Sergio Ramos slaat terug na duidelijke sneer Gerard Piqué en 'VARdrid'
Donderdag, 25 juni 2020 om 07:18

Real Madrid heroverde woensdagavond de koppositie in LaLiga door een 2-0 overwinning op Real Mallorca. Sergio Ramos bepaalde de eindstand en tekende daarmee voor zijn achtste doelpunt dit seizoen in LaLiga. Na afloop kon de aanvoerder van de Koninklijke het niet laten om Barcelona-verdediger Gerard Piqué terecht te wijzen. Laatstgenoemde zei vorige week vrijdag na het puntenverlies tegen Sevilla (0-0) dat het voor de Catalanen moeilijk zou worden om de titel te grijpen omdat hij het zich niet kon voorstellen dat Real Madrid nog punten zou verspelen gezien de manier waarop het team van Zinédine Zidane van Eibar (3-1) en Valencia (3-0) had gewonnen. Piqué doelde daarmee op de beslissingen van de VAR, die allesbehalve in het nadeel van Real Madrid uitpakten.

Real Madrid boekte zondagavond een zwaarbevochte zege op Real Sociedad dankzij doelpunten van Sergio Ramos, vanaf elf meter, en Karim Benzema. Vinícius Júnior versierde de penalty na licht contact met Diego Llorente en Benzema maakte ogenschijnlijk hands voorafgaand aan de 0-2. Saillant: twee minuten eerder werd de 1-1 van Adnan Januzaj afgekeurd omdat Mikel Merino in buitenspelpositie het zicht van Thibaut Courtois belemmerde. Met name de media in Catalonië zetten de nodige vraagtekens over de manier waarop Real Madrid opnieuw drie punten had gepakt. De kop boven de column van Xavier Ortuño, adjunct-directeur van de Catalaanse sportkrant Sport, was veelzeggend: Así, así, gana el VARdrid, oftewel 'op deze manier, op deze manier, wint VARdrid'.

Barcelona in vuur en vlam: 'Op deze manier wint VARdrid'

Lees artikel

"Het wordt lastig voor ons om kampioen te worden. We gaan er alles aan doen. Maar door de dingen die ik de afgelopen weken heb gezien, zou het voor mij een verrassing zijn als Real Madrid punten verspeeld", zei Piqué tegen Movistar na het duel met Sevilla. Sergio Ramos heeft er zijn eigen kijk op, zo vertelde hij na de overwinning van woensdagavond. "Je hoort weer veel herrie in de media omdat wij nu weer bovenaan staan. Eerder hoorde je er niemand over. Ze praten over de VAR, maar over een geheel seizoen denk ik dat niemand er voordeel van heeft."

Volgens de 34-jarige verdediger kijkt Real Madrid alleen naar zichzelf. "We besteden er geen aandacht aan", om vervolgens in te gaan op de reactie van Piqué. "Ik denk niet dat de scheidsrechters vooringenomen beslissingen nemen. Het lijkt wel alsof we de arbitrage moeten bedanken voor het feit dat wij weer bovenaan staan. Mensen moeten zich geen dingen in hun hoofd gaan halen. Ik zou sommige personen willen adviseren om geen onwaarheden of excuses te verzinnen. Sinds de lockdown hebben we allemaal keihard gewerkt. We zijn een team en verdienen te staan waar we nu zijn."

Real Madrid en Barcelona hebben 68 punten en ondanks dat de Catalanen een beter doelsaldo hebben, gaat de Koninklijke aan kop. In LaLiga is onderling resultaat namelijk doorslaggevend. Doordat de ploeg van Zidane in maart won van het team van Quique Setién (2-0), is Real Madrid in het voordeel. Met nog zeven wedstrijden te gaan hebben de Madrilenen de eerste titel sinds 2017 voor het grijpen. Zondagavond om 22.00 staat de uitwedstrijd tegen Espanyol op het programma. Barcelona, dat dinsdag met 1-0 won van Athletic Club, speelt zaterdag om 17.00 uur tegen Celta de Vigo.

Meer nieuws
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
1
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
15
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
71
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (56)

 
Diego_Forlan
 
93
25 juni 2020 om 07:53
Het zou mij echt een zorg zijn wie er daar kampioen wordt. Maar wat komt die Pique toch altijd zuur; kinderachtig en gefrustreerd over zeg. Wereld van verschil met Ramos die in het veld geen lieverdje is maar daar buiten zich volwassen en realistisch opsteld
 
ben1
 
37
25 juni 2020 om 08:22
Ramos en Piqué zijn aardig vergelijkbaar. Denk dat real kampioen gaat worden want het is duidelijk dat de bond er alles aan gaat doen
 
Orgullo
 
91
25 juni 2020 om 08:50
Ze zijn vergelijkbaar omdat ze allebei CV zijn. Daar houdt het ongeveer wel op hoor. Ramos is inmiddels wel een paar onsjes beter dan Gerard.
 
Origami
 
7
25 juni 2020 om 09:21
Ik vind Pique sinds de hervatting wel in bloedvorm hoor. Tot dusver niet op een fout te betrappen. Jammer dat ie pas door het vuur gaat wanneer Real Barca op de hielen zit.
 
Arsenallz
 
17
25 juni 2020 om 10:36
Ik heb slechts een half uur Barcelona gekeken en toen werd Piqué al minimaal 1x kinderlijk uitgespeeld.
 
Almogaver
 
5
25 juni 2020 om 11:27
Dat verklaart alle (rode) kaarten van Ramos wel. Met name in de belangrijke wedstrijden. Mensen als jij hadden niet zo gesproken over hem als ie geen belangrijke doelpunten had gemaakt. Voetballend is ie niet beter dan Pique en als ie het verdedigend wel zou zijn, dan zou hij niet zoveel kaarten hebben gepakt.
 
blink182
 
35
25 juni 2020 om 12:15
Ramos is niet een beetje beter dan Pique maar echt veel beter dan Pique. Pique wordt en zal nooit vergeleken worden met de beste allertijden, Ramos wel.
 
DavitDavtyan
 
8
25 juni 2020 om 12:35
Sorry, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik Ramos beter vind dan Pique. Ik mag Ramos niet en vind hem een schande voor het voetbal, maar een voetballer (lees verdediger) is hij veel beter dan Pique. Pique kan alleen waarschijnlijk beter passen dan Ramos, maar daar houdt het op.
 
Raulista
 
8
25 juni 2020 om 15:59
Ramos is soms een heethoofd. Maakt af en toe onnodige overtredingen en is soms zijn emoties niet te baas. Maar puur voetballend, verdedigend, qua leiderschap, qua persoonlijkheid in het veld, qua goals, is hij echt vele malen beter dan Pique. Kan beter koppen, is feller qua duels, betere pass, meer scorend vermogend, beter in positie kiezen, intercepties. Enige wat Pique beter doet is rustig blijven. Maldini zegt niet voor niets dat Ramos de beste verdediger is.
 
Ajax/barca2014
 
18
25 juni 2020 om 09:34
Ramos volwassen en realistisch hahahaha, wat een grap. De beste man provoceert erop los. Het is toch ook geen wonder dat hij in Sevilla (waar hij vandaan komt) kapot gehaat wordt. Ramos en Pique zijn allebei een pot nat. Allebei zijn ze aandachtsgeil. Voor Real natuurlijk een fijne speler om in je team te hebben (mits hij geen last van kortsluiting heeft) en natuurlijk een ware clublegende.
 
toenie
 
4
25 juni 2020 om 09:59
Muah, het ligt er maar aan wie er aan de winnende hand is. Nu is dat Real, dan is Pique zuur, en in tijden dat Barcelona dat is, komt er kritiek van Ramos, geloof me.
 
michiel2424
 
81
25 juni 2020 om 07:53
Och. Pique. Wanneer wordt die man eens volwassen. Lekker gewerkt van Sierd de Vos ook. Als Messi die bal er zo intrapt trillen over de ruiten van het enthousiasme van die man. En nu... niks.
 
xmelissa
 
61
25 juni 2020 om 08:10
Het mooiste van Ramos zijn goal was de reactie van Sierd achteraf. Dat die man nog het commentaar mag verzorgen van Real wedstrijden is mij een raadsel.
 
realist7
 
3
25 juni 2020 om 10:34
Denk eerder dat hij zelf heel graag wil. En hoopt op een verlies partij van real waardoor hij los kan gaan. Maar helaas is en blijft real een topploeg. Kan niet wachten als we een paar jaar verder zijn en dat real domineert. Misschien stopt sierd dan wel hopelijk.
 
pavol_demitra38
 
15
25 juni 2020 om 08:04
Nou ik kan me de irritatie van piqué wel voorstellen... die goal van Rodrigo van Valencia werd afgekeurd wegens al dan niet hinderlijk buitenspel van een andere gozer... die ‘penalty’ voor Vinicius werd niet eens door de var bekeken... Tegen sociedad weer 3 momenten etc etc... Het dubbeltje lijkt sinds de var nauwelijks nog eens de andere kant op te vallen als het real betreft...
 
Robinde Bruyn
 
20
25 juni 2020 om 08:17
Ik snap dat je teleurgesteld bent over de beslissingen, maar nu verkondig je onzin. De penalty dan Vinicius werd zo'n twee minuten door de VAR bekeken. Tegen Sociedad waren er twee momenten: de goal van Sociedad, in mijn ogen terecht afgekeurd, en de goal van Benzema, waar ik ontzettend over twijfel. Barça en Real hebben in de regel de scheidsrechters mee. Dat weten ze beiden ook wel, alleen werkt Real Madrid de laatste jaren als een rode lap op Barcelona, waar het pak m beet 10 jaar geleden precies andersom was. Beide teams hebben weinig reden tot klagen, normaal gesproken.
 
FCVoetbal23
 
8
25 juni 2020 om 08:56
De penalty was eerlijk gezegd echt totaal geen penalty, Benzema is inderdaad twijfelachtig maar ik denk daarin wel dat je voordeel haalt als je een grotere club bent. Over het hele seizoen gezien had Barcelona gewoon beter moeten spelen in plaats van nu naar de VAR te wijzen.
 
InsideRMadrid
 
16
25 juni 2020 om 09:31
Fcv/ En los van wat je zegt, een paar jaar geleden zeiden ze nog : we moeten var introduceren want Real wordt alleen maar geholpen. Nu is er var en dan is het weer niet goed hahaha, sommige mensen kan je gewoon niet tevreden stellen, ze vinden altijd een manier om hun gal te spuwen. Het beste wat je kan doen is uit de buurt van dit soort volk blijven en gewoon medelijden hebben met hun naaste familie en vrienden.
 
Sam Lebowsky
 
5
25 juni 2020 om 10:42
Het is geen kansspelen he. Overtreding is overtreding. Buitenspel is buitenspel. Het moet niet uitmaken hoevaak. Simpel zat
 
xmelissa
 
40
25 juni 2020 om 08:08
Ach, wie neemt Pique nog serieus? Hij komt altijd ontzettend gefrustreerd over en zijn opmerkingen zijn nergens voor nodig. Lekker op je eigen team focussen kerel. VARdrid slaat overigens ook nergens op, ik kan genoeg momenten opnoemen waar Real ook flink werd benadeeld. De Clasico in Camp Nou dit seizoen is daar een mooi voorbeeld van. Niet teveel woorden meer aan vuil maken, algemeen bekend dat er over en weer modder wordt gegooid als de concurrent de koppositie herovert.
 
InsideRMadrid
 
10
25 juni 2020 om 09:32
Ik neem hem zeker niet serieus meer Melis. En idd, opeens hoor je niemand meer over de eerste Clasico. En Ramos zei het prima, opeens hoor je mensen gillen naar ons omdat we bovenaan staan en de druk voeren we wekelijks op, 1 misstap vanuit catalunya en ze zien ons nooit meer terug op de ranglijst.
 
THenry_228
 
6
25 juni 2020 om 09:45
Tja Real mag gewoon ook wel nog eens kampioen worden he? Het is toch van de gekke dat jullie de laatste 10 jaar maar 2-3 nationale titels gepakt hebben?
 
xmelissa
 
10
25 juni 2020 om 09:52
Ramos stelde zich inderdaad keurig op. Kunnen ze in Catalonië nog iets van leren. Ontzettend kinderachtig gedrag. Soms heb je hem mee, soms heb je hem tegen. Het is trouwens algemeen bekend dat het niveau van de scheidsrechters beroerd is in Spanje, dat geldt ook voor de VAR. Ik snap dat het frustrerend is voor sommigen, maar commentaar vanuit Barcelona kan ik alleen maar om lachen. De hypocrisie druipt er nog net niet vanaf.
 
Real Madr!d
 
21
25 juni 2020 om 10:08
15 prijzen gewonnen sinds 2014 waaronder 4 CL's pik. En dat in een tijdperk waar Messi nog altijd in zijn prime zit. Komt wel goed in de toekomst zodra Messi er niet meer is.
 
InsideRMadrid
 
7
25 juni 2020 om 10:24
! / Jep, we komen uit een hele succesvolle periode. Je moet je voorstellen dat Zidane al die prijzen idd wint terwijl messi in zijn prime ook nog rondloopt. Dat probleem is binnen no time ook opgelost. Succes is het lekkerste gevoel dat er is, maar je hebt ook heel veel so-called Real fans die zo ongeduldig zijn en alles afkraken wat Zidane doet, en dat terwijl hij de meest succesvolle coach van Real ooit is. Ik geniet van hem en ik hoop van harte dat hij langer blijft zitten dan Miguel Munoz (legende)
 
Sam Lebowsky
 
9
25 juni 2020 om 10:46
Eerste Classico dit seizoen is de overwinning voor real ontnomen. Was gwn een zuivere goal van Bale.
 
LaManita5
 
0
25 juni 2020 om 12:04
Sam, om het met je eigen woorden te zeggen "het is geen kansspelen he. Overtreding is overtreding. Buitenspel is buitenspel.". Hoe hypocriet kan je feitelijk zijn om je gelijk te proberen halen? Bale zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Mendy. Als je het niet ziet, is het tijd om een afspraak te maken om je ogen te laten checken.
 
rubentje13
 
0
25 juni 2020 om 11:50
Pique heeft op zich niet ongelijk als hij zegt dat de VAR in geval van twijfel vaak de kant van Madrid kiest, maar t zou hem sieren als hij dat niet uitspreekt. 1. Daar gaat het echt niet beter van worden, want ik denk dat er al genoeg media-aandacht is voor de var, en 2. hij kan beter eerst naar zn eigen ploeg kijken. Als Barça gewoon hun potjes winnen dan hoeven ze helemaal niet afhankelijk te zijn van de VAR en Real.
 
32candela
 
30
25 juni 2020 om 08:09
Sergio Ramos wat een fenomeen, één van de beste centrale verdedigers ever.. mag in het rijtje Beckenbauer
 
DVV20
 
22
25 juni 2020 om 08:19
Slechte verliezers in Catalonië. Het doelpunt was hinderlijk buitenspel, daar wordt tegenwoordig extra op gelet. De speler staat gewoon in het zicht van Courtois. De aanname van Benzema is volgens mij met zijn schouder, alleen door de zwaai met z'n arm ziet het er wat raar uit, in ieder geval is het niet heel vreemd dat deze goal goedgekeurd werd. Toevallig dat dit beiden binnen 2 minuten na elkaar gebeurt, anders hoor je er niemand over.
 
blink182
 
34
25 juni 2020 om 08:40
Ach ze zeuren maar wat. Var handelde gewoon correct. Een doelpunt van Modric werd ook afgekeurd door de Var omdat Varane dacht hinderlijk buitenspel stond. Precies hetzelfde als de speler van Sociedad.Maar hier hoor je er niemand over. Zeuren dat Vini een schwalbe maakte. Als dat geen penalty was dan was die van Messi tegen Leganes ook geen penalty? Zo kan ik maar even doorgaan. Wat een slechte verliezer is die Pique zeg. Kinderachtig als wat.
 
BVBxSCH
 
24
25 juni 2020 om 08:45
Als deze Pique dan een beetje mans is gaat hij deze week weer voor de camera staan en verteld hij ook even dat ze zelf tegen Athletic Club door het oog van de naald zijn gekropen en dat hun sterspeler 2 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd met rood van het veld had gemoeten. Ik begrijp echt de frustratie wel. Het waren absoluut discutabele momenten bij Real maar kijk dan alsjeblieft ook eventjes in de spiegel voordat je dit soort dingen gaat roepen.
 
Origami
 
2
25 juni 2020 om 09:21
Voor Ramos zn doen heeft hij hier heel correct geantwoord. Netjes.
 
InsideRMadrid
 
4
25 juni 2020 om 09:34
Ori / Hij is uiteindelijk ook de capitan dus dan moet je ook netjes blijven, en hij deelt soms wel kleine jabs uit.
 
Zouzi
 
23
25 juni 2020 om 09:33
Die vete tussen Pique en Ramos is lang vermakelijk geweest, maar met de rust waarmee Ramos (de laatste tijd) reageert op de zichzelf als een klein kind gedragende Pique wordt het voor de Catalaan langzaam wel steeds tragischer…
 
real8madrid
 
9
25 juni 2020 om 10:02
Ik vind het jammer dat Ramos uberhaupt reageert. Setien heeft zich er ook al over uitgelaten en wanneer men Zidane daar dan naar vraagt haalt ie praktisch gewoon zijn schouders op van 'kan me niet schelen, hou ik me niet mee bezig'. Dat straalt superieuriteit uit naar mijn mening. Laat die lui lekker lullen capitano, niet reageren.
 
Sam Lebowsky
 
4
25 juni 2020 om 10:49
Bij Zidane kun je inderdaad niet zomaar ff een reactie uitlokken
 
Kluivert09
 
1
25 juni 2020 om 12:02
Nee Zidane kan moeilijk iets zeggen, het is telkens in het voordeel van Real, dan kan hij indd beter niks zeggen
 
real8madrid
 
12
25 juni 2020 om 12:14
Kijk jij af en toe een potje knul? Of roep je maar wat vanachter moeders laptopje? Ik heb de voorbije twee wedstrijden Messi telkens een overtreding zien begaan waar de helft van de scheidsrechters rood voor geven. Messi kreeg niet eens geel. Daarmee zeg ik niet dat hij er tweemaal af had gemoeten, ik zeg dat dat had gekund en Messi niet eens geel kreeg. Net zoals die beslissingen waar jij het over hebt niet fout waren, ze hadden anders kunnen uitvallen bij een andere scheids. Net zoals dat bij Messi het geval was. Daar hoor ik jou, gerrie, setien of de Catalaanse media niet over helaas. Beetje sneu. Ik heb Zidane ook niet gehoord toen de beslissingen in zijn nadeel vielen in Camp Nou. Zidane is volwassen genoeg om te begrijpen dat het soms mee en soms tegen zit en accepteert dat. Die hoor je nooit over de scheids. Als je later groot bent begrijp je dat wellicht.
 
real8madrid
 
2
25 juni 2020 om 12:19
Zelfs als hij maar tweemaal geel had gekregen was hij nu geschorst. Barca is zo Leo-afhankelijk dat ze dan na zaterdag allicht dag met het handje hadden mogen doen naar de titel
 
SocioFan1
 
0
25 juni 2020 om 17:52
@real8madrid En met name in de eerste seizoenshelft, vaak tegen. Geen penalty`s e.d. . Maar man ga vaak stuk om je reacties hehe. En ze zijn bijna altijd sterk, objectief en realistisch. Mijn complimenten daarvoor. Wij moeten echt even een keer een kopje koffie drinken haha.
 
bf1994
 
0
25 juni 2020 om 13:24
Was het ook superieuriteit toen zidane gevraagd werd over barca`s la liga winst en die zei dat madrid er meer had gewonnen? Waarvan die als trainer er 1 had bijgedragen
 
Real Madr!d
 
10
25 juni 2020 om 10:07
VARdrid. Hahaha, man wat een stel zieligerds daar. Maar dat zijn we wel gewend van ze. Real is ook vaak benadeeld maar daar hoor je niemand over natuurlijk. Laat ik de Clasico in Camp Nou maar niet erbij halen. Jammer eigenlijk dat Ramos erop reageert. Geen aandacht geven is het beste wat je kan doen.
 
Almogaver
 
3
25 juni 2020 om 11:30
Kweetnie man. Jullie kwamen met onzin als Uefalona en hadden een trainer die openlijk complottheorietjes uitsprak. Momenteel gaat het om kranten en onvolwassen fans, niet meer dan dat.
 
Almogaver
 
1
25 juni 2020 om 11:29
Pique noch Ramos hebben iets gezegd over de ander. Pique heeft niets gezegd over de Var. Barça oogt verre van fit en de madrilenen ogen fris. Maar mensen willen graag zien dat die twee mot hebben
 
Kluivert09
 
2
25 juni 2020 om 12:01
Real net zoals 3 jaar geleden toen ze kampioen speelden, is het door fouten van de arbiters. Drie jaar geleden tegen Betis telde de scheids het doelpunt van Barca niet, terwijl de bal duidelijk over het doellijn was gegaan, later kwam Barca die 2 punten te kort voor de titel. Nu hetzelfde in de beslissende fase van het seizoen helpt de scheids real tegen sociedat en Real staat daardoor terug eerst. De kans is nu ook heel groot dat die wedstrijd beslissend zal zijn voor de titel.
 
LaManita5
 
2
25 juni 2020 om 12:12
Zie Barcelona nooit 9/9 halen in de volgende wedstrijden tegen Celta, Atletico en Villareal. Eerlijk is eerlijk, Barcelona speelt echt al bijna heel het seizoen ondermaats en Real zou de titel ook echt verdienen. Neemt niet weg dat het Barcelona volledig hun eigen schuld is door zo zwak voor de dag te komen in beide clasico`s. Het is daarnaast de hele opzet van de VAR die niet deugd, waar Real de laatste wedstrijden van heeft kunnen profiteren. Je gaat me echt niet wijs maken dat de scheids de penaltyfase van Vinicius en de goal van Januzaj hetzelfde zou beoordeeld hebben met behulp van beelden. Hij had gewoon altijd moeten gaan kijken naar de beelden om uitsluitsel te geven, maar in het VAR busje verstopten ze zich als zo vaak weer achter het begrip "clear error".