Schreuder geniet van eigen uitvinding; Van Bronckhorst schrikt van Rangers
Woensdag, 7 september 2022 om 21:53

Alfred Schreuder heeft woensdagavond genoten van Ajax, en Mohammed Kudus als spits in het bijzonder. Dat zegt de trainer van Ajax in gesprek met RTL 7. Schreuder looft met name de manier waarop zijn elftal de wedstrijd in ging. Giovanni van Bronckhorst moest met zijn Rangers na de zeperd tegen Celtic wederom een 4-0 nederlaag slikken en is geschrokken van zijn elftal.

Schreuder was erg tevreden over het spel dat zijn elftal liet zien woensdagavond. Al na 33 minuten stonden de Amsterdammers met een marge van drie doelpunten voor. "Ik zag een Ajax wat heel veel plezier heeft en heel veel energie uitstraalt. Volgens mij zijn dat de basisvoorwaarden om een goede wedstrijd te spelen. Tactisch hebben we goede keuzes gemaakt, maar daar ligt het helemaal niet aan. Ik heb vandaag een team gezien dat graag wilde winnen en graag samen wilde spelen."

De keuze van de trainer om Kudus in de spitspositie op te stellen, ten koste van Brian Brobbey, pakte tegen Rangers goed uit. "Daar zijn we blij mee, dat hij die positie zo heeft ingevuld. We wisten dat al vanaf de voorbereiding. Ik vind Mo een echte goede aanvaller, die van rechts naar binnen kan spelen en op 9. Zeker tegen bepaalde ploegen die soms niet altijd doordekken is hij geweldig balvast. Ik hou ook van dat soort linkspoten." De mooiste treffer van de avond kwam uiteindelijk op naam van Kudus, die vanaf de linkerkant van het strafschopgebied met een diagonaal schot Ajax op 3-0 zette.

Rangers-manager Van Bronckhorst was een stuk minder positief over zijn elftal. De Schotten gaven in de Johan Cruijff ArenA totaal niet thuis. "Ik ben echt geschrokken. Zeker in de eerste helft was het verschil echt te groot. We hadden echt moeite met de positiewisselingen en diepgang van Ajax. We zaten totaal niet in de wedstrijd, waardoor het duel op vijf minuten werd beslist."

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
5
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
25
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
KingB
 
21
7 september 2022 om 21:59
Heel blij dat Kudus eindelijk de 90 minuten heeft volgemaakt. Nu het ideale systeem verzinnen om zowel Brobbey als Kudus in de basis te passen, opzicht niet heel moeilijk hoor.
 
KingB
 
6
7 september 2022 om 22:26
En om het af te maken , zet je Berghuis rechtsbuiten, Bergwijn linksbuiten en dan heb je daar een aanval. Mocht de verdediging dol zijn getikt in min 70 (zoals vandaag), breng je Tadic in voor een van de 3 aanvallers, kan hij ook nog ff ballen.
 
Marc 433
 
5
7 september 2022 om 22:02
Pasveer op de bank. Die heeft toch niks te doen Zonder dollen; eens! Dat zou heel goed kunnen werken. Brobbey die de bal vasthoudt en Kudus eromheen. Plus je hebt met Kudus ook iemand die bij voorzetten de bal erin kan koppen.
 
MessiBazoer
 
2
7 september 2022 om 22:00
Hij mag zichzelf best een veer in de kont stoppen. Ben wel heel benieuwd wat hij nu komende tijd gaat doen met Brobbey. Die is zo belangrijk als aanspeelpunt, zeker in de competitie. Maar Kudus kan je nu niet gaan banken natuurlijk. Berghuis speelde ook weer heerlijk, vanaf 10. Schreuder moet hopen op een blessure, of 2..
 
MrKrillin
 
3
7 september 2022 om 22:08
MessiBazoer daarom gemiste kans vandaag, dat hii bij 60e min niet Tadic liet banken. Die zat niet in de wedstrijd. Hadden we even kunnen kijken naar combi Kudus, Brobbey en Berguis (en Bergwijn).
 
Johannes79
 
5
7 september 2022 om 22:12
Speelde misschien niet zijn beste wedstrijd maar is zo ontzettend belangrijk in het veld. Dat wordt echt onderschat.
 
Dabor
 
12
7 september 2022 om 22:08
Ja maar wie haal je er uit want ik vind dat Taylor zijn plek ook meer als verdient. Vandaag weer ontzettend veel vuile meters gemaakt en in balbezit ook erg goed. Maar wel fijn dat we iets te kiezen hebben in ieder geval. Rensch begint ook weer een beetje zijn vorm terug te krijgen wat ik ook wel mooi vind want die was door velen ook al afgeschreven had ik het idee.
 
FCBogarde
 
15
7 september 2022 om 22:08
Dit is de luxe van Alfred Schreuder. We hebben een giga brede selectie en om iedereen mee te krijgen zal hij zo nu en dan moeten rouleren. Niet à la Schmidt natuurlijk. Maar ook gevestigde namen moeten zo af en toe aan bod komen om te banken. Afgelopen zaterdag was Taylor de klos, nu Brobbey. Een volgende keer Tadic - Berghuis - Alvarez - Blind. etc. Zo hou je iedereen betrokken en binnenboord. We hebben niet 11 spelers, maar eigenlijk 16 vaste spelers, die de basis voor dit Ajax vormen. Hoe dan ook ben blij dat Kudus aan zijn contract is gehouden. Deze speler is tot veel in staat!
 
De Toekomst
 
14
7 september 2022 om 22:33
Wat dat rouleren betreft had hij vandaag wel eerder mogen wisselen. Ajax kwam best tam uit de kleedkamer en de spirit leek er een beetje uit. Dan kan je best na 55 minuten gretige spelers als Klaassen, Brobbey, Chico, Sanchez, Ocampos of zo in mogen brengen.
 
FCBogarde
 
3
7 september 2022 om 22:40
Helemaal mee eens!
 
De Toekomst
 
5
7 september 2022 om 22:29
Was wel bijzonder om te zien hoe groot en vol het uitvak begon en hoe (relatief) leeg het eindigde. Ik denk dat een hoop Schotse supporters hun Amsterdamse geluk ergens anders gingen zoeken. Mooie supporters trouwens (zeker niet letterlijk haha), ze liepen overal tussendoor buiten de Arena en deden geen vlieg kwaad. Super om te zien dat het ook zo kan. Verder was Glasgow Rangers ontiegelijk slecht en speelde Ajax goed. Erg vermakelijke pot, maar dit levert Gio wel veel huiswerk op. Als hij niet oppast, worden ze het lachertje van de groep. Tweede helft deden ze niet eens aanstalten om iets recht te zetten en toonde geen strijdlust. Dat ze aan de bal en tactisch niet geweldig zijn was bekend, maar dat ze het ook qua mentaliteit zo af lieten weten was bijzonder.
 
hansje1969
 
2
7 september 2022 om 23:45
Ja geweldig die Schotse fans. 8 augustus 2000 was ooit tegen Celtic (verlies 1-3) een van de mooiste voetbal feesten ooit. Met 7000 Schotten wat een feest. Ben in Spanje nu en ook daar liepen ze rond in Rangers shirts
 
De Toekomst
 
6
8 september 2022 om 00:15
Later speelde we ook een keer tegen Celtic. Heb toen middenin een rijdende metro mijn shirt (niet eens een Ajax-shirt) geruild voor een Celtic-shirt. Heb het nog steeds ?? Die Schotten zijn echt super supporters. Geen gedoe, altijd in voor een geintje. Heb de man waarmee ik dat deed nog steeds op Facebook. Één van de velen geweldige herinneringen.
 
hansje1969
 
0
8 september 2022 om 09:16
Haha mooi verhaal....zou hij jouw shirt ook nog hebben? Ja prachtige herinneringen.
 
Stijlvol
 
8
7 september 2022 om 23:10
En dit is dus ‘gewoon’ Kudus zoals hem hebben zien debuteren en zijn eerste paar wedstrijden hebben zien voetballen in het Ajax shirt, totdat hij geblesseerd raakte in de CL wedstrijd thuis tegen Liverpool twee jaar geleden. Eindelijk Mo! Heel veel potentie deze speler!
 
Piranha
 
0
8 september 2022 om 01:04
Hopelijk is hij eindelijk sterk genoeg voor top niveau want net van een Deense middenmoter naar CL was te snel een stapje te snel. Hij blijft een goede speler, blij dat hij gebleven is, toch heb ik het gevoel dat hij niet graag bij Ajax is.
 
RiDIRKulous
 
0
8 september 2022 om 02:41
Dat gevoel had ik ook. Maar zo gek is dat niet als je zo weinig speelminuten krijgt. Hoop dat hij nu regelmatig aan spelen toe komt en dat hij t publiek met mooie dribbels, assists en goals gaat trakteren. Wordt ie vanzelf in de armen gesloten meer dan dat t eigenlijk al gebeurt.
 
hansje1969
 
1
7 september 2022 om 23:39
Tja, na de 2-2 tegen psv zei ik hier al dat Rangers gewoon een kroeg elftal was. Dat werd niet door iedereen in dank af genomen, maar denk dat vanavond het toch wel weer bevestigd werd
 
degebetenhond
 
0
8 september 2022 om 00:32
Zo'n Schots ploegje hoor je als topclub in Nederland zijnde toch ook gewoon een pak op hun doedelzak te geven...
 
Real_Amsterdam
 
0
8 september 2022 om 01:21
En daarom heeft ajax dat toch ook gedaan?
 
Piranha
 
0
8 september 2022 om 01:05
Zal Gio morgen ook zijn baan kwijt zijn? Als je schrikt van je eigen ploeg...
 
valsespits
 
1
8 september 2022 om 05:59
Ik blijf het voor het Nederlands voetbal schandalig vinden dat psv dit team niet heeft weggevaagd.
 
FeyRz3082
 
0
8 september 2022 om 07:16
Mooie uitslag voor Ajax,is sowiezo beter als je t afzet tegen de 2 wedstr die Psv tegen Rangers speelde.. De kritiek op het tactische gedeelte is wel zorgelijk,want het voelt alsof het te weinig is om te winnen als eerder tegen de grootste clubs op aarde. Aan de kwaliteiten ligt het niet vd spelers van Ajax,maar het was onder ten Hag toch beter dan tot nu onder Schreuder
 
basbroek
 
0
8 september 2022 om 07:27
Rangers stelt echt niets voor. Dat vond ik al tegen PSV. Erg matige ploeg. De conclusie van PSV-Rangers was dat ze beide niets te zoeken hebben in de CL. Als Ajax het tegen Napoli ook zo goed doet dan pas geef ik Schreuder echt krediet. Liverpool is op dit moment ook erg matig. Daar moet je zeker thuis in deze vorm ook van winnen. Vorig jaar was Ajax ook heer en meester in de groepsfase. Wat overigens heel knap is. Maar uiteindelijk moet je voorbij de achtste finale om te kunnen zeggen dat je een geslaagd jaar hebt. Vanaf dan is het geluk tegen wie je loot. En of je team nog in takt is.