Schmidt enthousiast over opmerkelijk experiment: 'Voor hem geen probleem'
Zaterdag, 8 augustus 2020 om 19:05

PSV speelde zaterdag voor het eerst in precies vijf maanden weer eens een wedstrijd. Op bezoek bij de Duitse laagvlieger SC Verl werd met 0-3 gewonnen dankzij een loepzuivere hattrick van Noni Madueke. "Geen verrassing", zegt trainer Roger Schmidt na afloop tegenover het Eindhovens Dagblad over de achttienjarige uitblinker.

De eerste twee doelpunten van Madueke waren relatief eenvoudige intikkers, maar de derde treffer van de Engelsman getuigde van grote klasse. Madueke kwam vanaf rechts naar binnen, zette met een kapbeweging de voltallige defensie van Verl opzij en maakte het met zijn mindere rechter af. "Hij maakte al veel goals op de training", zegt Schmidt. "Hij voelt zich prettig helemaal voorin en hoeft dan niet als buitenspeler te fungeren. Noni timet vaak goed en heeft gevoel voor de ruimtes. Over zijn mentaliteit ben ik ook te spreken. Hij vecht voor zijn plek in het team en weet situaties vaak goed te lezen."

Schmidt posteerde tegen Mauro Júnior, normaliter een aanvallende middenvelder, opvallend genoeg als linksback tegen de Duitse vierdedivisionist. "Voor Mauro Júnior is het een vreemde positie en hij kan daar positioneel verbeteren", weet Schmidt, die toch enthousiast is over het tactische experiment. "Mauro is een speler die aan de bal goed functioneert, in de een tegen een sterk is en keihard werkt. Voor hem was het geen probleem om daar te spelen."

Het was het eerste oefenduel voor PSV deze voorbereiding, nadat de eerste geplande wedstrijd tegen UNA werd afgelast. "Het was op de eerste plaats fijn om mijn team weer eens in een wedstrijdshirt te zien", zegt Schmidt. "Ondanks de hitte zag ik veel motivatie. Zeker voor rust hadden we goede momenten en maakten we een aantal mooie goals. We hadden een goed gevoel voor de momenten waarop we moesten pressen en de momenten waarop we de tegenstander op eigen helft konden houden. We konden dat spel niet de hele helft spelen na deze week en in deze hitte, maar ik zag dingen die vanuit de training zijn vertaald naar de wedstrijd. Daar ben ik tevreden over. Het liep de tweede helft minder vloeiend, maar ik weet dat het na deze trainingsweek in deze hitte lastig is."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
SneekPSV
 
10
8 augustus 2020 om 19:23
Ik kon Mauro toch maar moeilijk beoordelen die ene helft. Daarvoor heeft hij te weinig weerstand ondervonden. Ik kan me niet voorstellen dat Mauro onze nieuwe linksback wordt. Ik zie hem liever op het middenveld. Daar lieten Doan, Guti, Hendrix, Sadilek bijzonder weinig zien, dus lijkt me daar wel een plekje beschikbaar. Madueke heeft goede zaken gedaan vandaag. Eens kijken hoe het morgen gaat...
 
FlamengoBrasil
 
3
8 augustus 2020 om 23:33
Gloster van jong psv is mee. Waarom hem meenemen en niet laten spelen? Verder zie ik Mauro veel liever spelen dan Doan.
 
MrKrillin
 
0
8 augustus 2020 om 23:10
@sneekpsv las net dat Clichy uit contract gelopen is in Turkije. Misschien idee ff JdJ appen en hem erop wijzen.
 
FlamengoBrasil
 
1
8 augustus 2020 om 23:34
Ihataren was ook verschrikkelijk slecht vandaag in de tweede helft. Vorige week in die onderlinge partij heb ik hem mooie dingen zien doen.
 
MT87
 
6
8 augustus 2020 om 20:29
Gedwongen experiment uit pure armoede natuurlijk. Kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand overweegt Mauro om te turnen. Het is nu eenmaal behelpen tot we daar een echte linksback kunnen opstellen. Teze zie ik toekomst in! En Madueke, natuurlijk, die trekt de stijgende lijn die hij inzette afgelopen seizoen door. En tot zover het goede nieuws. Het is te warm om te gaan zeiken dus ik hou het hierbij haha
 
falcao1984
 
9
8 augustus 2020 om 20:53
Schmidt heeft het in elk geval direct over hard werken. Daar begint alles mee. Persoonlijk vind ik dat positief.
 
Arnout108
 
4
8 augustus 2020 om 20:56
Als je daar al tevreden mee bent dan leg je de lat niet heel hoog. Ik ga er vanuit dat ieder team wel hard werkt.
 
 
16
8 augustus 2020 om 21:06
Er zit verschil tussen hard werken en hard werken. Volgens mij hebben toch veel Nederlandse clubs al laten zien dat ze Europees vaker verliezen van zeker geen betere clubs maar wel clubs waarbij je het gevoel hebt dat ze er meer voor doen.
 
falcao1984
 
4
9 augustus 2020 om 00:36
@janssen Juist dat bedoel ik. Wat in Nederland onder hard werken wordt verstaan is waarschijnlijk iets anders dan in andere landen. Zeker de Duitstalige landen hebben daar toch een iets ander idee bij. Niet voor niets verliezen we quasi onnodig vaak van teams uit Oostenrijk en Zwitserland.
 
Argecy
 
3
8 augustus 2020 om 21:33
Ja het was in de eerste helft mooi te zien hoe ze er gelijk boven op zaten en de tegenstander geen meter gaven, totaal anders dan afgelopen seizoen. Hoop dat Schmidt dit nog verder kan perfectioneren in de komende weken want dan kan het nog leuk worden.
 
Prosoccr47
 
1
9 augustus 2020 om 10:03
Denk dat Psv met deze tactiek nog wel is kan verassen in de eredivisie. Echter blijf ik van mening dat de verdediging momenteel nog te zwak is.
 
Arnout108
 
4
8 augustus 2020 om 20:54
Mauro kan wellicht best een goede linksback worden. Hij heeft het voetballende vermogen, de felheid en de snelheid. Het is alleen ff afwachten hoe goed hij verdedigend gaat zijn. Vandaag was het prima maar dat was tegen een matig Duits team. Zou hem ook weleens op het middenveld willen zien. Hij heeft onder Cocu weleens centrale middenvelder gestaan en dat ging toen best goed. Snap niet zo goed dat daar nooit mee verdergegaan is.
 
Ahmed-psv
 
1
9 augustus 2020 om 00:26
Hij was toentertijd niet goed genoeg voor het eerste. Speelde vaak met oogkleppen op, had ook niet een heel goed schot in de benen toen. Moet zeggen dat hij zich heel goed heeft ontwikkeld in dat jaartje Heracles, verwacht mooie dingen van hem dit seizoen. Zou hem overigens ook wel graag op het middenveld willen zien, Doan is zeker niet beter dan hem namelijk.
 
Prosoccr47
 
0
9 augustus 2020 om 10:00
Mauro speelt daar bij gebrek aan beter. Mauro is voor Psv begrippen een nuttige middenvelder die in balbezit aardige dingen laat zien. Als hij de bal heeft dan weet je dat er iets gaat gebeuren. Guti en Hendrix zijn toch wat verdedigend ingesteld en hebben een minder sterke drang naar voren.