jouw mening is. Volgens de statistieken (je weet wel, feiten) steekt Odegaard er niet alleen met kop en schouders erbovenuit bij Vitesse, sommige statistieken zijn zelfs beter dan die van Ziyech. En over dat Odegaard bij lange na het niveau van Ziyech niet kan bereiken: op de leeftijd van Odegaard nu speelde Ziyech nog bij Heerenveen. Inmiddels is Ziyech 26. Odegaard 20...
 
AlmeloHAFC
 
3
18 mei 2019 om 23:12
Odegaard is 6 jaar jonger dan Ziyech. Het voelt alsof die jongen al een hele carrière achter de rug heeft maar hij staat juist aan het begin van iets moois dat wellicht uit kan groeien tot iets groots mits hij Real Madrid gewoon uit zijn hoofd zet om zich elders, bij bijv. Ajax verder te ontwikkelen. Ik denk oprecht dat Odegaard een schot in de roos kan zijn en dat weten ze in Madrid ook. Ziyech brak op zijn leeftijd net door bij Heereveen hè. Ajax doet er goed aan om voor deze jongen te gaan.
 
onelovechris
 
3
19 mei 2019 om 00:02
Statistisch zijn de cijfers bijna gelijk van odegaard en Ziyech in de eredivisie. Dus zou een prima vervanger vd eredivisie zijn hoor. Puur obv de statistieken. Want Ziyech is zoveel meer natuurlijk. Maar odegaard is wel een paar jaar jongen dan Ziyech toen die naar Ajax kwam.
 
DusanTadic10
 
1
19 mei 2019 om 04:49
Ik deel je mening gapp, gravenberg doet het prima, vind dat hij is een keer basis mag spelen.. Als ekkelenkamp het mag waarom hij dan niet.. Hij is jong maar. Dat zegt niks, het gaat niet om het geld maar om eigen talent.
 
RealTalkShowNL
 
27
18 mei 2019 om 21:26
Odegaard is niet beter dan de ziyech die twente verliet voor Ajax.
 
Joey91
 
36
18 mei 2019 om 21:34
Nee maar Odegaard is dan ook 4 jaar jonger dan Ziyech die Twente verliet voor Ajax. Odegaard is echt een toptalent die ik graag zie komen en verder dan Ziyech was op die leeftijd dus waarom zou hij niet minimaal zo goed kunnen worden?
 
AlmeloHAFC
 
4
18 mei 2019 om 23:17
Hij is zelfs 6 jaar jongen dan Ziyech.
 
origineel
 
16
18 mei 2019 om 21:38
Ze hebben beide hun eigen kwaliteiten. Odegaard is wel vele malen balvaster en heeft ook een betere dribbel. Bovendien is Odegaard een stuk jonger dan Ziyech toen hij naar Ajax kwam. De Ziyech die van Twente kwam schoot 15 keer per wedstrijd de bal de derde ring in en ook verloor hij de bal vaak door dribbels te ver door te voeren of nonchalante passes te versturen op vreemde plekken terwijl het merendeel van zijn teamgenoten ver voor de bal stonden. De Ziyech van nu is zo goed, die gaan we niet kunnen vervangen zonder kwaliteiten in te leveren.
 
Voetbalvolger9
 
3
19 mei 2019 om 01:04
Ik ben voor Ajax, maar deze opmerking is misplaatst. De Ziyech die Twente verliet was niet (veel ) beter dan dat Odegaard nu is.
 
SvenZxzy
 
0
19 mei 2019 om 13:51
Ziyech van Twente schoot de ene na de andere bal erin. Just saying
 
1980bas
 
6
18 mei 2019 om 21:38
Wordt door Real Madrid van Vitesse gehuurd? Dat zou onze kansen om hem binnen te lijven toch behoorlijk vergroten :-)
 
De Toekomst
 
4
18 mei 2019 om 22:01
Ik zou Van de Beek en Odegaard dan omruilen. Als buitenspeler vind ik zijn rendement te laag, maar ik denk dat hij voetballend de rol van Frenkie de Jong uitstekend zou kunnen invullen.
 
Holland8
 
10
18 mei 2019 om 22:03
Odegaard kan nooit de rol van Ziyech overnemen. hij is goed aan de bal en in de combinatie. Maar hij heeft geen versnelling, is niet creatief en amper scorend vermogen. Op die positie heb je echt een veel betere en in ider geval snellere speler nodig. Odegaard is een speler voor de 6 positie. Vervanger van Schone dus. Meer niet. Hij kan de bal goed vasthouden en het spel verdelen. daarnaast kan hij vanuit die positie goed inpassen. De vergelijking met Ziyech is eigenlijk wel beledigend voor Ziyech.
 
pieterhoek
 
3
18 mei 2019 om 22:23
Als je naar het zelfde type kijk dan kan Ajax beter Robert skov halen is zelfde speler maar met een nog beter linkerbeen en is fan van Ajax en kost denk minder dan odegaard. https://www.transfermarkt.nl/robert-skov/profil/spieler/270393
 
Thamike
 
1
18 mei 2019 om 23:09
Zou echt een goede zet zijn maar denk dat we al te laat zijn. Vele grote clubs hebben al interesse en is een echte buitenspeler en geen middenvelder.
 
pieterhoek
 
0
19 mei 2019 om 00:34
Klopt mee eens dat echte buitenspeler is maar ziyech speelt ook vanaf buitenkant en skov komt ook heel vaak naar binnen vanaf de zijkant maar die gozer heeft echt een super linkerbeen veel goals gemaakt vanuit vrije trappen, ik denk dat Ajax opzich wel kans maakt vanwege dat hij weet dat hij bij Ajax de kans groot is dat hij speelt.
 
Bossie
 
0
19 mei 2019 om 06:03
Daar waren ze bij Ajax enkele jaren geleden al van overtuigd , alleen koos hij toen voor Real.
 
ritje
 
0
19 mei 2019 om 07:47
hallo Ik vindt Ronald de Boer een topanalist! En naar mijn mening? ( ik heb Pierrie getipt en Scherpen ) En Nu Tip ik weer een speler voor Ajax , Odegaard is in NED de beste, die Ajax kan kopen of huren? Hij kan Ziyech moeiteloos vervangen! ( hij heeft minder balverlies! ) Odegaard zou een topaankoop zijn voor Ajax ! Anders moet Ajax gaan voor Propper! Of misschien raar? Maar ik vind Pereiro ook een interessante speler voor Ajax! Technisch een hele begaafde speler! Die bij PSV niet tot zijn recht komt! BIj Ajax zou hij goed passen! Dat is mijn mening! mvg Voetballiefhebber ritje