Schmidt draagt transfertargets aan bij PSV: 'Wij kennen die spelers ook'
Donderdag, 12 maart 2020 om 07:12

PSV maakte woensdag bekend dat Roger Schmidt voor de komende twee seizoenen is aangesteld als hoofdtrainer. De Duitse coach staat erom bekend zijn ploegen aanvallend voetbal te laten spelen in een hoge intensiteit, zoals te zien was bij onder meer Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen. Om dat voetbal te kunnen spelen, zal de selectie volgens De Telegraaf komende zomer een renovatie moeten ondergaan. Schmidt heeft al een aantal spelers voor PSV op het oog.

De krant meldt dat huurling Ricardo Rodríguez normaliter terugkeert naar AC Milan en dat de gewilde aanvoerder Denzel Dumfries mogelijk vertrekt uit Eindhoven. Schmidt volgt de ontwikkelingen van PSV al maanden op de voet en weet naar verluidt op welke posities hij versterkingen wil. "Natuurlijk heeft hij voorbeelden vanuit zijn netwerk, spelers met wie hij wil samenspelen en voorbeelden van types waarmee hij gaat spelen", reageert technisch manager John de Jong tegenover het dagblad. "Wij kennen die spelers ook en samen gaan we proberen dat voor elkaar te krijgen."

John de Jong verheugd met aanstelling Roger Schmidt

Schmidt zat onlangs op de tribunes bij wedstrijden van PSV tegen Feyenoord en Ajax. Of hij geschrokken is van het spel van de ploeg van trainer Ernest Faber? "Hij ziet genoeg kwaliteiten die bij hem en zijn spelopvatting passen", aldus De Jong. "Qua intensiteit, technische bagage en intelligentie. We spelen momenteel anders dan in zijn ideale speelwijze. Maar hij begrijpt dat wij, vanuit een behoorlijke crisis, niet in één keer zo aanvallend en dominant zullen spelen."

De nieuwe trainer stond bij PSV bovenaan het wensenlijstje. "Ik ben altijd heel enthousiast geweest in mijn tijd als hoofdscout, wanneer ik zijn teams zag spelen", vertelde De Jong woensdag. "Ik hou ervan als er heel veel energie in wordt gelegd. Met hoog druk zetten en vanuit dominantie proberen wedstrijden te winnen. Zijn stijl is heel herkenbaar en in al zijn elftallen terug te zien."

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
3
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
16
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
Japie_Krekel
 
9
12 maart 2020 om 07:46
Ik ben nooit zo een voorstander van een trainer die het aankoopbeleid doet. Natuurlijk moet hij inspraak hebben maar scouts zijn specialisten en die horen speler aan te dragen waarvan ze denken dat die wat kunnen toevoegen aan een club
 
ginger-pele
 
58
12 maart 2020 om 07:50
Dat doet hij toch ook niet hij geeft alleen voorbeelden
 
RomBomCu
 
10
12 maart 2020 om 08:08
Ik denk niet alleen dat Roger voorbeelden gaat noemen maar wel echt spelers gaat eisen. Schwaab en viergever zijn geen centrale verdedigers die met ruimte in hun rug kunnen spelen. Rodriguez zal logischerwijs terug naar Milaan gaan en dumfries is bezig aan een geweldig seizoen en zal bij de hoofdprijs vertrekken. Volgend jaar staat er dus waarschijnlijk een compleet nieuwe verdediging bij PSV. Je gaat geen dure coach halen met een bepaalde speelwijze en hem dan opzadelen met spelers als schwaab, viergever, Rosario en Hendrix die dat spel onmogelijk kunnen spelen. Roger Schmidt neemt graag 1 a 2 spelers mee naar zijn nieuwe club die hij nog kent van zijn vorige clubs dus ik ben benieuwd naar de volledige renovatie die de PSV selectie zal ondergaan.
 
MrKrillin
 
5
12 maart 2020 om 09:33
@rombomcu Een Obispo zou m.i best kunnen profiteren van deze nieuwe move. Ook Mauro lijkt me een speler waar Roger mee kan werken en kneden.als hiij ook Baumgartal weer aan de praat krijgt, heb je best een talentvolle CV koppel met Baumgartal en Obispo. Nog v Aanholt erbij (eigenlijk zie ik hem liever naar Ajax gaan) en dan heb je best goede lijn staan.
 
jorisdijk
 
9
12 maart 2020 om 07:50
Ja en nee, je geeft Peter Bosz natuurlijk geen spelers die niet met ruimte in de rug kunnen verdedigen en die vooral goed zijn in de omschakeling. Roger Smit is een beetje eenzelfde type als Bosz/klopp. Dus je moet als TD wel echt spelers gaan halen die een hoge intensiteit aankunnen en met ruimte in de rug kunnen verdedigen.
 
Scepticus38
 
3
12 maart 2020 om 10:31
" Ja en nee, je geeft Peter Bosz natuurlijk geen spelers die niet met ruimte in de rug kunnen verdedigen en die vooral goed zijn in de omschakeling. Roger Smit is een beetje eenzelfde type als Bosz/klopp. Dus je moet als TD wel echt spelers gaan halen die een hoge intensiteit aankunnen en met ruimte in de rug kunnen verdedigen ". Je redenatie klopt niet omdat Ajax en Barca zo een beetje de enige twee clubs zijn die met zoveel ruimte in de rug spelen. Dat betekent dat er maar heel weinig spelers zijn die dat kunnen. Daarom heeft Ajax Alvarez gekocht terwijl die dat totaal niet gewend is. Omdat er nauwelijks spelers zijn die dat wel zijn. Dan zul je dus spelers moeten halen die genoeg potentie hebben omdat te leren. Het is bovendien meer een kwestie van zelfvertrouwen dan kunde. Een verdediger die een paar keer is afgestraft omdat hij teveel ruimte in zijn rug heeft gelaten, zal van nature vanzelf meer gaan terug plooien als hem dat is overkomen om zich een volgende keer niet opnieuw te laten verschalken. Er is heel veel zelfvertrouwen voor nodig om ook als je dat is overkomen, gewoon op oude voet verder te gaan.
 
Sirius
 
0
12 maart 2020 om 13:05
Maar dan kun je de centrale verdediging beter maar gelijk helemaal vervangen. PSV heeft namelijk niet de snelste centrale verdedigers en de handelingssnelheid laat ook wel te wensen over. Bovendien zijn snelle leiders achterin schaars en daar is PSV wel gebaat bij. Met Schwaab, Viergever en Baumgartl ga je die ruimte echt niet compenseren.
 
Johan166
 
9
12 maart 2020 om 07:52
Volledig mee eens. Maar slechtere aankopen dan wat de Jong doet kan haast niet. Dus dat is zijn voordeel
 
Corvein
 
10
12 maart 2020 om 08:00
De gemiddelde scout is een oudspeler die het niet in zich heeft om trainer te worden. Specialisten zijn het zelden. Lijkt me prima dat de trainer zelf een beeld heeft over welke spelers goed zouden passen binnen zijn gewenste speelstijl
 
MGMV
 
6
12 maart 2020 om 08:10
Hij doet toch ook niet het aankoopbeleid, maar draagt ideeën aan van wat voor spelers hij graag zou willen..
 
MrJandeGroot1
 
6
12 maart 2020 om 08:20
Ik denk dat als je zo'n trainer haalt hem ook de spelers moet geven die bij zijn manier van spelen passen. Anders gaat het geen gelukkig huwelijk worden.
 
Japie_Krekel
 
4
12 maart 2020 om 08:39
MrJandeGroot1 en als Schmidt dan straks opeens flopt komt er een nieuwe trainer die niet met Schmidt zijn spers wil werken en ook zijn eigen aankopen wil doen. Dan blijf je bezig. Imo moet Schmidt wel inspraak hebben maar moet iemand die de lange termijn bewaakt binnen de club het eindoordeel hebben over het transferbeleid
 
Corvein
 
1
12 maart 2020 om 13:22
En dan wordt die iemand ook ontslagen en is er nog steeds geen lange termijn. Als je een goede trainer binnen wil halen, moet je hem de ruimte geven spelers te halen die hij wil.
 
Scepticus38
 
3
12 maart 2020 om 09:11
" Ik ben nooit zo een voorstander van een trainer die het aankoopbeleid doet. Natuurlijk moet hij inspraak hebben maar scouts zijn specialisten en die horen speler aan te dragen waarvan ze denken dat die wat kunnen toevoegen aan een club ". Een club die een bepaalde filosofie en visie heeft, zal een coach nemen die daarbij past en als die weg gaat een opvolger kiezen die dat ook doet. In dat geval maakt het helemaal niet uit of een coach meedenkt in het aan- en verkoopbeleid. Als een club die filosofie en visie niet heeft en iedere keer een trainer neemt die volledig anders over voetbal denkt dan zijn voorganger, heeft hij ook andere spelers nodig en kan dat wel een probleem zijn.
 
Sirius
 
0
12 maart 2020 om 12:49
Nou ja, als de technisch directeur al twee jaar loopt te falen, kan ik me voorstellen dat je de coach mee laat beslissen. Vooral als je vanuit de huidige situatie een coach aanstelt die een bepaalde speelstijl in zijn ploegen brengt. Momenteel heeft PSV die kwaliteiten bij lange na niet genoeg.
 
BarryStrijbos
 
0
12 maart 2020 om 18:21
Liever hij dan John de Jong ??
 
RickyAFCA
 
22
12 maart 2020 om 07:47
Cultuurschok daar in Eindhoven
 
gomes1psv
 
35
12 maart 2020 om 07:50
Eindelijk!
 
WouterSL
 
3
12 maart 2020 om 08:14
Of kamikaze spel.
 
gomes1psv
 
1
12 maart 2020 om 22:03
Niet als je de juiste spelers wegdoet en haalt. Sowieso zullen Zoet en Hendrix vertrekken, voor Schwaab en Afellay is ook geen plaats meer, Dimitroglu gaat weg, Boscagli en Luckassen zijn afgeschreven. Rosario zou open staan voor een evt. aanbieding en ik denk niet dat PSV dat zal weigeren, wat ook het geval zal zijn bij belangstelling voor Bruma. Die kans lijkt alleen klein en mogelijk leeft de Portugees onder Schmidt en binnen zijn speelwijze juist weer op. Als breedtespeler denk ik dat Doan ook de juiste discipline heeft om nog onderdeel van Schmidts PSV deel uit te maken, maar dat betwijfel ik voor een wildebras als Sadilek en een trage verdediger als Viergever. Dumfries zou perfect passen in Schmids plan, maar zal denk ik Psv's cashcow van komend zomer zijn. Achterin zijn een hoop zorgen voor volgend jaar, maar op het middenveld in voorin heeft PSV met Gakpo, Malen, Romero, Lammers, Mauro, Ihattaren, Madueke en Ledezma een weelde aan toptalent dat volgens mij uitstekend past bij de strijdwijze van Schmid, waarin ik ook een waardevolle rol voor Thomas zie weggelegd.
 
Psv-er!
 
15
12 maart 2020 om 08:04
Heb opeens echt veel zin in het nieuwe seizoen. We moeten zeker 3 a 4 gerichte aankopen doen voor de defensie en centrale middenvelders. Dan kunnen we met het beschikbare aanvallende talent weer meedoen voor de titel!
 
WouterSL
 
1
12 maart 2020 om 08:16
Ik dacht eerst nee, maar je hebt gelijk de aanval is prima in orde. Maar denk toch wel minimaal 5 a 6 nieuwe spelers. Benieuwd naar het budget. Het trackrecord van JDJ is nog niet je van het.
 
PieterPrins773
 
1
12 maart 2020 om 09:30
Het lijkt me wel meet. Eigenlijk zijn alleen unnerstall, Dumfries, Ihataren en Malen en wellicht Hendrickx en Lammers bruikbaar.
 
bvbrunschot
 
2
12 maart 2020 om 09:51
Gakpo is ook wel bruikbaar hoor en zelf denk ik ook dat Baumgartl toch nog wel iets kan toevoegen. Dan komt bijvoorbeeld ook Mauro Junior terug en die heeft dit seizoen ook goed gedaan bij Heracles. Er zijn wel meer goede spelers bij PSV die met een goede coach en een goede spelopvatting van meerwaarde kunnen zijn.
 
PieterPrins773
 
1
12 maart 2020 om 10:50
Gakpo is inderdaad ook wel talent. Baumgartl niet , en al helemaal niet In een systeem zoals.die Schmidt wilt.spelen,.Dan is Baumgartl het type verdediger die je absoluut niet wilt hebben. Mauro Junior leuke speler voor Heracles.maar die redt het niet bij een tooclub
 
Sirius
 
0
12 maart 2020 om 13:02
Ik denk alleen niet dat Hendrix met veel intensiteit kan spelen en Gakpo is vooralsnog ook niet bepaald een speler die strikt in de teamdiscipline speelt. Ik denk vooral dat een Ryan Thomas eventueel op zou kunnen bloeien onder Roger Schmidt. Dat is toch wel een type speler die in zo'n speelstijl kan renderen. Ik betwijfel alleen of Thomas echt goed genoeg is om belangrijk te kunnen zijn.
 
gomes1psv
 
0
12 maart 2020 om 22:15
Volgens mij valt en staat het plan van Schmidt met snelheid en explosiviteit, technische vaardigheden en de discipline om in de juiste teamformatie mee te bewegen én om te schakelen. Met jonge spelers (als Gakpo) zal dat laatste uitdagingen geven, maar gezien de jeugdige leeftijd van deze toch talentvolle voetballers is dat er wel in te slijpen: bij Havertz, Mané en Son is het de trainer ook gelukt. Met Mauro Junior en Thomas heeft Schmidt denk ik twee perfecte spelers om als meest teruggetrokken spelers voor de verdediging te spelen, maar met het voetballend vermogen én het loopvermogen om voor de balans te zorgen in het volgass-fussball. Voorin heeft PSV met Ihattaren, Malen en Gakpo regelrecht topmateriaal voor dit speltype en met zijn explosiviteit én ervaring in een 442-systeem denk ik dat Romero wel eens eerste spits zou kunnen worden onder deze nieuwe trainer.
 
Savano
 
13
12 maart 2020 om 08:32
@RickyAFCA Beetje overdreven hoor alsof PSV nooit voor dominant voetbal stond. Zij passen zich wat vaker aan aan de tegenstander dan bijvoorbeeld een Ajax waar 433 balbezit etc. heilig is. Het heeft ze geen windeieren gelegd qua titels. Tuurlijk gaat het nu door een mindere periode dus ja dan komt dat dominante minder tot uiting. Je redeneert bijna alsof ze van kick and rush voetbal opeens over gaan naar Tiki Taka,
 
Scepticus38
 
5
12 maart 2020 om 09:17
" Het heeft ze geen windeieren gelegd qua titels ". Leg dat maar eens uit. Ajax speelt al sinds jaar en dag hetzelfde en er is in NL geen club die zelfs maar in de buurt komt van het aantal prijzen dat Ajax heeft gewonnen. De voetbaljaartelling begint niet in de 21e eeuw, hoor.
 
bvbrunschot
 
9
12 maart 2020 om 09:56
PSV is toch de tweede club in Nederland qua titels... dus dan heeft het ze toch geen windeieren gelegd. Dat Ajax over de gehele historie succesvoller is (qua Nederlandse en Internationale titels), doet niets af aan het feit dat PSV ook successen in Nederland heeft. Dus het heeft ze dan toch geen windeieren gelegd.
 
Sirius
 
2
12 maart 2020 om 12:58
Ik vind het vooral knap hoe mensen een andere club ineens de hoofdrol kunnen laten spelen in een discussie waar die club werkelijk niets mee te maken heeft. Alsof het verleden nog enigszins relevant is voor de huidige prestaties.
 
flavente
 
6
12 maart 2020 om 08:02
Van der Vaart heeft goede marketing gevoerd voor Schmidt. Haast geen toeval.
 
Psv-er!
 
13
12 maart 2020 om 08:05
Nou hij was blijkbaar al in beeld tijdens Ajax - PSV. Toen had van der Vaart nog niks gezegd toch?
 
SneekPSV
 
11
12 maart 2020 om 08:08
Ojee, als het dan maar geen tweede Westermannetje wordt haha. Laat Schmidt maar mooi met opties aan komen zetten. Dat lijkt me beter dan dat je het John de Jong of de PSV-scouting laat uitzoeken. Die hebben nu niet bepaald kundig werk geleverd.......
 
Raubaht
 
3
12 maart 2020 om 08:24
Ik denk dat het een deze dagen exit is voor de Jong. De Jong die Roger Schmidt de juiste spelers voor zijn spelopvatting moet geven, dat is onmogelijk. Dat weet het bestuur ook wel.
 
Sirius
 
0
12 maart 2020 om 12:51
Het is niet onmogelijk, maar je kunt grote vraagtekens zetten bij de vraag of John de Jong dat kan. Ik denk dat PSV 'm echter toch laat zitten.
 
jeffreysch
 
4
12 maart 2020 om 09:00
PSV begint te verduitsen.nee, maar zonder grappen. Dit is alleen maar goed. In Baumgartl heb ik nog vertrouwen. Die stond te boek als een groot talent. Hetzelfde geldt voor Unnerstall. Bij eerste moet het er alleen nog uitkomen. Ook in Schmidt heb ik vertrouwen. Heeft mooie dingen laten zien bij RB (met Mané, Soriano, Kampl en Alan) en Leverkussen.
 
bvbrunschot
 
0
12 maart 2020 om 10:38
Komt er straks een strak regime kunnen ze niet zeggen: wir haben es nicht gewusst Ook zonder geinen nu: Ik denk wel dat het goed is. Ik houd van de opvatting om veel energie in het spel te leggen, zorgen voor een optimale fysiek bij de spelers zodat ze lang op hoge intensiteit door kunnen gaan, en daarmee de tegenstander gewoon stuk spelen. Zeker in Nederland moet dit lukken en denk ook dat het in Europa (EL niveau denk ik dan) wel tot successen kan leiden.
 
Marrekie
 
0
12 maart 2020 om 09:42
Elke trainer met wat voor soort spelopvatting dan ook is afhankelijk van zijn materiaal. Om die spelopvatting van Schmidt te volgen zal er diep in de buidel getast moeten worden en PSV heeft nu eenmaal niet het budget om met een Red Bull te concurreren. Het zal mij benieuwen. Als het lukt is het goed voor het nederlands voetbal en de competitie
 
Sirius
 
3
12 maart 2020 om 12:55
Dat valt echt reuze mee. De twee duurste aankopen ooit van Salzburg zijn Okafor (ongeveer 11,2 miljoen euro) en Wober (10 miljoen euro). PSV geeft structureel meer uit dan Salzburg. Je bent in deze niet afhankelijk van het budget, maar van de kunde van de scouting en de technisch directeur. Daar zullen vooral de twijfels liggen, want dat niveau was de afgelopen twee seizoenen ver beneden peil. Ze hoeven natuurlijk niet de hele selectie te vervangen, maar er zullen wel een aantal spelers bij moeten.
 
mcgregor
 
0
12 maart 2020 om 14:52
Psv moet vol voor el idrissi en wijndal gaan. Stengs en boadu zijn niet te betalen denk ik. Maar met idrissi en wijndal heb je een gevaarlijk swingend duo in huis met zoveel voetbal en dreiging