Serge Aurier onthult schokkend motief voor moord op broer Christopher
Vrijdag, 17 juli 2020 om 19:07

Serge Aurier verloor maandag plotseling zijn broer Christopher, die in de vroege ochtend werd doodgeschoten voor een nachtclub in Toulouse. De rechtsback van Tottenham Hotspur reageert tegenover La Depeche voor het eerst op het overlijden van zijn broer. De vermoedelijke dader sloeg na de moord op de vlucht, maar is inmiddels opgepakt door de Franse politie.

Aurier gelooft dat het motief van de moord op zijn een jaar jongere broer in de relationele sfeer gezocht moet worden. "Het is allemaal te doen om een vrouw, de ex van mijn broer", aldus de 58-voudig Ivoriaans international, die tevens een Frans paspoort heeft. "Christopher sprak nog met zijn ex, haar nieuwe vriend werd kwaad en wilde dat dat stopte. Christopher gaf daar geen gehoor aan, hij negeerde het. Even later kwam die vriend terug en schoot hij Christopher neer." Christopher Aurier bleef achter met een schotwond in zijn buik, werd nog wel naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar doodverklaard.

De moordenaar heeft zichzelf overgegeven aan de politie. "Dat is goed nieuws en ook slim van zijn kant", zegt Aurier. "We moeten de zaak laten rusten. Ik heb geen gevoelens van haat of wraak jegens de dader. Ik heb een beroep waarin je kalm moet zijn, ik blijf rustig. Ik heb vertrouwen in het rechtssysteem. Ik ben wel diep bedroefd, ik zal blijven rouwen om de dood van mijn broer." Aurier speelde woensdag, twee dagen na de moord, 'gewoon' de hele wedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Newcastle United (1-3 winst).

Aurier is geboren in Ivoorkust, maar vertrok met zijn familie op jonge leeftijd naar Frankrijk. Daar woont de familie van de vleugelverdediger nog altijd. "Christopher was een familieman, hij zorgde voor iedereen, voor mijn moeder, mijn neven en nichten, terwijl ik in Engeland was", zegt de verdediger. "Hij regelde alle zaken in Frankrijk. Ik waardeerde het dat hij altijd was voor mijn moeder, dat zorgde thuis voor een goede sfeer."

Christopher haalde net als zijn broer Serge het profvoetbal, maar had een beduidend minder succesvolle loopbaan en speelde vooral in de lagere Franse divisies. "Hij was beter dan ik, maar ik was serieuzer", vertelt Aurier. "Hij had talent en de kwaliteiten, ik de vastberadenheid. We zijn samen opgeleid bij RC Lens. Hij zat eerder bij het eerste elftal dan ik. Later speelde hij nog op laag niveau in Toulouse, maar hij vertelde niet dat ik zijn broer was. De meeste mensen kwamen er pas achter toen hij stierf."

Meer nieuws
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
1
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
0
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
4
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
MRSAMOSA
 
61
17 juli 2020 om 19:14
Heftig om te lezen wel, een man vermoorden om contact met een vrouw.
 
MRSAMOSA
 
28
17 juli 2020 om 19:25
Zeker mee eens, mijn edit wilt niet opslaan waarin ik al typte dat Aurier er heel volwassen in staat wat knap is.
 
Zinedane
 
23
17 juli 2020 om 22:27
Zet hem toch even in een ander daglicht. Ik vond dat hij op het veld altijd wat op z'n zachtst gezegd bijzondere keuzes maakte. Maar dit siert de mens. Wat een krachtig persoon. Ik hoop dat hij de tijd krijgt om met zijn familie te kunnen rouwen. Dit gun je niemand
 
V-Watcher
 
3
18 juli 2020 om 08:42
Buiten het veld ook niet van onbesproken gedrag maar dit is dan wel weer volwassen en rustig. Bedoel hij heeft al 3x de coronaregels aan zijn laars gelapt bijvoorbeeld en je kan een lijstje maken met andere incidenten. Prima back maar wel een beetje een ongeleid projectiel binnen je groep gok ik.
 
Jesaja
 
85
17 juli 2020 om 19:23
Iemands leven nemen om een vrouw. Man man man. Er is überhaupt geen geldige reden om iemands leven te nemen, maar soms zijn er verzachtende omstandigheden. Dit is gewoon zo'n zinloze dood. Dat maakt het nog extra zuur
 
De Toekomst
 
0
19 juli 2020 om 09:19
Bij dit soort moorden vraag ik mij ook altijd af wat die man denkt. Denkt die man er werkelijk mee weg te komen en nog lang en gelukkig te leven samen met die vrouw? Zo naïef... Ook omdat die vrouw blijkbaar niet te vertrouwen is, want die bleef ook gewoon aandacht zoeken bij die andere man.. Het is gewoon ontzettend dom. Nu zit die vent in de gevangenis en is hij waarschijnlijk zijn meisje alsnog kwijt.. Zulke moorden kunnen mij trouwens niet zwaar genoeg bestraft worden. Slaat nergens op dat je dit doet.
 
ArsenalFanehv
 
173
17 juli 2020 om 19:33
En dan te denken dat mensen op dit forum meteen de conclusie trokken dat het om criminele redenen was. Wel knap dat Aurier toch nog op het veld kon staan en belangrijk was voor Tottenham, daar heb ik toch wel veel respect voor.
 
Fan2016
 
10
17 juli 2020 om 19:52
Heftig voorval en zeker als het motief waar blijkt te zijn. Blijkbaar waren de exen nog te close met elkaar.
 
Apocalyps
 
2
18 juli 2020 om 00:11
Hoe kwam je er in eerste instantie bij dat die broer van hem half in de misdaad zat? Was het een menneke van de straat?
 
JK-Ajax
 
9
18 juli 2020 om 09:51
Vrij veel aannames, omdat Serge veroordeeld is en een complete idioot lijkt bij vlagen zit zijn broer ook half in de misdaad? Je hebt meteen een slechte smaak in vrouwen als er een idioot als ex is? Wat bekrompen allemaal.
 
snelste
 
69
17 juli 2020 om 20:18
Aurier, reageert wel heel erg kalm, ik had het hem niet nagedaan, respect daar voor.
 
TheRoscoe
 
16
17 juli 2020 om 20:52
Aurier reageert inderdaad heel kalm en professioneel. Het is best indrukwekkend. Voor de rest is er niet veel over te zeggen. Zonde man.
 
zanetti44
 
10
17 juli 2020 om 21:00
Heftig verhaal en dit laat ook zien hoe ziek de mensen wel niet kunnen zijn in deze wereld. In ieder geval sterkte voor Aurier in deze moeilijke tijden.
 
McMulenga
 
9
17 juli 2020 om 21:16
Oef zeer heftig, wat een volk heb je rondlopen zeg. Ook wel apart dat hij zegt geen haat of wraak te koesteren richting de moordenaar van zijn broer.
 
AssyriskA
 
3
18 juli 2020 om 00:20
Ik moest aan een racistisch motief denken toen ik ‘schokkend’ las. Maar dit is niet minder schokkend natuurlijk. Knap dat z’n broer nog zo rustig kan blijven.