Schweinsteiger beleefde horrorverjaardag bij United door Mourinho
Vrijdag, 4 februari 2022 om 07:04

Bastian Schweinsteiger kijkt gefrustreerd terug op het einde van zijn periode als speler van Manchester United. De 121-voudig Duits international kreeg in zijn laatste jaar bij de club nota bene op zijn verjaardag te horen dat hij naar het tweede elftal was teruggezet. Schweinsteiger vertelt in de officiële podcast van the Red Devils dat toenmalig manager José Mourinho ervoor zorgde dat hij de club 'begon te wantrouwen'.

Schweinsteiger kwam in de zomer van 2015 voor negen miljoen euro van Bayern München naar Manchester United. Onder Louis van Gaal kwam de WK-winnaar van 2014 nog tot 31 duels (waarvan 21 als basisspeler), voordat blessureleed een einde aan zijn seizoen maakte. Toen Mourinho het roer overnam in het seizoen 2016/17, slonken de kansen voor Schweinsteiger. De middenvelder was fit vanaf het begin, maar kreeg slechts in vier duels speeltijd, waaronder geen enkel Premier League-duel. Op 1 augustus 2016, Schweini's verjaardag, kreeg hij ineens 'vreemd' nieuws te horen.

"Op mijn verjaardag kwam ik naar de kleedkamer", vertelt de oud-Mancunian. "Ik wilde me omkleden, toen iemand vertelde dat ik niet naar binnen mocht. Ik moest me gaan omkleden en gaan spelen bij het tweede team. Dat deed erg veel pijn, omdat niemand me erover had verteld. Ik ging naar Mourinho en hij vertelde me iets wat ik niet begreep, iets wat te maken had met mijn tweede blessure van het voorgaande seizoen."

Schweinsteiger besloot nog voor het einde van die jaargang te verkassen naar de Major League Soccer, waar hij zijn profcarrière uiteindelijk afsloot bij Chicago Fire. Mourinho bood later alsnog zijn excuses aan, omdat de middenvelder geen eerlijke kans van hem zou hebben gekregen. Dat gebaar kon op waardering rekenen bij Schweinsteiger, al was daarmee niet al het leed verholpen. "De excuses waren fijn, maar ik heb mijn hart en liefde voor de club zo wel een beetje verloren. En dat ligt niet aan de fans, de spelers of de mensen die in Manchester wonen. Het deed me erg veel pijn, ik kon de club gewoon niet vertrouwen."

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
0
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
1
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
18
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
DR.frenkie
 
84
4 februari 2022 om 07:32
Hoorde ik maar op mijn verjaardag, dat ik naar het 2e van united mag.
 
 
4
4 februari 2022 om 11:23
Als je ambitie al zo laag is in het leven, dan verdien je het niet eens
 
MoTheSpur
 
24
4 februari 2022 om 11:51
Van amateurvoetbal of zelfs geen voetbal naar het tweede van United vind ik anders wel nice hoor.
 
fabiank
 
8
4 februari 2022 om 07:53
Echt horror nieuws.. voor pakweg 10 miljoen voetballen op halve kracht. Bah. Heftig hoor. Zou zowat medeleden krijgen.
 
hazard007
 
45
4 februari 2022 om 08:57
Maar je weet toch dat dit soort speler al lang al niet meer voor het geld voetballen. Als je ergens goed in bent wil je dat op het hoogste niveau laten zien. Hij trainde dagelijks super intensief ziet zin kinderen en gezin niet altijd en moet dan in het 2e spelen. Ik snap zijn teleurstelling. Verder zegt hij nergens in het artikel dat je medelijden met hem moet hebben.
 
vastrekuh22
 
2
4 februari 2022 om 08:21
het is maar wat je horror nieuws noemt voor het bedrag waarvoor hun voetballen zou het mij geen reet kunnen uitmaken dat ik wordt terug gezet op minder dan volle kracht kunnen spelen en toch de miljoenen opstrijken erg hoor
 
RobotRock
 
24
4 februari 2022 om 08:58
Dit begrijp ik niet... Algemeen begrijp ik een groot deel van mensen hier niet die geloven dat ze alleen met een zak geld tevreden zouden zijn, en niet door de uitdaging and stijgende lijn in je baan. Net zoals mensen altijd roepen dat spelers niet mogen klagen over depressie en problemen in hun leven. Indien je je doel uit zicht verliest, je geen toekomst perspectief meer hebt, en je maar wat rond hangt.. bagger leven man. Kan je mooi veel geld uitgeven aan troep dat je tijdelijke plezier geeft, maar dat veel spelers in crisis komen kan ik me goed voorstellen
 
THenry_228
 
1
4 februari 2022 om 09:16
En zo zie je maar dat voetballers veel talenten hebben, maar dat zelfreflectie er meestal geen van is. Schweini had op dat moment toch ook wel door dat hij geen schim meer was van de speler die hij ooit geweest was en dat zijn tijd in de top er op zat. Je kan mij niet wijsmaken dat een ervaren speler als Schweini dat niet aanvoelde? Er is een tijd van komen en gaan, dat is voor iedereen zo. Op een bepaald moment wordt je voorbijgestreefd en moet je dat ook kunnen aanvaarden. Tuurlijk kon Schweini wel nog ambieren om belangrijk te zijn voor United maar hij zou dat simpelweg niet meer kunnen (dat was hij het seizoen ervoor onder Van Gaal ook al niet). Beetje realiteitszin kan geen kwaad, toch?
 
KamielZeegers
 
16
4 februari 2022 om 10:18
Hele rare reactie. Je beticht Schweinsteiger van een gebrek aan zelfreflectie en realiteitszin, omdat hij het naar vond om zonder daar vooraf over te zijn ingelicht op zijn verjaardag naar het tweede te worden teruggezet. Ik mis de logica.
 
ThulaniSerero
 
11
4 februari 2022 om 10:24
Sterker nog, hij wilde naar binnengaan om zich om te kleden en werd verteld dat dat niet mocht. Dat is toch wel heel pijnlijk, welk niveau je op dat moment ook haalt
 
FCG95
 
55
4 februari 2022 om 09:04
Wat een aparte reacties hier weer. Iedereen betrekt het op zichzelf, dat Schweini zich gelukkig moet prijzen. Als jij in FC Schubbekutteveen 1 speelt, al zo'n 10 jaar op hetzelfde niveau, en dan plotseling (zonder door de trainer ingelicht te zijn), bij het tweede moet meetrainen, is dat ook kut. Empathisch vermogen is vreemd bij de VZ leden van tegenwoordig.
 
Kakadu
 
17
4 februari 2022 om 09:15
Helemaal met jou eens. Volgens diezelfde redenatie zou er dan in Nederland ook geen armoede zijn en moeten de mensen die vinden dat ze in armoede leven niet zeuren “want in Afrika hebben ze pas honger”.
 
THenry_228
 
0
4 februari 2022 om 09:18
@fcg: maar dat is toch net de crux... Schweini was niet meer op niveau van bij Bayern toen hij bij United speelde! Dat was een schim van de speler die hij ooit was. Tuurlijk moet Mourinho hem niet op die manier naast het elftal zetten maar sportief gezien was zijn beste tijd wel voorbij hoor.
 
Svenieman
 
2
4 februari 2022 om 10:42
Om te bestempelen als een Horrorverjaardag gaat wel wat ver. Een Horrorverjaardag zou zijn als z'n been geamputeerd zou worden die dag o.i.d.. Dat je verjaardag wat anders en minder leuk verloopt dan je had verwacht, ja dat kan, maar dit gaat wel wat ver.
 
FCG95
 
4
4 februari 2022 om 11:01
Het is VZ die het een horrorverjaardag noemt, niet Schweini.
 
Svenieman
 
2
4 februari 2022 om 11:55
Nee daar heb je inderdaad een punt. Ik heb ook niet het idee dat Schweini hier meeleest, dus wellicht kan VZ er wat mee...haha
 
Hup az
 
2
4 februari 2022 om 11:00
Ik weet niet hoor. Hoorde dat FC Schubbekutteveen 2 een beter en gezelliger elftal heeft dan FC Schubbekutteveen 1
 
FCG95
 
0
4 februari 2022 om 11:02
Klopt, vlaggeschip van de FC!
 
YoeriCFC
 
5
4 februari 2022 om 09:24
Ik vergeet steeds dat hij ook nog een tijdje bij United gezeten heeft. Zijn blessures hebben hem daar echt parten gespeeld want bij Bayern is hij echt tijdenlang 1 van mijn favoriete spelers geweest. Schweinsteiger was echt fan-tas-tisch! Hij zou ook in de Premier League geweldige dingen hebben kunnen laten zien, als hij maar fit gebleven was!
 
Giannini10
 
0
4 februari 2022 om 14:53
Zeker niet netjes van Mourinho, toch een grote speler Schweinsteiger, weliswaar op z'n retour maar toch. Van de andere kant tis 5 jaar geleden, get a life Bastian.