Rutten lovend: 'FC Twente is vanuit een enorme achterstand gekomen'
Maandag, 1 april 2019 om 10:57

FC Twente stevent momenteel op het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie af. De Tukkers hebben momenteel een voorsprong van elf punten op naaste achtervolger Sparta Rotterdam. Dat FC Twente binnen een jaar weer lijkt terug te keren in de Eredivisie, doet Fred Rutten deugd.

"Heel mooi. Het is altijd lastig om in een jaar terug te keren. Dat is het allermoeilijkste", zegt Rutten in gesprek met De Telegraaf. De huidige trainer van Anderlecht is als adviseur aan FC Twente verbonden, maar vindt niet dat hij een aandeel heeft in het huidige succes. "Nee, het gaat om de mensen die daar werken. Ik heb wel Ted van Leeuwen naar voren geschoven als de belangrijkste pion in het geheel. Alleen maar lof voor de manier waarop hij binnen zijn netwerk een dusdanig team heeft kunnen formeren."

"Iedereen is weer vergeten, dat pas op 1 september de technische staf, medische staf en selectie rondwaren. FC Twente is vanuit een enorme achterstand gekomen en daarom is dit wel heel erg mooi", vervolgt de oefenmeester. Rutten begon afgelopen weekeinde met Anderlecht belabberd aan de kampioensronde van de Belgische competitie, met een 3-0 nederlaag tegen koploper Racing Genk. "We hebben het verschil kunnen zien tussen een kampioenkandidaat en een niet-kampioenkandidaat."

"De cijfers liegen niet. Dit is een duidelijke en terechte overwinning voor RC Genk. Ik had van ons wel wat meer verwacht. Ik dacht dat we defensief stabieler zouden zijn. Met al onze goede bedoelingen geven we wel heel gemakkelijk de doelpunten weg", aldus Rutten, wiens ploeg nu een achterstand van negen punten heeft op koploper Genk. "Deze nederlaag moeten we even wegstoppen. Dit is echt een teleurstelling. Maar de volgende wedstrijd zit er zo kort op, dat je hier niet in mag blijven hangen."

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
7
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
17
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (56)

 
ItachiUchiha
 
50
1 april 2019 om 11:23
Wat mij betreft verdiend Twente het dubbel en dwars. Onwijs knap van de club dat ze na een jaar weer terugkomen. Naar mijn idee zijn ze rustig gebleven en hebben ze de juiste spelers op de juiste plek gehaald. Ik denk dat Ted van Leeuwen echt een onwijs dikke pluim verdiend. Verder kan ik niet wachten om Twente weer in de Eredivisie te zien.
 
Noobie
 
9
1 april 2019 om 11:36
https://www.transfermarkt.nl/fc-twente-enschede/tr... 3 miljoen binnen gekomen aan transfers en 0 euro uitgegeven afgelopen zomer.
 
Filip
 
2
1 april 2019 om 11:56
Klein gokje maar we hebben het waarschijnlijk aan uitgegeven aan transfers. Maar salaris is ook een uitgave. Als je veel spelers transfervrij haalt betekend dat soms ook dik meer tekengeld. Als jij veel spelers huurt kan dit betekenen dat je ook veel geld betaald als huursom. Dus dit zegt niet zo heel veel. Volgens mij hebben ze wel gegokt op een snelle terugkeer qua salarissen.
 
wandering
 
13
1 april 2019 om 12:23
Ja want spelers die je al onder contract hebt spelen voor een onkostenvergoeding en de spelers uit het 2e en 3e niveau van Spanje enzo die op het 2e niveau van Nederland gaan spelen vragen gigantische sommen aan salaris en tekengeld.
 
Dumbell
 
8
1 april 2019 om 11:46
Het was ook erg knap van Juventus om steeds te promoveren Als je naar het materiaal kijkt, is het niet meer dan logisch.
 
Twenteov
 
2
1 april 2019 om 13:51
Ik weet niet of je met je laatste zin op Twente doelt, Twente is Juventus echter niet. Zo makkelijk is het niet als je bekijkt dat de spelers elkaar tijdens de eerste wedstrijden nog maar net bij de voornaam wisten te noemen. Het materiaal dat we aan het begin van het seizoen hadden kende niemand, jij ook niet. Zo logisch is het a.s. kampioenschap dus niet, daarbij zijn we er ook nog niet.
 
SpeedyAFC
 
5
1 april 2019 om 12:12
De promotie van Twente is erg knap. Ondertussen gaan de financiƫle problemen verder. De gemeente wil nu schulden kwijt schelden om Twente een overlevingskans te bieden. Het risico is dat de EC het als staatssteun ziet. Sportief gaat het Twente weer voor de wind. Financieel staat men er nog net zo beroerd voor als een jaar geleden. Twente is nog altijd technisch failliet.
 
Vak104
 
5
1 april 2019 om 12:38
Speedy: Zodra de gemeente akkoord is komt er 14miljoen netto binnen ,dat wordt nergens genoemd maar dan staat het er opeens heel anders voor bij FC Twente, nog steeds zal de begroting omlaag moeten maar de schuldenlast zal lager zijn, de inkomsten hoger en de injectie van 14 miljoen geeft lucht. Kijkend naar Twente is het echt dankzij een afgrijselijk zwakke tegenstand dat je eerste staat want het voetbal lijkt helemaal nergens op. nou kan me dat dit seizoen ook niet bijzonder veel interesseren maar die 90 minuten bekijk je echt niet voor de lol zeg maar.
 
pietverdriet
 
1
1 april 2019 om 12:52
hoeveel anders staan ze er dan voor met die 14 miljoen? dat ze niet 35 miljoen schuld hebben maar 21?
 
pietverdriet
 
3
1 april 2019 om 13:13
nee, zeker niet grappig bedoelt. Als serieuze vraag. Wat kan Twente volgend seizoen anders doen met die 14 miljoen, wetende dat ze een veelvoud van dat bedrag in de schuld staan. Leg maar uit dan Meneer de boekhouder. Het stukje dat wanneer je de rente van een lening kan betalen je rustig geld kan lenen snap ik, dus dat hoofdstuk mag je overslaan. Begin maar met het stuk wat er compleet anders uit gaat zien voor Twente
 
Klich
 
0
1 april 2019 om 13:44
@vak104 Twente is faillet. Maar dan heb ik wel een vraag voor Vak104, wat kan Twente er tegen over stellen dan? Dan een stadion waar je niks aan hebt als schuldeiser. Het is niet voor niks dat de ABN de schuld van 5 miljoen afgewaardeerd heeft tot 1 miljoen. Dit doen ze niet uit liefdadigheid voor Twente.
 
Vak104
 
2
1 april 2019 om 13:54
Inkomsten Klich, dat is het enige antwoord. het saneringsplan is puur gebaseerd op inkomsten en lastenverlichting. Stevige betrokkenheid van sponsoren en een nagenoeg uitverkocht huis in combinatie met schuldenreductie.
 
pietverdriet
 
0
1 april 2019 om 14:07
je zegt zelf dat het na die 14 miljoen (netto zelfs, wat mij doet afvragen in welke situatie het bruto zou zijn) er opeens heel anders voor staat. Maar de basisles boekhouding was dus lastenverlichting icm kaptiaalinjectie? Het is fijn dat je zoveel termen kent uit je economieboekje, maar ik zie nog steeds niet wat Twente er volgend seizoen van gaat merken. Het is mij compleet onduidelijk wat je allemaal wilt zeggen. Volgens mij helemaal niets maar is het een stap in een lange weg naar gezondheid. Er zal wederom een selectie staan zonder enige waarde en met wat geluk is die selectie net sterk genoeg om in de eredivisie te blijven. En waarom zou die 14 miljoen niet afgelost worden op de lopende schulden? of bedoel je dat Twente met die 14 miljoen niet meer aflost dan is afgesproken (want dat kan ik mij wel voorstellen)?
 
pietverdriet
 
1
1 april 2019 om 14:17
Ik probeer niet quasi grappig te zijn, maar heb een hekel aan jouw toontje over basisbegrip boekhouden, terwijl ik gewoon vragen stel. Dat ik het hele jaarverslag uvan Twente niet uit mijn hoofd ken klopt, vandaar dat ik vragen stel. Maar blijkbaar kan jij ze niet beantwoorden en/of zitten er gaten in je verhaal wat zoveel zegt dat jij het ook niet helemaal begrijpt. Ik laat me graag informeren door iemand die er wel verstand van heeft.
 
fct1981
 
0
1 april 2019 om 12:51
Sportief sta je er goed voor en financieel wordt het beter: van 57 naar 50, helft is hypotheek op stadion geloof ik, meer tv geld bij promotie, meer seizoenskaarten bij promotie, meer sponsoren bij promotie, noabers die geld erin pompen, saneringsplan. Je kunt ook eens de positieve zaken belichten: i.p.v. telkens hetzelfde riedeltje. Ga er nu maar vanuit dat het met de financiƫn wel weer goed komt...dat heeft wat tijd nodig. Ik ben wel trots op mijn club dat ze nu alles op alles zetten om gezond beleid te gaan voeren en dat daarvan de eerste resultaten al zichtbaar zijn. Zie het liefst dat de jeugd weer beter op poten gezet wordt, ergens moet toch een Twentse Messi lopen waarmee we de schuld 1 in keer af kunnen betalen .
 
rickv
 
3
1 april 2019 om 12:15
Het is natuurlijk ook je concurrentie. FC Twente heeft simpelweg veel meer middelen dan welke club dan ook. Zelfs als je de schulden in acht neemt. Sparta en GAE zijn natuurlijk concurrenten die het soms leuk doen, maar er is een reden waarom die clubs zoveel JL ervaring hebben. De voormalige eredivisieclubs hoef je ook niks van te verwachten, Roda heeft niet dezelfde basis als FC T en kan zich niet op een zelfde manier herstellen en gelukkig proberen ze dat dit jaar ook niet, want we hebben gezien wat dat brengt. Wat betreft heeft het FC Twente misschien ook wel meegezeten, de basis van de club is nooit aangetast door het jaren van frauduleus handelen en net als bij clubs als Roda gaat de gemeente echt wel meewerken aan het behoudt van de club. Iedere club op de eigen manier. Nee, de prestatie van FC Twente is niet bijzonder. Dat de supporters zo massaal zijn gekomen dat is bijzonder. En hoewel ook daar positieve als negatieve aspecten aankleven moeten iedereen zich vooral richten op het positieve. Twente was een mooie club, nu zien of ze dat weer kunnen worden.
 
ProTukker
 
3
1 april 2019 om 12:42
Wil je een paar dingen uitleggen?Wat is er negatief aan de massale toeloop van supporters?En op welke manier is de basis van de club nooit aangetast door de frauduleuze manier van handelen?
 
Jansen Joenite
 
4
1 april 2019 om 12:48
Groot verschil is echter wel dat Twente zich geen transfersom kan veroorloven, en bijv Sparta wel. Twente is daarom aangewezen op wat vrijkomt uit huur of transfervrij. Die markt is niet groot, maar gelukkig wel de markt waar Van Leeuwen de juiste man is. Kijk je naar de waardes van de teams, dan staat Twente op een derde plaats (ver achter Ajax en PSV), vrijwel gelijk aan Sparta en een half miljoen boven Den Bosch. De prestatie is misschien niet heel bijzonder, maar ook niet zo vanzelfsprekend als sommigen doen voorkomen.
 
rickv
 
0
1 april 2019 om 13:02
Ow ik zal niet ontkennen dat er verschillen zijn, maar transfersommen zijn over het algemeen niet van een dusdanig belang in de Kkd. En salaris kan FCT dan wel weer bieden. Maar een absolute vergelijking is lastig. FCT heeft een veel hoger budget, maar ook uitgaven. Echter, kan er behoorlijk geschoven worden met budgetten. Van Leeuwen heeft natuurlijk goede zaken gedaan, maar niet ook mede door de mogelijkheden die FC T heeft en zelfs voor de toekomst. Failliesement is voor een speler niet zo'n grote gok. Als je bij FC T kan spelen dan ook wel ergens anders. Waarom dan niet gokken op het hogere salaris en kansen op ED. Ergste wat kan gebeuren is dat je een nieuwe club moet zoeken.
 
fct1981
 
0
1 april 2019 om 13:21
Valt mee met de uitgaven: stadion, verder valt het wel mee. De hele bvo is totaal uitgekleed, zoveel werken er niet meer op het trainingscomplex of stadion, nagenoeg geen jeugd meer. En die hoge salarissen: ze zullen wel iets meer krijgen an bij top Oss, maar niet zoals in de subtop van de eredivisie. Kijk alleen al is naar de spelers die we gehaald hebben: allemaal transfervrij of gehuurd.
 
Jansen Joenite
 
1
1 april 2019 om 13:33
Het is ook zeker niet te vergelijken. Twente kon bijvoorbeeld ook geen contracten van langer dan 2 jaar afsluiten ivm de onzekerheden. Door de ontzettend hoge vaste lasten is het daarbij voor Twente ook moeilijk om te schuiven. Vergeet daarbij ook niet dat Velderman de hand keihard op de knip hield (tot grote frustratie van Van Leeuwen).
 
fct1981
 
3
1 april 2019 om 12:57
Met een selectie en staf die in september pas bij elkaar kwamen is het reuze knap.
 
rickv
 
2
1 april 2019 om 13:03
Dit is het lot van KKD clubs, de enige clubs die klaar waren voor 1 september zijn die clubs die geen keus hebben
 
fct1981
 
1
1 april 2019 om 13:16
Er stonden drie spelers uit de huidige selectie begin september op het veld en de staf had nog niet eens getekend.
 
Vak104
 
0
1 april 2019 om 14:31
Exact, in dat licht is dit sportief wel edcht opmerkelijk, ik had het echt niet aan zien komen in ieder geval gezien het spel de eerste seizoenshelft...
 
pietverdriet
 
1
1 april 2019 om 13:00
Ik vind het behoorlijk bijzonder dat ze zoveel transfervrije spelers vinden (of huren) en vooral ze bereid te vinden om in de keukenkastjescompetitie te spelen, die ook nog eens goed genoeg zijn om te promoveren. Alle credits naar Van Leeuwen
 
fct1981
 
2
1 april 2019 om 13:26
Valt ook wel mee. Allemaal spelers met een krasje. Het valt gelukkig goed, waar het merendeel van de Twentse aanhang dacht daar we het hier niet mee gingen redden. Denk dat pusic met zijn staff ook wat credits horen te krijgen, uiteindelijk werkt hij er elke dag mee. Zo n Holsscher en Ricardinho en Ramos, ook alle drie uit de pet van van Leeuwen, komen niet mee op dit nivo. Ik durf zelfs te beweren dat we beter zijn gaan spelen toen Holsscher geblesseerd raakte. Datvwe met kabouter Ricardinho niet meer tegengoals hebben gekregen is me sowieso een raadsel.
 
Jansen Joenite
 
0
1 april 2019 om 15:02
Dat is geen raadsel, maar puur te danken aan Bijen, Brama en Drommel die het dit jaar heel erg goed doen. Als je kijkt wat zij al hebben moeten oppikken door fouten van Ramos, Ricardinho of te ver naar voren gelopen Nacho...
 
okidoki78
 
0
1 april 2019 om 16:22
En smith... niet te onderschatten..
 
Twenteov
 
0
1 april 2019 om 17:03
En Aitor ook naar mijn mening, alhoewel die wisselvalliger is dan de eerder genoemden heeft hij wel veel belangrijke doelpunten gemaakt en assists gemaakt. Zo slecht is de huidige selectie sowieso niet op de wel heel magere algehele selectie en slecht ingevulde backposities en spitsposities na.
 
Jansen Joenite
 
0
1 april 2019 om 17:12
okidoki78 en Twenteov, Smith en Aitor zijn absoluut van grote waarde, maar heeft verdedigend niet veel in te brengen bij fouten van de backs (al zie ik Aitor ook nog wel eens meeverdedigen)