Ronald de Boer verklapt eerste Champions League-analist van RTL7
Vrijdag, 15 januari 2021 om 11:15

Wesley Sneijder blijft actief in de voetballerij, zo verzekert Ronald de Boer vrijdag in de radio-uitzending van Veronica Inside. Volgens de analist gaat Sneijder een trainerscursus volgen én wordt hij analist bij de Champions League-uitzendingen van volgend seizoen. De oud-middenvelder stopte in augustus 2019 als voetballer; een poging om terug te keren als speler bij FC Utrecht was eerder dit jaar van korte duur.

"Hij gaat een training doen en de papieren halen. Hij is er heel serieus in", verzekert De Boer. In september vertelde Sneijder al dat hij zich wilde inschrijven voor een verkorte cursus die twee jaar duurt. "Het is de bedoeling dat ik de komende tijd individueel word begeleid en ga proeven aan het vak. Vanaf april volgend jaar stroom ik dan in de cursus in", zei de 134-voudig international toen in de online talkshow van Voetbal International.

Sneijder lijkt tevens een van de analisten te worden bij de Champions League-uitzendingen van RTL7, dat de rechten voor de komende jaargang heeft bedongen. "'Ja dat heeft hij ook tegen mij gezegd, dat hij dat bijna honderd procent zeker gaat doen", aldus De Boer. Eerder bevestigde RTL dat Humberto Tan als presentator betrokken zal zijn bij de uitzendingen van de Champions League. Over vaste analisten was tot dusver nog niets bekend.

De Boer wordt in het interview ook gevraagd naar zijn verwachtingen van De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord van zondagmiddag. Hij voorspelt een 3-1 zege voor de koploper. "Ik verwacht een heel eenzijdig duel waarin Ajax continu de bal heeft. Feyenoord heeft, zo geeft Dick Advocaat ook ruiterlijk toe, niet de spelers om druk te zetten en zal inzakken en wachten op een momentje", aldus De Boer, die Feyenoord niet kansloos acht. "Bij Feyenoord ziet het er defensief goed uit en kan uit standaardsituaties altijd een goal maken. Ik vond Luis Sinisterra goed invallen tegen PEC Zwolle (1-0 zege, red.). Hij geeft weer een beetje sjeu aan de ploeg."

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
7
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
8
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
19
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
38
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
RUTGERRR
 
126
15 januari 2021 om 11:20
Mijn mening zal geen enkele invloed hebben op het besluit, maar Sneijder als analist? Het gaat tegenwoordig blijkbaar alleen om de naam, want Sneijder heeft naast zijn buikomvang van de laatste 2 jaar totaal geen inhoud. Is het nou echt zo moeilijk om fatsoenlijke analisten aan tafel te zetten? Neem een voorbeeld aan Engeland, daar zitten echte analisten die daadwerkelijk ook fatsoenlijk kunnen analyseren. Nee, wij moeten het doen met een Jan Boskamp, Jan Van Halst, Mulder, Afellay, Waterreus, Derksen, Gijp, Vink en onze kranten worden geregeerd door Valentijn Driessen. Ik zou het op prijs stellen dat ze de clowns bij de talkshows houden en de personen die daadwerkelijk bijdragen aan de professionaliteit rond de wedstrijden gebruiken.
 
SilverHaze
 
59
15 januari 2021 om 11:29
Ik weet niet hoor, maar die shows van lineker en consorten zijn inhoudelijk net zo oppervlakking als de namen die jij noemt. Gasten als Ferdinand en Keane maken het vooral leuk omdat ze veel meegemaakt hebben in het voetbal en de persoonlijkheid/status hebben om veel meningen te kunnen geven.Sneijder heeft dit ook. Als je vergaande analyses wil, moet je dat niet op tv zoeken. Ik kijk het bijvoorbeeld voor de enterainment, als ik analyses wil kijk ik even of er nog goede reacties op deze site geplaatst worden.Ik heb bij al het gezeik wat ik hier nu lees erg het idee dat mensen vooral op zoek zijn naar analisten die dingen zeggen die raakvlakken toont met hun eigen amateur blik. Gaat helemaal nergens over dus. Als laatste: sneijder is een van de weinige nederlanders die daadwerkelijk een Cl gewonnen heeft en op voorhand dus al meer relevante levenservaring om er een kwartiertje over te lullen, dan menig andere actieve analist.
 
PSVerein
 
13
15 januari 2021 om 11:39
Komt bij dat Lineker 2 miljoen pond belastinggeld per jaar verdient met wat wedstrijdjes kijken. Dan mag hij misschien wel goed zijn, toch is dat moeilijk te verkopen aan de gemiddelde BBC kijker. Als dat in Nederland gebeurde kwam het hele land in opstand.
 
Bobiku29
 
54
15 januari 2021 om 11:45
Ik hoop dat Nordin Amrabat analist wordt. Altijd goed als hij bij Studio Voetbal zit. En dan wellicht Berghuis over een paar jaar, daar luister ik ook graag naar. Overigens wel flauw als je geen Kieft, Van Basten noemt. En iemand als Gijp zegt best zinnige dingen. Niet eens zozeer tactisch, maar die kijkt vanuit een totaal andere invalshoek dan de rest. Hij verplaatst zich in wat een speler denkt, dat vind ik best interessant
 
MGMV
 
31
15 januari 2021 om 12:13
En als je door z'n gemompel en het verkeerd benoemen van een speler (overigens wel erg grappig) heen kijkt, is Boskamp ook een goede analist. Vind het in Engeland ook wel echt meevallen hoe 'goed' ze daar zijn. Alleen klinkt het allemaal schijnbaar veel interessanter.
 
Musi26
 
1
15 januari 2021 om 13:01
Boskamp is inderdaad iemand die ik graag hoor. Je moet hem alleen geen wedstrijden van feyenoord geven (al zal dat voor feyenoord supporters geen probleem zijn).
 
Murad
 
16
15 januari 2021 om 11:50
Wie zou jij graag willen zien dan? En in England is het ook een grote show met Richards, Keane, Carragher, Neville, Henry, Souness, Wright etc. Alleen toen Mourinho een paar wedstrijden analist was vond ik het echt interessant om te zien wat er te zeggen was.
 
arsen(e)al
 
1
15 januari 2021 om 11:59
Neville, Carragher en Keane vind ik goed. Richards enorm irritant en heel 'fake'
 
el_barca
 
5
15 januari 2021 om 12:34
Ik zou van persie graag willen zien vind k bij de engelse analyses ook altijd goed overkomen
 
binny
 
1
15 januari 2021 om 16:48
Ik vind t ook fijn om naar Wenger te luisteren.
 
arsen(e)al
 
10
15 januari 2021 om 12:00
Boskamp vind ik prima en Van Halst meer dan goed. Boulahrouz (geen idee hoe je zn naam schrijft) vind ik verrassend genoeg ook altijd prima als hij aanschuift. Van gaal is degelijk
 
FeyenoordDelft
 
4
15 januari 2021 om 12:12
Nou schrijf een sollicitatiebrief als je denkt dat je het beter kan of draag in ieder geval alternatieven aan.
 
Woenselaar
 
26
15 januari 2021 om 12:21
Zo, waar had jij je verstand zitten deze ochtend? Sneijder, recordinternational van het Nederlands team, winnaar van de Champions League, in mijn ogen de Ballon D'or winnaar van 2010 die het trainersvak serieus op wil gaan pakken, en tegelijkertijd wil analyseren op TV en jij komt met deze reactie? Nog voordat hij überhaupt een wedstrijd geanalyseerd heeft. Dat je nog zo veel duimpjes krijgt is het ergste. Vast omdat je er een leuke one-liner in gooit betreft "buikomvang".
 
xstream
 
11
15 januari 2021 om 12:24
Wat een flutopmerking. Die Engelsen zijn juist belabberd in analyseren. Die koppen alleen maar standaard voetbal cliches uit. Natuurlijk heb je persoonlijke voorkeur, maar nu brand je nagenoeg iedereen af zonder ook maar 1 opbouwend alternatief te noemen. Zeiken om het zeiken noemen ze dat. Conclusie van het verhaal is dat jou input dus ook niks bijdraagt. Ik vind Perez bijvoorbeeld goed, maar Bruggink totaal niet. vd Vaart vind ik ook altijd prettig, waarom zou Sneijder `t dan niet kunnen? Je kunt `t altijd proberen. Derksen en Gijp moet je niet serieus nemen, ik snap niet dat mensen dat nog doen. Ze nemen zichzelf ook niet serieus.
 
MrKrillin
 
5
15 januari 2021 om 12:44
@rutgerre zoo man er was een tijd lang geleden dat je bij Cl analisten had als Johan Cruijff, Guus Hiddink. Was gewoon genieten. Vooral JC had altijd bijzondere details. En zag je T egbers vaak verbaasd kijken wat zegt hij nu.
 
SimonSays
 
3
15 januari 2021 om 12:55
Waar haal jij vandaan dat Sneijder totaal geen inhoud heeft dan? Is volgens mij nog niet vaak aangeschoven bij een voetbalpraatprogramma. Vond dat hij altijd wel oprecht en eerlijk overkwam toen hij tijdens zijn interlandcarriã¨re werd geã¯nterviewd. Ik zie dit wel als iets positiefs; in ieder geval iemand die genoeg ervaring heeft met het spelen van CL en daardoor ook wat inhoudelijks kan vertellen over de druk en prestatiedrang in de CL bijvoorbeeld.
 
Glory
 
16
15 januari 2021 om 11:25
Met dikke oud spelers die praten over voetbal alsof ze op de markt staan is nu de succesformule gevonden hoor! Net zo storend als een voetbalprofessor als De Boer of Van Halst, of wannabe dandies als Perez en Levchenko.
 
Andres13
 
61
15 januari 2021 om 11:33
Ik vind Perez juist een van de beste analisten. Hij kan misschien als een wijsneus overkomen, maar inhoudelijk vind ik hem wel erg goed.
 
Thamike
 
0
15 januari 2021 om 16:01
Perez is net zoals vele waan van de dag, eigen voorkeur en eigen principes. Daar is trouwens niets mis mee. Ik weet niet wat mensen verwachten van analisten maar meestal zijn het open deuren omdat ze achteraf alles uit kunnen halen en op ik kunnen zoomen en dan vaak een mening hebben. Ik hou wel van een tafel met ex topspelers maar dan met verschillende invalshoeken. Boskamp, vd Vaart, en Gijp voor wat humor, Perez voor het zeiken, van Halst voor het Zwitserland gebied, lekker neutraal en niet standvastig. Ex topspelers die geen trainer zijn geworden praten toch vooral vanuit hun gevoel en dat is voor mij het meest prettig. Echte analyses verwacht ik van ex spelers die ook nog trainer zijn geweest of zijn. Dan wil ik graag naar tactiek en technische zaken luisteren.
 
Profer
 
57
15 januari 2021 om 11:29
Laat Van Persie eens analyseren. Hij kan het goed uitleggen en lult niet maar wat raak. Prettig om naae te luisteren ook.
 
madco123
 
8
15 januari 2021 om 11:39
Van Persie is inderdaad fijn om naar te luisteren en zegt vaak zinnige dingen. Hij is sinds dit seizoen echter al werkzaam als analist bij BT Sports in Engeland. Ik ga ervan uit dat hij daar al een contract heeft en het daarom lastig is om hem te strikken, mocht RTL dit überhaupt willen.
 
Profer
 
0
15 januari 2021 om 11:47
Dat is ook zo inderdaad. Dan wordt het lastig om ook bij RTL aan te schuiven helaas.
 
IlMaestro21
 
8
15 januari 2021 om 11:40
Eens, maar die analyseert alleen voor het Engelse BT Sports dus dat zal hem niet worden. Ik hoop dat de NOS hem voor het EK weet te strikken, want ik heb geen trek in Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart en Tom "uhm" Egberts. Idealiter Robin van Persie en iemand met de status van Van Basten, Gullit en als er gedroomd mag worden Rijkaard als analisten en dan iemand van de straat pikken als presentator, want alles is beter dan Tom.
 
Profer
 
2
15 januari 2021 om 11:48
Geheel met je eens. Het is een wedstrijd open deuren intrappen van jewelste.
 
MGMV
 
6
15 januari 2021 om 12:15
Als presentator zou voor mij iemand als Wytze van der Goot echt stijf bovenaan staan. Kijk op het spelletje, razend enthousiast, volgt het voetbal op de voet en is een vlotte babbelaar.
 
IlMaestro21
 
0
15 januari 2021 om 12:42
Eens! Nos, leest u mee?
 
BaronVonBorsig
 
0
15 januari 2021 om 12:45
Zeker ja, ook echt een prettige commentator bij het Engelse voetbal. Lekker fanatiek (maar niet te overdreven) en is wel-geïnformeerd.
 
Tjeerd94
 
0
15 januari 2021 om 12:47
Ook nog eens een uitstekende commentator. Vind verder de online shows van Voetbal International een verademing. Voor diepgaande, tactische analyses moet je daar en in het bijzonder bij Pieter Zwart zijn.
 
binny
 
0
15 januari 2021 om 16:50
Wytze verandert een Europese avond nog wat meer, dan kan je echt van alles genieten. Echt een hele goede commentator!
 
InsideRMadrid
 
11
15 januari 2021 om 11:37
Toch wel passend dat ze Sneijder vragen, die heeft bij gerenommeerde CL ploegen gespeeld als Gala, Ajax, Inter en Real Madrid en hij wist zelfs 1 CL te winnen waarin hij echt fenomenaal was. Blij om Wesley bij Rtl7 te zien, veel beter dan dat Johan Derksen getetter
 
Murad
 
1
15 januari 2021 om 11:54
Je kan niet zeggen dat hij niet weet weet waar hij over praat als het aankomend op de Champions League. Ben wel benieuwd naar Sneijder. Ik denk dat hij het nog best wel goed zal doen.
 
AjaxWestham
 
4
15 januari 2021 om 11:38
Kennelijk bestaat er de behoefte om oud voetballers aan het woord te laten, getuige de hoeveelheid van oud voetballers op tv. Maar net zoals dat het geen garantie is dat een oud topvoetballer een goeie trainer wordt, is het ook geen enkele garantie dat het prettig is om naar een oud voetballer te luisteren als analist. Kijk naar R. de Boer.... allemachtig wat een verschrikkelijk drama is het om naar hem te luisteren! In elke zin van hem gebruikt hij het verbindingswoordje "hè"? Het is voor mij reden om gelijk weg te zappen. Ontpoic: Ik heb geen idee hoe Sneijder is als analist, voor mij heeft hij het voordeel van de twijfel.
 
SilverHaze
 
9
15 januari 2021 om 11:48
Wie moet er dan gaan zitten? Een fan? Een journalist? Nee het is goed zo. Kan zijn dat jij die behoefte hebt, maar ik denk dat je een van de weinigen bent.
 
AjaxWestham
 
0
15 januari 2021 om 13:03
Wie moet er dan zitten? Sneijder dus. Ik zeg nergens dat ik die behoefte niet heb, wat ik aangeef is simpelweg dat niet elke oud voetballer daadwerkelijk iets goeds toevoegt aan een voor en na-praatje. Waarin ben ik een van de weinigen?
 
GluubsterTJ
 
1
15 januari 2021 om 13:27
@Silverhaze: ik denk zeker niet dat hij een van de weinige is. Veel mensen in mijn omgeving en ikzelf zouden het juist graag zien zoals AjaxWestham omschrijft. Of de analisten bekend zijn of niet, ze moeten prettig zijn om naar te luisteren en inhoud hebben. Ronald de Boer, Hooijdonk en vd Vaart vind ik zo kansloos, die zitten er puur omwille van naam. Gelukkig zijn er ook goede analisten: Perez en Bruggink vind ik altijd wel prettig, al is Perez wel een pittig baasje haha.
 
laurens92
 
3
15 januari 2021 om 11:39
Een column op een andere voetbalsite van Nico Dijkshoorn over de analisten sloeg afgelopen week echt de spijker op de kop. Een beetje in een gesponsord pak lopen te ouwehoeren over voetbal en elke week met de wind meewaaien. Wellicht dat Sneijder wat in de melk te brokkelen heeft, maar wat waren Perez en de Boer afgelopen woensdag van een triest triest niveau tijdens Feyenoord Pec.
 
eCKe
 
5
15 januari 2021 om 11:40
Ik heb net vorige week Sneijder zijn boek uitgelezen. Daarin laat hij door Kees Jansma toch duidelijk optekenen dat hij geen analist wil worden, tenzij voor de centen.
 
SilverHaze
 
3
15 januari 2021 om 11:50
Hierom denk ik dat hij best goed kan zijn. Hij is eerlijk en authentiek. Durft een mening te hebben.
 
Rob81
 
11
15 januari 2021 om 11:56
Ik denk dat Wesley ons verrast. Hij is recht door zee, heeft humor en zelfspot. Net als Rafael, die ik enorm goed vind. Denk dat Sneijder een beetje uit hetzelfde hout gesneden is.
 
afca0cbs
 
6
15 januari 2021 om 11:58
Pieter Zwart aan tafel en het gaat tenminste over voetbal. Maar dan ook echt voetbal.
 
Tjeerd94
 
0
15 januari 2021 om 13:10
Volledig met je eens, maar ik denk te tactisch voor de gemiddelde kijker.
 
Don_Alfredo
 
2
15 januari 2021 om 12:22
Voorlopig geef ik hem het voordeel van de twijfel. Ervaring genoeg op het hoogste niveau qua speler, en we zullen zien of hij als analist wat toevoegt. Persoonlijk zou ik liever (oud) trainers als analist zien, aangezien zij dit beroepsmatig zouden moeten kunnen. Bijvoorbeeld een Co Adriaanse of Dick Advocaat.
 
jeron
 
0
15 januari 2021 om 13:48
Perez, van der Vaart, Theo Jansen en Ruud Gullit ben ik wel fan van. Inhoudelijk zeggen ze zinnige dingen zonder raar gebrabbel Perez vind ik inhoudelijk het sterkste! Rafael, Theo en Ruud hebben er nog een vlaagje humor en lol bij Een Milan van Dongen als presentator vind ik ook niet verkeerd! Vlotte jongen, goede babbel en zet zich zelf niet als de hoofdrolspeler neer
 
Ishea
 
0
15 januari 2021 om 14:24
Ik vind Vink als commentator ook erg goed, die is echt aan het opkomen. Zegt zinnige dingen en kan onpartijdig analyseren. In tegenstelling tot v Hooijdonk....met Appelvlaai heb ik dan weer helemaal niks...die praat bijna net zoveel onzin als Pi-Air... Perez vind ik met afstand de beste analist.