SC Heerenveen slaat op eerste dag van de transfermarkt tweemaal toe
Vrijdag, 1 januari 2021 om 15:52

SC Heerenveen begint het jaar actief op de transfermarkt. De Friezen zijn erin geslaagd om Tibor Halilovic van NK Rijeka en Syb van Ottele van NEC vast te leggen, zo melden respectievelijk Voetbal International en Omroep Gelderland. Beide spelers worden met het oog op de toekomst aangetrokken.

Met het aantrekken van de 25-jarige Halilovic, die volgens VI iets minder dan een miljoen euro kost, sorteert Heerenveen voor op een mogelijk vertrek van sterspeler Joey Veerman. Halilovic doorliep de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb, maar debuteerde nooit voor het eerste elftal van de topclub. Sinds januari 2019 stond hij onder contract bij Rijeka. Halilovic is sinds eind vorige maand hersteld van zijn knieblessure en deed onder meer mee in de Europa League-wedstrijd tegen AZ (2-1) van 10 december. De Kroaat is de neef van Alen Halilovic, die vorig seizoen op huurbasis zeventien competitiewedstrijden voor Heerenveen speelde.

Ook de komst van Van Ottele is zo goed als rond, zo meldt Omroep Gelderland. De achttienjarige verdediger beschikt bij NEC over een aflopend contract en zou in de zomer transfervrij zijn. Heerenveen betaalt een kleine vergoedingssom om Van Ottele al in januari over te nemen. De centrumverdediger brak dit seizoen door bij NEC, waarvoor hij dit seizoen negen wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie speelde, waarvan zes keer als basisspeler.

Heerenveen versterkte zich in december al met Siem de Jong, die transfervrij was na zijn vertrek bij FC Cincinnati. De Friezen zijn nog op zoek naar een tweede doelman achter Erwin Mulder. Door de verkoop van Chidera Ejuke heeft de club geld in kas voor versterkingen. De aanvaller werd in augustus voor 11,5 miljoen euro verkocht aan CSKA Moskou, maar Heerenveen haalde geen directe vervanger voor de Nigeriaan.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
6
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
FrankLampard08
 
9
1 januari 2021 om 16:07
Dit lijkt me een goede zaak! Van Ottele is talentvol, hopelijk kan hij aanhaken bij het niveau van Heerenveen. De andere speler ken ik niet, maar het is goed om vooruit te denken en de opvolger van Joey Veerman al in huis te hebben!
 
Ceesjelok
 
0
1 januari 2021 om 19:39
Wat is er talentvol aan?
 
GJ7300
 
4
1 januari 2021 om 16:11
Leuk maar eigenlijk enorm behoefte aan backs. Volgens mij stonden die van NEC in ‘Voetbalzone elftal KKD die snel naar eredivisie kunnen’. Misschien nog even door shoppen? Of kan Ottele dat ook?
 
BBL98
 
1
1 januari 2021 om 17:20
Geen idee of hij dat kan, maar volgens mij lagen die backs nog wel langer vast dan deze jongen. Vermoed dat die twee ook nog echt wel wat duurder zullen zijn dus, en wellicht wil Heerenveen dat geld dan weer niet betalen voor talenten. Wellicht is die linksback wat voor AZ, als opvolger van Wijndal? AZ zie ik dat geld wel weer neertellen voor talenten.
 
Ceesjelok
 
0
1 januari 2021 om 19:39
Van Ottele is eigenlijk een verdedigende middenvelder die dit jaar centraal achterin speelt.
 
PCMrulez
 
3
1 januari 2021 om 17:29
Wolkom! Ben erg benieuwd naar Halilovic, goede verhalen gehoord in ieder geval. Wat betreft van ottele weet ik er niet genoeg van, iemand die hem heeft zien spelen en weet wat voor type speler het is?
 
Ceesjelok
 
0
1 januari 2021 om 19:38
Ik zie er bepaald geen talent in. Bukusu die eigenlijk van Ottele op de bank houdt is stukken talentvoller
 
Jorg1234
 
3
1 januari 2021 om 19:03
Syb v Ottele gaat het zeker niet redden bij Heerenveen, is echt een overschat talent. Voor v Rooij en El Karouani heeft Heerenveen het geld niet. Die zullen wel naar een AZ vertrekken volgend jaar.
 
MartijnKruis
 
0
1 januari 2021 om 20:12
Het schijnt ook dat linksback el karouaini van NEC rond is met Heerenveen."De kans is aanwezig dat na Syb van Ottele SC Heerenveen nog een verdediger bij NEC vandaan wil gaan halen. Volgens Jean Knipping maakt de 20-jarige linksback Souffian El Karouani na dit seizoen de overstap naar Friesland, om vervolgens eerst weer aan NEC verhuurd te worden.Volkszanger Knipping maakte iets minder dan een week geleden op Twitter als eerste melding van de aanstaande overgang van Van Ottele naar SC Heerenveen. Een dag later maakten Omroep Gelderland en fansite Forza NEC ook wereldkundig dat beide clubs met elkaar in gesprek zijn over een deal."Aldus feanonline
 
MrJandeGroot1
 
2
2 januari 2021 om 08:21
Eerst zien, dan geloven. Heerenveen kennende hebben ze de spelers goed bekeken en zullen ze passen binnen het beleid wat we voeren.